Antiquaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Antiquaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep antiquaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je antiquaar wordt.

Wat is een Antiquaar?

Een moderne antiquaar heeft een winkel die bezocht kan worden, maar er zijn ook antiquaren die een verzendantiquariaat beheren en die hun klanten vinden door het rondsturen van bijvorbeeld interaanbiedingen of door middel van catalogi. Na de bestelling krijgt de klant dan het gewenste product toegestuurd. Als antiquaar ben je vaak aanwezig op antiquarenbeurzen waar je je beste en mooiste spullen presenteert. Als antiquaar verkoop vaak erg oude spullen die een soms specialistisch onderhoud nodig hebben. 

 

Wil je werken als Antiquaar?

Werk je al als Antiquaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Antiquaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Antiquaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Antiquaar in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Klanten
  • Collega antiquaren

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Antiquaar

Wat verdient een Antiquaar?

Als antiquaar heb je geen vast inkomen. Je salaris is afhankelijk van hoeveel spullen je in een maand verkoopt. Het leven van een antiquaar is financieel bezien soms erg onzeker.

Salarisschaal Antiquaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Antiquaar

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Antiquaar

Wat is de toekomst van Antiquaar?

Er is in de Nederlandse maatschappij niet veel vraag naar antiquaren. Het arbeidsperspectief van een antiquaar is daarom ook niet erg rooskleurig.

Verder heb je als antiquaar ook niet veel doorgroeimogelijkheden. Je kan uitgroeien tot een top-antiquaar, maar dat de kans dat je die status bereikt is erg gering.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Antiquaar worden: Opleidingen tot Antiquaar

Wil je antiquaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Antiquaar? 

In Nederland is er nog geen officiële opleiding tot antiquaar. Wel zijn er verschillende cursussen die je als antiquaar in spe kan volgen die je helpen bij de ontwikkeling van de juiste vaardigheden waarover een antiquaar moet beschikken. In Brussel is wel een officiële antiekopleiding te volgen en de opleiding duurt twee jaar.

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Antiquaar

Meer opleidingen Antiquaar

Weet je nog niet of je Antiquaar wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Antiquaar of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Antiquaar

Met wie werkt een Antiquaar samen? 

Als antiquaar sta je voornamelijk in contact met mogelijke klanten die bepaalde stukken van je willen kopen.

Verder is aantal top-antiquaren in Nederland aangesloten bij de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVVA). Hierdoor ben je als antiquaar ook lid van de internationale antiquarenorganisatie International League of Antiquarian Booksellers.


  • Klanten
  • Collega antiquaren
Antiquaar


Organisaties waar een Antiquaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Antiquaar meestal werkt.

Waar werkt een Antiquaar?

Als antiquaar werk vaak in je eigen winkel en is je doel het verkopen van de antieke spullen. Het doel is winst maken en je bent als antiquaar dus werkzaam in de profit sector.

Meer weten over werken in de Creatief & Design?

Bekijk werken in Creatief & Design

Best beoordeelde werkgevers Antiquaar

Waar kun je het beste werken als Antiquaar? Hieronder vind je de best door de Antiquaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Antiquaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Antiquaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Antiquaar.

Welke competenties heeft een Antiquaar nodig?

Een Antiquaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Antiquaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Antiquaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Antiquaar nodig? 

Als antiquaar moet goed kunnen waarnemen. Je moet leergierig zijn en een goed inzicht hebben in de verschillende aspecten die in het werk van een antiquaar voorkomen. Als antiquaar zijn de details erg belangrijk en een goed waarnemingsvermogen is daarom erg belangrijk (Waarnemer).

Verder moet je als antiquaar ook loyaal zijn. Je moet je verantwoordelijkkheid durven nemen wanneer je stukken uit de oudheid aan mensen verkoopt en je moet betrouwbaar overkomen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Antiquaar


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Antiquaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Antiquaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Antiquaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Antiquaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Antiquaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Antiquaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Antiquaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Antiquaar iets voor je?

Zou je graag Antiquaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Antiquaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Antiquaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar