Lakei: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Lakei: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Lakei? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Lakei wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Lakei, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Lakei


Vacatures Lakei

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Lakei?

Een Lakei is een bediende werkend voor het Koninklijk Huis, hij maakt deel uit van de Koninklijke Hofhouding.

Werkzaamheden van een Lakei bestaan uit het serveren van drankjes en maaltijden bij ontvangsten, recepties, lunches en diners en het verzorgen van logeergasten. Hiernaast verricht een Lakei bodediensten en verschillende andere ondersteunende diensten ten behoeve van het departement Hofmaarschalk.

Het beroep van Lakei is een van de weinige beroepen die alleen door mannen wordt uitgevoerd, vrouwelijke lakeien bestaan (nog) niet. Een Lakei draagt een ambtsuniform.
Een Lakei heeft kennis van protocollaire omgangsvormen en van de verzorging van zilver en serviesgoed.    Een LakeiEefffEen Lakei


Past het beroep Lakei bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Lakei per stad

Vacatures Lakei Alkmaar

Vacatures Lakei Almelo

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Lakei

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Lakei?

Het salaris van een Lakei is afhankelijk van leeftijd en ervaring en valt tussen de €2000 en €2400 bruto per maand, exclusief vakantietoelage en een eindejaarsuitkering.


Meer weten over het salaris Lakei

Salaris aankomend Lakei Salaris junior Lakei Wat is het salaris van een medior Lakei? Welk salaris krijgt een senior Lakei?


Hoe word je een Lakei? 

Een Lakei heeft minimaal MBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur Middelbare Hotelschool aangevuld met gerichte opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Lakei

Er zijn geen opleidingen Lakei aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Lakei in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Omscholen tot Lakei

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Lakei. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Lakei

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Lakei

Als je Lakei wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lakei zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lakei

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Lakei?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Lakei

Een Lakei heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen

Steekwoorden: inlevingsvermogen, veranderingen, flexibiliteit 

Omschrijving

Deze mensen blijven doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering zijn deze mensen in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houden deze mensen het overzicht en in crisissituaties weten ze hun taken goed af te ronden.

Sterke punten
Deze mensen hebben vaak een goede discipline en ze zijn stressbestendig. Veranderingen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben en zij weten hier goed mee om te gaan. Daarnaast zijn deze mensen flexibel en kunnen ze zich goed inleven in de situatie. Dat laatste zorgt ervoor dat aanpassen gemakkelijker wordt. Flexibiliteit laten zij zien wanneer zij binnen een verandering zich gemakkelijk aanpassen aan de nieuwe situatie.

Zwakke punten
Teveel aanpassen zorgt ervoor dat je onzeker overkomt. In de zakelijke sfeer kan het voorkomen dat mensen niet meer naar de mening van deze mensen vragen. Het is van belang dat deze personen af en toe van zich laten horen, zo is het duidelijk dat zij ook een mening hebben.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Sensitiviteit
Sensitiviteit

Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect

Omschrijving

Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.

Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.

Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.

Vaardigheden Lakei

 • Inlevingsvermogen
 • Omgaan met veranderingen
 • Flexibiliteit
 • Respectvol
 • Gevoeligheid
 • Betrouwbaarheid
 • Consequent handelen
 • Loyaliteit
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lakei nodig? 

Een Lakei is dienstbaar, behulpzaam en ondersteunend (Gever). Om voor het Koninklijk Huis te werken moet het gedrag van een Lakei onberispelijk zijn en heeft hij oog voor detail (Perfectionist).


Eigenschappen Lakei

 • Empathie
 • Behulpzaamheid
 • Vriendelijkheid
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerdheid
 • PunctueelWat zijn de baankansen voor een Lakei?

Er is een beperkt aantal banen als Lakei, het is dus moeilijk om een dergelijke functie te bemachtigen. Een Lakei kan doorgroeien naar een leidinggevende functie binnen de Hofhouding.

De actuele kans op werk voor een Lakei

Het beroep Lakei is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca. De kans op werk voor de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Lakei

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Lakei

Het beroep Lakei is onderdeel van de beroepsfamilie Medewerkers bediening horeca.


Waar werkt een Lakei?

Een Lakei werkt voor het Koninklijk Huis en wordt met publiek geld bekostigd.


Met wie werkt een Lakei samen? 

Een Lakei behoort tot het Department van de Hofmaarschalk, waarvan de Hofmaarschalk het hoofd is. De Intendant verzorgt het dagelijks beheer en onderhoud van de Koninklijke verblijven. Een Lakei werkt intensief samen met de andere Lakeien.


 • Hofmaarschalk
 • Intendant
Lakei

Verwante beroepen Lakei:

Gastheer/-vrouw
Salaris: €1400 tot €1788
Opleiding: MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Butler
Salaris: €3400 tot €15000
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Lakei in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Hofmaarschalk
 • Intendant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar