Juwelier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Juwelier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep juwelier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je juwelier wordt.

Wat is een Juwelier?

 

Een Juwelier is iemand die handelt in juwelen. Vaak wordt het beroep van een Juwelier verward met het beroep van een Zilver- of Goudsmid. Echter, Zilver- en Goudsmeden vervaardigen de sieraden in opdracht van een Juwelier, galerie of een consument, terwijl Juweliers de sieraden verkopen. Soms heeft een Juwelierszaak een eigen Goudsmid in dienst. Klanten kunnen hun sieraden dan bij de Juwelier laten repareren. Zo kunnen kettingen gesoldeerd worden en sluitingen worden vervangen.

Een Juwelier verkoopt (trouw)ringen, kettingen, armbanden, horloges, hangers, broches enzovoort. Deze sieraden kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, zoals goud, zilver, platina, roodgoud, geelgoud, witgoud en diamant.

De Juwelier houdt zich naast de verkoop van juwelen ook bezig met de inkoop van oud goud en sieraden, marketing en administratieve zaken. Ook kan een Juwelier de waarde van sieraden vaststellen en klanten informeren over de laatste trends. Informatie over de nieuwste trends vergaart hij bijvoorbeeld op sieradenbeurzen in Nederland of het buitenland.

Overigens is een Juwelier vaak gespecialiseerd in enkele edelmetalen, zoals goud en platina. Een andere Juwelier richt zich juist meer op zilverwerk. Ook houden Juweliers zich vaak bezig met óf uurwerken, óf sieraden.

Tegenwoordig zijn er steeds meer online Juweliers te vinden. Zij bieden sieraden uitsluitend aan via het internet en hebben dus geen echte Juwelierszaak. 

Wil je werken als Juwelier?

Werk je al als Juwelier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Juwelier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Juwelier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Juwelier in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Klanten
 • Goudsmid
 • Zilversmid
 • Leveranciers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €1800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

39


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Juwelier

Wat verdient een Juwelier?

 

Een Juwelier in loondiest kan rekenen op zo’n €1400,- tot €1800,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder meer af van zijn specialisaties, zijn ervaring en zijn leeftijd.

Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld 24 vakantiedagen per jaar met behoud van loon bij een werkaanstelling van 38 uur per week, overwerkvergoedingen en reiskostenvergoedingen.

Als een Juwelier een eigen zaak heeft, hangt zijn winst af van het aantal bestellingen, zijn specialisaties enzovoort.

Salarisschaal Juwelier

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Juwelier

Op zoek naar een nieuwe baan als Juwelier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Juwelier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Juwelier vacatures

Verkoopadviseur Juwelier
Rene Kahle Juweliers
Met twee vestigingen in Laren profileert René Kahlé Juweliers zich in het midden en hogere prijssegment als één van de toonaangevende juweliers in Nederland. Per direct zijn wij op zoek …
Weekendhulp winkel juwelier parttime 4 uur
Lucardi BV
Als weekendhulp help je de klanten bij het maken van hun keuze. Hierbij ben je service- en klantgericht bezig. Je zorgt er samen met je team voor dat de klant …
Assistent Shopmanager winkel Juwelier | 20 uur
Lucardi BV
Als assistent shopmanager bij Lucardi vind je het een uitdaging om medeverantwoordelijk te zijn voor het winkelbeeld, de omzet en de medewerkers van het Lucardi filiaal. Je verricht daartoe een …
Verkoopmedewerker winkel Juwelier | parttime 8 uur
Lucardi BV
Als verkoopmedewerker help je de klanten bij het maken van hun keuze. Hierbij ben je service- en klantgericht bezig. Je zorgt er samen met je team voor dat de klant …
Verkoopmedewerker winkel juwelier parttime 4 uur
Lucardi BV
Als verkoopmedewerker help je de klanten bij het maken van hun keuze. Hierbij ben je service- en klantgericht bezig. Je zorgt er samen met je team voor dat de klant …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Juwelier

Wat is de toekomst van Juwelier?

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Juwelier is redelijk. Er zijn op het internet aardig wat vacatures te vinden. Ook kun je je eigen zaak beginnen. Wel maak je meer kans op een baan of op een grote klantenkring als je je hebt gespecialiseerd. Een Juwelier kan zich bijvoorbeeld specialiseren in uurwerken of sieraden, in een aantal edelmetalen of in taxaties.

Een Juwelier in loondienst kan bij goed functioneren steeds meer taken op zich krijgen, leiding gaan geven en eventueel later de zaak zelfs overnemen.

Huidige aantal vacatures

39


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Juwelier worden: Opleidingen tot Juwelier

Wil je juwelier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Juwelier? 

 

Om Juwelier te worden, moet je de MBO-opleiding Juwelier doen. Een bekende opleiding is die in Schoonhoven. Hier kun je ervoor kiezen om vier jaar te studeren of een versneld traject van drie jaar te volgen. In de eerste periodes oriënteer je je, daarna moet een richting gekozen worden. Veel Juweliers zijn bijvoorbeeld ofwel gespecialiseerd in uurwerken, ofwel in sieraden. Ook kun je je specialiseren in een aantal edelmetalen.

Tijdens de opleiding wordt niet alleen kennis van edelmetalen bijgebracht, maar ook administratieve zaken en personeelszaken komen aan bod.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Juwelier

Overval en gijzeling
Een overval is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het gebeurt altijd onverwachts en gaat vaak gepaard met veel geweld en/of bedreigingen en heeft soms zeer ingrijpende gevolgen, zowel fysiek als geestelijk. …
Meer opleidingen Juwelier

Weet je nog niet of je Juwelier wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Juwelier of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Juwelier

Met wie werkt een Juwelier samen? 

 

Vanzelfsprekend komt een Juwelier veel in contact met klanten die zijn winkel bezoeken. Zij vragen hem om advies, kopen sieraden of laten hun sieraden taxeren. Tevens heeft een Juwelier veel contact met Goud- en/of Zilversmeden. Zij kunnen sieraden of uurwerken vervaardigen en repareren. Natuurlijk komt een Juwelier ook in aanraking met de Leveranciers van verschillende horloge- en sieradenmerken. 


 • Klanten
 • Goudsmid
 • Zilversmid
 • Leveranciers
Juwelier


Organisaties waar een Juwelier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Juwelier meestal werkt.

Waar werkt een Juwelier?

 

Een Juwelier werkt in loondienst bij een Juwelierszaak of begint een eigen zaak. Een Juwelierszaak streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Juwelier

Waar kun je het beste werken als Juwelier? Hieronder vind je de best door de Juwelier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Juwelier.

Competenties, Skills en Vaardigheden Juwelier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Juwelier.

Welke competenties heeft een Juwelier nodig?

Een Juwelier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Juwelier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Juwelier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Juwelier nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Juwelier zijn Perfectionist en Romanticus.

Een Juwelier dient heel nauwkeurig te zijn. Hij stelt hoge eisen aan zichzelf en wil kwalitatief goed werk afleveren. Hij dient veel vakkennis te hebben om klanten goed te kunnen helpen (Perfectionist).

Tevens is een Juwelier innovatief en creatief. Hij kan zich goed inleven in de wensen van anderen en doet er alles aan om die te realiseren (Romanticus).

Bekijk de persoonstypen voor Juwelier


Perfectionist


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Juwelier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Juwelier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Juwelier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Juwelier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Juwelier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Juwelier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Juwelier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Juwelier iets voor je?

Zou je graag Juwelier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Juwelier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Juwelier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar