Bankwerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bankwerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bankwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bankwerker wordt.

 

Wat is een Bankwerker?

Een bankwerker werkt met diverse soorten onderdelen, bouwproducten of gebruiksvoorwerpen. Het  kan gaan om aanpassingen, fabricage of montage van de onderdelen. Een bankwerker krijgt een bouwtekening of andere specificaties aangeleverd en dient deze vervolgens uit te voeren.

Als bankwerker moet je diverse soorten werkzaamheden kunnen uitvoeren. Werkzaamheden zoals: zagen, boren, vijlen, lassen, solderen en meten.

Bij de werkzaamheden van de bankwerker gaat het vaak om precisie werk zoals het maken en aanpassen van kleine onderdelen van machines, de zogenaamde micromechanica. In dit geval werkt de bankwerker met specifieke (fabricage)software. Een andere veel voorkomende taak van de bankwerker is het fabriceren van diverse hulpstukken en gereedschappen.  Naast het maken van onderdelen en gereedschappen zijn er ook bankwerkers die verantwoordelijk zijn voor de controle van de gemaakte producten. In dit geval dient de bankwerker de specificaties te controleren en er voor te zorgen dat het productieproces goed verloopt.In alle gevallen is de bankwerker een belangrijk onderdeel van het fabricage of montageproces.

Een bankwerker werkt doorgaands in de bouw of metaalindustrie. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld machinefabrieken, bouw en constructie bedrijven of aan metaalzetterijen. 

 
 
 


Wil je werken als Bankwerker?

Werk je al als Bankwerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bankwerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bankwerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bankwerker in één oogopslag

Netwerk:

  • Werkvoorbereider,
  • Productiechef

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

267


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bankwerker

Wat verdient een Bankwerker?

Het salaris van de beginnende bankwerker die niet gespecialiseerd is ligt op ongeveer 1000 euro per maand.

Op het moment dat het om een gespecialiseerde bankwerker met meer ervaring gaat kan het salaris oplopen naar circa 2500 euro per maand. 

Het type werkzaamheden en de ervaring van de bankwerker zijn van belang bij de hoogte van het salaris.

 
 

Salarisschaal Bankwerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Bankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bankwerker vacatures

Vacature Bankwerker/ Lasser
FairPlay Engineering
Het betreft een allround functie binnen het team Mechanisch Technische Dienst (MTD). Met deze functie treed je direct in dienst bij onze opdrachtgever!OrganizationAl meer dan 40 jaar levert onze opdrachtgever …
Vacature Constructiebankwerker / Lasser
Xelvin B.V.
Organisatie Onze opdrachtgever is een gerenommeerde jachtwerf welke verantwoordelijk is voor de bouw van luxe megajachten. Elk jacht wordt volledig overeenkomstig aan de wensen van de eigenaar ontworpen en gebouwd. …
Vacature Constructiebankwerker
NS Groep
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Ben …
Vacature Constructiebankwerker lasser
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Een producent van frames voor verschillende toepassingen. Onder andere voor de grafische-, voedingsmiddelen en verpakkingsindustrie. Met grote klanten over de hele wereld. Naast de productie worden er ook frames …
Vacature Bankwerker
Xelvin B.V.
Organisatie Wij bieden jouw een uitdaging aan in een innovatieve en internationale High Tech omgeving met een rijke historie op het gebied van vliegtuigbouw. Zij zijn actief op het gebied …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bankwerker

Wat is de toekomst van Bankwerker?

Het arbeidsperspectief van een bankwerker is goed. Er is veel vraag naar mensen met mechanische en technische expertise. Vooral als het om het precisie werk gaat, de micromechanica,  is er veel werk voor bankwerkers te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden voor bankwerkers naar andere functies zijn er vaak niet. Wel kan de bestaande functie uitgebreid worden op het moment dat de bankwerker zich gaat specialiseren. 

 

 

 
 
 

Baankans Bankwerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

267


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Bankwerker worden: Opleidingen tot Bankwerker

Wil je Bankwerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bankwerker.

Hoe word je een Bankwerker? 

Bankwerkers heb je op alle niveaus. Dit is afhankelijk van het specialisme en het type werkzaamheden van de bankwerker. Een bankwerker met micromechanica en andere precisie werkzaamheden heeft doorgaands een andere opleiding gevolgd dan een bankwerker met simpelere meer algemene werkzaamheden.  

In alle gevallen is een opleiding in de richting mechanica het meest voorkomend. Dit kan bijvoorbeeld MBO Mechanica & Electro zijn of MBO Werktuigbouwkunde of MBO Fijnmechanische Techniek. Op HBO niveau komen dergelijke opleidingen ook voor zoals HBO Werktuigbouwkunde en HBO Civiele Techniek.  

 

Het gros van de bankwerkers heeft hun studie gevolgd op het MBO. Aangezien bankwerken een praktisch beroep is leren bankwerkers tijdens hun werk oveel bij. Hierdoor is het niet ongebruikelijk dat bankwerkers gedurende hun carrière doorstormen naar meer gespecialiseerde technieken. 

 

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bankwerker

Er zijn geen opleidingen Bankwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bankwerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Omscholen of doorgroeien tot Bankwerker

Als je Bankwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bankwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bankwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bankwerker?

Competenties en Vaardigheden Bankwerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bankwerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bankwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bankwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Bankwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bankwerker. Als Bankwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bankwerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Bankwerker

Vakkennis voor een Bankwerker

Het is voor een Bankwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bankwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bankwerker


Werkervaring Bankwerker

Het is voor een startend Bankwerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bankwerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Metaalbewerker .

Iets anders leren?

Is Bankwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bankwerker

Met wie werkt een Bankwerker samen? 

De bankwerker werkt doorgaands onder de productiechef. Deze geeft de werk specificaties door aan de bankwerker en de bankwerker rapporteert aan de productiechef. In sommige gevallen kan de bankwerker in direct contact komen met mensen buiten de organisatie. Bijvoorbeeld als klanten bepaalde specificaties door geven. Dit is echter niet gebruikelijk. De bankwerker heeft meestal alleen intern contact binnen de organisatie.

 

 
 

  • Werkvoorbereider,
  • Productiechef
Bankwerker


Organisaties waar een Bankwerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bankwerker meestal werkt.

Waar werkt een Bankwerker?

Bankwerkers zijn doorgaands actief in de metaalbranche of bouw. Dit zijn beide profit organisaties. 

 
 

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Bankwerker

Waar kun je het beste werken als Bankwerker? Hieronder vind je de best door de Bankwerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bankwerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bankwerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bankwerker.

Welke competenties heeft een Bankwerker nodig?

Een Bankwerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bankwerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bankwerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bankwerker nodig? 

De persoonstypes die het beste bij een bankwerker passen zijn de succesvolle werker en de perfectionist.

Precisie en nauwkeurigheid zijn belangrijke functie-eisen van een bankwerker. Een bankwerker werkt vaak met kleine onderdelen waar een tiende mm verschil al uitmaakt. Perfectionisme en discipline zijn dus van belang. Daarom moet een bankwerker de eigenschappen hebben van een perfectionist.

In de bouw en metaalindustrie ligt het werktempo erg hoog. Om alles bij te houden moet er goed doorgewerkt worden zonder de nauwkeurigheid uit het oog te verliezen. Dit vraagt naast precisie en nauwkeurigheid ook een bepaalde gedrevenheid en mate van energie van de bankwerker. Eigenschappen die passen bij een succesvolle werker.

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bankwerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bankwerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bankwerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bankwerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bankwerker iets voor je?

Zou je graag Bankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bankwerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Bankwerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Bankwerker

Vacature Machinebankwerker/ Constructiebankwerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de handel en revisie (reparatie) van onderdelen voor scheepsmotoren. Voornamelijk 2-slag dieselmotoren, tot 980 mm cilinder boring. Het …
Vacature Constructiebankwerker / Lasser
Covebo
Wil jij aan de slag in een groot bedrijf met de modernste apparatuur? Je nieuwe baan Als Constructiebankwerker / Lasser ga jij aan de slag binnen een ambitieus constructiebedrijf waar …
Vacature Constructiebankwerker / Lasser
Covebo
Werk jij graag aan grote stalen constructies? Je nieuwe baan Als Constructiebankwerker / Lasser ga jij aan de slag binnen een ambitieus constructiebedrijf waar de werkzaamheden voornamelijk bestaan uit het …
Vacature Constructiebankwerker/ Lasser MIGMAG
Covebo
MIGMAG-lasser/constructiebankwerker regio Nijmegen gezocht Je nieuwe baan Als lasser/constructiebankwerker ben je verantwoordelijk voor het aflassen van traileronderdelen, of andere onderdelen binnen de carrosserie. ’s Ochtends begin je met teamoverleg, zodat …
Vacature Constructiebankwerker / Lasser
Covebo
Wil jij aan de slag in een groot bedrijf met de modernste apparatuur? Je nieuwe baan Als Constructiebankwerker / Lasser ga jij aan de slag binnen een ambitieus constructiebedrijf waar …

Actuele blogposts


reacties op Bankwerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar