Recreatiedeskundige: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Recreatiedeskundige: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden
Dus je wilt misschien wel werken als Recreatiedeskundige? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Recreatiedeskundige wilt worden.
Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Recreatiedeskundige, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Alles over het werken als Recreatiedeskundige
Vacatures Recreatiedeskundige
Vacatures laden...
Wat is een Recreatiedeskundige?
De Recreatiedeskundige kan verschillende rollen vervullen. De Recreatiedeskundige heeft meestal een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor bij verschillende instellingen werken. Denk aan het Nederlands Bureau voor Toerisme, VVV, evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus.
De Recreatiedeskundige vervult vaak een hoge functie in de vrijetijdswereld. De Recreatiedeskundige kan zich bijvoorbeeld bezig houden met marktonderzoek en het ontwikkelen van nieuwe recreatieproducten. Ook marketingactiviteiten vallen vaak onder de werkzaamheden van de Recreatiedeskundige. Recreatiedeskundige die werkzaam zijn bij een VVV of bijvoorbeeld gemeente, zullen bijvoorbeeld promotieplannen voor steden ontwerpen. De Recreatiedeskundige kan ook een manager bij een attractiepark of andere recreatieve locatie zijn.
De Recreatiedeskundige is gericht op het geven van advies en het ontwikkelen van het beleid. De Recreatiedeskundige moet hiervoor beschikken over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. De Recreatiedeskundige moet een goed inzicht hebben in wat mensen leuk vinden. Ook moet de Recreatiedeskundige goed met mensen om kunnen gaan en contacten onderhouden.
Past het beroep Recreatiedeskundige bij jou?
Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.
Bekijk jouw baansuggestiesHeb je wel eens gedacht aan?
Omscholen naar een beroep met baankansen?Vacatures laden...
Vacatures Recreatiedeskundige per niveau
Vacatures Recreatiedeskundige per stad
Vacatures Recreatiedeskundige Alkmaar
Vacatures Recreatiedeskundige Almelo
Vacatures Recreatiedeskundige Almere
Vacatures Recreatiedeskundige Alphen aan den Rijn
Vacatures Recreatiedeskundige Amersfoort
Vacatures Recreatiedeskundige Amstelveen
Vacatures Recreatiedeskundige Amsterdam
Vacatures Recreatiedeskundige Apeldoorn
Vacatures Recreatiedeskundige Arnhem
Vacatures Recreatiedeskundige Assen
Vacatures Recreatiedeskundige Bergen op Zoom
Vacatures Recreatiedeskundige Breda
Vacatures Recreatiedeskundige Capelle aan den IJssel
Vacatures Recreatiedeskundige Delft
Vacatures Recreatiedeskundige Den Bosch
Vacatures Recreatiedeskundige Den Haag
Vacatures Recreatiedeskundige Den Helder
Vacatures Recreatiedeskundige Deventer
Vacatures Recreatiedeskundige Doetinchem
Vacatures Recreatiedeskundige Dordrecht
Vacatures Recreatiedeskundige Ede
Vacatures Recreatiedeskundige Eindhoven
Vacatures Recreatiedeskundige Emmen
Vacatures Recreatiedeskundige Enschede
Vacatures Recreatiedeskundige Gouda
Vacatures Recreatiedeskundige Groningen
Vacatures Recreatiedeskundige Haarlem
Vacatures Recreatiedeskundige Haarlemmermeer
Vacatures Recreatiedeskundige Heerlen
Vacatures Recreatiedeskundige Helmond
Vacatures Recreatiedeskundige Hengelo
Vacatures Recreatiedeskundige Hilversum
Vacatures Recreatiedeskundige Hoogeveen
Vacatures Recreatiedeskundige Hoorn
Vacatures Recreatiedeskundige Katwijk
Vacatures Recreatiedeskundige Leeuwarden
Vacatures Recreatiedeskundige Leiden
Vacatures Recreatiedeskundige Lelystad
Vacatures Recreatiedeskundige Maastricht
Vacatures Recreatiedeskundige Middelburg
Vacatures Recreatiedeskundige Nieuwegein
Vacatures Recreatiedeskundige Nijmegen
Vacatures Recreatiedeskundige Oss
Vacatures Recreatiedeskundige Purmerend
Vacatures Recreatiedeskundige Roermond
Vacatures Recreatiedeskundige Roosendaal
Vacatures Recreatiedeskundige Rotterdam
Vacatures Recreatiedeskundige Schiedam
Vacatures Recreatiedeskundige Spijkenisse
Vacatures Recreatiedeskundige Terneuzen
Vacatures Recreatiedeskundige Tilburg
Vacatures Recreatiedeskundige Utrecht
Vacatures Recreatiedeskundige Veenendaal
Vacatures Recreatiedeskundige Venlo
Vacatures Recreatiedeskundige Vlaardingen
Vacatures Recreatiedeskundige Westland
Vacatures Recreatiedeskundige Zaanstad
Vacatures Recreatiedeskundige Zeist
Salarisschaal Recreatiedeskundige
Wat verdient een Recreatiedeskundige?
Het is lastig een inschatting te geven van het salaris en de overige arbeidsvoorwaarden van de Recreatiedeskundige. De Recreatiedeskundige kan namelijk bij zeer uiteenlopende organisaties werkzaam zijn.
Meer weten over het salaris Recreatiedeskundige
Hoe word je een Recreatiedeskundige?
Een HBO opleiding in de toerisme en/of recreatie is het meest geschikt om aan de slag te kunnen als Recreatiedeskundige. Kennis van marketing is ook belangrijk. Naast een passende opleiding, moet de Recreatiedeskundige eerst vaak ervaring opdoen in de recreatiebranche voordat de Recreatiedeskundige een adviserende of leidinggevende rol kan gaan vervullen.
Opleidingen Recreatiedeskundige
Omscholen tot Recreatiedeskundige
Je kan op verschillende manieren omscholen tot Recreatiedeskundige. Zelfstandig of georganiseerd.
Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Recreatiedeskundige
Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Recreatiedeskundige
Als je Recreatiedeskundige wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Recreatiedeskundige zijn de volgende zaken belangrijk:
Interesse en Motivatie Recreatiedeskundige
Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.
Wat doet een Recreatiedeskundige?
Competenties Recreatiedeskundige
Een Recreatiedeskundige heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf
Omschrijving
Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.
Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.
Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.
Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht
Omschrijving
Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.
Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen.
Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.
Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend
Omschrijving
Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.
Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.
Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.
Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen
Omschrijving
Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.
Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.
Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt.
Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:
zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig
Omschrijving
Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.
Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.
Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen.
Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving
Omschrijving
Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.
Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.
Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.
Vaardigheden Recreatiedeskundige
- Beslissingen nemen
- Afwegen
- Prioriteiten stellen
- Luisteren
- Analyseren
- Verbanden leggen
- Vriendelijkheid
- Respectvol
- Dienstverlenendheid
- Besluitvaardigheid
- Delegeren
- Motiveren
- Zelfsturing
- Zelfontwikkeling
- Durf
- Luistervaardigheid
- Spontaniteit
- Sociaal gevoel
Wat voor persoonlijkheid heeft een Recreatiedeskundige nodig?
De Recreatiedeskundige moet een belangrijke functie binnen de recreatiewereld kunnen vervullen. De Recreatiedeskundige moet de verantwoordelijkheid kunnen nemen en een visie op recreatie hebben. Ook moet de Recreatiedeskundige praktisch ingesteld zijn en leiding kunnen geven (Baas). Daarnaast zijn communicatieve vaardigheden en mensenkennis ook onmisbaar (Gever).
Wat voor persoonlijkheidstype is de baas? De baas heeft een zeer karakteristieke persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De baas heeft een sterke uitstraling en een natuurlijk overmacht. Hij kan goed leidinggeven, is zelfstandig en kan goed tegen kritiek. Verder is de baas loyaal aan de mensen onder zich en is hij erg resultaatgericht. Hij deinst niet terug voor een uitdaging.
Zwakke eigenschappen
De baas kan te direct zijn tegenover werknemers, en zich snel kritisch of woedend opstellen zonder zelf de impact van diens acties door te hebben. Verder heeft de baas geen tollerantie voor zwakheid, vooral van zichzelf, en vaak ook geen geduld. Alles moet op zijn manier.
Omgang
De baas is charismatisch en indrukwekkend als gesprekspartner, maar ook erg direct en kritisch. Doordat de baas de eigen interesses als absoluut bestempelt, zorgt de baas soms ook onbedoeld voor veel conflict en paniek onder de werknemers.
Wat voor persoonlijkheidstype is de gever? De gever heeft een prettige persoonlijkheid. Je vindt hieronder de sterke en zwakke kanten van dit persoonstype, zoals het beschreven is in het enneagram.
Sterke eigenschappen
De gever is sociaal erg vaardig en kan zich goed inleven in de gevoelens van anderen. Hij is behulpzaam en mensenlievend.
Zwakke eigenschappen
De gever heeft een sterke behoefte aan aandacht en goedkeuring, en overschreidt hierbij soms de grenzen van anderen. Hij wordt soms manipulatief. Doordat de focus naar buiten is gericht, heeft de gever geen goed inzicht in en controle over de eigen gevoelens. Dit maakt hem soms emotioneel en irrationeel in het beoordelen van sociale situaties.
Omgang
De gever is erg goed in de omgang met anderen. Hij hecht veel belang aan dienstbaarheid en goedkeuring, en zet zich dan ook sociaal strategisch in om dit te verkrijgen. In meer diepgaande contacten kan dit leiden tot een verstikkende aandacht en ongebalanceerde relaties.
Eigenschappen Recreatiedeskundige
- Overwicht
- Gedrevenheid
- Zelfverzekerdheid
- Empathie
- Behulpzaamheid
- Vriendelijkheid
Wat zijn de baankansen voor een Recreatiedeskundige?
Voor een starter kan het moeilijk zijn om een baan in de recreatie en/of toerisme te vinden. De Recreatiedeskundige begint meestal op een lager niveau en kan door ervaring op te doen doorgroeien naar de functie van Recreatiedeskundige.
Doorgroei mogelijkheden Recreatiedeskundige
Het beroep Recreatiedeskundige is onderdeel van de beroepsfamilie Beleidsadviseurs sociaal-culturele en medische zaken.
Verwante beroepen Recreatiedeskundige
Mogelijke specialisaties voor een Recreatiedeskundige
beleidsmedewerker maatschappelijk werk
beleidsambtenaar sociale zaken en welzijn
beleidsmedewerker jeugd-, kinderbescherming en delinquentenzorg
beleidsmedewerker reclassering
beleidsmedewerker sociale verzekeringen
beleidsmedewerker sociale zaken
beleidsmedewerker vreemdelingenzaken
beleidsmedewerker werk en inkomen
beleidsmedewerker werkgelegenheid
junior beleidsmedewerker sociale zaken en welzijn
senior beleidsmedewerker sociale zaken en welzijn
beleidsmedewerker ouderenbeleid
beleidsmedewerker gehandicaptenbeleid
beleidsmedewerker sociaal-cultureel werk
beleidsmedewerker sociale zekerheid
beleidsmedewerker minderhedenbeleid
beleidsambtenaar recreatie en toerisme
beleidsmedewerker openluchtrecreatie
junior beleidsmedewerker recreatie en toerisme
senior beleidsmedewerker recreatie en toerisme
beleidsmedewerker vrijetijdsvraagstukken
beleidsmedewerker sport en recreatie
adviseur instellingen jeugdwerk
adviseur instellingen vormingswerk
adviseur instellingen buurthuiswerk
junior beleidsmedewerker kunst en cultuur
senior beleidsmedewerker kunst en cultuur
beleidsmedewerker monumentenzorg
beleidsambtenaar kunst en cultuur
beleidsmedewerker documentaire informatievoorziening
beleidsmedewerker documentatie en archiefverwerking
beleidsambtenaar documentatie, bibliotheek, informatievoorziening
junior beleidsmedewerker volksgezondheid
senior beleidsmedewerker volksgezondheid
beleidsmedewerker gezondheidsbescherming, preventieve zorg
Doorgroei beroepen voor een Recreatiedeskundige
Beleidsmedewerker economische zaken
beleidsmedewerker economische politiek
beleidsmedewerker financiële zaken
junior beleidsmedewerker economische zaken
senior beleidsmedewerker economische zaken
beleidsmedewerker (buitenlandse) financiële, economische zaken
beleidsambtenaar economische zaken
beleidsmedewerker algemene en economische zaken
beleidsmedewerker financieel-administratieve zaken
beleidsmedewerker financiële, economische zaken
Beleidsmedewerker fiscale zaken
beleidsambtenaar fiscale zaken
junior beleidsmedewerker fiscale zaken
senior beleidsmedewerker fiscale zaken
persoonlijk medewerker tweede kamerlid
secretaris huuradviescommissie
Beleidsmedewerker bestuurlijk-juridische zaken
beleidsmedewerker criminaliteitspreventie
beleidsmedewerker interbestuurlijke betrekkingen
beleidsmedewerker internationale rechtshulp
junior beleidsmedewerker bestuurlijk-juridische zaken
beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid
beleidsmedewerker politie- en brandweerzaken
beleidsmedewerker wetgeving, wetgevingsbeleid
senior beleidsmedewerker bestuurlijk-juridische zaken
beleidsambtenaar bestuurlijk-juridische zaken
beleidsmedewerker juridische zaken
Beleidsmedewerker politieke en internationale betrekkingen
beleidsambtenaar politieke en internationale betrekkingen
beleidsmedewerker buitenlandse politiek
beleidsmedewerker internationale zaken
beleidsmedewerker koninkrijksrelaties
junior beleidsmedewerker politieke en internationale betrekkingen
senior beleidsmedewerker politieke en internationale betrekkingen
beleidsmedewerker politieke, europese samenwerking
Beleidsmedewerker agrarische zaken
beleidsmedewerker voedselbeleid
junior beleidsmedewerker agrarische zaken
senior beleidsmedewerker agrarische zaken
beleidsambtenaar agrarische zaken
beleidsmedewerker visserijbeleid
beleidsmedewerker natuur-, milieu-, faunabeheer
beleidsmedewerker bos- en landschapsbouw
beleidsmedewerker milieubeheer en geluidshinder
beleidsmedewerker milieu-effectrapportage
beleidsmedewerker duurzame milieuontwikkeling
beleidsmedewerker milieubeheer
junior beleidsmedewerker milieu
senior beleidsmedewerker milieu
beleidsmedewerker afvalverwerking
Medewerker onderwijs (overheid)
medewerker onderwijs en leerplicht
senior beleidsmedewerker onderwijs
beleidsmedewerker basisonderwijs
beleidsmedewerker beroepsonderwijs en volwasseneneducatie
beleidsmedewerker hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek
beleidsmedewerker onderzoeks- en wetenschapsbeleid
beleidsmedewerker speciaal onderwijs
beleidsmedewerker voortgezet onderwijs
junior beleidsmedewerker onderwijs
beleidsambtenaar landbouwonderwijs
Beleidsmedewerker/projectleider (Voortgezet onderwijs)
Beleidsmedewerker personeel en organisatie
beleidsmedewerker formatiebeleid, personeelsplanning en budgettering
beleidsmedewerker functiewaardering
beleidsmedewerker personeelszaken
beleidsmedewerker werving, selectie en opleiding
beleidsmedewerker arbeidsvoorwaarden
beleidsmedewerker arbeidsmarkt economische aangelegenheden
beleidsmedewerker arbeidsmarkt, sociaal-culturele vraagstukken
Beleidsmedewerker infrastructuur
beleidsambtenaar infrastructuur
beleidsmedewerker civiele techniek
beleidsmedewerker cultuurtechniek
beleidsmedewerker openbaar vervoer
beleidsmedewerker personen-, goederenvervoer
beleidsmedewerker verkeer en vervoer
beleidsmedewerker weg- en waterbouw
junior beleidsmedewerker infrastructuur
senior beleidsmedewerker infrastructuur
Adviseur Mobiliteit Verkeer en Vervoer
Beleidsmedewerker planologie en volkshuisvesting
beleidsmedewerker grotestedenbeleid
beleidsmedewerker openbare ruimte
junior beleidsmedewerker planologie en volkshuisvesting
senior beleidsmedewerker planologie en volkshuisvesting
beleidsmedewerker woningbeheer en huurbeleid
beleidsambtenaar planologie en volkshuisvesting
beleidsmedewerker ruimtelijke ordening en volkshuisvesting
beleidsmedewerker volkshuisvesting
beleidsmedewerker bouwbeleid, stadsvernieuwing
Adviseur rampenbestrijding brandweer
Waar werkt een Recreatiedeskundige?
De Recreatiedeskundige heeft een management- of beleidsfunctie op het gebied van toerisme en/of recreatie. De Recreatiedeskundige kan hiervoor werken bij bijvoorbeeld een VVV-bureau, gemeente of het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ook kan de Recreatiedeskundige werkzaam zijn bij evenementenorganisaties, attractieparken en reisbureaus. De Recreatiedeskundige kan zowel bij een non-profit als profit organisatie werken.
Met wie werkt een Recreatiedeskundige samen?
De Recreatiedeskundige heeft veel te maken met anderen in de recreatie en toerisme. Welke personen precies tot het netwerk van de Recreatiedeskundige is afhankelijk van de organisatie waar de Recreatiedeskundige werkzaam is.
Verwante beroepen Recreatiedeskundige:
Opleiding: MBO HBO
Baankans: Onbekend
Baankans
Opleiding: HBO
Baankans: Gemiddeld
Baankans
Alles over het beroep Recreatiedeskundige in één oogopslag
Sector:
Beroepsgroep:
Netwerk:
Opleidingsniveau:
Salarisindicatie:
- Van €2000 tot €4500