Compensation Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Compensation Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep compensation specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je compensation specialist wordt.

 

Wat is een Compensation Specialist?

De Compensation Specialist houdt zich bezig met het vaststellen van de arbeidsvoorwaarden van werknemers. Het bepalen van beloning heeft verschillende kanten en werkgevers hebben niet altijd tijd om dit goed te kunnen regelen. Vooral bij grote organisaties, waar veel mensen werkzaam zijn in verschillende functies en op verschillende niveausarbeidsniveaus, is het handig om een expert op het gebied van arbeidsvoorwaarden in te zetten.

De Compensation Specialist gebruikt zijn kennis van arbeidswetgeving en wiskunde om vast te stellen wat iemand zou moeten verdienen. Daarnaast is het belangrijk dat de Compensation Specialist communiceert met het personeel, om een goed idee te krijgen van het werk dat mensen verrichten en de ideëen die zij hebben over hun arbeidsvoorwaarden. Door draagvlak te creëeren, of de aanwezigheid ervan vaststellen, kan de Compensation Specialist overtuigender en makkelijker (passende) verbeteringen of veranderingen in arbeidsvoorwaarden voorstellen.

De mate waarin de Compensation Specialist zich laat informeren door werknemers bij de vaststelling van het beloningsbeleid wisselt en invulling hiervan vindt plaats op eigen initiatief. De adviezen die hij uitbrengt zullen niet altijd draagvlak hebben en soms ongewenst zijn. Het is echter de taak van de Compensation Specialist om ook te werken met de belangen en het budget van de organisatie en dit mee te nemen in adviezen omtrent verbeteringen of veranderingen in arbeidsvoorwaarden. Om dit goed te kunnen doen, beide kanten van arbeidsvoorwaarden mee te nemen en meer dan een adviseur te zijn moet de Compensation Specialist niet alleen pro-actief te werk gaan, maar ook goed samen kunnen werken.Wil je werken als Compensation Specialist?

Werk je al als Compensation Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Compensation Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Compensation Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Compensation Specialist in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager
  • Werknemer
  • Compensation Specialist

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €4500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Compensation Specialist

Wat verdient een Compensation Specialist?

Het salaris van een Compensation Specialist zal, afhankelijk van werkgever en werkervaring, tussen de €3000 en €4500 per maand liggen. Hiernaast heeft de Compensation Specialist grote kans op een bonusregeling, goed pensioen, voldoende vakantiedagen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Compensation Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Compensation Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Compensation Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Compensation Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Compensation Specialist vacatures

Compensation & Benefits Specialist
APG via Langwyck Consultants
Als HR Expert Compensation & Benefits ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van samenhangend strategisch en/of tactisch beleid op dit gebied. Vanuit een centrale regie/accountmanagementrol draag je zorg voor: advisering …
Compensation & Benefits Specialist
Decom Technology People
Door het C&B beleid van de de opdrachtgever verder te ontwikkelen en te implementeren help je mee de groei en ambitie vorm te geven en het bedrijf verder te professionaliseren. …
Compensation & Benefits Specialist
Vattenfall N.V.
Compensation & Benefits Specialist Amsterdam, fulltime As a member of an international Compensation & Benefits team, you will provide guidance and expertise on key compensation and benefits matters to ensure …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Compensation Specialist

Wat is de toekomst van Compensation Specialist?

Er zijn niet veel vacatures voor de positie van Compensation (& benefits) Specialist te vinden.  De benodigde relevante werkervaring maakt de functie er een waarnaar je vanuit andere functies doorstroomt. De Compensation Specialist kan doorgroeien naar hogere functies in HR management.

Baankans Compensation Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

3


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Compensation Specialist worden: Opleidingen tot Compensation Specialist

Wil je compensation specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Compensation Specialist? 

Om Compensation Specialist te kunnen worden heeft men een Bachelor of Master nodig in de richting van Human Resources, Bedrijfskunde, Economie, Arbeidsrecht of een MBA.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Compensation Specialist

Er zijn geen opleidingen Compensation Specialist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Compensation Specialist in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Netwerk Compensation Specialist

Met wie werkt een Compensation Specialist samen? 

De Compensation Specialist werkt in het bedrijf samen met de managers, vooral de HR-manager, om het arbeidsvoorwaardenbeleid te verbeteren en hierover te adviseren. Contact met het personeel bestaat voornamelijk uit input en feedback die de Compensation Specialist kan gebruiken bij het vormgeven van beleid en beleidsadviezen.  Ook geeft hij, indien gewenst, advies over bestaande arbeidsvoorwaarden.

Extern is de Compensation Specialist vaak de vertegenwoordiger van de HR-afdeling en is hij veel in contact met andere organisaties en de daar werkzame Specialisten.


  • Manager
  • Werknemer
  • Compensation Specialist
Compensation Specialist


Organisaties waar een Compensation Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Compensation Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Compensation Specialist?

De Compensation Specialist werkt bij grote, vaak multinationale bedrijven die zo'n complexe structuur hebben dat een Compensation Specialist nodig is om te organiseren en ordenen. Alleen de grote commerciële bedrijven kunnen het zich veroorloven om iemand exclusief op arbeidsvoorwaardenbeleid te zetten.

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Compensation Specialist

Waar kun je het beste werken als Compensation Specialist? Hieronder vind je de best door de Compensation Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Compensation Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Compensation Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Compensation Specialist.

Welke competenties heeft een Compensation Specialist nodig?

Een Compensation Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Compensation Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Compensation Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Compensation Specialist nodig? 

De Compensation Specialist heeft een zekere mate van loyaliteit nodig om eerlijk te kunnen zijn over het arbeidsvoorwaardenbeleid. Deze loyaliteit heeft twee kanten met aan de ene kant het management en de andere kant het personeel waartussen een balans gevonden moet worden. Integriteit is dus belangrijk (Loyalist). Naast loyaliteit is het belangrijk dat de Compensation Specialist de organisatie goed bestudeert en in kaart brengt en zijn kennis gebruikt om aanpassingen in arbeidsvoorwaarden voor te stellen. Hij is objectief, onafhankelijk en verzorgt dus zijn eigen informatie (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Compensation Specialist


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Compensation Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Compensation Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Compensation Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Compensation Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Compensation Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Compensation Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Compensation Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Compensation Specialist iets voor je?

Zou je graag Compensation Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Compensation Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Compensation Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar