Orderpicker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Orderpicker: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Orderpicker? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Orderpicker wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Orderpicker, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Orderpicker


Vacatures Orderpicker

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Orderpicker?

Als orderpicker ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het magazijn of opslagplaats van goederen van een bedrijf. Afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent, kunnen je werkzaamheden variëren. Bij de meeste bedrijven ben je bezig met de in- en uitvoer van goederen en ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen. De in- en uitvoer van goederen kan zowel handmatig als machinaal gebeuren. Als orderpicker maak je de goederen verzend klaar. Verder hou je je als orderpicker ook bezig met het opstellen van documenten en je moet de gegevens over de goederen invoeren. 

 


Past het beroep Orderpicker bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...Vacatures Orderpicker per stad

Vacatures Orderpicker Alkmaar

Vacatures Orderpicker Almelo

Vacatures Orderpicker Almere

Vacatures Orderpicker Alphen aan den Rijn

Vacatures Orderpicker Amersfoort

Vacatures Orderpicker Amstelveen

Vacatures Orderpicker Amsterdam

Vacatures Orderpicker Apeldoorn

Vacatures Orderpicker Arnhem

Vacatures Orderpicker Assen

Vacatures Orderpicker Bergen op Zoom

Vacatures Orderpicker Breda

Vacatures Orderpicker Capelle aan den IJssel

Vacatures Orderpicker Delft

Vacatures Orderpicker Den Bosch

Vacatures Orderpicker Den Haag

Vacatures Orderpicker Den Helder

Vacatures Orderpicker Deventer

Vacatures Orderpicker Doetinchem

Vacatures Orderpicker Dordrecht

Vacatures Orderpicker Ede

Vacatures Orderpicker Eindhoven

Vacatures Orderpicker Emmen

Vacatures Orderpicker Enschede

Vacatures Orderpicker Gouda

Vacatures Orderpicker Groningen

Vacatures Orderpicker Haarlem

Vacatures Orderpicker Haarlemmermeer

Vacatures Orderpicker Heerlen

Vacatures Orderpicker Helmond

Vacatures Orderpicker Hengelo

Vacatures Orderpicker Hilversum

Vacatures Orderpicker Hoogeveen

Vacatures Orderpicker Hoorn

Vacatures Orderpicker Katwijk

Vacatures Orderpicker Leeuwarden

Vacatures Orderpicker Leiden

Vacatures Orderpicker Lelystad

Vacatures Orderpicker Maastricht

Vacatures Orderpicker Middelburg

Vacatures Orderpicker Nieuwegein

Vacatures Orderpicker Nijmegen

Vacatures Orderpicker Oss

Vacatures Orderpicker Purmerend

Vacatures Orderpicker Roermond

Vacatures Orderpicker Roosendaal

Vacatures Orderpicker Rotterdam

Vacatures Orderpicker Schiedam

Vacatures Orderpicker Spijkenisse

Vacatures Orderpicker Terneuzen

Vacatures Orderpicker Tilburg

Vacatures Orderpicker Utrecht

Vacatures Orderpicker Veenendaal

Vacatures Orderpicker Venlo

Vacatures Orderpicker Vlaardingen

Vacatures Orderpicker Westland

Vacatures Orderpicker Zaanstad

Vacatures Orderpicker Zeist

Vacatures Orderpicker Zoetermeer

Vacatures Orderpicker Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Orderpicker

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Orderpicker?

Als orderpicker verdien je vaak rond de 2000 euro bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent. Ook ervaring is van invloed op de hoogte van je salaris. Wat betreft de secundaire arbeidsvoorwaarden geldt hetzelfde als voor het salaris, dit is afhankelijk van het bedrijf waarbinnen je als orderpicker werkzaam bent. Sommige bedrijven zullen je meer vakantiedagen bieden en andere bedrijven zullen meer gericht zijn op het geven van bonussen.

 


Meer weten over het salaris Orderpicker

Salaris aankomend Orderpicker Salaris junior Orderpicker Wat is het salaris van een medior Orderpicker? Welk salaris krijgt een senior Orderpicker?


Hoe word je een Orderpicker? 

Als orderpicker heb je inprincipe voldoende kennis als je een MBO-diploma hebt afgerond. Vaak krijg je binnen de organisatie cursussen en bijscholing wanneer dat wenselijk is. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Orderpicker

Er zijn geen opleidingen Orderpicker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Orderpicker in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel


Omscholen tot Orderpicker

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Orderpicker. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Orderpicker

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Orderpicker

Als je Orderpicker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Orderpicker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Orderpicker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Orderpicker?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Orderpicker

Een Orderpicker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen

Steekwoorden: durf, motiveren, stressbestendig, resultaatgericht, optimistisch

Omschrijving

In moeilijke tijden weten deze mensen de moed vast te houden en ondanks de omstandigheden toch door te gaan. Deze doorzetters houden vast aan hun ideeën en laten zich niet van de wijs brengen door tegenslagen. Zij houden het resultaat voor ogen en proberen daar op een zo efficiënt mogelijke manier naar toe te werken.

Sterke punten
Deze mensen zetten door en motiveren daarbij zichzelf en anderen. Op die manier proberen deze mensen zowel hun persoonlijke als het gezamenlijke doel te behalen. Om het doel te behalen is behoorlijk wat energie nodig. Daarnaast zijn zij vaak stressbestendig en optimistisch. Ze laten zich niet uit het veld slaan.

Zwakke punten
Deze mensen willen zo graag de eindstreep behalen, dat de omgeving er soms niet meer toe doet. Ook worden deze doorzetters weleens bestempeld als koppig en eigenwijs. Dit heeft als reden dat zij vasthouden aan ideeën en niet willen afwijken van de bedachte paden.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Steekwoorden: structureel werken, zakelijk en kalm, energie

Omschrijving

Deze personen kunnen blijven presteren in zware tijden. Ze laten zich niet aan de kant zetten door extra werk, tijdsdruk of tegenvallende resultaten. Het maakt deze personen niet uit hoeveel taken ze nog moeten doen, ze hebben doorzettingsvermogen om de taken af te ronden. Deze personen communiceren duidelijk over hun werkzaamheden en over wat zij wel/of niet willen.

Sterke punten
Ondanks de vele werkzaamheden en taken blijven deze personen rustig. Zij kunnen goed relativeren en hun energie goed verdelen over de verschillende werkzaamheden. Deze personen handelen vaak zakelijk en kalm en op deze manier weten zij ook het overzicht te bewaren. Ook structureel werken valt binnen deze competentie. Op die manier kunnen zij veel werkzaamheden naast elkaar uitvoeren. In zware tijden laten deze stressbestendige personen doorzettingsvermogen zien, ze willen graag de verschillende doelen behalen. Het resultaat staat bij deze personen dan ook centraal.

Zwakke punten
Er bestaat een gevaar dat deze mensen stress niet onderkennen. Hierdoor kan het gebeuren dat zij zichzelf voorbij lopen en lopen zij een verhoogd risico op gezondheidsklachten. De eigenschappen ‘zakelijk’ en ‘kalm’ kunnen ook een zwak punt zijn, deze personen kunnen afstandelijk overkomen naar hun omgeving.

Vaardigheden Orderpicker

 • Zorgvuldigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Gestructureerd werken
 • Oog voor detail
 • Nauwkeurigheid
 • Consequent handelen
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Voorbereiden
 • Prioriteiten stellen
 • Incasseringsvermogen
 • Rust bewaren
 • Motivatie
 • Tegenslagen verwerken
 • Stressbestendig
 • Vitaliteit
 • Levenslust
 • Positiviteit
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Orderpicker nodig? 

Als orderpicker is het belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld. Je bent verantwoordelijk voor alle goederen van een bedrijf en moet secuur te werk gaan. Een perfectionistisch persoonlijkheidstype is daarom van toepassingen op het werk van een orderpicker.

Verder moet je als orderpicker ook een succesvolle werker zijn. Als orderpicker moet je verschillende taken tegelijk kunnen doen en je moet ijverig en gedreven zijn in je werk.

 

 


Eigenschappen Orderpicker

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerdheid
 • Punctueel
 • Enthousiasme
 • Zelfverzekerdheid
 • OndernemendheidWat zijn de baankansen voor een Orderpicker?

Aangezien er geen specifieke opleiding tot orderpicker is, is het lastig iets te zeggen over het arbeidsperspectief van de orderpicker. Afhankelijk van de economie zal er meer of minder invoer en uitvoer van goederen zijn en zal er meer of minder werk zijn voor orderpickers.

De doorgroeimogelijkheden voor de orderpicker zijn relatief goed. Je kan als orderpicker vaak doorstromen naar hogere managementfuncties in het bedrijf waarbinnen je werkzaam bent. Door bijvoorbeeld het volgen van extra scholing of cursussen kun je je doorgroeimogelijkheden als orderpicker vergroten.

 

De actuele kans op werk voor een Orderpicker

Het beroep Orderpicker is onderdeel van de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

109

Baankans Orderpicker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Orderpicker

Het beroep Orderpicker is onderdeel van de beroepsfamilie Magazijn- en expeditiemedewerkers.


Waar werkt een Orderpicker?

Als orderpicker ben je vaak werkzaam in de profitsector. Je werkt namelijk bij bedrijven met magazijnen en opslagplaatsen.


Met wie werkt een Orderpicker samen? 

Als orderpicker heb je veel contact met de klanten en de leveranciers, zowel intern als extern. De functie van orderpicker speelt zich voornamelijk af in het magazijn en in het magazijn heb je veel contact met andere orderpickers.

 


 • Andere orderpickers
 • Klaten
Orderpicker

Verwante beroepen Orderpicker:

Magazijnmedewerker
Salaris: €1900 tot €2400
Opleiding: MBO WO
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Expediteur
Salaris: €2000 tot €3500
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Warehouse manager
Salaris: €2500 tot €3800
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Orderpicker in één oogopslag

Netwerk:

 • Andere orderpickers
 • Klaten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

109Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar