Sjorder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Sjorder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Sjorder? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Sjorder wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Sjorder, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Sjorder


Vacatures Sjorder

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Sjorder?

Een Sjorder zet deskundig containers op zeeschepen vast. Dit doet een Sjorder door de containers aan elkaar vast te sjorren. Dit houdt in dat de containers met stangen en spanschroeven aan elkaar en aan het schip vast worden gemaakt. Het is van groot belang dat dit werk goed gedaan wordt, omdat de containers anders tijdens het varen van het schip kunnen vallen.

De methode die gebruikt wordt bij het sjorren is als volgt: de onderste container op het schip wordt aan het dek verankerd. Vervolgens worden er containers op deze container gestapeld. Vanuit de onderste container schiet een schroef in de container daarboven, die draait een slag en dan staan de containers gekoppeld. Vervolgens wordt op vakkundige wijze spanschroeven aangebracht om de containers nog stabieler vast te zetten.

De methode mag dan misschien eenvoudig klinken, de werkzaamheden van een Sjorder worden in het algemeen helemaal niet als eenvoudig gezien. Dit komt niet alleen door de grote fysieke inspanningen die nodig zijn om dit werk te doen, maar ook doordat de werktijden onregelmatig zijn en het werk in de buitenlucht plaatsvindt.


Past het beroep Sjorder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Sjorder per stad

Vacatures Sjorder Alkmaar

Vacatures Sjorder Almelo

Vacatures Sjorder Almere

Vacatures Sjorder Alphen aan den Rijn

Vacatures Sjorder Amersfoort

Vacatures Sjorder Amstelveen

Vacatures Sjorder Amsterdam

Vacatures Sjorder Apeldoorn

Vacatures Sjorder Arnhem

Vacatures Sjorder Assen

Vacatures Sjorder Bergen op Zoom

Vacatures Sjorder Breda

Vacatures Sjorder Capelle aan den IJssel

Vacatures Sjorder Delft

Vacatures Sjorder Den Bosch

Vacatures Sjorder Den Haag

Vacatures Sjorder Den Helder

Vacatures Sjorder Deventer

Vacatures Sjorder Doetinchem

Vacatures Sjorder Dordrecht

Vacatures Sjorder Ede

Vacatures Sjorder Eindhoven

Vacatures Sjorder Emmen

Vacatures Sjorder Enschede

Vacatures Sjorder Gouda

Vacatures Sjorder Groningen

Vacatures Sjorder Haarlem

Vacatures Sjorder Haarlemmermeer

Vacatures Sjorder Heerlen

Vacatures Sjorder Helmond

Vacatures Sjorder Hengelo

Vacatures Sjorder Hilversum

Vacatures Sjorder Hoogeveen

Vacatures Sjorder Hoorn

Vacatures Sjorder Katwijk

Vacatures Sjorder Leeuwarden

Vacatures Sjorder Leiden

Vacatures Sjorder Lelystad

Vacatures Sjorder Maastricht

Vacatures Sjorder Middelburg

Vacatures Sjorder Nieuwegein

Vacatures Sjorder Nijmegen

Vacatures Sjorder Oss

Vacatures Sjorder Purmerend

Vacatures Sjorder Roermond

Vacatures Sjorder Roosendaal

Vacatures Sjorder Rotterdam

Vacatures Sjorder Schiedam

Vacatures Sjorder Spijkenisse

Vacatures Sjorder Terneuzen

Vacatures Sjorder Tilburg

Vacatures Sjorder Utrecht

Vacatures Sjorder Veenendaal

Vacatures Sjorder Venlo

Vacatures Sjorder Vlaardingen

Vacatures Sjorder Westland

Vacatures Sjorder Zaanstad

Vacatures Sjorder Zeist

Vacatures Sjorder Zoetermeer

Vacatures Sjorder Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Sjorder

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Sjorder?

Het werk van een Sjorder wordt als zwaar ervaren. Dit is niet alleen het geval omdat de werkzaamheden fysiek veel van een Sjorder vragen, maar ook door de onregelmatige werktijden. In het algemeen wordt er in ploegendiensten gewerkt, waardoor een Sjorder eens in de zoveel tijd ook ’s nachts aan het werk moet. Het salaris is hierdoor wel hoger en vooral de onregelmatigheidstoeslag als secundaire arbeidsvoorwaarde is vaak een welkome toeslag op het bruto maandsalaris.


Meer weten over het salaris Sjorder

Salaris aankomend Sjorder Salaris junior Sjorder Wat is het salaris van een medior Sjorder? Welk salaris krijgt een senior Sjorder?


Hoe word je een Sjorder? 

Het beroep Sjorder vereist geen opleiding. Wel wordt er van een sollicitant een goede fysieke gesteldheid gevraagd en moet hij bereid zijn om in ploegendiensten te werken. Binnen de organisatie begint een onervaren Sjorder vaak als leerling-Sjorder en hij wordt dan intern opgeleid tot normale Sjorder. De opleiding vindt dus zogezegd intern plaats.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sjorder

Er zijn geen opleidingen Sjorder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sjorder in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart


Omscholen tot Sjorder

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Sjorder. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Sjorder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Sjorder

Als je Sjorder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sjorder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sjorder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Sjorder?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Sjorder

Een Sjorder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Vaardigheden Sjorder

 • Zorgvuldigheid
 • Oog voor detail
 • Nauwkeurigheid
 • Gestructureerd werken
 • Accuratesse
 • Motivatie
 • Tegenslagen verwerken
 • Stressbestendig
 • Luisteren
 • Analyseren
 • Verbanden leggen
 • Zelfsturing
 • Zelfontwikkeling
 • Durf
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sjorder nodig? 

Een Sjorder bezit zowel persoonlijkheidskenmerken van een succesvolle werker als van een loyalist.

Een Sjorder is een succesvolle werker, omdat hij zijn werk zo gedreven en doelgericht mogelijk verricht. Als het werk van een Sjorder niet goed verricht is, kan dit grote gevolgen voor de containers en de inhoud ervan hebben.

De loyalist moet schuilen in een Sjorder, omdat zijn leidinggevende er vanuit moet gaan dat de werkzaamheden die een Sjorder verricht naar verwachting gedaan zijn. Een leidinggevende kan niet al het werk van alle Sjorders controleren, waardoor hij moet kunnen vertrouwen op het werk van de Sjorders. De Sjorder moet dus betrouwbaar zijn. Naast betrouwbaar moet hij ook verantwoordelijkheidsgevoel bezitten, mede ook omdat zijn werkzaamheden dus niet altijd gecontroleerd worden.


Eigenschappen Sjorder

 • Trouw
 • Integriteit
 • Punctueel
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • OndernemendheidWat zijn de baankansen voor een Sjorder?

De arbeidsmarkt van een Sjorder in Nederland is redelijk. Nederland staat bekend als doorvoerland, iets wat voor relatief veel werkgelegenheid zorgt, vooral in de zeehavens. Het werk van een Sjorder is onmisbaar in de havens. De vraag naar Sjorders hangt af van het aantal zeeschepen dat in de Nederlandse havens aanmeert, maar in het algemeen is de vraag stabiel. Voor het werk van een Sjorder is geen specifieke opleiding vereist, en dit houdt dan ook in dat er in theorie een grote groep personen is die in aanmerking komt voor het werk van een Sjorder. In de praktijk valt dit echter mee, omdat het gezien wordt als fysiek zwaar werk en hierdoor niet voor iedereen geschikt.

Doorgroeimogelijkheden heeft een Sjorder redelijk. Dit heeft er mee te maken dat een Sjorder doorgaans in teamverband werkt en er in dit systeem een bepaalde rangorde is. Een Sjorder begint vaak als leerling-Sjorder. Hij loopt dan mee met een ervaren Sjorder om zo de fijne kneepjes van het vak te leren. Na enige tijd wordt hij dan aangesteld als Sjorder. Naast een leerling-Sjorder en een Sjorder kent het team van Sjorders doorgaans een leidinggevende Sjorder. Dit is de functie waartoe een Sjorder kan doorgroeien. Het is verantwoordelijker werk dan het werk van een normale Sjorder, omdat de leidinggevende de eindverantwoording draagt.
 

De actuele kans op werk voor een Sjorder

Het beroep Sjorder is onderdeel van de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

4

Baankans Sjorder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Sjorder

Het beroep Sjorder is onderdeel van de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers.


Waar werkt een Sjorder?

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden in zeehavens, maar is doorgaans wel in dienst van een bepaald bedrijf. In Nederland zijn een aantal grote bedrijven die zich bezighouden met het sjorren van containers. Een Sjorder is vaak in dienst bij één van deze bedrijven. Dit zijn bedrijven die gericht zijn op het maken van winst, profit-organisaties dus.


Met wie werkt een Sjorder samen? 

Een Sjorder verricht zijn werkzaamheden doorgaans in teamverband. Het meeste contact zal een Sjorder tijdens zijn werkzaamheden dan ook hebben met mede-Sjorders. Naast deze Sjorders, kent het team ook leerling-Sjorders. Deze Sjorders lopen vaak enige tijd mee met een ervaren Sjorder. Het kan dan ook zijn dat een leerling-Sjorder met een Sjorder meeloopt. De taak van de Sjorder is dan de leerling-Sjorder kennis te laten maken met het vak. Het contact zal dan ook intensief zijn.
Het team waarin een Sjorder werkzaam is, kent doorgaans ook een leidinggevende Sjorder. Deze draagt de eindverantwoordelijkheid en een Sjorder zal dan ook verantwoording en uitleg aan deze leidinggevende moeten geven (indien gevraagd).
 


Sjorder

Verwante beroepen Sjorder:

Havenwerker
Salaris: €1500 tot €2250
Opleiding: MBO
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Sjorder in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar