Bijrijder Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bijrijder? Lees de functieomschrijving.

Een bijrijder rijdt samen met een chauffeur of bezorger mee. De taak van de bijrijder is het afleveren van de goederen die worden vervoert. Bijrijders rijden mee bij producten die niet door de chauffeur alleen kunnen worden afgeleverd. Bijvoorbeeld bij het vervoeren van witgoed, meubels of zware elektronica apparatuur. Naast het correct afleveren van de goederen kan de bijrijder ook verantwoordelijk zijn voor de installatie van de apparatuur.  Zoals bijvoorbeeld bij was- en vaatmachines het geval is. Deze worden door de chauffeur en bijrijder(s) afgeleverd en ook direct geïnstalleerd. Het installeren van de producten is vaak de taak van de bijrijder.

Andere bedrijven waar bijrijders werken zijn bijvoorbeeld: verhuisbedrijven, meubelboulevards,  elektronicawarenhuizen en transportbedrijven. 

 
 
 

Wil je werken als Bijrijder?

Werk je al als Bijrijder en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bijrijder worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Bijrijder, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Bijrijder in één oogopslag

Netwerk:

  • Chauffeur
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €900 tot €1400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

141


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bijrijder

Wat verdient een Bijrijder?

Het loon van een bijrijder ligt circa tussen de 900 en 1400 euro per maand. Het loon is afhankelijk van het aantal jaren dat de bijrijder in dienst is en van het type producten dat de bijrijder vervoert. Als het bijvoorbeeld om gespecialiseerde technische apparatuur gaat die de bijrijder ook moet kunnen installeren dan zal het salaris hoger liggen.

 

 

 
 
 

Salarisschaal Bijrijder

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bijrijder

Op zoek naar een nieuwe baan als Bijrijder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bijrijder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bijrijder vacatures

Vuilnisman - Belader
Olympia Uitzendbureau
Voor onze opdrachtgever, Saver NV in Roosendaal zijn wij per direct op zoek naar gemotiveerde kandidaten die graag aan de slag willen in de buitenlucht als belader, bijrijder. Je gaat …
Chauffeur (C)
Carriere Uitzendbureau
Over de functieAls chauffeur ben jij samen met de bijrijder verantwoordelijk voor het uitvoeren van reinigingswerkzaamheden en inzamelen van afval van ondergrondse en bovengrondse containers op diverse locaties. Daarnaast is …
Bijrijder met VCA
WerkTalent Rotterdam
Samen met de vrachtwagenchauffeur ben jij verantwoordelijk voor het op tijd afleveren van de goederen. Je bent dus actief als bezorger, zonder dat je hoeft te rijden! Samen met de …
Distributiechauffeur C(E)
WerkTalent Rotterdam
Voor onze chauffeur begint de dag op het depot waar je de vrachtwagen laat laden aan de dok. Vervolgens vertrek je om je route te gaan rijden. Afhankelijk van de …
Bijrijder gezocht
IQ Select
Werken bij onze opdrachtgever betekent werken bij een van de top 10 transportbedrijven in Nederland. Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de distributie in Amsterdam en omliggende steden. Het gaat om een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bijrijder

Hoe goed is de toekomst voor de Bijrijder? 

Het arbeidsperspectief van een bijrijder is gemiddeld tot goed. Er zijn veel vacatures te vinden waar men op zoek is naar een bijrijder. Bijrijder worden is gezien de eisen die er gesteld worden dan ook niet moeilijk. Omdat het laaggeschoold werk is zijn er weinig tot geen directe doorgroeimogelijkheden. Een bijrijder kan in veel gevallen uiteindelijk eventueel wel chauffeur worden.

 
 
 

Huidige aantal vacatures

141


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bijrijder worden: Opleidingen tot Bijrijder

Hoe word je een Bijrijder? 

Het werk van een bijrijder is ongeschoold. Er hoeft geen specifieke opleiding te worden gevolgd om bijrijder te kunnen worden.  Een bijrijder dient fysiek wel sterk te zijn omdat er veel getild en gesjouwd moet worden. In sommige gevallen, zoals bij het vervoeren en installeren van witgoed, moet een bijrijder nog extra geschoold worden om de producten te kunnen installeren. Dit soort scholing gebeurd intern bij het bedrijf waar de bijrijder werkzaam is.

 

 
 
 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bijrijder

Meer opleidingen Bijrijder

Weet je nog niet of je Bijrijder wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bijrijder of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bijrijder

Met wie werkt een Bijrijder samen? 

Een bijrijder rijdt mee met de chauffeur van de bestelauto of vrachtwagen. Met de chauffeur en eventuele andere bijrijders heeft een bijrijder dan ook het meeste interne contact. Extern contact heeft de bijrijder met de personen waar de goederen bij moeten worden afgeleverd. Dit kunnen zowel bedrijven als particulieren zijn.

 

 
 
 

  • Chauffeur
  • Klant
Bijrijder


Organisaties waar een Bijrijder werkzaam is

Waar werkt een Bijrijder meestal? 

Een bijrijder werkt doorgaands bij een transportbedrijf, elektronica en witgoed warenhuis of bij een verhuizer en dit zijn allemaal profit organisaties.

 
 
 

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Bijrijder

Waar kun je het beste werken als Bijrijder? Hieronder vindt je de best door de Bijrijder beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bijrijder.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bijrijder:

Welke competenties heeft een een Bijrijder nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Bijrijder

Wat voor persoonlijkheid heb je als Bijrijder nodig? 

Een bijrijder moet van aanpakken weten. Het werk kan fysiek zwaar zijn en omdat het vaak om dure apparatuur gaat moet er zorgvuldig mee worden omgegaan. Een bijrijder moet dus energiek, gedreven en doelgericht zijn. Dit zijn allemaal eigenschappen die passen bij de succesvolle werker. Een bijrijder komt doorgaands bij veel verschillende particulieren of bedrijven thuis. De bijrijder moet dus ook sociaal vaardig, beleefd en netjes zijn. Als een klant het product op een bepaalde manier of op een bepaalde plek geïnstalleerd wil hebben dan is het de taak van de bijrijder om hiervoor te zorgen. Een bijrijder moet dus verder ook geduldig en aardig kunnen zijn. Eigenschappen die passen bij de bemiddelaar.

 

 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Bijrijder


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bijrijder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bijrijder

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bijrijder

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bijrijder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bijrijder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bijrijder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bijrijder. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bijrijder iets voor je?

Zou je graag Bijrijder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bijrijder bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bijrijder

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar