U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bankwerker

Bankwerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bankwerker? Lees de functieomschrijving.

Een bankwerker werkt met diverse soorten onderdelen, bouwproducten of gebruiksvoorwerpen. Het  kan gaan om aanpassingen, fabricage of montage van de onderdelen. Een bankwerker krijgt een bouwtekening of andere specificaties aangeleverd en dient deze vervolgens uit te voeren.

Als bankwerker moet je diverse soorten werkzaamheden kunnen uitvoeren. Werkzaamheden zoals: zagen, boren, vijlen, lassen, solderen en meten.

Bij de werkzaamheden van de bankwerker gaat het vaak om precisie werk zoals het maken en aanpassen van kleine onderdelen van machines, de zogenaamde micromechanica. In dit geval werkt de bankwerker met specifieke (fabricage)software. Een andere veel voorkomende taak van de bankwerker is het fabriceren van diverse hulpstukken en gereedschappen.  Naast het maken van onderdelen en gereedschappen zijn er ook bankwerkers die verantwoordelijk zijn voor de controle van de gemaakte producten. In dit geval dient de bankwerker de specificaties te controleren en er voor te zorgen dat het productieproces goed verloopt.In alle gevallen is de bankwerker een belangrijk onderdeel van het fabricage of montageproces.

Een bankwerker werkt doorgaands in de bouw of metaalindustrie. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld machinefabrieken, bouw en constructie bedrijven of aan metaalzetterijen. 

 
Mensen vonden ons op: Job Bankwerker, Baan Bankwerker, Bankwerker Worden, Functie-eisen Bankwerker, Verantwoordelijkheden Bankwerker, Functieprofiel Bankwerker, Wat doet een Bankwerker, Werken als Bankwerker.

Bankwerker worden: Opleiding tot bankwerker

Bankwerkers heb je op alle niveaus. Dit is afhankelijk van het specialisme en het type werkzaamheden van de bankwerker. Een bankwerker met micromechanica en andere precisie werkzaamheden heeft doorgaands een andere opleiding gevolgd dan een bankwerker met simpelere meer algemene werkzaamheden.  

In alle gevallen is een opleiding in de richting mechanica het meest voorkomend. Dit kan bijvoorbeeld MBO Mechanica & Electro zijn of MBO Werktuigbouwkunde of MBO Fijnmechanische Techniek. Op HBO niveau komen dergelijke opleidingen ook voor zoals HBO Werktuigbouwkunde en HBO Civiele Techniek.  

 

Het gros van de bankwerkers heeft hun studie gevolgd op het MBO. Aangezien bankwerken een praktisch beroep is leren bankwerkers tijdens hun werk oveel bij. Hierdoor is het niet ongebruikelijk dat bankwerkers gedurende hun carrière doorstormen naar meer gespecialiseerde technieken. 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bankwerker, Bankwerker Worden, Opleidingsniveau Bankwerker, Scholing Bankwerker, Studie Bankwerker, Bijscholing Bankwerker, Omscholing Bankwerker.

Organisaties waar een bankwerker doorgaans werkzaam is

Bankwerkers zijn doorgaands actief in de metaalbranche of bouw. Dit zijn beide profit organisaties. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bankwerker, Bankwerker Worden, Opleidingsniveau Bankwerker, Scholing Bankwerker, Studie Bankwerker, Bijscholing Bankwerker, Omscholing Bankwerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bankwerker

Het salaris van de beginnende bankwerker die niet gespecialiseerd is ligt op ongeveer 1000 euro per maand.

Op het moment dat het om een gespecialiseerde bankwerker met meer ervaring gaat kan het salaris oplopen naar circa 2500 euro per maand. 

Het type werkzaamheden en de ervaring van de bankwerker zijn van belang bij de hoogte van het salaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Bankwerker, Loon Bankwerker, Wat verdien je als Bankwerker, Salarisschaal Bankwerker, Salarisindicatie Bankwerker, Bonus Bankwerker, CAO Bankwerker, Brutoloon Bankwerker, Nettoloon Bankwerker, Vakantiedagen Bankwerker, Pensioen Bankwerker.

Competenties, skills & vaardigheden bankwerker

 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Bankwerker, Vaardigheden Bankwerker, Attitude Bankwerker, Kwalificaties Bankwerker, Competentieprofiel Bankwerker.

Boeken voor het beroep bankwerker

Wil je meer weten over het beroep bankwerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bankwerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bankwerker te komen.

Interne Revision in Kreditinstituten | Marco Rauthe

Möglichkeiten der Umsetzung im deutschen Bankgewerbe unter Berücksichtigung der aufsichtsrechtlichen Vorgaben - Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783640368358 | 188 pagina's

Diplomarbeit aus dem Jahr 2009 im Fachbereich BWL - Revision, Prüfungswesen, Note: 2,0, Hochschule Harz Hochschule für angewandte Wissenschaften, Sprache: Deutsch, Abstract: Vor dem Hintergrund immer weiter wachsender Herausforderungen an die Führung und ...

Betriebskalkulationen Im Bankgewerbe | Wilhelm Hasenack

Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783642891182 | 134 pagina's

Dieser Buchtitel ist Teil des Digitalisierungsprojekts Springer Book Archives mit Publikationen, die seit den Anf ngen des Verlags von 1842 erschienen sind. Der Verlag stellt mit diesem Archiv Quellen f r die historische wie auch die disziplingeschichtlic...

Staatliche Marktzugangsbeschraenkungen Im Bankgewerbe | Joachim Herrmann

Ein Internationaler Vergleich - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783820499605 | 201 pagina's

Zur Regulierung des Bankgewerbes kann die Bankenaufsicht u.a. auf das Instrument der staatlichen Marktzugangsbeschrankung zuruckgreifen. In der vorliegenden Arbeit wird insbesondere untersucht, inwieweit die mit Marktzugangsbeschrankungen verfolgten Regel...

Mensen vonden ons op: boeken voor Bankwerker, Bankwerker ebooks, boek Bankwerker.

Persoonstypen bankwerker

De persoonstypes die het beste bij een bankwerker passen zijn de succesvolle werker en de perfectionist.

Precisie en nauwkeurigheid zijn belangrijke functie-eisen van een bankwerker. Een bankwerker werkt vaak met kleine onderdelen waar een tiende mm verschil al uitmaakt. Perfectionisme en discipline zijn dus van belang. Daarom moet een bankwerker de eigenschappen hebben van een perfectionist.

In de bouw en metaalindustrie ligt het werktempo erg hoog. Om alles bij te houden moet er goed doorgewerkt worden zonder de nauwkeurigheid uit het oog te verliezen. Dit vraagt naast precisie en nauwkeurigheid ook een bepaalde gedrevenheid en mate van energie van de bankwerker. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker.

 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bankwerker, Karakter Bankwerker.

Netwerk bankwerker

De bankwerker werkt doorgaands onder de productiechef. Deze geeft de werk specificaties door aan de bankwerker en de bankwerker rapporteert aan de productiechef. In sommige gevallen kan de bankwerker in direct contact komen met mensen buiten de organisatie. Bijvoorbeeld als klanten bepaalde specificaties door geven. Dit is echter niet gebruikelijk. De bankwerker heeft meestal alleen intern contact binnen de organisatie.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bankwerker, Medewerkers Bankwerker.

Is het beroep bankwerker iets voor jou?

Zou je graag bankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bankwerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bankwerker, beroepskeuzetest Bankwerker, beroep Bankwerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bankwerker

Het arbeidsperspectief van een bankwerker is goed. Er is veel vraag naar mensen met mechanische en technische expertise. Vooral als het om het precisie werk gaat, de micromechanica,  is er veel werk voor bankwerkers te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden voor bankwerkers naar andere functies zijn er vaak niet. Wel kan de bestaande functie uitgebreid worden op het moment dat de bankwerker zich gaat specialiseren. 

 

 

 

Arbeidsmarktperspectief score bankwerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bankwerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bankwerker, Promotie mogelijkheden Bankwerker, Carriere Bankwerker.

Solliciteren op de functie bankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bankwerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bankwerker, CV Bankwerker, sollicitatie Bankwerker.

Interviews met bankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bankwerker

Vacatures bankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bankwerker werkt met diverse soorten onderdelen, bouwproducten of gebruiksvoorwerpen. Het  kan gaan om aanpassingen, fabricage of montage van de onderdelen. Een bankwerker krijgt een bouwtekening of andere specificaties aangeleverd en dient deze vervolgens uit te voeren.

Beoordeling Bankwerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bankwerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bankwerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep