Autohandelaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Autohandelaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep autohandelaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je autohandelaar wordt.

Wat is een Autohandelaar?

De Autohandelaar koopt auto’s in om ze vervolgens voor een hoger bedrag weer te kunnen verkopen. De Autohandelaar is eigen baas en bepaalt zelf welke auto’s ingekocht worden. De Autohandelaar heeft een verscheidenheid aan taken, naast het in- en verkopen van auto’s, moet de Autohandelaar ook klantgericht werken, reclame maken en verstand hebben van auto’s en hun waarde.

Als de Autohandelaar een auto aangeboden krijgt en wil gaan kopen, bekijkt de Autohandelaar deze op eventuele beschadigingen en roest. Vervolgens rijdt de Autohandelaar een rondje met de auto. Op basis hiervan  moet de Autohandelaar de waarde van de auto inschatten en deze tegen een zo scherp mogelijk prijs kopen.  De ingekochte auto’s worden door de Autohandelaar vervolgens voorzien van de benodigde informatie. Vervolgens moet de Autohandelaar de ingekochte auto’s weer zien te verkopen. De Autohandelaar heeft vaak een showroom waarin de auto’s opgesteld staan en adverteert op het internet.

De Autohandelaar moet bij de verkoop goed naar de wensen van de klant luisteren en deze zo goed mogelijk adviseren. Vervolgens moet de Autohandelaar goed kunnen onderhandelen om de auto voor zo veel mogelijk geld weer te verkopen. Doordat dit meer is dan de inkoopprijs, verdient de Autohandelaar zijn geld. Maar de Autohandelaar moet ook niet te veel voor de auto vragen, want dan bestaat de kans dat de auto niet verkocht wordt en heeft de Autohandelaar al wel de inkoopprijs betaalt. De Autohandelaar houdt zich constant bezig met dit spanningsveld om zo veel mogelijk geld te verdienen. 

Wil je werken als Autohandelaar?

Werk je al als Autohandelaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Autohandelaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Autohandelaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Autohandelaar in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Autohandelaar

Wat verdient een Autohandelaar?

Het salaris van de Autohandelaar is lastig in te schatten. Het salaris is sterk afhankelijk van de auto´s die de Autohandelaar inkoopt en voor hoeveel de Autohandelaar deze weer weet te verkopen. Een succesvolle Autohandelaar kan veel verdienen.

Salarisschaal Autohandelaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Autohandelaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Autohandelaar

Wat is de toekomst van Autohandelaar?

De Autohandelaar is vaak eigen baas en start daarmee een eigen onderneming. Door naamsbekendheid te creëren en succesvol auto’s in te kopen en weer te verkopen kan de Autohandelaar doorgroeien.

Baankans Autohandelaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Autohandelaar worden: Opleidingen tot Autohandelaar

Wil je autohandelaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Autohandelaar? 

De Autohandelaar moet veel kennis hebben van auto´s en hun economische waarde. Ook moet de Autohandelaar beschikken over inzicht in de verkoop van auto´s, zoals de wensen van de klant en hoe de auto´s het beste onder de aandacht gebracht kunnen worden. De Autohandelaar leert dit het meest door ervaring. Een commerciële opleiding is aan te raden, maar niet noodzakelijk.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Autohandelaar

Autodealer
Binnen 12 weken jouw diploma Autodealer halen? Kies dan voor de opleiding van NHBO. Je leert alle theorie en praktijk die je nodig hebt om als autohandelaar aan de slag …
Meer opleidingen Autohandelaar

Weet je nog niet of je Autohandelaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Autohandelaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Autohandelaar

Met wie werkt een Autohandelaar samen? 

De Autohandelaar is eigen baas. Sommige Autohandelaren hebben personeel in dienst die hen helpen bij de in- en verkoop van auto’s. De Autohandelaar heeft contact met mensen die hun auto willen verkopen en met mensen die op zoek zijn naar een auto.


Autohandelaar


Organisaties waar een Autohandelaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Autohandelaar meestal werkt.

Waar werkt een Autohandelaar?

De Autohandelaar is meestal eigen baas. De Autohandelaar koopt zelf de auto´s in en verkoopt deze weer. De Autohandelaar is werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Autohandelaar

Waar kun je het beste werken als Autohandelaar? Hieronder vind je de best door de Autohandelaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Autohandelaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Autohandelaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Autohandelaar.

Welke competenties heeft een Autohandelaar nodig?

Een Autohandelaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Autohandelaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Autohandelaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Autohandelaar nodig? 

De Autohandelaar moet resultaatgericht kunnen werken om zo voor een goede prijs auto’s te kunnen kopen en weer verkopen (Succesvolle werker). De Autohandelaar moet over een gedegen kennis van auto’s beschikken. Ook moet de Autohandelaar goed naar de wensen van de klant luisteren en de klant deskundig adviseren. De Autohandelaar moet zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Autohandelaar


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Autohandelaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Autohandelaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Autohandelaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Autohandelaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Autohandelaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Autohandelaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Autohandelaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Autohandelaar iets voor je?

Zou je graag Autohandelaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Autohandelaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Autohandelaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar