Slijter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Slijter? Lees de functieomschrijving.

De Slijter is een verkoper van kleinhandel en is werkzaam in een slijterij. De Slijter koopt grote hoeveelheden handelswaar in bij een groothandel en verkoopt deze door in kleinere hoeveelheden (kleinhandel).

Vroeger handelde de Slijter in verschillende handelswaren. Zo bestond er de broodslijter, de vleesslijters en de drankslijter. Tegenwoordig staat de Slijter gelijk aan drankslijter. De Slijter heeft de winkel ingericht voor de verkoop van alcoholische dranken. Deze alcoholische dranken kunnen niet direct genuttigd worden, maar worden voor gebruik elders gekocht. Er wordt dus geen drank geschonken, maar enkel in flessen verkocht.

De Slijter moet specifieke kennis van de diverse alcoholische dranken hebben, maar ook voldoende kennis hebben van de wettelijke verplichtingen en over het runnen van een winkel. De wettelijke verplichtingen zijn te vinden in de Drank- en Horecawet. Om zijn winkel open te houden moet de Slijter zich aan deze wet houden. Aan het verkopen van alcoholische dranken zijn namelijk strenge eisen verbonden.

De Slijter kan een eigen winkel hebben en dus een zelfstandig ondernemer zijn of onderdeel van een grotere winkelketen zijn. De Slijter is dan vaak een franchisenemer die onder de naam van een grotere organisatie een eigen winkel runt. De Slijter is daardoor wel vaak eigen baas en heeft meestal meerdere medewerkers in dienst.

Wil je werken als Slijter?

Werk je al als Slijter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Slijter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Slijter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Slijter in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Slijter

Wat verdient een Slijter?

Gemiddeld verdient de Slijter tussen de €2500,- en €3500,-. Dit is echter wel afhankelijk van de aard en het succes van de onderneming.

Salarisschaal Slijter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Slijter

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Slijter

Hoe goed is de toekomst voor de Slijter? 

Er is een gemiddelde vraag naar Slijters. De Slijter kan doorgroeien door zijn eigen slijterij te openen of zijn kennis over en aanbod van alcoholische dranken uit te breiden.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Slijter worden: Opleidingen tot Slijter

Hoe word je een Slijter? 

Een opleiding gericht op ondernemen en het runnen van een eigen winkel is een goede basis voor de Slijter. Daarnaast zijn er ook meer specifieke opleidingen en cursussen voor de Slijter zoals het slijtervakdiploma. Ook zijn er speciale wijn- en biercursussen  waarbij de Slijter de benodigde kennis over de te verkopen dranken kan opdoen.

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Slijter

Slijtersvakdiploma E-Learning
Word zelfstandig slijter met de cursus Slijtersvakdiploma Producten en diensten kun je slijten. Klinkt interessant, maar wat betekent ‘slijten’ eigenlijk. Letterlijk betekent het: verkopen van kleinhandel. In de praktijk is …
Slijtersvakdiploma Thuisstudie
Word zelfstandig slijter met de cursus Slijtersvakdiploma Producten en diensten kun je slijten. Klinkt interessant, maar wat betekent ‘slijten’ eigenlijk. Letterlijk betekent het: verkopen van kleinhandel. In de praktijk is …
Meer opleidingen Slijter

Weet je nog niet of je Slijter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Slijter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Slijter

Met wie werkt een Slijter samen? 

De Slijter is meestal de eigenaar of manager van de slijterij. Vaak heeft de Slijter enkele medewerkers in dienst die voor  de Slijter werken. Daarnaast heeft de Slijter die franchisenemer is ook geregeld contact met medewerkers van de organisatie waar de slijterij onderdeel van is. Ook moet de Slijter zijn waren inkopen bij de groothandel en heeft de Slijter dan ook geregeld met hen contact.


Slijter


Organisaties waar een Slijter werkzaam is

Waar werkt een Slijter meestal? 

De Slijter werkt vaak als zelfstandig ondernemer en heeft zijn eigen slijterij. Ook kan de Slijter als franchisenemer werken en een bedrijf onder de naam van een grotere organisatie runnen. Het doel van de Slijter is het maken van winst en de Slijter is daarom werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Sales & Verkoop?

Bekijk werken in Sales & Verkoop

Best beoordeelde werkgevers Slijter

Waar kun je het beste werken als Slijter? Hieronder vindt je de best door de Slijter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Slijter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Slijter:

Welke competenties heeft een een Slijter nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Slijter

Wat voor persoonlijkheid heb je als Slijter nodig? 

De Slijter moet beschikken over een goede kennis van alcoholische dranken en een goede kennis van ondernemen en het runnen van een slijterij hebben. De Slijter moet zelfstandig en doelgericht kunnen werken (Succesvolle werker). De Slijter moet onafhankelijk zelf beslissingen kunnen nemen en medewerkers een kunnen sturen (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Slijter


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Slijter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Slijter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Slijter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Slijter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Slijter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Slijter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Slijter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Slijter iets voor je?

Zou je graag Slijter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Slijter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Slijter

joke

Als ik in.een slijterij wil gaan werken. heb ik.dan ook.een diploma nodig of een curus. en hoe veel gaat mij dit kosten als ik er wil werken en de eifenaar heedt wel een diploma. maar als hij niet in de zaak is en ik.wel zonder di

bacchus

Beste Joke,hier boven staat alle informatie die je nodig hebt en anders een slijterij binnin stappen.De slijter of zijn medewerker geven graag alle informatie die jij denkt nodig te hebben.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar