Lakei Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lakei? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lakei. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lakei wordt.

 

Wat is een Lakei?

Een Lakei is een bediende werkend voor het Koninklijk Huis, hij maakt deel uit van de Koninklijke Hofhouding.

Werkzaamheden van een Lakei bestaan uit het serveren van drankjes en maaltijden bij ontvangsten, recepties, lunches en diners en het verzorgen van logeergasten. Hiernaast verricht een Lakei bodediensten en verschillende andere ondersteunende diensten ten behoeve van het departement Hofmaarschalk.

Het beroep van Lakei is een van de weinige beroepen die alleen door mannen wordt uitgevoerd, vrouwelijke lakeien bestaan (nog) niet. Een Lakei draagt een ambtsuniform.
Een Lakei heeft kennis van protocollaire omgangsvormen en van de verzorging van zilver en serviesgoed.    Een LakeiEefffEen LakeiWil je werken als Lakei?

Werk je al als Lakei en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lakei worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lakei, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lakei in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Hofmaarschalk
  • Intendant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €2400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lakei

Wat verdient een Lakei?

Het salaris van een Lakei is afhankelijk van leeftijd en ervaring en valt tussen de €2000 en €2400 bruto per maand, exclusief vakantietoelage en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Lakei

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Lakei

Er zijn geen vacatures Lakei aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Lakei in werkt.

Meer weten over de sector waar een Lakei in werkt

Bekijk werken in Facilitaire Dienstverlening

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lakei

Wat is de toekomst van Lakei?

Er is een beperkt aantal banen als Lakei, het is dus moeilijk om een dergelijke functie te bemachtigen. Een Lakei kan doorgroeien naar een leidinggevende functie binnen de Hofhouding.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Lakei worden: Opleidingen tot Lakei

Wil je Lakei worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lakei.

Hoe word je een Lakei? 

Een Lakei heeft minimaal MBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur Middelbare Hotelschool aangevuld met gerichte opleidingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Lakei

Er zijn geen opleidingen Lakei aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Lakei in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening

Omscholen of doorgroeien tot Lakei

Als je Lakei wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lakei zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lakei

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lakei?

Competenties en Vaardigheden Lakei

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lakei nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lakei nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lakei

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Sensitiviteit
Sensitiviteit

Persoonlijkheid van een Lakei

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lakei. Als Lakei wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lakei:


zie volledige beschrijving persoonstype Lakei

Vakkennis voor een Lakei

Het is voor een Lakei ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lakei zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lakei


Werkervaring Lakei

Het is voor een startend Lakei die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lakei is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Gastheer/-vrouw, Butler .

Iets anders leren?

Is Lakei het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Lakei

Met wie werkt een Lakei samen? 

Een Lakei behoort tot het Department van de Hofmaarschalk, waarvan de Hofmaarschalk het hoofd is. De Intendant verzorgt het dagelijks beheer en onderhoud van de Koninklijke verblijven. Een Lakei werkt intensief samen met de andere Lakeien.


  • Hofmaarschalk
  • Intendant
Lakei


Organisaties waar een Lakei werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lakei meestal werkt.

Waar werkt een Lakei?

Een Lakei werkt voor het Koninklijk Huis en wordt met publiek geld bekostigd.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Lakei

Waar kun je het beste werken als Lakei? Hieronder vind je de best door de Lakei beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lakei.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lakei:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lakei.

Welke competenties heeft een Lakei nodig?

Een Lakei heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lakei

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lakei passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lakei nodig? 

Een Lakei is dienstbaar, behulpzaam en ondersteunend (Gever). Om voor het Koninklijk Huis te werken moet het gedrag van een Lakei onberispelijk zijn en heeft hij oog voor detail (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Lakei


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Lakei

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lakei

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lakei

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lakei

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lakei dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lakei belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lakei. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lakei iets voor je?

Zou je graag Lakei willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lakei bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lakei

Wilma

Een vrouwelijke lakei bestaat wel. Ik heb er vanmiddag een zien lopen. 

michel

geachte mijnheer of mevrouw. waar vind ik personeel lakei en butler. in 2019/2020 wordt ik samen met mijn gezin eigenaar van groot landgoed binnen Nederland en later buitenland. wij zijn op zoek naar toekomstige lakeien en butlers kunt u mij op weg helpen. u kunt mij een email sturen aan michel_wallet@hotmail.com in afwachting verblijf ik met vriendelijke groet michel wallet

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar