Bestuurssecretaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bestuurssecretaris? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bestuurssecretaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bestuurssecretaris wordt.

 

Wat is een Bestuurssecretaris?

De Bestuurssecretaris ondersteunt de directeur of directeurbestuurder van de organisatie. De Bestuurssecretaris biedt ondersteuning bij het uitvoeren van de bestuurlijke taken. De Bestuurssecretaris notuleert bij de bestuurlijke vergaderingen, bereidt deze voor, zorgt dat gemaakte afspraken nagekomen worden en houdt toezicht op de bestuurlijke werkzaamheden.

De Bestuurssecretaris is de rechterhand van de directeur. De Bestuurssecretaris fungeert als sparringpartner, denkt mee over bestuurlijke vraagstukken en geeft vorm aan de bestuurlijke besluitvormingsprocessen. De Bestuurssecretaris geeft de directeur advies over organisatiebrede vraagstukken en houdt toezicht op gemaakte afspraken, lopende processen en relevante verplichtingen. De Bestuurssecretaris is een vraagbaak voor de diverse bestuurlijke organen. De Bestuurssecretaris zorgt ervoor dat de directeur zich kan richten op het daadwerkelijk besturen van de organisatie en zich niet bezig hoeft te houden met de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden.

Naast dat de Bestuurssecretaris de rechterhand van de directeur is, geeft de Bestuurssecretaris ook leiding aan de directiesecretaressen en soms ook de communicatiemedewerkers. De Bestuurssecretaris geeft sturing aan de directiesecretaressen, zit de vergaderingen voor en zorgt dat zij hun taken goed uitvoeren.

De Bestuurssecretaris heeft een veelzijdige en uitdagende functie. Enerzijds is de Bestuurssecretaris een manager en geeft leiding, anderzijds moet de Bestuurssecretaris verantwoording afleggen aan de directeur en fungeren als zijn rechterhand. Deze dubbelrol moet goed bij de Bestuurssecretaris passen en de Bestuurssecretaris moet het onderscheid weten te maken.Wil je werken als Bestuurssecretaris?

Werk je al als Bestuurssecretaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bestuurssecretaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bestuurssecretaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bestuurssecretaris in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directeur
  • Directiesecretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bestuurssecretaris

Wat verdient een Bestuurssecretaris?

Het salaris van de Bestuurssecretaris is afhankelijk van de organisatie waar de Bestuurssecretaris werkt en de hoeveelheid ervaring van de Bestuurssecretaris. Het is daarom lastig een inschatting te geven. Het salaris van de Bestuurssecretaris zal meestal ergens tussen de €1900,- en €3500,- liggen.

Salarisschaal Bestuurssecretaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bestuurssecretaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Bestuurssecretaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bestuurssecretaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bestuurssecretaris vacatures

Vacature Bestuurssecretaris voor Accolade Zorg
K + V
Organisatie Accolade Zorg biedt intra- en extramurale zorg aan cliënten die zich aangesproken voelen door de christelijke identiteit van de organisatie. De uitgangspunten daarbij zijn: liefdevolle zorg voor de bewoners, …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bestuurssecretaris

Wat is de toekomst van Bestuurssecretaris?

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Bestuurssecretaris. Vooral voor Bestuurssecretaris die over de nodige ervaring beschikken, is er voldoende arbeidsmarktperspectief. Het is al een tamelijk hoge functie en de doorgroeimogelijkheden zijn daarom maar beperkt.

Baankans Bestuurssecretaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bestuurssecretaris worden: Opleidingen tot Bestuurssecretaris

Wil je Bestuurssecretaris worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bestuurssecretaris.

Hoe word je een Bestuurssecretaris? 

Om aan de slag te kunnen als Bestuurssecretaris wordt vaak om een academische opleiding gevraagd. Minimaal HBO niveau is een vereiste. De Bestuurssecretaris moet verstand hebben van de bestuurlijke verhoudingen en fungeren als verbindende persoonlijkheid binnen de organisatie.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Bestuurssecretaris

Masterclass Introductie Commissariaat en Toezicht
Voor wie? - Voor iedereen die een commissariaat of toezichthoudende functie overweegt; - voor een bestuurder die te maken heeft met een raad van toezicht; - voor een bestuurssecretaris, die vanuit …
Masterclass Introductie Commissariaat en Toezicht
WOR voor startende bestuurder(s) en HR
Bedoeld voor de (startende) bestuurder, bestuurssecretaris en HR manager om alle benodigde (theoretische) kennis te leren rondom de processen met de OR. In deze workshop krijgen directie en HR inzicht …
WOR voor startende bestuurder(s) en HR

Omscholen of doorgroeien tot Bestuurssecretaris

Als je Bestuurssecretaris wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bestuurssecretaris zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bestuurssecretaris

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bestuurssecretaris?

Competenties en Vaardigheden Bestuurssecretaris

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bestuurssecretaris nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bestuurssecretaris nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bestuurssecretaris

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Bestuurssecretaris

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bestuurssecretaris. Als Bestuurssecretaris wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bestuurssecretaris:


zie volledige beschrijving persoonstype Bestuurssecretaris

Vakkennis voor een Bestuurssecretaris

Het is voor een Bestuurssecretaris ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bestuurssecretaris zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bestuurssecretaris


Werkervaring Bestuurssecretaris

Het is voor een startend Bestuurssecretaris die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bestuurssecretaris is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Bestuurssecretaris het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bestuurssecretaris

Met wie werkt een Bestuurssecretaris samen? 

De Bestuurssecretaris is de rechterhand en sparringpartner van de directeur of de directeurbestuurder. Daarnaast is de Bestuurssecretaris de vraagbaak voor de overige bestuurlijke organen en fungeert als bindende factor. Ook heeft de Bestuurssecretaris de leiding over de directiesecretaressen. De Bestuurssecretaris heeft dus veel contact met anderen binnen de organisatie en moet dit contact ook op een positieve manier zien te benutten.


  • Directeur
  • Directiesecretaresse
Bestuurssecretaris


Organisaties waar een Bestuurssecretaris werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bestuurssecretaris meestal werkt.

Waar werkt een Bestuurssecretaris?

De Bestuurssecretaris kan bij zeer uiteenlopende organisaties werken. Er is geen specifieke sector aan te wijzen. De Bestuurssecretaris kan ook in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Bestuurssecretaris

Waar kun je het beste werken als Bestuurssecretaris? Hieronder vind je de best door de Bestuurssecretaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bestuurssecretaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bestuurssecretaris:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bestuurssecretaris.

Welke competenties heeft een Bestuurssecretaris nodig?

Een Bestuurssecretaris heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bestuurssecretaris

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bestuurssecretaris passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bestuurssecretaris nodig? 

De Bestuurssecretaris moet beschikken over een persoonlijk die de mensen binnen een organisatie weet te binden. De Bestuurssecretaris is enerzijds de rechterhand en sparringpartner van de directeur. De Bestuurssecretaris moet advies kunnen geven, toezien op de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden en is de vraagbaak voor de bestuurlijke organen (Gever). Anderzijds is de Bestuurssecretaris de manager van de directiesecretaressen. De Bestuurssecretaris geeft leiding, stimuleert en ziet er op toe dat zij hun werkzaamheden goed uitvoeren (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bestuurssecretaris


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Bestuurssecretaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bestuurssecretaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bestuurssecretaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bestuurssecretaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bestuurssecretaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bestuurssecretaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bestuurssecretaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bestuurssecretaris iets voor je?

Zou je graag Bestuurssecretaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bestuurssecretaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bestuurssecretaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar