Bestuurssecretaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bestuurssecretaris? Lees de functieomschrijving.

De Bestuurssecretaris ondersteunt de directeur of directeurbestuurder van de organisatie. De Bestuurssecretaris biedt ondersteuning bij het uitvoeren van de bestuurlijke taken. De Bestuurssecretaris notuleert bij de bestuurlijke vergaderingen, bereidt deze voor, zorgt dat gemaakte afspraken nagekomen worden en houdt toezicht op de bestuurlijke werkzaamheden.

De Bestuurssecretaris is de rechterhand van de directeur. De Bestuurssecretaris fungeert als sparringpartner, denkt mee over bestuurlijke vraagstukken en geeft vorm aan de bestuurlijke besluitvormingsprocessen. De Bestuurssecretaris geeft de directeur advies over organisatiebrede vraagstukken en houdt toezicht op gemaakte afspraken, lopende processen en relevante verplichtingen. De Bestuurssecretaris is een vraagbaak voor de diverse bestuurlijke organen. De Bestuurssecretaris zorgt ervoor dat de directeur zich kan richten op het daadwerkelijk besturen van de organisatie en zich niet bezig hoeft te houden met de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden.

Naast dat de Bestuurssecretaris de rechterhand van de directeur is, geeft de Bestuurssecretaris ook leiding aan de directiesecretaressen en soms ook de communicatiemedewerkers. De Bestuurssecretaris geeft sturing aan de directiesecretaressen, zit de vergaderingen voor en zorgt dat zij hun taken goed uitvoeren.

De Bestuurssecretaris heeft een veelzijdige en uitdagende functie. Enerzijds is de Bestuurssecretaris een manager en geeft leiding, anderzijds moet de Bestuurssecretaris verantwoording afleggen aan de directeur en fungeren als zijn rechterhand. Deze dubbelrol moet goed bij de Bestuurssecretaris passen en de Bestuurssecretaris moet het onderscheid weten te maken.

Wil je werken als Bestuurssecretaris?

Werk je al als Bestuurssecretaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bestuurssecretaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bestuurssecretaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bestuurssecretaris in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Directeur
  • Directiesecretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bestuurssecretaris

Wat verdient een Bestuurssecretaris?

Het salaris van de Bestuurssecretaris is afhankelijk van de organisatie waar de Bestuurssecretaris werkt en de hoeveelheid ervaring van de Bestuurssecretaris. Het is daarom lastig een inschatting te geven. Het salaris van de Bestuurssecretaris zal meestal ergens tussen de €1900,- en €3500,- liggen.

Salarisschaal Bestuurssecretaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bestuurssecretaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Bestuurssecretaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bestuurssecretaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bestuurssecretaris vacatures

Bestuurssecretaris, Gemeente Westvoorne
Randstad
Heb jij een open persoonlijkheid en heb jij bestuurlijke sensitiviteit? Dan is deze tijdelijke functie als bestuurssecretaris wat voor jou.De gemeente Westvoorne is op zoek naar een tijdelijke bestuurssecretaris die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bestuurssecretaris

Hoe goed is de toekomst voor de Bestuurssecretaris? 

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Bestuurssecretaris. Vooral voor Bestuurssecretaris die over de nodige ervaring beschikken, is er voldoende arbeidsmarktperspectief. Het is al een tamelijk hoge functie en de doorgroeimogelijkheden zijn daarom maar beperkt.

Baankans Bestuurssecretaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bestuurssecretaris worden: Opleidingen tot Bestuurssecretaris

Hoe word je een Bestuurssecretaris? 

Om aan de slag te kunnen als Bestuurssecretaris wordt vaak om een academische opleiding gevraagd. Minimaal HBO niveau is een vereiste. De Bestuurssecretaris moet verstand hebben van de bestuurlijke verhoudingen en fungeren als verbindende persoonlijkheid binnen de organisatie.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bestuurssecretaris

Meer opleidingen Bestuurssecretaris

Weet je nog niet of je Bestuurssecretaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bestuurssecretaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bestuurssecretaris

Met wie werkt een Bestuurssecretaris samen? 

De Bestuurssecretaris is de rechterhand en sparringpartner van de directeur of de directeurbestuurder. Daarnaast is de Bestuurssecretaris de vraagbaak voor de overige bestuurlijke organen en fungeert als bindende factor. Ook heeft de Bestuurssecretaris de leiding over de directiesecretaressen. De Bestuurssecretaris heeft dus veel contact met anderen binnen de organisatie en moet dit contact ook op een positieve manier zien te benutten.


  • Directeur
  • Directiesecretaresse
Bestuurssecretaris


Organisaties waar een Bestuurssecretaris werkzaam is

Waar werkt een Bestuurssecretaris meestal? 

De Bestuurssecretaris kan bij zeer uiteenlopende organisaties werken. Er is geen specifieke sector aan te wijzen. De Bestuurssecretaris kan ook in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Bestuurssecretaris

Waar kun je het beste werken als Bestuurssecretaris? Hieronder vindt je de best door de Bestuurssecretaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bestuurssecretaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bestuurssecretaris:

Welke competenties heeft een een Bestuurssecretaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bestuurssecretaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bestuurssecretaris nodig? 

De Bestuurssecretaris moet beschikken over een persoonlijk die de mensen binnen een organisatie weet te binden. De Bestuurssecretaris is enerzijds de rechterhand en sparringpartner van de directeur. De Bestuurssecretaris moet advies kunnen geven, toezien op de voortgang van de bestuurlijke werkzaamheden en is de vraagbaak voor de bestuurlijke organen (Gever). Anderzijds is de Bestuurssecretaris de manager van de directiesecretaressen. De Bestuurssecretaris geeft leiding, stimuleert en ziet er op toe dat zij hun werkzaamheden goed uitvoeren (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Bestuurssecretaris


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Bestuurssecretaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bestuurssecretaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bestuurssecretaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bestuurssecretaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bestuurssecretaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bestuurssecretaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bestuurssecretaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bestuurssecretaris iets voor je?

Zou je graag Bestuurssecretaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bestuurssecretaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bestuurssecretaris

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar