Antiquair Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Antiquair? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep antiquair. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je antiquair wordt.

 

Wat is een Antiquair?

 

Een Antiquair is iemand die handelt in antieke voorwerpen.

De Antiquair koopt antieke spullen en restaureert deze als het nodig is. Vervolgens verkoopt hij het antiek in een eigen antiekzaak en/of op veilingen. De Antiquair heeft een diepgaande kennis van de voorwerpen. Hij weet van welk materiaal het is gemaakt, hoe oud het ongeveer is, waar het vandaan komt, hoe zeldzaam het is en hoeveel het waard is.

Voorbeelden van antieke voorwerpen die een Antiquair verkoopt, zijn antieke meubelen, klokken, gravures, oud speelgoed, boeken, glaswerk enzovoort. Alle spullen moeten een zekere ouderdom bezitten (zo’n vijftig jaar, maar voor sommige voorwerpen geldt een ouderdom van zo’n 75 tot 95 jaar) en met de hand zijn gemaakt. Tevens herkent de Antiquair vervalsingen. Daarnaast kent de Antiquair de aankoop- en verkoopkanalen. Verder bezoekt de Antiquair regelmatig beurzen en veilingen.  

Een Antiquair kan lid worden van de Nederlandse Vereniging van Kunsthandelaren. Er is ook een internationale vereniging voor kunst- en antiekhandel, namelijk CINOA (International Confederation of Art and Antique Dealers' Associations). Wil je werken als Antiquair?

Werk je al als Antiquair en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Antiquair worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Antiquair, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Antiquair in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Collega’s
  • Klanten
  • Taxateur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Antiquair

Wat verdient een Antiquair?

 

Hoeveel een Antiquair per maand bruto verdient, is moeilijk te zeggen. Zijn inkomen hangt bijvoorbeeld af van de grootte van zijn klantenkring, het soort antieke spullen dat hij verkoopt en de prijs die hij ervoor vraagt. Een Antiquair leidt een vrij onzeker bestaan en heeft er daarom soms een andere baan bij.  

De Antiquair heeft meestal een eigen zaak en voor hem gelden dus geen secundaire arbeidsvoorwaarden. Hij kan zelf bepalen wanneer hij vrij neemt, hoe lang hij op vakantie gaat, enzovoort. 

Salarisschaal Antiquair

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Antiquair

Er zijn geen vacatures Antiquair aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Antiquair in werkt.

Meer weten over de sector waar een Antiquair in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Antiquair

Wat is de toekomst van Antiquair?

 

Er is in Nederland niet veel behoefte aan antieke spullen, dus een beroep als Antiquair is heel onzeker. In economisch slechte tijden gaat het ook minder goed in de antiekhandel. Mensen geven minder geld uit aan dure spullen. Tevens verhuizen mensen in economisch slechte tijden minder snel, dus ze hebben vaak ook geen nieuwe spullen nodig. Met name topstukken worden niet of voor een te lage prijs verkocht. Daarom veilt het bekende veilinghuis Sotheby’s nu niet in Nederland.

Er zijn niet veel doorgroeimogelijkheden voor een Antiquair. Hij kan zich specialiseren in een bepaalde tijd of een bepaald voorwerp. Ook kan hij uiteindelijk voorzitter worden van de Nederlandse of internationale Antiekvereniging, maar deze kans is zeer klein.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Antiquair worden: Opleidingen tot Antiquair

Wil je Antiquair worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Antiquair.

Hoe word je een Antiquair? 

 

In Nederland bestaat geen specifieke opleiding tot Antiquair. Wel kunnen diverse (thuis) cursussen gevolgd worden, zoals de cursus Antiek & Oude Kunst.

In België bestaat wel een opleiding tot Antiquair, ‘Antiekhandelaar’ genaamd. Deze studie duurt twee jaar. Voorbeelden van modules zijn ‘Basis Kunst- en Stijlgeschiedenis’, ‘Glas en Keramiek’, ‘Meubels en Interieur’ en ‘Antiekhandel in de praktijk’. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Antiquair

Er zijn geen opleidingen Antiquair aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Antiquair in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Antiquair

Als je Antiquair wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Antiquair zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Antiquair

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Antiquair?

Competenties en Vaardigheden Antiquair

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Antiquair nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Antiquair nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Antiquair

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen

Persoonlijkheid van een Antiquair

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Antiquair. Als Antiquair wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Antiquair:


zie volledige beschrijving persoonstype Antiquair

Vakkennis voor een Antiquair

Het is voor een Antiquair ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Antiquair zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Antiquair


Werkervaring Antiquair

Het is voor een startend Antiquair die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Antiquair is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Antiquaar .

Iets anders leren?

Is Antiquair het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Antiquair

Met wie werkt een Antiquair samen? 

Een Antiquair komt veel in contact met collega’s. Ze ontmoeten elkaar bijvoorbeeld op beurzen en veilingen en via de Nederlandse Vereniging van Kunsthandelaren en wisselen dan informatie en tips uit. Natuurlijk komt de Antiquair ook in aanraking met klanten. Hij kan hen alles vertellen over de spullen en probeert hen het antiek te verkopen. Eventueel laat een Antiquair zijn spullen taxeren door een Taxateur. 


  • Collega’s
  • Klanten
  • Taxateur
Antiquair


Organisaties waar een Antiquair werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Antiquair meestal werkt.

Waar werkt een Antiquair?

 

Een Antiquair heeft meestal een eigen antiek- of kunstwinkel. Hij verkoopt het antiek vanuit zijn winkel en/of op veilingen met als doel winst te maken. De Antiquair is dus werkzaam in de profitsector. 

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Antiquair

Waar kun je het beste werken als Antiquair? Hieronder vind je de best door de Antiquair beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Antiquair.

Competenties, Skills en Vaardigheden Antiquair:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Antiquair.

Welke competenties heeft een Antiquair nodig?

Een Antiquair heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Antiquair

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Antiquair passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Antiquair nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Antiquair zijn Waarnemer en Loyalist.

Het is van belang dat een Antiquair goed kan waarnemen. Hij moet alle voorwerpen uiterst nauwkeurig onder de loep nemen en conclusies kunnen verbinden aan de resultaten van dit onderzoek. De Antiquair is dus analytisch, inzichtelijk, intellectueel en onderzoekend (Waarnemer).

Ook is de Antiquair betrouwbaar. Hij mag geen vervalsingen verkopen alsof het echt antieke voorwerpen zijn. Ook is de Antiquair betwijfelend. Hij neemt niet zomaar iets van collega’s aan en zal dus altijd kritisch zijn (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Antiquair


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Antiquair

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Antiquair

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Antiquair

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Antiquair

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Antiquair dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Antiquair belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Antiquair. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Antiquair iets voor je?

Zou je graag Antiquair willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Antiquair bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Antiquair

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar