Stuwadoor Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Stuwadoor? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep stuwadoor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je stuwadoor wordt.

 

Wat is een Stuwadoor?

Als Stuwadoor ben je werkzaam bij een haven en vervoersbedrijf en vaak ook bij de logistieke afdelingen van distributie-bedrijven. Je werk als Stuwadoor bestaat vooral uit het laden en lossen van vrachtwagens en de schepen die de haven binnen komen.

Voornamelijk zul je bezig zijn met het verpakken van goederen in materiaal zoals zakken of netten zodat de goederen goed versleept kunnen worden. Ook zal je aanwijzingen geven aan anderen en moet je ervoor zorgen dat de goederen niet door elkaar raken of draag je er zorg voor dat goederen goed afgesloten zijn en moet je voorzichtig zijn met breekbare goederen. Het werk als Stuwadoor kan wel af en toe gevaarlijk zijn omdat je op een gladde ondergrond werkt en soms op grote hoogtes goederen moet doorsluizen. Daarom is het ook erg belangrijk dat je zorgvuldig te werk gaat. Belangrijk is ook dat je het fijn vindt om samen te werken want je zult vaak in ploegen werken. Als Stuwadoor ben je dus voornamelijk belast met het vakkundig laden en lossen van de schepen. Je werkt vaak samen met de Cargadoor om te zorgen dat het schip zowel in de lengte als in de breedte in balans is zodat het schip niet kan breken of kapseizen.Wil je werken als Stuwadoor?

Werk je al als Stuwadoor en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Stuwadoor worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Stuwadoor, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Stuwadoor in één oogopslag

Netwerk:

  • Cargadoor
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €3000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Stuwadoor

Wat verdient een Stuwadoor?

Als Stuwadoor verdien je tussen de 2000 en 3000 euro bruto per maand. Dit salaris is natuurlijk sterk afhankelijk van het aantal jaar ervaring dat je hebt en van je werkgever. Naar mate je meer ervaring je hebt zal je over het algemeen ook meer verdienen. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt dat het niet zomaar gegarandeerd is dat je overal het zelfde krijgt. Veel werkgevers zullen verschillen over de secundaire arbeidsvoorwaarden en dat is dan ook iets om mee rekening te houden als je gaat solliciteren als Stuwadoor bij bedrijven.

Salarisschaal Stuwadoor

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Stuwadoor

Op zoek naar een nieuwe baan als Stuwadoor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Stuwadoor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Stuwadoor vacatures

Vacature Stuwadoor / allround medewerker
Wolfram Chain N.V.
Voor een mooi familie bedrijf nabij Waalwijk zoeken wij een stuwadoor / allround medewerker. Dit bedrijf verscheept allerlei producten over de hele wereld. Daarnaast ontvangen ze ook containers vol met spullen. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Stuwadoor

Wat is de toekomst van Stuwadoor?

Over het arbeidsmarktperspectief van een Stuwadoor is weinig bekend, dit zal over het algemeen redelijk gemiddeld zijn. De doorgroeimogelijkheden als Stuwadoor zijn niet erg groot, dit komt omdat de Havensector erg is opgedeeld in specifieke beroepen en elk beroep heeft echt zijn eigen functie binnen de sector, dus je kunt niet makkelijk doorstromen naar een ander beroep zonder dat daarvoor een nieuwe opleiding is vereist. Wel zal je eventueel kunnen doorstromen naar een managementfucntie binnen de rederij waarvoor je werkzaam bent.

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Stuwadoor worden: Opleidingen tot Stuwadoor

Wil je Stuwadoor worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Stuwadoor.

Hoe word je een Stuwadoor? 

Een goede opleiding om Stuwadoor te worden is de MBO opleiding Manager Haven Vervoer en Logistiek. Je krijgt hier een brede basisopleiding en je wordt goed voorbereid op je werkzaamheden. Andere opleidingen die je kunt volgen zijn allemaal gericht op de Havensector. Ook tijdens je werk zal je nog dingen bijgeleerd krijgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Stuwadoor

Er zijn geen opleidingen Stuwadoor aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Stuwadoor in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart

Omscholen of doorgroeien tot Stuwadoor

Als je Stuwadoor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Stuwadoor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Stuwadoor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Stuwadoor?

Competenties en Vaardigheden Stuwadoor

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Stuwadoor nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Stuwadoor nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Stuwadoor

Trainingen & cursussen Durf
Durf
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Stuwadoor

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Stuwadoor. Als Stuwadoor wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Stuwadoor:


zie volledige beschrijving persoonstype Stuwadoor

Vakkennis voor een Stuwadoor

Het is voor een Stuwadoor ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Stuwadoor zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Stuwadoor


Werkervaring Stuwadoor

Het is voor een startend Stuwadoor die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Stuwadoor is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Stuwadoor het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Stuwadoor

Met wie werkt een Stuwadoor samen? 

Als Stuwadoor werk je veel samen met de Cargadoor. Je coordineert dus met z'n 2en de binnenkomende vracht en het is dus ook erg belangrijk dat jullie goed samenwerken om te zorgen dat het alles goed georganiseerd is. Verder sta je natuurlijk ook regelmatig in contact met je collega's van je ploeg met wie je veel samenwerkt zodat het werk in goede banen word geleid.


  • Cargadoor
  • Collega's
Stuwadoor


Organisaties waar een Stuwadoor werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Stuwadoor meestal werkt.

Waar werkt een Stuwadoor?

Als Stuwadoor ben je werkzaam bij een rederij. Dit is bedrijf gelegen in de profitsector. Er zijn bij een haven vaak meerdere rederijen dus er zal in principe wel keuze zijn bij welke rederij je wil gaan werken. Rederijen zijn er vaak in verschillende maten, van grote rederijen naar de kleinere rederijen. Er zal dus in principe voldoende keuze zijn om een baan te vinden.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Stuwadoor

Waar kun je het beste werken als Stuwadoor? Hieronder vind je de best door de Stuwadoor beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Stuwadoor.

Competenties, Skills en Vaardigheden Stuwadoor:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Stuwadoor.

Welke competenties heeft een Stuwadoor nodig?

Een Stuwadoor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Stuwadoor

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Stuwadoor passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Stuwadoor nodig? 

Als Stuwadoor is het belangirjk dat je ordelijk bent. Je moet namelijk zorgen dat alle goederen op de goede manier terecht komen en dan is het dus essentieel dat je ordelijk bent(Perfectionist). Daarnaast is het ook belangrijk dat je ijverig en gedreven bent omdat het over het algemeen nogal zwaar werk is en dat moet je wel vol kunnen houden. Ook het feit dat het gevaarloijk werk kan zijn maakt het dat het werk zwaar is en ook veel energie kost. Ben je dus niet erg ijverig ingesteld en staat het gevaarlijke aspect je niet aan dan zal dit waarschijnlijk niet de goede baan voor je zijn(Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Stuwadoor


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Stuwadoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Stuwadoor

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Stuwadoor

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Stuwadoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Stuwadoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Stuwadoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Stuwadoor. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Stuwadoor iets voor je?

Zou je graag Stuwadoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Stuwadoor bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Stuwadoor

stuwadoor

Dit is ,dacht ik,geen vacature-side.Kijk op de NationaleVacaturebank of loopt de bedrijven af in de haven,bij volhouden sucses gegarandeerd.Gr.toekomstig collega.

Daniel Zuur

Geachte heer ,mevrouw,   Hoewel de tijd van Ketelbinkie reeds ver achter ons ligt bestaan er nog steeds jongelui zoals ondergetekende die met hart en ziel aan de Rotterdamse have, de zee en de scheepvaart verknocht zijn ,vandaar deze open sollicitatie bij uw bedrijf.   Ik was werkzaam als isolatiemedewerker bij Bilfinger waarbij het mijn werk is om onder -en bovengronds buizen en delen te isoleren met daartoe geëigende materialen. Momenteel ben ik, via uitzendbureau,  werkzaam als filteroperator  bij :”De Rijke” Spijkenisse .   Mijn hart lag  niet echt bij dit werk, maar ik heb het wel gedaan, liever werken dan thuis zitten. Mijn hart ligt  naar diverse haven-,stuwadoors- en aanverwante werkzaamheden ,vandaar deze brief.    Ik ben 23 jaar jong ,actief , multi-inzetbaar , enthousiast , betrouwbaar en leergierig met respect voor  medewerknemers en

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar