Straatmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Straatmanager? Lees de functieomschrijving.

De Straatmanager houdt zich bezig met straatmanagement. Straten die net buiten de kern van een winkelgebied liggen, bieden vaak een authentieke sfeer die voor de plaats belangrijk zijn. De straten hebben een grote binding met de buurt en hebben een breed aanbod van diverse ondernemers.

 

Betrokkenheid

Straatmanagement is gericht op het duurzaam verbeteren van het economisch functioneren van een gebied. De Straatmanager zorgt ervoor dat bezoekers en het winkelend publiek zich fijn voelen in het gebied en prettig kunnen winkelen. Ook zorgt de Straatmanager voor de ondernemers in het gebied. Zo is de Straatmanager vaak de schakel tussen de ondernemers en de gemeentelijk organisatie en heeft de Straatmanager contact met de ondernemersvereniging. De Straatmanager probeert de knelpunten in het gebied op te sporen en de problemen op te lossen.

 

Projectbasis

De Straatmanager werkt meestal op projectbasis. Het doel van het werk van de Straatmanager is zichzelf overbodig maken. De straat moet uiteindelijk weer zelf gezond kunnen functioneren, de knelpunten moeten zijn opgelost en de ondernemers moeten op eigen benen kunnen staan. Op dit punt verschilt het werk van de Straatmanager ten opzichte van de binnenstadsmanager of centrummanager. Dit zijn vaak vaste functies.

 

Wisselende invulling

Winkelgebieden en straten hebben met verschillende partijen te maken. Er zijn winkelpanden, de winkelinrichting en de buitenruimte. Verschillende partijen waaronder de gemeente en ondernemers zijn hiervoor verantwoordelijk. De Straatmanager kan door al deze partijen ingeschakeld worden. De invulling van de werkzaamheden is daarmee afhankelijk van de partij waar de Straatmanager voor werkt en ook het takenpakket wisselt afhankelijk van wat de Straatmanager wil bereiken.

Wil je werken als Straatmanager?

Werk je al als Straatmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Straatmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Straatmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Straatmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Ondernemer
  • Ambtenaar

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Straatmanager

Wat verdient een Straatmanager?

Het salaris van de Straatmanager is afhankelijk van de organisatie waar de Straatmanager voor werkt en het aantal uren dat de Straatmanager zich in gaat zetten voor het project. Er is om deze reden maar weinig informatie bekend over het salaris van de Straatmanager.

Salarisschaal Straatmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Straatmanager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Straatmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Straatmanager? 

Er is weinig vraag naar Straatmanagers. Niet alle steden hebben straatmanagers in dienst en het werk is meestal op projectbasis. Door projecten goed af te ronden kan de Straatmanager doorgroeien naar grotere projecten.

Baankans Straatmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Straatmanager worden: Opleidingen tot Straatmanager

Hoe word je een Straatmanager? 

De Straatmanager heeft meestal een opleiding op het gebied van bedrijfskunde, economie of ondernemerschap gevolgd. Hierin zijn diverse opleidingen op verschillende niveau’s mogelijk. Deze opleidingen duren gemiddeld tussen de twee en vier jaar.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Straatmanager

Meer opleidingen Straatmanager

Weet je nog niet of je Straatmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Straatmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Straatmanager

Met wie werkt een Straatmanager samen? 

De Straatmanager werkt zelfstandig, maar heeft wel veel contact met de gemeentelijke organisatie, ondernemers en de ondernemersvereniging. Daarnaast zal de Straatmanager ook de wensen en behoeften van het winkelend publiek willen peilen.


  • Ondernemer
  • Ambtenaar
Straatmanager


Organisaties waar een Straatmanager werkzaam is

Waar werkt een Straatmanager meestal? 

De Straatmanager werkt vaak in dienst van de gemeente of van een ondernemer of ondernemersvereniging. De Straatmanager werkt meestal in de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Projectmanagement?

Bekijk werken in Projectmanagement

Best beoordeelde werkgevers Straatmanager

Waar kun je het beste werken als Straatmanager? Hieronder vindt je de best door de Straatmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Straatmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Straatmanager:

Welke competenties heeft een een Straatmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Straatmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Straatmanager nodig? 

De Straatmanager moet het gebied kunnen overzien, zien waar de knelpunten liggen en waar de kansen liggen. De Straatmanager moet dit kunnen analyseren en op zoek gaan naar manieren om hier aan te werken (Waarnemer). Daarnaast moet de Straatmanager ook hard werken, zelfstandig te werk kunnen gaan en doelgericht ingesteld zijn (Succesvolle werker). De Straatmanager moet aan de behoeften en wensen van verschillende partijen kunnen voldoen en uiteindelijk zorgen dat hij of zij zelf overbodig is.

Bekijk de persoonstypen voor Straatmanager


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Straatmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Straatmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Straatmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Straatmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Straatmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Straatmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Straatmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Straatmanager iets voor je?

Zou je graag Straatmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Straatmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Straatmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar