Bijrijder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Bijrijder: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Bijrijder? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Bijrijder wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Bijrijder, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Bijrijder


Vacatures Bijrijder

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Bijrijder?

Een bijrijder rijdt samen met een chauffeur of bezorger mee. De taak van de bijrijder is het afleveren van de goederen die worden vervoert. Bijrijders rijden mee bij producten die niet door de chauffeur alleen kunnen worden afgeleverd. Bijvoorbeeld bij het vervoeren van witgoed, meubels of zware elektronica apparatuur. Naast het correct afleveren van de goederen kan de bijrijder ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van de apparatuur.  Zoals bijvoorbeeld bij was- en vaatmachines het geval is. Deze worden door de chauffeur en bijrijder(s) afgeleverd en ook direct geïnstalleerd. Het installeren van de producten is vaak de taak van de bijrijder.

Andere bedrijven waar bijrijders werken zijn bijvoorbeeld: verhuisbedrijven, meubelboulevards,  elektronicawarenhuizen en transportbedrijven. 

 
 
 

Past het beroep Bijrijder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Bijrijder per stad

Vacatures Bijrijder Alkmaar

Vacatures Bijrijder Almelo

Vacatures Bijrijder Almere

Vacatures Bijrijder Alphen aan den Rijn

Vacatures Bijrijder Amersfoort

Vacatures Bijrijder Amstelveen

Vacatures Bijrijder Amsterdam

Vacatures Bijrijder Apeldoorn

Vacatures Bijrijder Arnhem

Vacatures Bijrijder Assen

Vacatures Bijrijder Bergen op Zoom

Vacatures Bijrijder Breda

Vacatures Bijrijder Capelle aan den IJssel

Vacatures Bijrijder Delft

Vacatures Bijrijder Den Bosch

Vacatures Bijrijder Den Haag

Vacatures Bijrijder Den Helder

Vacatures Bijrijder Deventer

Vacatures Bijrijder Doetinchem

Vacatures Bijrijder Dordrecht

Vacatures Bijrijder Ede

Vacatures Bijrijder Eindhoven

Vacatures Bijrijder Emmen

Vacatures Bijrijder Enschede

Vacatures Bijrijder Gouda

Vacatures Bijrijder Groningen

Vacatures Bijrijder Haarlem

Vacatures Bijrijder Haarlemmermeer

Vacatures Bijrijder Heerlen

Vacatures Bijrijder Helmond

Vacatures Bijrijder Hengelo

Vacatures Bijrijder Hilversum

Vacatures Bijrijder Hoogeveen

Vacatures Bijrijder Hoorn

Vacatures Bijrijder Katwijk

Vacatures Bijrijder Leeuwarden

Vacatures Bijrijder Leiden

Vacatures Bijrijder Lelystad

Vacatures Bijrijder Maastricht

Vacatures Bijrijder Middelburg

Vacatures Bijrijder Nieuwegein

Vacatures Bijrijder Nijmegen

Vacatures Bijrijder Oss

Vacatures Bijrijder Purmerend

Vacatures Bijrijder Roermond

Vacatures Bijrijder Roosendaal

Vacatures Bijrijder Rotterdam

Vacatures Bijrijder Schiedam

Vacatures Bijrijder Spijkenisse

Vacatures Bijrijder Terneuzen

Vacatures Bijrijder Tilburg

Vacatures Bijrijder Utrecht

Vacatures Bijrijder Veenendaal

Vacatures Bijrijder Venlo

Vacatures Bijrijder Vlaardingen

Vacatures Bijrijder Westland

Vacatures Bijrijder Zaanstad

Vacatures Bijrijder Zeist

Vacatures Bijrijder Zoetermeer

Vacatures Bijrijder Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Bijrijder

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Bijrijder?

Het loon van een bijrijder ligt circa tussen de 900 en 1400 euro per maand. Het loon is afhankelijk van het aantal jaren dat de bijrijder in dienst is en van het type producten dat de bijrijder vervoert. Als het bijvoorbeeld om gespecialiseerde technische apparatuur gaat die de bijrijder ook moet kunnen installeren dan zal het salaris hoger liggen.

 

 

 
 
 

Meer weten over het salaris Bijrijder

Salaris aankomend Bijrijder Salaris junior Bijrijder Wat is het salaris van een medior Bijrijder? Welk salaris krijgt een senior Bijrijder?


Hoe word je een Bijrijder? 

Het werk van een bijrijder is ongeschoold. Er hoeft geen specifieke opleiding te worden gevolgd om bijrijder te kunnen worden.  Een bijrijder dient fysiek wel sterk te zijn omdat er veel getild en gesjouwd moet worden. In sommige gevallen, zoals bij het vervoeren en installeren van witgoed, moet een bijrijder nog extra geschoold worden om de producten te kunnen installeren. Dit soort scholing gebeurd intern bij het bedrijf waar de bijrijder werkzaam is.

 

 
 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bijrijder

Er zijn geen opleidingen Bijrijder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bijrijder in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Omscholen tot Bijrijder

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Bijrijder. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bijrijder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bijrijder

Als je Bijrijder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bijrijder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bijrijder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Bijrijder?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Bijrijder

Een Bijrijder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Bijrijder

 • Doorzettingsvermogen
 • Consequent handelen
 • Ambitie
 • Vitaliteit
 • Levenslust
 • Positiviteit
 • Vriendelijkheid
 • Respectvol
 • Dienstverlenendheid
 • Sensitiviteit
 • Harmonie creëren
 • Gezamenlijk resultaat bereiken
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bijrijder nodig? 

Een bijrijder moet van aanpakken weten. Het werk kan fysiek zwaar zijn en omdat het vaak om dure apparatuur gaat moet er zorgvuldig mee worden omgegaan. Een bijrijder moet dus energiek, gedreven en doelgericht zijn. Dit zijn allemaal eigenschappen die passen bij de succesvolle werker. Een bijrijder komt doorgaands bij veel verschillende particulieren of bedrijven thuis. De bijrijder moet dus ook sociaal vaardig, beleefd en netjes zijn. Als een klant het product op een bepaalde manier of op een bepaalde plek geïnstalleerd wil hebben dan is het de taak van de bijrijder om hiervoor te zorgen. Een bijrijder moet dus verder ook geduldig en aardig kunnen zijn. Eigenschappen die passen bij de bemiddelaar.

 

 
 
 

Eigenschappen Bijrijder

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • OndernemendheidWat zijn de baankansen voor een Bijrijder?

Het arbeidsperspectief van een bijrijder is gemiddeld tot goed. Er zijn veel vacatures te vinden waar men op zoek is naar een bijrijder. Bijrijder worden is gezien de eisen die er gesteld worden dan ook niet moeilijk. Omdat het laaggeschoold werk is zijn er weinig tot geen directe doorgroeimogelijkheden. Een bijrijder kan in veel gevallen uiteindelijk eventueel wel chauffeur worden.

 
 
 

De actuele kans op werk voor een Bijrijder

Het beroep Bijrijder is onderdeel van de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

27

Baankans Bijrijder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Bijrijder

Het beroep Bijrijder is onderdeel van de beroepsfamilie Laders, lossers en sjouwers.


Waar werkt een Bijrijder?

Een bijrijder werkt doorgaands bij een transportbedrijf, elektronica en witgoed warenhuis of bij een verhuizer en dit zijn allemaal profit organisaties.

 
 
 

Met wie werkt een Bijrijder samen? 

Een bijrijder rijdt mee met de chauffeur van de bestelauto of vrachtwagen. Met de chauffeur en eventuele andere bijrijders heeft een bijrijder dan ook het meeste interne contact. Extern contact heeft de bijrijder met de personen waar de goederen bij moeten worden afgeleverd. Dit kunnen zowel bedrijven als particulieren zijn.

 

 
 
 

 • Chauffeur
 • Klant
Bijrijder

Alles over het beroep Bijrijder in één oogopslag

Netwerk:

 • Chauffeur
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €900 tot €1400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

27Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar