U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Bijrijder

Bijrijder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een bijrijder? Lees de functieomschrijving.

Een bijrijder rijdt samen met een chauffeur of bezorger mee. De taak van de bijrijder is het afleveren van de goederen die worden vervoert. Bijrijders rijden mee bij producten die niet door de chauffeur alleen kunnen worden afgeleverd. Bijvoorbeeld bij het vervoeren van witgoed, meubels of zware elektronica apparatuur. Naast het correct afleveren van de goederen kan de bijrijder ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van de apparatuur.  Zoals bijvoorbeeld bij was- en vaatmachines het geval is. Deze worden door de chauffeur en bijrijder(s) afgeleverd en ook direct geïnstalleerd. Het installeren van de producten is vaak de taak van de bijrijder.

Andere bedrijven waar bijrijders werken zijn bijvoorbeeld: verhuisbedrijven, meubelboulevards,  elektronicawarenhuizen en transportbedrijven. 

Mensen vonden ons op: Job Bijrijder, Baan Bijrijder, Bijrijder Worden, Functie-eisen Bijrijder, Verantwoordelijkheden Bijrijder, Functieprofiel Bijrijder, Wat doet een Bijrijder, Werken als Bijrijder.

Bijrijder worden: Opleiding tot bijrijder

Het werk van een bijrijder is ongeschoold. Er hoeft geen specifieke opleiding te worden gevolgd om bijrijder te kunnen worden.  Een bijrijder dient fysiek wel sterk te zijn omdat er veel getild en gesjouwd moet worden. In sommige gevallen, zoals bij het vervoeren en installeren van witgoed, moet een bijrijder nog extra geschoold worden om de producten te kunnen installeren. Dit soort scholing gebeurd intern bij het bedrijf waar de bijrijder werkzaam is.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Bijrijder, Bijrijder Worden, Opleidingsniveau Bijrijder, Scholing Bijrijder, Studie Bijrijder, Bijscholing Bijrijder, Omscholing Bijrijder.

Organisaties waar een bijrijder doorgaans werkzaam is

Een bijrijder werkt doorgaands bij een transportbedrijf, elektronica en witgoed warenhuis of bij een verhuizer en dit zijn allemaal profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Bijrijder, Bijrijder Worden, Opleidingsniveau Bijrijder, Scholing Bijrijder, Studie Bijrijder, Bijscholing Bijrijder, Omscholing Bijrijder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden bijrijder

Het loon van een bijrijder ligt circa tussen de 900 en 1400 euro per maand. Het loon is afhankelijk van het aantal jaren dat de bijrijder in dienst is en van het type producten dat de bijrijder vervoert. Als het bijvoorbeeld om gespecialiseerde technische apparatuur gaat die de bijrijder ook moet kunnen installeren dan zal het salaris hoger liggen.

 

 

Mensen vonden ons op: Salaris Bijrijder, Loon Bijrijder, Wat verdien je als Bijrijder, Salarisschaal Bijrijder, Salarisindicatie Bijrijder, Bonus Bijrijder, CAO Bijrijder, Brutoloon Bijrijder, Nettoloon Bijrijder, Vakantiedagen Bijrijder, Pensioen Bijrijder.

Competenties, skills & vaardigheden bijrijder

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Discipline
Mensen vonden ons op: Kennis Bijrijder, Vaardigheden Bijrijder, Attitude Bijrijder, Kwalificaties Bijrijder, Competentieprofiel Bijrijder.

Boeken voor het beroep bijrijder

Wil je meer weten over het beroep bijrijder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je bijrijder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken bijrijder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Bijrijder, Bijrijder ebooks, boek Bijrijder.

Persoonstypen bijrijder

Een bijrijder moet van aanpakken weten. Het werk kan fysiek zwaar zijn en omdat het vaak om dure apparatuur gaat moet er zorgvuldig mee worden omgegaan. Een bijrijder moet dus energiek, gedreven en doelgericht zijn. Dit zijn allemaal eigenschappen die passen bij de succesvolle werker. Een bijrijder komt doorgaands bij veel verschillende particulieren of bedrijven thuis. De bijrijder moet dus ook sociaal vaardig, beleefd en netjes zijn. Als een klant het product op een bepaalde manier of op een bepaalde plek geïnstalleerd wil hebben dan is het de taak van de bijrijder om hiervoor te zorgen. Een bijrijder moet dus verder ook geduldig en aardig kunnen zijn. Eigenschappen die passen bij de bemiddelaar.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Bijrijder, Karakter Bijrijder.

Netwerk bijrijder

Een bijrijder rijdt mee met de chauffeur van de bestelauto of vrachtwagen. Met de chauffeur en eventuele andere bijrijders heeft een bijrijder dan ook het meeste interne contact. Extern contact heeft de bijrijder met de personen waar de goederen bij moeten worden afgeleverd. Dit kunnen zowel bedrijven als particulieren zijn.

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Bijrijder, Medewerkers Bijrijder.

Is het beroep bijrijder iets voor jou?

Zou je graag bijrijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als bijrijder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Bijrijder, beroepskeuzetest Bijrijder, beroep Bijrijder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden bijrijder

Het arbeidsperspectief van een bijrijder is gemiddeld tot goed. Er zijn veel vacatures te vinden waar men op zoek is naar een bijrijder. Bijrijder worden is gezien de eisen die er gesteld worden dan ook niet moeilijk. Omdat het laaggeschoold werk is zijn er weinig tot geen directe doorgroeimogelijkheden. Een bijrijder kan in veel gevallen uiteindelijk eventueel wel chauffeur worden.

Arbeidsmarktperspectief score bijrijder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep bijrijder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Bijrijder, Promotie mogelijkheden Bijrijder, Carriere Bijrijder.

Solliciteren op de functie bijrijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als bijrijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor bijrijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als bijrijder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Bijrijder, CV Bijrijder, sollicitatie Bijrijder.

Interviews met bijrijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen bijrijder

Vacatures bijrijder

Op zoek naar een nieuwe baan als Bijrijder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bijrijder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een bijrijder rijdt samen met een chauffeur of bezorger mee. De taak van de bijrijder is het afleveren van de goederen die worden vervoert. Bijrijders rijden mee bij producten die niet door de chauffeur alleen kunnen worden afgeleverd.

Beoordeling Bijrijder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Bijrijder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Bijrijder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep