Assistent accountant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent accountant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent accountant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent accountant wordt.

 

Wat is een Assistent accountant?

Een Assistent Accountant is meestal werkzaam bij een (groot) accountantskantoor. Hier wordt voor diverse klanten gewerkt. Deze klanten hebben een eigen bedrijf. De Assistent Accountant doet de uitvoering en/of de controle van de financiële administratie en de boekhoudkundige werkzaamheden. Ook stelt de Assistent Accountant de balans op en doet de belastingaangifte. Zo probeert de Assistent Accountant ervoor te zorgen dat de klant zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

De Assistent Accountant heeft veel contact met de klant. De klant wil goed op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen. Ook is het belangrijk dat alles op tijd geregeld wordt, zo moet de belastingaangifte voor een bepaalde datum gedaan zijn. Hierdoor ontstaan vaak piekmomenten in het werk van de Assistent Accountant.

Omdat de Assistent Accountant vaak gelijktijdig met meerdere klanten bezig is, moet de Assistent Accountant goed en snel kunnen schakelen en het overzicht kunnen bewaren. De werkzaamheden zijn veelal routinematig, maar door de verscheidenheid aan klanten is het werk toch afwisselend.

Wil je werken als Assistent accountant?

Werk je al als Assistent accountant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent accountant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent accountant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent accountant in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

152


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent accountant

Wat verdient een Assistent accountant?

Het startsalaris van een Assistent Accountant ligt tussen de 1550 en 1750 euro. Het salaris kan stijgen naarmate meer ervaring opgedaan wordt of de Assistent Accountant doorgroeit naar een hogere functie.

Salarisschaal Assistent accountant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Assistent accountant

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent accountant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent accountant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent accountant vacatures

Junior Assistent Accountant M/ V (24 - 40 uur)
SelectZo
Wie zijn wij? BoekZo is opgericht in 2010 als administratiekantoor en zusteronderneming van Kroese en Geraerts Belastingadvies BV, marktleider in Nederland op het gebied van vermogende BV’s. Inmiddels zijn wij …
Ervaren Assistent Accountant MKB | Landbouw | 2.000 - 3.800
WR.nl Werving en Selectie
Samengevat: Wij zijn een middelgrote accountantsorganisatie. Ben jij een accountant gespecialiseerd in de agrarische sector? Heb je kennis van belastingaangiften en advies? Bondig en betrokken. Dat is waar wij voor …
Assistent Accountant - Amsterdam
High Quality Detachering & Interim Management BV
Voor onze klant in hartje Amsterdam, een jong en ondernemend administratiekantoor, zijn we op zoek naar een Assistent Accountant voor 40 uur per week. Wat ga je doen? Voeren van …
Assistent Accountant
Life Recruitment B.V.
Voor een internationale logistieke opdrachtgever in Rozenburg zijn wij op zoek naar Assistent Accountant . In deze functie ben je fulltime beschikbaar en verantwoordelijk voor alle financiële zaken. Ook ondersteun …
Assistent Accountant
Antenna Groep
Ben jij die assistent accountant……….Die ondernemers wil helpen aan extra concurrentiekracht? Ervoor wil zorgen dat zij op financieel en fiscaal gebied - waar mogelijk digitaal en in de Cloud - …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent accountant

Wat is de toekomst van Assistent accountant?

Er is relatief veel vraag naar de werkzaamheden die een accountantskantoor verricht. Bedrijven willen hun financiële administratie graag op orde hebben en schakelen hier vaak en accountantskantoor voor in.

Door het opdoen van werkervaring en eventuele extra opleiding/cursussen kan een Assistent Accountant doorgroeien binnen het bedrijf of naar een ander bedrijf. De Assistent Accountant wordt door de werkgever vaak gemotiveerd om verder te leren en door te groeien. Ook kan de Assistent Accountant doorgroeien tot Accountant.

Baankans Assistent accountant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

152


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Assistent accountant worden: Opleidingen tot Assistent accountant

Wil je assistent accountant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Assistent accountant? 

Om Assistent Accountant te kunnen worden, kan de opleiding Assistent Accountant op MBO-niveau 4 gevolgd worden. Deze opleiding duurt gemiddeld 2,5 tot 4 jaar. Wel is het handig om op de middelbare school al economie of wiskunde gehad te hebben.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Assistent accountant

Financiële Dienstverlening - Financieel Administratief Medewerker (Beroepsopleiding - Den Haag)
Als financieel administratief medewerker houdt u de dagboeken en kwantiteitenregistraties bij en verricht u activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer. Tot de kerntaken hoort het bijwerken van het inkoopboek, het …
Financiële Dienstverlening - Financieel Administratief Medewerker (Kwalificerend MBO3 - Den Haag)
Financieel Administratief Medewerker MBO3 deeltijd Beroep Als financieel administratief medewerker houdt u de dagboeken en kwantiteitenregistraties bij en verricht u activiteiten voor het debiteuren- en crediteurenbeheer. Tot de kerntaken hoort …
Financiële Dienstverlening - Junior Assistent-Accountant / Bedrijfsadministrateur (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Beroep De bedrijfsadministrateur is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. De werkzaamheden zijn primair intern gericht. De junior assistent-accountant is werkzaam bij een accountantskantoor of bij een …
Financiële Dienstverlening - Junior Assistent-Accountant / Bedrijfsadministrateur (Kwalificerend MBO4 - Den Haag)
Assistent Accountant MBO4 deeltijd Beroep De bedrijfsadministrateur is werkzaam op de administratie van een bedrijf of instelling. De werkzaamheden zijn primair intern gericht. De junior assistent-accountant is werkzaam bij een …
Junior assistent-accountant èn bedrijfsadministrateur (2-jarig MBO4)
Assistent-accountant en/of Bedrijfsadministrateur (middenkaderopleiding) Twee jaar durende combinatie-dagopleiding (Beroepsopleidende leerweg BOL) met betaalde Beroeps Praktijk Vorming (BPV). (18+ studiefinanciering en OV-jaarkaart). Haal twee rijkserkende diploma's in twee jaar. Naast een …
Meer opleidingen Assistent accountant

Weet je nog niet of je Assistent accountant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Assistent accountant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Assistent accountant

Met wie werkt een Assistent accountant samen? 

De Assistent Accountant werkt onder een Accountant. De Accountant is eindverantwoordelijk en de Assistent Accountant draagt daarom verantwoording af aan de Accountant.

Ook is het contact met de klanten belangrijk. De Assistent Accountant werkt in opdracht van een bedrijf en heeft daarom regelmatig contact om de klant goed op de hoogte te houden.


Assistent accountant


Organisaties waar een Assistent accountant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent accountant meestal werkt.

Waar werkt een Assistent accountant?

De Assistent Accountant is veelal werkzaam bij een (groot) accountantskantoor. Een accountantskantoor werkt in opdracht van een klant. Omdat er voor deze diensten wordt betaald, is de Assistent Accountant werkzaam in de Profit sector.

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Assistent accountant

Waar kun je het beste werken als Assistent accountant? Hieronder vind je de best door de Assistent accountant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent accountant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent accountant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent accountant.

Welke competenties heeft een Assistent accountant nodig?

Een Assistent accountant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent accountant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent accountant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent accountant nodig? 

De Assistent Accountant moet goed met cijfers om kunnen gaan en van rekenen houden. Ook moet de Assistent Accountant precies en nauwkeurig werken en ernaar streven dat alles perfect klopt.

Ook moet de Assistent Accountant het leuk vinden om met mensen te werken, contact met de klant is nodig om informatie te verzamelen en de klant op de hoogte te houden.

Bekijk de persoonstypen voor Assistent accountant


Perfectionist


Lees meer

Interview met een Assistent accountant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent accountant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent accountant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent accountant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent accountant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent accountant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent accountant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent accountant iets voor je?

Zou je graag Assistent accountant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent accountant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent accountant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar