Sjorder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sjorder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sjorder. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sjorder wordt.

 

Wat is een Sjorder?

Een Sjorder zet deskundig containers op zeeschepen vast. Dit doet een Sjorder door de containers aan elkaar vast te sjorren. Dit houdt in dat de containers met stangen en spanschroeven aan elkaar en aan het schip vast worden gemaakt. Het is van groot belang dat dit werk goed gedaan wordt, omdat de containers anders tijdens het varen van het schip kunnen vallen.

De methode die gebruikt wordt bij het sjorren is als volgt: de onderste container op het schip wordt aan het dek verankerd. Vervolgens worden er containers op deze container gestapeld. Vanuit de onderste container schiet een schroef in de container daarboven, die draait een slag en dan staan de containers gekoppeld. Vervolgens wordt op vakkundige wijze spanschroeven aangebracht om de containers nog stabieler vast te zetten.

De methode mag dan misschien eenvoudig klinken, de werkzaamheden van een Sjorder worden in het algemeen helemaal niet als eenvoudig gezien. Dit komt niet alleen door de grote fysieke inspanningen die nodig zijn om dit werk te doen, maar ook doordat de werktijden onregelmatig zijn en het werk in de buitenlucht plaatsvindt.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Sjorder?

Werk je al als Sjorder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sjorder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sjorder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sjorder in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sjorder

Wat verdient een Sjorder?

Het werk van een Sjorder wordt als zwaar ervaren. Dit is niet alleen het geval omdat de werkzaamheden fysiek veel van een Sjorder vragen, maar ook door de onregelmatige werktijden. In het algemeen wordt er in ploegendiensten gewerkt, waardoor een Sjorder eens in de zoveel tijd ook ’s nachts aan het werk moet. Het salaris is hierdoor wel hoger en vooral de onregelmatigheidstoeslag als secundaire arbeidsvoorwaarde is vaak een welkome toeslag op het bruto maandsalaris.

Salarisschaal Sjorder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Sjorder

Op zoek naar een nieuwe baan als Sjorder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sjorder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sjorder vacatures

Vacature Terminal operator
Tempo-Team
Functieomschrijving Een mooie baan waar je voor langere tijd aan de slag kan en ook nog is grote kans maakt op een vaste dienstverband? En daarboven op een goed salaris …
Vacature Terminal operator - Amsterdam
Tempo Team, Amsterdam
Operator - Een mooie baan waar je voor langere tijd aan de slag kan en ook nog is grote kans maakt op een vaste dienstverband? En daarboven op een goed …
Vacature Wij zijn op zoek naar Terminal Operators
PortPeople
In deze uitdagende functie begeleid je vanuit een kantooromgeving de kade- en stapelkranen op de terminal bij het uitvoeren van alle containerhandelingen. Hierbij werk je conform procedures die het resultaat …
Vacature Terminal operator
Processionals
Aan jou zijn de sleutels van deze terminal wel toevertrouwd; een unieke vacature in Amsterdam. In de -ploegendienst beheer jij zelfstandig de terminal. Overdag is er nog wel een dagdienst …
Vacature TERMINAL OPERATOR / OPERATIONEEL MEDEWERKER
Hutchison Ports ECT Rotterdam
Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) behoort tot de leidende en meest geavanceerde containerterminal operators van Europa. In de haven van Rotterdam neemt ECT het grootste deel van de overslag van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sjorder

Wat zijn de baankansen voor een Sjorder?

De arbeidsmarkt van een Sjorder in Nederland is redelijk. Nederland staat bekend als doorvoerland, iets wat voor relatief veel werkgelegenheid zorgt, vooral in de zeehavens. Het werk van een Sjorder is onmisbaar in de havens. De vraag naar Sjorders hangt af van het aantal zeeschepen dat in de Nederlandse havens aanmeert, maar in het algemeen is de vraag stabiel. Voor het werk van een Sjorder is geen specifieke opleiding vereist, en dit houdt dan ook in dat er in theorie een grote groep personen is die in aanmerking komt voor het werk van een Sjorder. In de praktijk valt dit echter mee, omdat het gezien wordt als fysiek zwaar werk en hierdoor niet voor iedereen geschikt.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Sjorder redelijk. Dit heeft er mee te maken dat een Sjorder doorgaans in teamverband werkt en er in dit systeem een bepaalde rangorde is. Een Sjorder begint vaak als leerling-Sjorder. Hij loopt dan mee met een ervaren Sjorder om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. Na enige tijd wordt hij dan aangesteld als Sjorder. Naast een leerling-Sjorder en een Sjorder kent het team van Sjorders doorgaans een leidinggevende Sjorder. Dit is de functie waartoe een Sjorder kan doorgroeien. Het is verantwoordelijker werk dan het werk van een normale Sjorder, omdat de leidinggevende de eindverantwoording draagt.
 

De actuele kans op werk voor een Sjorder

Het beroep Sjorder is onderdeel van de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

16

Baankans Sjorder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Sjorder worden: Opleidingen tot Sjorder

Wil je Sjorder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sjorder.

Hoe word je een Sjorder? 

Het beroep Sjorder vereist geen opleiding. Wel wordt er van een sollicitant een goede fysieke gesteldheid gevraagd en moet hij bereid zijn om in ploegendiensten te werken. Binnen de organisatie begint een onervaren Sjorder vaak als leerling-Sjorder en hij wordt dan intern opgeleid tot normale Sjorder. De opleiding vindt dus zogezegd intern plaats.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sjorder

Er zijn geen opleidingen Sjorder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sjorder in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart

Omscholen tot Sjorder

Als je je wilt omscholen tot Sjorder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Sjorder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Sjorder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Sjorder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Sjorder

Als je Sjorder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sjorder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sjorder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sjorder?

Competenties en Vaardigheden Sjorder

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sjorder nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sjorder nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sjorder

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Sjorder

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sjorder. Als Sjorder wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sjorder:


zie volledige beschrijving persoonstype Sjorder

Vakkennis voor een Sjorder

Het is voor een Sjorder ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sjorder zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sjorder


Werkervaring Sjorder

Het is voor een startend Sjorder die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sjorder is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Havenwerker .

Iets anders leren?

Is Sjorder het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sjorder

Met wie werkt een Sjorder samen? 

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden doorgaans in teamverband. Het meeste contact zal een Sjorder tijdens zijn werkzaamheden dan ook hebben met mede-Sjorders. Naast deze Sjorders, kent het team ook leerling-Sjorders. Deze Sjorders lopen vaak enige tijd mee met een ervaren Sjorder. Het kan dan ook zijn dat een leerling-Sjorder met een Sjorder meeloopt. De taak van de Sjorder is dan de leerling-Sjorder kennis te laten maken met het vak. Het contact zal dan ook intensief zijn.
Het team waarin een Sjorder werkzaam is, kent doorgaans ook een leidinggevende Sjorder. Deze draagt de eindverantwoordelijkheid en een Sjorder zal dan ook verantwoording en uitleg aan deze leidinggevende moeten geven (indien gevraagd).
 


Sjorder


Organisaties waar een Sjorder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sjorder meestal werkt.

Waar werkt een Sjorder?

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden in zeehavens, maar is doorgaans wel in dienst van een bepaald bedrijf. In Nederland zijn een aantal grote bedrijven die zich bezighouden met het sjorren van containers. Een Sjorder is vaak in dienst bij één van deze bedrijven. Dit zijn bedrijven die gericht zijn op het maken van winst, profit-organisaties dus.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Sjorder

Waar kun je het beste werken als Sjorder? Hieronder vind je de best door de Sjorder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sjorder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sjorder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sjorder.

Welke competenties heeft een Sjorder nodig?

Een Sjorder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sjorder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sjorder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sjorder nodig? 

Een Sjorder bezit zowel persoonlijkheidskenmerken van een succesvolle werker als van een loyalist.

Een Sjorder is een succesvolle werker, omdat hij zijn werk zo gedreven en doelgericht mogelijk verricht. Als het werk van een Sjorder niet goed verricht is, kan dit grote gevolgen voor de containers en de inhoud ervan hebben.

De loyalist moet schuilen in een Sjorder, omdat zijn leidinggevende er vanuit moet gaan dat de werkzaamheden die een Sjorder verricht naar verwachting gedaan zijn. Een leidinggevende kan niet al het werk van alle Sjorders controleren, waardoor hij moet kunnen vertrouwen op het werk van de Sjorders. De Sjorder moet dus betrouwbaar zijn. Naast betrouwbaar moet hij ook verantwoordelijkheidsgevoel bezitten, mede ook omdat zijn werkzaamheden dus niet altijd gecontroleerd worden.

Bekijk de persoonstypen voor Sjorder


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sjorder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sjorder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sjorder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sjorder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sjorder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sjorder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sjorder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sjorder iets voor je?

Zou je graag Sjorder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sjorder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sjorder

Muis010

Het mooiste beroep doe het al vanaf 2001 nog steeds met veel plezier

Willem

Volledig eens met Muis.Veel mensen weten niet wat dit beroep inhoudt.H.Gr.(p.s.wel de Rotterdammers)

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar