Verhuizer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Verhuizer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verhuizer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verhuizer wordt.

 

Wat is een Verhuizer?

De verhuizer houdt zich bezig met het gehele verhuizingsproces van de klant; zowel het uit het huis sjouwen van de dozen, het inladen of stuwen van de te vervoeren goederen in de vrachtwagen als het lossen hiervan. Vantevoren moeten ook voorbereidende taken verricht worden: zo moeten meubels dikwijls ook uit elkaar gehaald worden, gordijnrails gedemonteerd en spullen in dozen gepakt - dit kan echter natuurlijk ook al gedaan zijn door de klant zelf. Wanneer het grotere (bedrijfs)verhuizingen betreft, is dit meestal nog niet gebeurd.

Ook worden verhuizers in toenemende mate ingezet als er bij de verhuizing aanvullende klusjes worden gedaan. Denk hierbij aan de aansluiting van wasmachines en drogers of het ophangen van lampen. Daarbij is het dus handig meer kennis van de '(elektro)technische' kant van het verhuizen te hebben. De hoofdtaak van een verhuizer blijft echter het versjouwen en vervoeren van goederen. De verhuizer is in principe inzetbaar in heel Nederland, ongeacht woonplaats van de verhuizer, en kan zowel particuliere als bedrijfsverhuizingen betreffen. Ook de afstanden verschillen per verhuizing: soms moet de verhuizer korte afstanden afleggen, en soms doorkruist hij in één dag heel Nederland.

Verhuizen betreft echter niet alleen het fysieke proces. Een goede controle en planning is namelijk ook vereist. Alle fasen van het verhuizen dienen nauwgezet bijgehouden te worden en eventueel bijgestuurd tijdens de verhuizing zelf. Er dienen goede en heldere (prijs)afspraken gemaakt te worden en er wordt vaak een strakke tijdsplanning gehanteerd.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Verhuizer?

Werk je al als Verhuizer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Verhuizer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Verhuizer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Verhuizer in één oogopslag

Netwerk:

  • Klant, collega's, leidinggevende, (assistent) voorman verhuizer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

186


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Verhuizer

Wat verdient een Verhuizer?

Een verhuizer kan zowel in vaste dienst zijn van een verhuisbedrijf als parttime of op oproepbasis. Dikwijls komt het voor dat er studenten worden gevraagd om zo nu en dan het vaste team te versterken of meegaan als chauffeur/bijrijder. Het loon verschilt veel en kan, naar gelang werkervaring, uiteenlopen van bijvoorbeeld 900 tot 1400 euro bruto per maand als beginnend verhuizer, tot 3000 euro op fulltime basis. Het gemiddelde salaris ligt voor starters rond de 1150 euro. Het is echter nagenoeg onmogelijk een indicatie van een vast salaris te geven, omdat verhuizers op projectbasis werkzaam zijn en met offertes werken. Verhuizen is maatwerk en naar gelang bijvoorbeeld de hoeveelheid goederen, maar ook de zwaarte en het materiaal hiervan, de afstand die afgelegd moet worden en de middelen benodigd voor vervoer, wordt uiteindelijk het tarief bepaald. De fysieke inspanning van de verhuizer verhoogt bijvoorbeeld het tarief, waardoor ook het zijn loon omhoog gaat. Ook de verdere secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen erg.

Salarisschaal Verhuizer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Verhuizer

Op zoek naar een nieuwe baan als Verhuizer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Verhuizer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Verhuizer vacatures

Vacature Verhuizer
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Bij dit verhuisbedrijf in de regio Eindhoven staan ze bekend om hun ervaring met particulieren-, bedrijfs- en projectverhuizingen. Deze organisatie is voornamelijk werkzaam in het hogere segment en hebben …
Vacature Verhuizer Amersfoort
Manpower
Over de functie Ben jij een organisatiewonder? Op korte termijn even snel je portemonnee spekken? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Samen met je collega’s ga je …
Vacature Verhuizer - vakantiewerk
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit verhuisbedrijf is gevestigd in Delft. Zij zijn onderdeel van een samenwerking tussen meerdere regionale verhuisbedrijven. Zij realiseren verhuizingen in Nederland, maar ook internationaal. Voor de klanten plannen zij …
Vacature Verhuizer - leerling
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit verhuisbedrijf is gevestigd in Delft. Zij zijn onderdeel van een samenwerking tussen meerdere regionale verhuisbedrijven. Zij realiseren verhuizingen in Nederland, maar ook internationaal. Voor de klanten plannen zij …
Vacature Chauffeur verhuizer
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw nieuwe werkgever is gevestigd in Voorschoten en is gespecialiseerd in verhuizen. De meeste verhuizingen zijn particulier, maar af en toe gaat het ook om zakelijke verhuizingen. Alles wordt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Verhuizer

Wat zijn de baankansen voor een Verhuizer?

Over het algemeen zijn er vrij weinig doorgroeimogelijkheden op dit gebied. De verhuizer kan binnen het verhuisvak doorgroeien tot voorman verhuizer, of kan zich bijvoorbeeld juist meer richten op de transportbranche en logistiek. Aangezien elke soort verhuizing weer anders is, kan een verhuizer zich specialiseren in bijvoorbeeld seniorverhuizingen of het verhuizen van kwetsbaar antiek materiaal. Een andere optie is dat de verhuizer voor een meer coördinerende functie gaat. In zijn eigen beroepsgroep kan hij leidinggevende worden van het betreffende verhuisbedrijf waar hij werkzaam is, of in een breder perspectief (met een aanvullende opleiding) doorgroeien tot facility manager bij een willekeurig bedrijf. 

De actuele kans op werk voor een Verhuizer

Het beroep Verhuizer is onderdeel van de beroepsfamilie Verhuizers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Verhuizers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

186

Baankans Verhuizer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Verhuizer worden: Opleidingen tot Verhuizer

Wil je Verhuizer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Verhuizer.

Hoe word je een Verhuizer? 

Er is geen specifieke opleiding of cursus nodig om verhuizer te kunnen worden. Soms kan er gevraagd worden naar een diploma Handyman. Dit betreft een diploma waarmee de verhuizer kan aantonen in staat te zijn aanvullende klussen te verrichten, zoals het ophangen van verlichting of het installeren van apparatuur. Dit diploma kan behaald worden aan het Verhuiscollege, een initiatief van brancheorganisatie 'Erkende Verhuizers'. Tijdens de colleges wordt niet alleen over het verhuisvak zelf gesproken, maar ook over omgang met klanten en collega's, veiligheid en fysieke gesteldheid.

Voor het verhuizen zelf is dus geen specifieke diploma nodig, alhoewel er soms om een Havo- of LTS-diploma gevraagd kan worden. Om zich te onderscheiden van andere verhuisbedrijven, kan er ook wel dikwijls gevraagd worden (of geldt het in ieder geval als een pré) in het bezit te zijn van het diploma 'Projectverhuizer'. Bedrijven die hier naar vragen, dragen meestal zelf het keurmerk van Professionele ProjectVerhuizers (PPV); zij zijn gespecialiseerd in een succesvolle zakelijke projectverhuizing.  

Werkervaring op het gebied van verhuizingen, evenals in bezit zijn van Rijbewijs CE (in ieder geval B is verplicht), geldt altijd als een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Verhuizer

Er zijn geen opleidingen Verhuizer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Verhuizer in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Verhuizer

Als je je wilt omscholen tot Verhuizer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Verhuizer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Verhuizer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Opleiding vacatures Verhuizer

Vacature Chauffeur / verhuizer in opleiding, Vroomshoop
Euro Planit
Lijkt het je mooi om te helpen bij het waar maken van dromen? Help jij de mensen om hun nieuwe woning te betrekken? Dan is dit jou job. Heb je …
Vacature Verhuizer (+opleiding C-chauffeur)
Logistic Force
Tetris speel jij met je ogen dicht uit, en dat terwijl je met een grote glimlach iemand te woord staat. Waarom dat relevant is? Als Verhuizer doe je eigenlijk precies …

Leerling vacatures Verhuizer

Vacature Verhuizer - leerling
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit verhuisbedrijf is gevestigd in Delft. Zij zijn onderdeel van een samenwerking tussen meerdere regionale verhuisbedrijven. Zij realiseren verhuizingen in Nederland, maar ook internationaal. Voor de klanten plannen zij …
Vacature Verhuizer - leerling
Luba
Over de functie Afhankelijk van de locatie van het project, start jij vroeg op de locatie in Delft. Jij bent samen met vier collega's verantwoordelijk voor het schadevrij verlopen van …
Vacature Verhuizer - leerling
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit verhuisbedrijf is gevestigd in Delft. Zij zijn onderdeel van een samenwerking tussen meerdere regionale verhuisbedrijven. Zij realiseren verhuizingen in Nederland, maar ook internationaal. Voor de klanten plannen zij …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Verhuizer

Als je Verhuizer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Verhuizer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Verhuizer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Verhuizer?

Competenties en Vaardigheden Verhuizer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Verhuizer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Verhuizer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Verhuizer

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Verhuizer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Verhuizer. Als Verhuizer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Verhuizer:


zie volledige beschrijving persoonstype Verhuizer

Vakkennis voor een Verhuizer

Het is voor een Verhuizer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Verhuizer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Verhuizer


Werkervaring Verhuizer

Het is voor een startend Verhuizer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Verhuizer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Koerier, Bijrijder .

Iets anders leren?

Is Verhuizer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Verhuizer

Met wie werkt een Verhuizer samen? 

Een verhuizer heeft het meeste te maken met de klant. Vantevoren worden er in samenspraak met verschillende betrokken partijen prijsafspraken gemaakt, planningen doorgesproken en data bepaald. Op de dag van het verhuizen zelf is het belangrijk dat de verhuizer goed naar de klant luistert en de wensen zo goed mogelijk uitvoert. Een verhuizer heeft altijd een of meerdere collega's bij zich, waar hij nauw samen mee werkt. Verder heeft de verhuizer continu contact met de leidinggevende van het bedrijf waar hij werkzaam is.


  • Klant, collega's, leidinggevende, (assistent) voorman verhuizer
Verhuizer


Organisaties waar een Verhuizer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Verhuizer meestal werkt.

Waar werkt een Verhuizer?

De verhuizer werkt altijd in de profitsector en is verbonden aan een verhuisbedrijf. Dit bedrijf kan zich hebben aangesloten bij brancheorganisatie 'Erkende Verhuizers'. Deze organisatie voert zelf geen verhuizingen uit, maar behartigt de belangen van de bedrijven die bij deze organisatie zijn aangesloten. Ook voor de klant is de wetenschap dat een bedrijf bij de 'Erkende Verhuizers' is aangesloten prettig. Het betreft een niet-alledaagse en vertrouwelijke klus, waarbij de klant veel prijs stelt op een schadevrije en soepele afhandeling ervan. Een verhuizer kan via een uitzendbureau in dienst zijn, op oproepbasis of als vaste kracht.

Meer weten over werken in de Beroepsgroep Bouw?

Bekijk werken in Beroepsgroep Bouw

Best beoordeelde werkgevers Verhuizer

Waar kun je het beste werken als Verhuizer? Hieronder vind je de best door de Verhuizer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Verhuizer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Verhuizer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Verhuizer.

Welke competenties heeft een Verhuizer nodig?

Een Verhuizer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Verhuizer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Verhuizer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Verhuizer nodig? 

Zo goed mogelijk luisteren naar de wens van de klant en voorzichtig kunnen omgaan met het privé-eigendom is van groot belang als verhuizer. Hij heeft een vertrouwelijke functie en moet zich in kunnen leven in de wensen en ideeën van de klant. Luisteren, het kunnen inschatten en inzien hoe alles precies gepositioneerd wordt, maakt de verhuizer een echte waarnemer. Hij vervult de wensen en voert dit door goed te luisteren zo goed mogelijk uit (waarnemer). 

De verhuizer moet van aanpakken weten, een goede werkinstelling hebben en goed met klanten om kunnen gaan. Ook moet hij op representatieve wijze de waarden en normen van het verhuisbedrijf uit kunnen dragen en van onberispelijk gedrag zijn. Het laten vallen van materiaal of onprofessioneel gedrag zijn uit den boze; nauwkeurig en secuur te werk gaan is zeer belangrijk. Zeker in het geval van bedrijfsverhuizingen dient er discreet met vertrouwelijke informatie omgegaan te worden en dient alles op de juiste plek terecht te komen. Een goede controle van de (schadevrije) voortgang van de verhuizing is hierbij een vereiste - er dient natuurlijk niets zoek te raken. Dit maakt de verhuizer zowel een perfectionist met oog voor detail als een succesvolle werker. Het verhuisbedrijf verlangt dit te allen tijde van zijn werknemers (perfectionist, succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Verhuizer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Verhuizer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Verhuizer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Verhuizer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Verhuizer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Verhuizer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Verhuizer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Verhuizer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Verhuizer iets voor je?

Zou je graag Verhuizer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Verhuizer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Verhuizer

Wouter

Ben je op zoek naar een parttime baan als verhuizer in de regio van Den Haag, Rotterdam, Amsterdam of Utrecht? Bekijk dan eens de opdrachten en vacatures voor verhuizers op https://inhuren.com/verhuizers-inhuren/.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar