Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je beleidsmedewerker ruimtelijke ordening wordt.

 

Wat is een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening?

De Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening werkt aan diverse ruimtelijke projecten. Hij is op het gebied van ruimtelijke ordening bezig met complexe en minder complexe projecten en draagt bij aan beleidsvraagstukken.

De Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening heeft bovendien een duidelijke mening over en zicht op ontwikkelingen in ruimtelijke ordening. Hij moet als Beleidsmedewerker namelijk het management en het bestuur adviseren op planologisch, programmatisch en procedureel gebied. Zijn adviezen betreffen voornamelijk  het terrein van bestemmingsplannen, vaak specifiek die plannen die het buitengebied betreffen. Met het buitengebied wordt alle grond buiten de bebouwde kom van dorp of stad bedoeld, waarvoor gemeenten iedere tien jaar een bestemmingsplan moeten ontwikkelen. De Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordenig assisteert waar nodig ook bij andere ruimtelijke projecten en treedt regelmatig op als projectleider.

Tot slot kan het voorkomen dat de Beleidsmedewerker een gemeente vertegenwoordigt bij bezwaar- en beroepsprocedures. Hij levert dus samen met zijn collega's belangrijke juridische bijdragen evenal integraal beleidsmatige.

 
 

Wil je werken als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening?

Werk je al als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening in één oogopslag

Netwerk:

  • Beleidsmedewerker
  • Projectontwikkelaar
  • Bestuursrechter

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4378

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Wat verdient een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening?

Het salaris van de Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening ligt zo tussen de €2500 en €4378  bruto per maand en is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring. Het kan per gemeente verschillen hoeveel je verdient en ook de secundaire voorwaarden verschillen per gemeente. Vaak zullen wel alle gemeenten redelijk goede secundaire arbeidsvoorwaarden aanbieden. Je moet dan vooral denken aan een vakantieregeling of een auto van de zaak. Ook kan het zijn dat naarmate je verder groeit in de functie en bijvoorbeeld senior wordt, je salaris stijgt.

Salarisschaal Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Op zoek naar een nieuwe baan als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening vacatures

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening
Gemeente Krimpenerwaard
Ben je een specialist op het gebied van ruimtelijke ordening? Is de rol van aanspreekpunt en klankbord je op het lijf geschreven? Dan zijn wij op zoek naar jou Gemeente …
Beleidsmedewerker ruimtelijke ordening
Maandag Alkmaar
Jij bent dé beleidsmedewerker die de juiste verbanden kan leggen tussen proces en relatie!Als beleidsmedewerker ruimtelijke ordening ben jij een expert binnen jouw vakgebied en ben je op de hoogte …
Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening
Maandag Leeuwarden
Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening ga jij aan de slag bij een gemeente in Friesland voor à uur. In de functie van Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening behandel je (juridische) vraagstukken op het …
Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening
Maandag Eindhoven
Heb jij een duidelijke mening over en zicht op ontwikkelingen in Ruimtelijke Ordening?Mogelijke of denkbare werkzaamheden tijdelijke Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening:- Het toetsen van ruimtelijke initiatieven aan gemeentelijk beleid en beleid …
Senior beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening
Maandag Den Haag
Maandag werft voor een prachtige gemeente een senior beleidsmedewerker ruimtelijke ordening. Het gaat hier om een gemeente om trots op te zijn!Zo had deze gemeente in de beste binnenstad, warenmarkt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Wat is de toekomst van Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening is moeilijk iets te zeggen. De doorgroeimogelijkheden voor een Beleidsmedewerker zijn niet heel erg uitgebreid. Soms zul je als Beleidsmedewerker door kunnen groeien naar een seniorpositie of wisselen van specialisme en op een ander gebied dan ruimtelijke ordening aan de slag gaan.

Baankans Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening worden: Opleidingen tot Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Wil je beleidsmedewerker ruimtelijke ordening worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening? 

Om voor een functie als Beleidsmedewerker Ruimtelijk Ordening in aanmerking te komen is het belangrijk dat je een WO opleiding hebt gevolgd in een juridische of bestuurlijke/organisatorische richting. Hierbij kun je denken aan WO Rechten of de opleiding Bestuur- en Organisatiewetenschappen. Belangrijk is in ieder geval wel dat je een gedegen kennis hebt van de wet- en regelgeving en dat je bekend bent met of inzicht hebt in politieke/bestuurlijke verhoudingen. Verder is het vaak ook van belang dat je al ervaring hebt met beleidsadvisering bij de overheid. Verder kan het in je voordeel werken als je al ervaring hebt met bestemmingsplannen en projectbesluiten.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Integratie van regels in het Omgevingsplan
Met de inwerkingtreding van de Omgevingswet wordt het omgevingsplan het direct juridisch bindende instrument voor de fysieke leefomgeving. Dit betekent dat alle juridische regelingen die nu betrekking hebben op de …
Meer opleidingen Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Weet je nog niet of je Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Met wie werkt een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening samen? 

Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening werk je vooral samen met andere Beleidsmedewerkers. Samen werken de Beleidsmedewerkers aan projecten en bestemmingsplannen en beslissen zij over de te nemen stappen. Verder komt de  Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening ook in contact met projectontwikkelaars om (nieuwe) projecten te bespreken. Soms kan hij ook in aanraking komen met de bestuursrechter. Dit komt vooral voor in zijn functie als vertegenwoordiger van de gemeente in beroeps- en bezwaarprocedures. Tot slot zijn er de ondersteunende krachten op de afdeling.


  • Beleidsmedewerker
  • Projectontwikkelaar
  • Bestuursrechter
Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening


Organisaties waar een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening meestal werkt.

Waar werkt een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening?

Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening werk je bij de gemeente of provincie. Je bent dan dus werkzaam binnen de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Waar kun je het beste werken als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening? Hieronder vind je de best door de Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening.

Competenties, Skills en Vaardigheden Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening.

Welke competenties heeft een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening nodig?

Een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening nodig? 

De Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening is ijverig. Hij zal namelijk veel projecten tegelijkertijd moeten beheren en dat vergt nogal wat doorzettingsvermogen en energie. Verder is zelfverzekerdheid ook een eigenschap die goed van pas komt bij het werk van de Beleidsmedewerker. Hij moet namelijk vaak een project aansturen en om te zorgen dat alles naar wens verloopt is het belangrijk dat hij een zelfverzekerde uitstraling heeft (Succesvolle werker). Creativiteit is ook een belangrijke eigenschap omdat hij bij de projecten veelal ideeën zal moeten inbrengen en zorgen dat er goede en creatieve oplossingen worden bedacht voor een probleem (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening


Romanticus


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening iets voor je?

Zou je graag Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar