Bankwerker Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Bankwerker worden: Opleidingen tot Bankwerker

Wil je Bankwerker worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Bankwerker, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Bankwerker.

Hoe word je een Bankwerker? 

Bankwerkers heb je op alle niveaus. Dit is afhankelijk van het specialisme en het type werkzaamheden van de bankwerker. Een bankwerker met micromechanica en andere precisie werkzaamheden heeft doorgaands een andere opleiding gevolgd dan een bankwerker met simpelere meer algemene werkzaamheden.  

In alle gevallen is een opleiding in de richting mechanica het meest voorkomend. Dit kan bijvoorbeeld MBO Mechanica & Electro zijn of MBO Werktuigbouwkunde of MBO Fijnmechanische Techniek. Op HBO niveau komen dergelijke opleidingen ook voor zoals HBO Werktuigbouwkunde en HBO Civiele Techniek.  

 

Het gros van de bankwerkers heeft hun studie gevolgd op het MBO. Aangezien bankwerken een praktisch beroep is leren bankwerkers tijdens hun werk oveel bij. Hierdoor is het niet ongebruikelijk dat bankwerkers gedurende hun carrière doorstormen naar meer gespecialiseerde technieken. 

 

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bankwerker

Er zijn geen opleidingen Bankwerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bankwerker in werkt

Bekijk meer opleidingen Bouw

Is het verstandig om Bankwerker te worden?

Voordat je aan een opleiding Bankwerker begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Bankwerker worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Bankwerker?

Het arbeidsperspectief van een bankwerker is goed. Er is veel vraag naar mensen met mechanische en technische expertise. Vooral als het om het precisie werk gaat, de micromechanica,  is er veel werk voor bankwerkers te vinden. Directe doorgroeimogelijkheden voor bankwerkers naar andere functies zijn er vaak niet. Wel kan de bestaande functie uitgebreid worden op het moment dat de bankwerker zich gaat specialiseren. 

 

 

 
 
 

De actuele kans op werk voor een Bankwerker

Het beroep Bankwerker is onderdeel van de beroepsfamilie Conventioneel verspaners en machinebankwerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Conventioneel verspaners en machinebankwerkers is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

146

Baankans Bankwerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Bankwerker

Als je je wilt omscholen tot Bankwerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Bankwerker door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Bankwerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Bankwerker

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bankwerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures

Vacature Constructie/ Plaatbankwerker BBL
Procestechniek.nl
Wie zoeken wij:Wij zoeken een gemotiveerde leerling die bij een bedrijf als het onze wil komen werken en een opleiding wil gaan volgen. dagen werken, dag naar het ROC.

Leerling vacatures

Vacature Leerling constructiebankwerker / lasser - unieke RVS en staal constructies, Alkmaar
Profmatch
Van leerling metaalbewerker tot allround constructiebankwerker – lasser Jij bent graag creatief bezig met jouw handen. Je bent een echte doener, maar je hebt eigenlijk nog nooit echt het WOW …
Vacature Leerling verspaner / bankwerker
Covebo Uitzendgroep
Als leerling krijg je de kans om een vak te leren, als bankwerker , slijper of frezer. Werkzaamheden zijn, de gefreesde precisieonderdelen bewerk je nauwkeurig na (middels afbramen, tappen, lassen (Co/ autogeen, …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bankwerker

Als je Bankwerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bankwerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bankwerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bankwerker?

Competenties en Vaardigheden Bankwerker

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Bankwerker nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Bankwerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bankwerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Persoonlijkheid van een Bankwerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bankwerker. Als Bankwerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bankwerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Bankwerker

Vakkennis voor een Bankwerker

Het is voor een Bankwerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Bankwerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Bankwerker


Werkervaring Bankwerker

Het is voor een startend Bankwerker die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bankwerker is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Bankwerker, maar iets anders?

Is een opleiding Bankwerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Bankwerker te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Bankwerker te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Bankwerker te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Bankwerker te worden?

Zou je graag Bankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Bankwerker voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar