Gemeentesecretaris Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Gemeentesecretaris? Lees de functieomschrijving.

Gemeentesecretaris wordt beschouwd als de hoogste functie in de lokale ambtenarij. De gemeentesecretaris is als het ware de algemeen directeur van de gemeente. Volgens het algemeen functieprofiel van gemeentesecretaris.nl “leidt” de gemeentesecretaris de organisatie, en inspireert deze het management. Ook vertaalt de gemeentesecretaris ambtelijke ambities in plannen en brengt hij of zij deze in uitvoering. De gemeentesecretaris is strategisch adviseur van het college van burgemeester en wethouders, en ook is hij of zij verantwoordelijk voor een moderne en klantgerichte vorm van dienstverlening aan burgers door de gemeente.

De gemeentesecretaris is dus een veelzijdige manager. De gemeentesecretaris heeft visie, verantwoordelijkheid en is communicatief sterk. De gemeentesecretaris houdt zich niet enkel aan eigen afspraken, maar controleert, begeleidt en adviseert ook anderen. Het is dus van groot belang dat de gemeentesecretaris geordend en overzichtelijk kan werken, en zich ook goed kan verantwoorden naar anderen toe.

Wil je werken als Gemeentesecretaris?

Werk je al als Gemeentesecretaris en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Gemeentesecretaris worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Gemeentesecretaris, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Gemeentesecretaris in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Burgemeester
  • Wethouder
  • Raadslid

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €5000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Gemeentesecretaris

Wat verdient een Gemeentesecretaris?

Het salaris van de gemeentesecretaris ligt pakweg tussen de 5000 en de 8000 euro per maand. Gemeentesecretaris is vaak “een beroep voor mannen met grijze haren”, en gezien leeftijd en ervaring deels het salaris bepalen krijgen veel gemeentesecretarissen al een flink bedrag als startsalaris.

Salarisschaal Gemeentesecretaris

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Gemeentesecretaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Gemeentesecretaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gemeentesecretaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Gemeentesecretaris vacatures

Beoogd gemeentesecretaris/ algemeen directeur
Gemeente Eemsdelta
• Verantwoordelijk voor vormgeving en inrichting nieuwe gemeente. • Aansturing van de nieuwe organisatie, adviseur van het College en WOR bestuurder. • Wo werk- en denkniveau gekoppeld aan ruime ervaring …
Beoogd gemeentesecretaris/ algemeen directeur
BeljonWesterterp
• Verantwoordelijk voor vormgeving en inrichting nieuwe gemeente. • Aansturing van de nieuwe organisatie, adviseur van het College en WOR bestuurder. • Wo werk- en denkniveau gekoppeld aan ruime ervaring …
Beoogd gemeentesecretaris/ algemeen directeur
Gemeente Eemsdelta
• Verantwoordelijk voor vormgeving en inrichting nieuwe gemeente.• Aansturing van de nieuwe organisatie, adviseur van het College en WOR bestuurder.
Gezocht: Ervaren secretaresse gemeente
Tempo-Team
Voor de gemeente Oldambt zoeken wij een ervaren secretaresse. Het is een tijdelijke vacature tot maart 2020 voor 16 uur per week. Goed te combineren met andere werkzaamheden, gezin of hobby. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Gemeentesecretaris

Hoe goed is de toekomst voor de Gemeentesecretaris? 

Per gemeente is er één gemeentesecretaris. Een heel luxe arbeidsmarktperspectief is er dus niet. Gemeentesecretaris wordt daarnaast wel beschouwd als de hoogste ambtenarenfunctie in de lokale politiek, wat betekent dat er in de ambtenarij weinig doorgroeimogelijkheden zijn. Natuurlijk heeft de gemeentesecretaris wel een grote hoeveelheid managementervaring, en kan hij of zij zo het bedrijfsleven instromen.

Baankans Gemeentesecretaris

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Gemeentesecretaris worden: Opleidingen tot Gemeentesecretaris

Hoe word je een Gemeentesecretaris? 

Er is geen strikte, landelijk gehanteerde eis qua opleiding voor het beroep, maar vanwege de verantwoordelijkheid van het beroep zal minimaal om iemand gevraagd worden met een diploma in het hoger onderwijs (hbo of wo), en het liefst een flink aantal jaren ervaring in een soortgelijke werkomgeving of functie.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Gemeentesecretaris

Hoe werkt de gemeente?
Doel: Doel van deze tweedaagse training (2e dag 18 november 2019) is om je meer kennis en inzicht te bieden over hoe de (en in het bijzonder onze) gemeente georganiseerd is …
LeanENT Lego Workshop "de eerste stappen naar Lean"
"De deelname van ons verbeterteam aan de Lego-dag heeft verrassende resultaten en opmerkingenopgeleverd. Het heeft mensen in hele korte tijd op een ongelofelijk duidelijke manier doen inzien datveranderen resultaat oplevert. …
Meer opleidingen Gemeentesecretaris

Weet je nog niet of je Gemeentesecretaris wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Gemeentesecretaris of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Gemeentesecretaris

Met wie werkt een Gemeentesecretaris samen? 

De gemeentesecretaris heeft een netwerk binnen het bestuur van de gemeente. Hij of zij is adviseur van het college van burgemeester en wethouders, en heeft verder veel contact met de lagere managementfuncties in de gemeente en waarschijnlijk ook de raadsleden.


  • Burgemeester
  • Wethouder
  • Raadslid
Gemeentesecretaris


Organisaties waar een Gemeentesecretaris werkzaam is

Waar werkt een Gemeentesecretaris meestal? 

De gemeentesecretaris werkt voor een gemeente.

Meer weten over werken in de Administratief & Secretarieel?

Bekijk werken in Administratief & Secretarieel

Best beoordeelde werkgevers Gemeentesecretaris

Waar kun je het beste werken als Gemeentesecretaris? Hieronder vindt je de best door de Gemeentesecretaris beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Gemeentesecretaris.

Competenties, Skills en Vaardigheden Gemeentesecretaris:

Welke competenties heeft een een Gemeentesecretaris nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Gemeentesecretaris

Wat voor persoonlijkheid heb je als Gemeentesecretaris nodig? 

Het functieprofiel van de gemeentesecretaris komt overeen met het persoonstype Baas. De gemeentesecretaris heeft leidinggevende eigenschappen als onafhankelijkheid, zelfverzekerdheid, autoriteit en kritisch vermogen en zet deze succesvol in bij het verbeteren van de gemeente. Verder heeft de gemeentesecretaris eigenschappen van de Loyalist (hij of zij is verantwoordelijk en betrouwbaar) en van de Bemiddelaar (hij of zij is geduldig, en kan goed conflicten oplossen).

Bekijk de persoonstypen voor Gemeentesecretaris


Baas


Lees meer

Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Gemeentesecretaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Gemeentesecretaris

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Gemeentesecretaris

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Gemeentesecretaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Gemeentesecretaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Gemeentesecretaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Gemeentesecretaris. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Gemeentesecretaris iets voor je?

Zou je graag Gemeentesecretaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Gemeentesecretaris bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Gemeentesecretaris

Mathijs Doomen

 Voor dat salaris wil je echt toch niet al die shit over je heen krijgen van onder en van boven een echte K.. baan

Henri

Een prachtige baan en veel inbreng.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar