Theesommelier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Theesommelier? Lees de functieomschrijving.

Een theesommelier is iemand die werkzaam is in een café, restaurant, croissanterie, broodjeshuis of andere eetgelegenheid. De theesommelier heeft zich gespecialiseerd in thee en alle thee-en-spijs combinaties. De theesommelier koopt en slaat de thee in, maakt een theekaart en geeft de gasten van het bedrijf waarin hij werkt passend theeadvies. De sommelier geeft aan welke thee het beste bij welk gerecht (of broodje e.d.) gedronken kan worden, drinkt eventueel voor en kan de gasten over de oorsprong en de soorten thee vertellen.

De theesommelier is in het bedrijf waarvoor hij werkt verantwoordelijk voor alle werkzaamheden die met thee te maken hebben. Hij kent zowel alle gerechten op de kaarten als alle soorten thee die er in het bedrijf geserveerd worden.  Daarnaast heeft de theesommelier verstand van de afkomst van de thee (hoe de thee geplukt is, waar deze vandaan komt e.d.) en het belang van juiste temperaturen en sterkte van de thee. Hierdoor weet hij welke thee het beste bij welk gerecht geserveerd kan worden om zo de klanten een goed advies te geven over de ideale thee-en-spijs combinatie.

Wil je werken als Theesommelier?

Werk je al als Theesommelier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Theesommelier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Theesommelier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Theesommelier in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Andere mensen binnen het bedrijf

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1700 tot €2300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Theesommelier

Wat verdient een Theesommelier?

Het salaris van de theesommelier is afhankelijk van het bedrijf waarin hij werkzaam is. Andere belangrijke factoren zijn het aantal jaren werkervaring van de sommelier, de eventuele opleiding en cursussen die hij heeft afgerond en de andere taken die hij binnen het bedrijf tot zich genomen heeft (het salaris zal oplopen naar mate zijn verantwoordelijkheden toenemen).
Het bedrag ligt ergens tussen €1700 en €2300. 

Salarisschaal Theesommelier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Theesommelier

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Theesommelier

Hoe goed is de toekomst voor de Theesommelier? 

Wanneer men werkt als theesommelier zijn er binnen het bedrijf op het gebied van theekennis weinig doorgroeimogelijkheden; de theesommelier staat binnen het bedrijf al aan de top van de theekennis. Wel kan het zo zijn dat de theesommelier meer taken binnen het bedrijf op zich neemt en zo meer verantwoordelijkheden krijgt.

Naast het werken in een eetgelegenheid kan de theesommelier ook aan de slag bij andere bedrijven binnen de theebranche of kan hij cursussen opstellen en geven aan andere, beginnende theesommeliers.

Baankans Theesommelier

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Theesommelier worden: Opleidingen tot Theesommelier

Hoe word je een Theesommelier? 

Er is in Lyon, Frankrijk, een officiële thee school; de School of Tea. Hier kan de beginnende theesommelier tot theesommelier opgeleid worden. Op deze school leert hij alles over de verschillende soorten thee en waar deze soorten vandaan komen. Ook leert hij over de verschillende smaakdimensies en hoe je de thee het beste kunt proeven. De oplediing tot theesommelier duurt vier modules.

Daarnaast zijn er in Nederland verschillende cursussen waar andere (ervaren) theesommeliers de beginnende theesommelier alles leert over het vak.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Theesommelier

Master Barista Program (koffie) & Theesommelier Traject
Het Master Barista Program is ons premium opleidingstraject tot Master Barista. Tijdens het opleidingstraject van een jaar leer je in twaalf cursusdagen alle facetten van koffie en het vak van …
Master Barista Program leerjaar 2 (koffie) + Theesommelier Traject leerjaar 2 (thee)
Master Barista Program leerjaar 2Dacht je al veel van koffie te weten en goed bezig te zijn als Barista? Dan doen wij er nog een schepje bovenop. Want na …
Theesommelier
Thee is een van de oudste dranken ter wereld, maar momenteel populairder dan ooit. De tijd dat enkel zwarte thee in simpele zakjes werd geserveerd, is voorbij. Steeds meer mensen …
'Theesommelier' professionele theeopleiding & training
Onze missie is het bieden van een inspirerende leeromgeving waarin, wie interesse of een passie heeft voor thee, een opleiding en training kan volgen. Thee Academie Vlaanderen wil ieders blik op …
Meer opleidingen Theesommelier

Weet je nog niet of je Theesommelier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Theesommelier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Theesommelier

Met wie werkt een Theesommelier samen? 

De theesommelier werkt nauw samen met de andere mensen die in het bedrijf werkzaam zijn. Hij overlegt met de chefkok (of de mensen die de broodjes samenstellen) welke gerechten op de kaart komen te staan om zo een passende theekaart samen te kunnen stellen. 

Daarnaast werkt de theesommelier voor de klanten die in het bedrijf komen eten. Hij kijkt naar de gerechten die ze hebben bestelt, vertelt over de verschillende soorten thee en geeft ze een passend theeadvies.


  • Andere mensen binnen het bedrijf
Theesommelier


Organisaties waar een Theesommelier werkzaam is

Waar werkt een Theesommelier meestal? 

De theesommelier is werkzaam in een restaurant, café, croissanterie, broodjeshuis of andere eetgelegenheid.

Meer weten over werken in de Klantenservice?

Bekijk werken in Klantenservice

Best beoordeelde werkgevers Theesommelier

Waar kun je het beste werken als Theesommelier? Hieronder vindt je de best door de Theesommelier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Theesommelier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Theesommelier:

Welke competenties heeft een een Theesommelier nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Theesommelier

Wat voor persoonlijkheid heb je als Theesommelier nodig? 

De theesommelier werkt accuraat en analytisch en moet een grote schat aan theekennis hebben. De theesommelier moet zich verdiepen in de verschillende smaken en soorten thee en hun afkomst om zo de juiste thee-en-spijs combinatie te kunnen creëren. Hiervoor moet de theesommelier een goede waarnemer zijn.

Omdat er voor het beroep van theesommelier veel vaardigheden benodigd zijn moet de theesommelier van alle markten thuis zijn. Zo moet hij weten welke thee hij in moet slaan, hoe hij een passende theekaart kan maken en welk advies hij aan de gasten moet geven. Daarnaast moet de theesommelier zich ook goed kunnen presenteren en naar de klanten kunnen luisteren. De theesommelier is voor en buiten het zicht van de gasten het visitekaartje met betrekking tot de thee en moet daarom ten alle tijde accuraat aan het werk zijn om zo de klanten goed van dienst te kunnen zijn en ze een passend theeadvies te kunnen geven. (succesvolle werker). 

 

Bekijk de persoonstypen voor Theesommelier


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Theesommelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Theesommelier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Theesommelier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Theesommelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Theesommelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Theesommelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Theesommelier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Theesommelier iets voor je?

Zou je graag Theesommelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Theesommelier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Theesommelier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar