Sjorder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sjorder? Lees de functieomschrijving.

Een Sjorder zet deskundig containers op zeeschepen vast. Dit doet een Sjorder door de containers aan elkaar vast te sjorren. Dit houdt in dat de containers met stangen en spanschroeven aan elkaar en aan het schip vast worden gemaakt. Het is van groot belang dat dit werk goed gedaan wordt, omdat de containers anders tijdens het varen van het schip kunnen vallen.

De methode die gebruikt wordt bij het sjorren is als volgt: de onderste container op het schip wordt aan het dek verankerd. Vervolgens worden er containers op deze container gestapeld. Vanuit de onderste container schiet een schroef in de container daarboven, die draait een slag en dan staan de containers gekoppeld. Vervolgens wordt op vakkundige wijze spanschroeven aangebracht om de containers nog stabieler vast te zetten.

De methode mag dan misschien eenvoudig klinken, de werkzaamheden van een Sjorder worden in het algemeen helemaal niet als eenvoudig gezien. Dit komt niet alleen door de grote fysieke inspanningen die nodig zijn om dit werk te doen, maar ook doordat de werktijden onregelmatig zijn en het werk in de buitenlucht plaatsvindt.

Wil je werken als Sjorder?

Werk je al als Sjorder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sjorder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sjorder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sjorder in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sjorder

Wat verdient een Sjorder?

Het werk van een Sjorder wordt als zwaar ervaren. Dit is niet alleen het geval omdat de werkzaamheden fysiek veel van een Sjorder vragen, maar ook door de onregelmatige werktijden. In het algemeen wordt er in ploegendiensten gewerkt, waardoor een Sjorder eens in de zoveel tijd ook ’s nachts aan het werk moet. Het salaris is hierdoor wel hoger en vooral de onregelmatigheidstoeslag als secundaire arbeidsvoorwaarde is vaak een welkome toeslag op het bruto maandsalaris.

Salarisschaal Sjorder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sjorder

Op zoek naar een nieuwe baan als Sjorder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sjorder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sjorder vacatures

Terminal Operator
Randstad
Dow Benelux is een van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Er is een continue stroom van producten die geladen en gelost moeten worden, ga jij ermee aan de slag? …
Terminal Operator
Tempo Team
Aan de slag als Terminal Operator? Ben jij graag buiten in de weer met de op- en overslag van olie, vetten en verschillende soorten brandstof ? Lees dan snel verder …
Terminal Operator
Randstad
Dow Benelux is een van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Er is een continue stroom van producten die geladen en gelost moeten worden, ga jij ermee aan de slag?Als …
Terminal Operator
Tempo-Team
Locatie Terneuzen Functieomschrijving Dow Benelux is een van de grootste chemische bedrijven ter wereld. Er is een continue stroom van producten die geladen en gelost moeten worden, ga jij ermee …
Terminal Operator
Tempo Team
Wil jij werken in ploegendienst? In een klein en gezellig team waarin je (interne) opleidingen kunt volgen? Dan hebben wij een mooie fulltime baan voor jou bij Vopak Terminals in …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sjorder

Hoe goed is de toekomst voor de Sjorder? 

De arbeidsmarkt van een Sjorder in Nederland is redelijk. Nederland staat bekend als doorvoerland, iets wat voor relatief veel werkgelegenheid zorgt, vooral in de zeehavens. Het werk van een Sjorder is onmisbaar in de havens. De vraag naar Sjorders hangt af van het aantal zeeschepen dat in de Nederlandse havens aanmeert, maar in het algemeen is de vraag stabiel. Voor het werk van een Sjorder is geen specifieke opleiding vereist, en dit houdt dan ook in dat er in theorie een grote groep personen is die in aanmerking komt voor het werk van een Sjorder. In de praktijk valt dit echter mee, omdat het gezien wordt als fysiek zwaar werk en hierdoor niet voor iedereen geschikt.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Sjorder redelijk. Dit heeft er mee te maken dat een Sjorder doorgaans in teamverband werkt en er in dit systeem een bepaalde rangorde is. Een Sjorder begint vaak als leerling-Sjorder. Hij loopt dan mee met een ervaren Sjorder om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. Na enige tijd wordt hij dan aangesteld als Sjorder. Naast een leerling-Sjorder en een Sjorder kent het team van Sjorders doorgaans een leidinggevende Sjorder. Dit is de functie waartoe een Sjorder kan doorgroeien. Het is verantwoordelijker werk dan het werk van een normale Sjorder, omdat de leidinggevende de eindverantwoording draagt.
 

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sjorder worden: Opleidingen tot Sjorder

Hoe word je een Sjorder? 

Het beroep Sjorder vereist geen opleiding. Wel wordt er van een sollicitant een goede fysieke gesteldheid gevraagd en moet hij bereid zijn om in ploegendiensten te werken. Binnen de organisatie begint een onervaren Sjorder vaak als leerling-Sjorder en hij wordt dan intern opgeleid tot normale Sjorder. De opleiding vindt dus zogezegd intern plaats.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sjorder

Meer opleidingen Sjorder

Weet je nog niet of je Sjorder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sjorder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sjorder

Met wie werkt een Sjorder samen? 

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden doorgaans in teamverband. Het meeste contact zal een Sjorder tijdens zijn werkzaamheden dan ook hebben met mede-Sjorders. Naast deze Sjorders, kent het team ook leerling-Sjorders. Deze Sjorders lopen vaak enige tijd mee met een ervaren Sjorder. Het kan dan ook zijn dat een leerling-Sjorder met een Sjorder meeloopt. De taak van de Sjorder is dan de leerling-Sjorder kennis te laten maken met het vak. Het contact zal dan ook intensief zijn.
Het team waarin een Sjorder werkzaam is, kent doorgaans ook een leidinggevende Sjorder. Deze draagt de eindverantwoordelijkheid en een Sjorder zal dan ook verantwoording en uitleg aan deze leidinggevende moeten geven (indien gevraagd).
 


Sjorder


Organisaties waar een Sjorder werkzaam is

Waar werkt een Sjorder meestal? 

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden in zeehavens, maar is doorgaans wel in dienst van een bepaald bedrijf. In Nederland zijn een aantal grote bedrijven die zich bezighouden met het sjorren van containers. Een Sjorder is vaak in dienst bij één van deze bedrijven. Dit zijn bedrijven die gericht zijn op het maken van winst, profit-organisaties dus.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Sjorder

Waar kun je het beste werken als Sjorder? Hieronder vindt je de best door de Sjorder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sjorder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sjorder:

Welke competenties heeft een een Sjorder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sjorder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sjorder nodig? 

Een Sjorder bezit zowel persoonlijkheidskenmerken van een succesvolle werker als van een loyalist.

Een Sjorder is een succesvolle werker, omdat hij zijn werk zo gedreven en doelgericht mogelijk verricht. Als het werk van een Sjorder niet goed verricht is, kan dit grote gevolgen voor de containers en de inhoud ervan hebben.

De loyalist moet schuilen in een Sjorder, omdat zijn leidinggevende er vanuit moet gaan dat de werkzaamheden die een Sjorder verricht naar verwachting gedaan zijn. Een leidinggevende kan niet al het werk van alle Sjorders controleren, waardoor hij moet kunnen vertrouwen op het werk van de Sjorders. De Sjorder moet dus betrouwbaar zijn. Naast betrouwbaar moet hij ook verantwoordelijkheidsgevoel bezitten, mede ook omdat zijn werkzaamheden dus niet altijd gecontroleerd worden.

Bekijk de persoonstypen voor Sjorder


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sjorder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sjorder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sjorder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sjorder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sjorder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sjorder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sjorder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sjorder iets voor je?

Zou je graag Sjorder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sjorder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar