Verhuizer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verhuizer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verhuizer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verhuizer wordt.

Wat is een Verhuizer?

De verhuizer houdt zich bezig met het gehele verhuizingsproces van de klant; zowel het uit het huis sjouwen van de dozen, het inladen of stuwen van de te vervoeren goederen in de vrachtwagen als het lossen hiervan. Vantevoren moeten ook voorbereidende taken verricht worden: zo moeten meubels dikwijls ook uit elkaar gehaald worden, gordijnrails gedemonteerd en spullen in dozen gepakt - dit kan echter natuurlijk ook al gedaan zijn door de klant zelf. Wanneer het grotere (bedrijfs)verhuizingen betreft, is dit meestal nog niet gebeurd.

Ook worden verhuizers in toenemende mate ingezet als er bij de verhuizing aanvullende klusjes worden gedaan. Denk hierbij aan de aansluiting van wasmachines en drogers of het ophangen van lampen. Daarbij is het dus handig meer kennis van de '(elektro)technische' kant van het verhuizen te hebben. De hoofdtaak van een verhuizer blijft echter het versjouwen en vervoeren van goederen. De verhuizer is in principe inzetbaar in heel Nederland, ongeacht woonplaats van de verhuizer, en kan zowel particuliere als bedrijfsverhuizingen betreffen. Ook de afstanden verschillen per verhuizing: soms moet de verhuizer korte afstanden afleggen, en soms doorkruist hij in één dag heel Nederland.

Verhuizen betreft echter niet alleen het fysieke proces. Een goede controle en planning is namelijk ook vereist. Alle fasen van het verhuizen dienen nauwgezet bijgehouden te worden en eventueel bijgestuurd tijdens de verhuizing zelf. Er dienen goede en heldere (prijs)afspraken gemaakt te worden en er wordt vaak een strakke tijdsplanning gehanteerd.

Wil je werken als Verhuizer?

Werk je al als Verhuizer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verhuizer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verhuizer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verhuizer in één oogopslag

Netwerk:

  • Klant, collega's, leidinggevende, (assistent) voorman verhuizer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

13


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verhuizer

Wat verdient een Verhuizer?

Een verhuizer kan zowel in vaste dienst zijn van een verhuisbedrijf als parttime of op oproepbasis. Dikwijls komt het voor dat er studenten worden gevraagd om zo nu en dan het vaste team te versterken of meegaan als chauffeur/bijrijder. Het loon verschilt veel en kan, naar gelang werkervaring, uiteenlopen van bijvoorbeeld 900 tot 1400 euro bruto per maand als beginnend verhuizer, tot 3000 euro op fulltime basis. Het gemiddelde salaris ligt voor starters rond de 1150 euro. Het is echter nagenoeg onmogelijk een indicatie van een vast salaris te geven, omdat verhuizers op projectbasis werkzaam zijn en met offertes werken. Verhuizen is maatwerk en naar gelang bijvoorbeeld de hoeveelheid goederen, maar ook de zwaarte en het materiaal hiervan, de afstand die afgelegd moet worden en de middelen benodigd voor vervoer, wordt uiteindelijk het tarief bepaald. De fysieke inspanning van de verhuizer verhoogt bijvoorbeeld het tarief, waardoor ook het zijn loon omhoog gaat. Ook de verdere secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen erg.

Salarisschaal Verhuizer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Verhuizer

Op zoek naar een nieuwe baan als Verhuizer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verhuizer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verhuizer vacatures

Verhuizer / Bijrijder - mogelijkheid met leaseauto - Breda
Wiver
Voor een verhuizer is geen dag hetzelfde. Via onze planning krijg jij te horen waar je de volgende dag ingedeeld staat. Zo kan het voorkomen dat je de ene dag …
Pand Ontruimer
Perflexxion B.V.
Wil jij het liefst vandaag nog aan de slag? Ben je op zoek naar een baan waar je jouw energie in kwijt kunt en ben jij niet bang voor een …
Verhuizer
Brabant Match uitzendbureau
FunctieomschrijvingBen jij een echte aanpakker en kun je fysiek werk aan? Check dan deze leuke vacature en reageer direct!Wat ga je als verhuizer doen bij deze opdrachtgever:Het in …
Verhuizer
Voor een bedrijf in Hoogeveen zijn wij op zoek naar een verhuizer. Je komt te werken voor een transportbedrijf in Hoogeveen, zij bedienen met name de klanten in het noorden …
Verhuizers (m/ v)
Voor een opdrachtgever uit Zwolle zijn wij op zoek naar enthousiaste en representatieve verhuizers. Het bedrijf is op zoek naar verhuizers met ervaring of mensen die het vak willen leren. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verhuizer

Wat is de toekomst van Verhuizer?

Over het algemeen zijn er vrij weinig doorgroeimogelijkheden op dit gebied. De verhuizer kan binnen het verhuisvak doorgroeien tot voorman verhuizer, of kan zich bijvoorbeeld juist meer richten op de transportbranche en logistiek. Aangezien elke soort verhuizing weer anders is, kan een verhuizer zich specialiseren in bijvoorbeeld seniorverhuizingen of het verhuizen van kwetsbaar antiek materiaal. Een andere optie is dat de verhuizer voor een meer coördinerende functie gaat. In zijn eigen beroepsgroep kan hij leidinggevende worden van het betreffende verhuisbedrijf waar hij werkzaam is, of in een breder perspectief (met een aanvullende opleiding) doorgroeien tot facility manager bij een willekeurig bedrijf. 

Huidige aantal vacatures

13


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Verhuizer worden: Opleidingen tot Verhuizer

Wil je verhuizer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Verhuizer? 

Er is geen specifieke opleiding of cursus nodig om verhuizer te kunnen worden. Soms kan er gevraagd worden naar een diploma Handyman. Dit betreft een diploma waarmee de verhuizer kan aantonen in staat te zijn aanvullende klussen te verrichten, zoals het ophangen van verlichting of het installeren van apparatuur. Dit diploma kan behaald worden aan het Verhuiscollege, een initiatief van brancheorganisatie 'Erkende Verhuizers'. Tijdens de colleges wordt niet alleen over het verhuisvak zelf gesproken, maar ook over omgang met klanten en collega's, veiligheid en fysieke gesteldheid.

Voor het verhuizen zelf is dus geen specifieke diploma nodig, alhoewel er soms om een Havo- of LTS-diploma gevraagd kan worden. Om zich te onderscheiden van andere verhuisbedrijven, kan er ook wel dikwijls gevraagd worden (of geldt het in ieder geval als een pré) in het bezit te zijn van het diploma 'Projectverhuizer'. Bedrijven die hier naar vragen, dragen meestal zelf het keurmerk van Professionele ProjectVerhuizers (PPV); zij zijn gespecialiseerd in een succesvolle zakelijke projectverhuizing.  

Werkervaring op het gebied van verhuizingen, evenals in bezit zijn van Rijbewijs CE (in ieder geval B is verplicht), geldt altijd als een pré.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Verhuizer

Meer opleidingen Verhuizer

Weet je nog niet of je Verhuizer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Verhuizer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Verhuizer

Met wie werkt een Verhuizer samen? 

Een verhuizer heeft het meeste te maken met de klant. Vantevoren worden er in samenspraak met verschillende betrokken partijen prijsafspraken gemaakt, planningen doorgesproken en data bepaald. Op de dag van het verhuizen zelf is het belangrijk dat de verhuizer goed naar de klant luistert en de wensen zo goed mogelijk uitvoert. Een verhuizer heeft altijd een of meerdere collega's bij zich, waar hij nauw samen mee werkt. Verder heeft de verhuizer continu contact met de leidinggevende van het bedrijf waar hij werkzaam is.


  • Klant, collega's, leidinggevende, (assistent) voorman verhuizer
Verhuizer


Organisaties waar een Verhuizer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verhuizer meestal werkt.

Waar werkt een Verhuizer?

De verhuizer werkt altijd in de profitsector en is verbonden aan een verhuisbedrijf. Dit bedrijf kan zich hebben aangesloten bij brancheorganisatie 'Erkende Verhuizers'. Deze organisatie voert zelf geen verhuizingen uit, maar behartigt de belangen van de bedrijven die bij deze organisatie zijn aangesloten. Ook voor de klant is de wetenschap dat een bedrijf bij de 'Erkende Verhuizers' is aangesloten prettig. Het betreft een niet-alledaagse en vertrouwelijke klus, waarbij de klant veel prijs stelt op een schadevrije en soepele afhandeling ervan. Een verhuizer kan via een uitzendbureau in dienst zijn, op oproepbasis of als vaste kracht.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Verhuizer

Waar kun je het beste werken als Verhuizer? Hieronder vind je de best door de Verhuizer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verhuizer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verhuizer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verhuizer.

Welke competenties heeft een Verhuizer nodig?

Een Verhuizer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verhuizer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verhuizer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verhuizer nodig? 

Zo goed mogelijk luisteren naar de wens van de klant en voorzichtig kunnen omgaan met het privé-eigendom is van groot belang als verhuizer. Hij heeft een vertrouwelijke functie en moet zich in kunnen leven in de wensen en ideeën van de klant. Luisteren, het kunnen inschatten en inzien hoe alles precies gepositioneerd wordt, maakt de verhuizer een echte waarnemer. Hij vervult de wensen en voert dit door goed te luisteren zo goed mogelijk uit (waarnemer). 

De verhuizer moet van aanpakken weten, een goede werkinstelling hebben en goed met klanten om kunnen gaan. Ook moet hij op representatieve wijze de waarden en normen van het verhuisbedrijf uit kunnen dragen en van onberispelijk gedrag zijn. Het laten vallen van materiaal of onprofessioneel gedrag zijn uit den boze; nauwkeurig en secuur te werk gaan is zeer belangrijk. Zeker in het geval van bedrijfsverhuizingen dient er discreet met vertrouwelijke informatie omgegaan te worden en dient alles op de juiste plek terecht te komen. Een goede controle van de (schadevrije) voortgang van de verhuizing is hierbij een vereiste - er dient natuurlijk niets zoek te raken. Dit maakt de verhuizer zowel een perfectionist met oog voor detail als een succesvolle werker. Het verhuisbedrijf verlangt dit te allen tijde van zijn werknemers (perfectionist, succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verhuizer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verhuizer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verhuizer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verhuizer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verhuizer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verhuizer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verhuizer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verhuizer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verhuizer iets voor je?

Zou je graag Verhuizer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verhuizer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verhuizer

Wouter

Ben je op zoek naar een parttime baan als verhuizer in de regio van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Utrecht? Bekijk dan eens de opdrachten en vacatures voor verhuizers op https://inhuren.com/verhuizers-inhuren/.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar