Tankstationmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Tankstationmanager? Lees de functieomschrijving.

De manager van een tankstation is de leidinggevende van alle andere werknemers bij het tankstation. Behalve taken als sollicitatiegesprekken houden en personeel opleiden/begeleiden (het waarborgen van een leuke sfeer, klantvriendelijkheid en het zorgen voor een werkrooster dat ieders wensen respecteert) heeft de tankstationmanager de verantwoordelijkheid over de financiële administratie en de goederenadministratie, het uiterlijk van het station, en over de naleving van de gestelde reglementen en vereisten.

De tankstationmanager is dus iemand die zich prettig voelt in een leidinggevende functie en verantwoordelijkheid aankan. Daarnaast is de manager van het tankstation flexibel; hij en al het personeel werkt in ploegendienst, en de manager zal soms buiten werktijd vragen moeten beantwoorden of problemen moeten oplossen. Naast de leidinggevende taken zal de tankstationmanager ook gewoon betrokken bij de dagelijkse activiteiten moeten zijn. Hij (of zij) zal af en toe de kassa draaien, en zal zich veel op de locatie bevinden om de alledaagse gang van zaken in de gaten te houden.

Wil je werken als Tankstationmanager?

Werk je al als Tankstationmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Tankstationmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Tankstationmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Tankstationmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Assistent tankstationmanager
 • Pompbediende
 • Verkoper
 • Regiomanager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1950 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Tankstationmanager

Wat verdient een Tankstationmanager?

Een tankstationmanager verdient zo rond de 2300 euro per maand. Lager dan de 1950 per maand zal het salaris in ieder geval niet uitvallen, maar veel hoger dan 2500 per maand ook niet.

Salarisschaal Tankstationmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Tankstationmanager

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Tankstationmanager

Hoe goed is de toekomst voor de Tankstationmanager? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de tankstationmanager is momenteel redelijk. Er zijn zeker vacatures te vinden voor de functie, maar niet bijzonder veel. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de eisen voor de tankstationmanager scherper zijn dan voor de medewerkers van het station. Voor de manager bestaat er een logische doorgroei naar de functie van regiomanager tankstations. Natuurlijk zijn er in een regio vele tankstations met hun eigen managers die mogelijk ook naar deze functie willen doorgroeien. Het doorgroeiperspectief is dus niet bijzonder gunstig. Natuurlijk doet een tankstationmanager wel veel nuttige ervaring op als leidinggevende die elders in een verkoopfunctie benut kan worden.

Baankans Tankstationmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Tankstationmanager worden: Opleidingen tot Tankstationmanager

Hoe word je een Tankstationmanager? 

De tankstationmanager heeft niet per se een opleiding nodig, maar moet wel beschikken over de nodige kennis van detailhandel en financiële processen. Een mbo-opleiding is daarom vaak een vereiste, maar een aantal jaren ervaring in een vergelijkbare functie eveneens. Voor de functie is een rijbewijs en eigen auto ook een vereiste.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Tankstationmanager

Meer opleidingen Tankstationmanager

Weet je nog niet of je Tankstationmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Tankstationmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Tankstationmanager

Met wie werkt een Tankstationmanager samen? 

Een tankstationmanager staat vooral in contact met zijn werknemers: eventueel de assistent bedrijfsleider (tankstationmanager), de pompbediende, de administratief medewerker, de verkoper in de winkel of het café bij het station, enzovoorts. Verder staat de manager nog in contact met zijn regionale meerdere, de regiomanager.


 • Assistent tankstationmanager
 • Pompbediende
 • Verkoper
 • Regiomanager
Tankstationmanager


Organisaties waar een Tankstationmanager werkzaam is

Waar werkt een Tankstationmanager meestal? 

De tankstationmanager werkt voor een tankstationketen. Normaal gesproken is hij echter slechts op één plek, zijn eigen tankstation, aanwezig.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Tankstationmanager

Waar kun je het beste werken als Tankstationmanager? Hieronder vindt je de best door de Tankstationmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Tankstationmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Tankstationmanager:

Welke competenties heeft een een Tankstationmanager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Tankstationmanager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Tankstationmanager nodig? 

Een goede tankstationmanager heeft de eigenschappen van het persoonstype Baas: hij of zij is zelfverzekerd, direct, kan goed delegeren, en kan mensen aanspreken over verbeterpunten zonder daarmee afbrekend over te komen.

Bekijk de persoonstypen voor Tankstationmanager


Baas


Lees meer

Interview met een Tankstationmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Tankstationmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Tankstationmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Tankstationmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Tankstationmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Tankstationmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Tankstationmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Tankstationmanager iets voor je?

Zou je graag Tankstationmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Tankstationmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Tankstationmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar