Drogist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Drogist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep drogist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je drogist wordt.

 

Wat is een Drogist?

De functie van Drogist kan op drie niveaus vervuld worden, wat betekent dat het takenpakket van Drogisten varieert.

Een Drogist verkoopt producten die te maken hebben met persoonlijke verzorging en hygiëne en biedt (homeopatische) medicijnen aan die vrij verkrijgbaar zijn (zonder recept). De Drogist staat achter de kassa of loopt door de winkel en is het eerste aanspreekpunt van de klanten. Het is zijn taak advies te geven over producten, wat met name belangrijk is bij medicatie. Niet-homeopatische geneesmiddelen moeten worden uitgegeven door de Drogist achter de kassa. Deze geeft uitleg  over het gebruik van medicijnen en kan eventueel andere middelen suggereren die de klachten van de klant zouden kunnen verhelpen.

Op een hoger functieniveau krijgt een Drogist ook leidinggevende taken. Hij heeft dan meer verantwoordelijkheden, maar staat nog altijd in direct contact met de klant. Winkelomgeving, indeling van de winkel, bijhouden van de voorraad en administratie zijn dan de extra - gedeelde - verantwoordelijkheden.

In de hoogste functie is de Drogist tevens verantwoordelijk voor het wel en wee op de werkvloer, het bewaken van de omzet en werkklimaat en functioneren van de medewerkers waarover hij leiding heeft.

Wil je werken als Drogist?

Werk je al als Drogist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Drogist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Drogist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Drogist in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Drogist
 • Assistent Drogist
 • verkoopmedewerker Drogisterij
 • Rayonmanager
 • klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €520 tot €2090

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Drogist

Wat verdient een Drogist?

Als Drogist val je onder de CAO van de drogisterijbranche. Het salaris wat je verdient hangt dan ook met name samen met leeftijd, opleiding en ervaring. Daarnaast maakt het ook uit welke dagen je werkt. Als je buiten de normale kantooruren werkt of eventueel op zondagen dan verdien je meer dan het basissalaris wat geldt tussen 7:00 en 19:00 doordeweeks en op zaterdag.

De salarissen lopen van rond de €520 per maand op een leeftijd van 16 jaar en in de laagste functie tot €2090 per maand in de hoogste leeftijds- en functiejarencategorie en functiegroep.

Salarisschaal Drogist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Drogist

Op zoek naar een nieuwe baan als Drogist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Drogist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Drogist vacatures

Drogist
Nederlands Duitse Handelskamer Duiven
Nederlands-Duitse Handelskamer - Duiven zoekt een Drogist te MBO geplaatst op 21-05-2020 Onze klant is een van de snelst groeiende online apotheken in Europa. Het bedrijf heeft een volledig geautomatiseerd …
(assistent) Drogist
Market Plaza B.V Burgh Haamstede
Market Plaza B.V - Burgh-Haamstede zoekt een (assistent) Drogist te VMBO / MAVO geplaatst op 04-05-2020 (ASSISTENT) DROGIST M/V Uren per week 20 uur Locatie / vestiging Etos Bruinisse Voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Drogist

Wat is de toekomst van Drogist?

Voor de functies binnen een drogisterij zijn diverse vacatures te vinden. Het zal dus met de juiste opleiding en de juiste instelling goed mogelijk zijn om een baan te vinden op niveau.

Afhankelijk van waar je in de organisatie start zijn er zeker ook doorgroeimogelijkheden. Van medewerker in de verkoop naar assistent drogist naar Drogist en mogelijk naar een nog meer leidinggevende functie zoals rayonmanager en eventueel nog hoger management. Een andere optie is om uiteindelijk een eigen drogisterij op te zetten en die op te bouwen en uit te breiden met meerdere filialen.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Drogist worden: Opleidingen tot Drogist

Wil je drogist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Drogist? 

Veelal wordt van een Drogist MBO werk- en denkniveau verwacht. Een mogelijkheid is een MBO opleiding in de richting van de detailhandel. Daarnaast vragen ze een specifieke Vakopleiding Drogist. Deze vakopleidingen zijn op verschillende scholen te volgen en soms ook kun je vast aan de slag en vanuit het bedrijf waar je komt te werken de opleiding volgen.

Voor het bereiken van de verschillende salarisschalen en bijbehorende functiegroepen zijn verschillende diploma's nodig. De Vakopleiding Drogist leidt op tot de hoogste categorie. Assistent Drogist staat daaronder en Verkoop in Drogisterij voor de laagste.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Drogist

Opleiding Drogist
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Ben je van plan om je voor te bereiden op …
Opleiding Assistent-Drogist
Op Studdy heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Ben je van plan om je voor te bereiden op …
Vakdiploma Drogist Thuisstudie
Dienstverlenend ingesteld en gezonde interesse in zorg? Word drogistBen je dienstverlenend ingesteld en wil je graag mensen op maat adviseren over schoonheid en gezondheid? De opleiding Vakdiploma Drogist biedt uitkomst. …
Assistent Drogist E-Learning
Vind een leuke baan bij een drogisterij met deopleiding Assistent DrogistNee, een drogist heeft anno nu vrijwel niets meer te maken met drogeren… Wel ben je een vraagbaak op het …
Assistent Drogist Thuisstudie
Vind een leuke baan bij een drogisterij met deopleiding Assistent DrogistNee, een drogist heeft anno nu vrijwel niets meer te maken met drogeren… Wel ben je een vraagbaak op het …
Meer opleidingen Drogist

Weet je nog niet of je Drogist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Drogist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Drogist

Met wie werkt een Drogist samen? 

Alle functielagen binnen de drogisterij hebben te maken met de klanten die binnenkomen. De Verkoopmedewerker heeft vooral de verkoop in handen, de Assistent Manager heeft meer leidinggevende taken en de Manager van de drogisterij heeft de volledige verantwoordelijkheid over het gehele filiaal, het functioneren en het personeel.

Afhankelijk van hoe het geregeld is zal de Drogist of Assistent Drogist te maken krijgen met de leveranciers uit de farmaceutische industrie en dus de leverancier van de te verkopen medicatie.

Afhankelijk van of het dan een op zich staande drogisterij betreft of een keten kan de Drogist nog te maken krijgen met een rayonmanager die op diens beurt weer verantwoording aflegt aan hoger management.


 • Drogist
 • Assistent Drogist
 • verkoopmedewerker Drogisterij
 • Rayonmanager
 • klant
Drogist


Organisaties waar een Drogist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Drogist meestal werkt.

Waar werkt een Drogist?

De verkoop van geneesmiddelen is niet alleen bedoeld om klanten van hun kwaaltjes en klachten af te helpen en de Drogist verkoopt ook diverse luxeartikelen. Het maken van winst is eveneens belangrijk. Daarmee valt de Drogist dus in de profit sector.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Drogist

Waar kun je het beste werken als Drogist? Hieronder vind je de best door de Drogist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Drogist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Drogist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Drogist.

Welke competenties heeft een Drogist nodig?

Een Drogist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Drogist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Drogist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Drogist nodig? 

Wanneer je als Drogist daadwerkelijk leiding gaat geven aan een filiaal of bedrijf dan moet je over voldoende leidinggevende capaciteiten beschikken. Mensen moeten je willen volgen en van nature naar je willen luisteren door je zelfverzekerde instelling. Daarnaast kunnen deze eigenschappen je ook helpen in het bieden van enig overwicht op klanten zodat ze je expertise en dus je advies minder snel in twijfel zullen trekken. Het is met geneesmiddelen tenslotte wel van belang dat adviezen en voorschriften worden opgevolgd (Baas).

Omdat je als Drogist een beroep hebt waarin je veel naar anderen luistert en hulp biedt is het belangrijk dat je zorgzaam en betrokken bent, je in kunt leven in de mensen en ze op basis daarvan en van je vakkennis van passend advies voorzien (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Drogist


Baas


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Drogist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Drogist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Drogist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Drogist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Drogist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Drogist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Drogist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Drogist iets voor je?

Zou je graag Drogist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Drogist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Drogist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar