U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Antiquaar

Antiquaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een antiquaar? Lees de functieomschrijving.

Een moderne antiquaar heeft een winkel die bezocht kan worden, maar er zijn ook antiquaren die een verzendantiquariaat beheren en die hun klanten vinden door het rondsturen van bijvorbeeld interaanbiedingen of door middel van catalogi. Na de bestelling krijgt de klant dan het gewenste product toegestuurd. Als antiquaar ben je vaak aanwezig op antiquarenbeurzen waar je je beste en mooiste spullen presenteert. Als antiquaar verkoop vaak erg oude spullen die een soms specialistisch onderhoud nodig hebben. 

 

Mensen vonden ons op: Job Antiquaar, Baan Antiquaar, Antiquaar Worden, Functie-eisen Antiquaar, Verantwoordelijkheden Antiquaar, Functieprofiel Antiquaar, Wat doet een Antiquaar, Werken als Antiquaar.

Antiquaar worden: Opleiding tot antiquaar

In Nederland is er nog geen officiële opleiding tot antiquaar. Wel zijn er verschillende cursussen die je als antiquaar in spe kan volgen die je helpen bij de ontwikkeling van de juiste vaardigheden waarover een antiquaar moet beschikken. In Brussel is wel een officiële antiekopleiding te volgen en de opleiding duurt twee jaar.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Antiquaar, Antiquaar Worden, Opleidingsniveau Antiquaar, Scholing Antiquaar, Studie Antiquaar, Bijscholing Antiquaar, Omscholing Antiquaar.

Organisaties waar een antiquaar doorgaans werkzaam is

Als antiquaar werk vaak in je eigen winkel en is je doel het verkopen van de antieke spullen. Het doel is winst maken en je bent als antiquaar dus werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Antiquaar, Antiquaar Worden, Opleidingsniveau Antiquaar, Scholing Antiquaar, Studie Antiquaar, Bijscholing Antiquaar, Omscholing Antiquaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden antiquaar

Als antiquaar heb je geen vast inkomen. Je salaris is afhankelijk van hoeveel spullen je in een maand verkoopt. Het leven van een antiquaar is financieel bezien soms erg onzeker.

Mensen vonden ons op: Salaris Antiquaar, Loon Antiquaar, Wat verdien je als Antiquaar, Salarisschaal Antiquaar, Salarisindicatie Antiquaar, Bonus Antiquaar, CAO Antiquaar, Brutoloon Antiquaar, Nettoloon Antiquaar, Vakantiedagen Antiquaar, Pensioen Antiquaar.

Competenties, skills & vaardigheden antiquaar

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Antiquaar, Vaardigheden Antiquaar, Attitude Antiquaar, Kwalificaties Antiquaar, Competentieprofiel Antiquaar.

Boeken voor het beroep antiquaar

Wil je meer weten over het beroep antiquaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je antiquaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken antiquaar te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Antiquaar, Antiquaar ebooks, boek Antiquaar.

Persoonstypen antiquaar

Als antiquaar moet goed kunnen waarnemen. Je moet leergierig zijn en een goed inzicht hebben in de verschillende aspecten die in het werk van een antiquaar voorkomen. Als antiquaar zijn de details erg belangrijk en een goed waarnemingsvermogen is daarom erg belangrijk (Waarnemer).

Verder moet je als antiquaar ook loyaal zijn. Je moet je verantwoordelijkkheid durven nemen wanneer je stukken uit de oudheid aan mensen verkoopt en je moet betrouwbaar overkomen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Antiquaar, Karakter Antiquaar.

Netwerk antiquaar

Als antiquaar sta je voornamelijk in contact met mogelijke klanten die bepaalde stukken van je willen kopen.

Verder is aantal top-antiquaren in Nederland aangesloten bij de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVVA). Hierdoor ben je als antiquaar ook lid van de internationale antiquarenorganisatie International League of Antiquarian Booksellers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Antiquaar, Medewerkers Antiquaar.

Is het beroep antiquaar iets voor jou?

Zou je graag antiquaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als antiquaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Antiquaar, beroepskeuzetest Antiquaar, beroep Antiquaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden antiquaar

Er is in de Nederlandse maatschappij niet veel vraag naar antiquaren. Het arbeidsperspectief van een antiquaar is daarom ook niet erg rooskleurig.

Verder heb je als antiquaar ook niet veel doorgroeimogelijkheden. Je kan uitgroeien tot een top-antiquaar, maar dat de kans dat je die status bereikt is erg gering.

Arbeidsmarktperspectief score antiquaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep antiquaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Antiquaar, Promotie mogelijkheden Antiquaar, Carriere Antiquaar.

Solliciteren op de functie antiquaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als antiquaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor antiquaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als antiquaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Antiquaar, CV Antiquaar, sollicitatie Antiquaar.

Interviews met antiquaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen antiquaar

Vacatures antiquaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Antiquaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Antiquaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een moderne antiquaar heeft een winkel die bezocht kan worden, maar er zijn ook antiquaren die een verzendantiquariaat beheren en die hun klanten vinden door het rondsturen van bijvorbeeld interaanbiedingen of door middel van catalogi. Na de bestelling krijgt de klant dan het gewenste product toegestuurd. Als antiquaar ben je vaak aanwezig op antiquarenbeurzen waar je je beste en mooiste spullen presenteert.

Beoordeling Antiquaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Antiquaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Antiquaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep