Bagagemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bagagemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bagagemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bagagemedewerker wordt.

Wat is een Bagagemedewerker?

De Bagagemedewerker is verantwoordelijk voor de afhandeling van de bagage van passagiers. Hierbij werkt de Bagagemedewerker meestal op een luchthaven. Passagiers die op reis gaan met het vliegtuig nemen vaak bagage mee die apart in het vliegtuig geladen wordt. Dit is een belangrijk logistiek proces waarin de rol van de Bagagemedewerker van groot belang is. De juiste bagage moet namelijk wel op tijd in het juiste vliegtuig terecht komen.

 

De belangrijkste taak van de Bagagemedewerker is het laden en lossen van de bagage uit de vliegtuigen. Dit is fysiek zwaar werk en moet vaak binnen een bepaalde tijd omdat het vliegtuig om een vaste tijd weer moet vertrekken. De medewerker haalt de bagage uit het vliegtuig en zet deze in speciale karren. Hierna gaat de nieuwe bagage vanaf de aangeleverde karren weer in het vliegtuig. De bagagemedewerker is vaak ook verantwoordelijk voor het verplaatsen van deze karren.  Hierbij moeten deze karren naar de juiste plek gereden worden zodat de bagage weer bij de passagiers terecht komt.

 

Voor dit proces is het belangrijk dat de bagage en de karren juist gecodeerd worden. De bagagemedewerker ziet er op toe dat dit goed gebeurt en kent de verschillende codes die gebruikt worden. De medewerker is daarnaast fysiek sterk, kan goed onder druk werken en kent een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Omdat hij ook de karren moet verplaatsen, is een rijbewijs meestal verplicht.

Wil je werken als Bagagemedewerker?

Werk je al als Bagagemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bagagemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bagagemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bagagemedewerker in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bagagemedewerker

Wat verdient een Bagagemedewerker?

Over het salaris van de Bagagemedewerker is weinig bekend.

Salarisschaal Bagagemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Bagagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Bagagemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bagagemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bagagemedewerker vacatures

Bagagemedewerker KLM regio Den Haag
Manpower Nederland
Jouw baan Werken bij KLM, betekent werken bij een koninklijke organisatie, dat is toch mooi? Samen met enthousiaste collega?s zorg jij er hoogstpersoonlijk voor dat mensen zorgeloos op vakantie kunnen …
Bagagemedewerker KLM luchthaven Schiphol
Manpower Nederland
Jouw baan Ben je op zoek naar een baan waar je flexibel kan worden ingeroosterd? Dan hebben wij dé ideale baan voor jou Als bagagemedewerker werk je voor luchtvaarmaatschappij KLM. …
Bagagemedewerker KLM Amsterdam
Manpower Nederland
Jouw baan Jij krijgt energie van mensen om je heen en weet van aanpakken. Voor KLM zijn we op zoek naar mensen die deze talenten en eigenschappen kunnen inzetten als …
Bagagemedewerker KLM
Timing
Als bagagemedewerker op Schiphol zorg je met jouw team voor het verwerken van alle bagage die binnenkomt in de kelder van Schiphol. Je scant de labels en controleert de bagage. …
Bagagemedewerker KLM Schiphol
Timing
Werken op een van de grootste luchthavens van Europa. Die kans mag je niet missen! Achter de schermen van Schiphol gebeuren veel dingen die je eigenlijk nooit ziet. Als bagagemedewerker …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bagagemedewerker

Wat is de toekomst van Bagagemedewerker?

Er is voldoende vraag naar Bagagemedewerkers. Er wordt wereldwijd steeds meer per vliegtuig gereisd en de afhandeling van bagage wordt dan ook steeds belangrijker en uitgebreider.

Baankans Bagagemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bagagemedewerker worden: Opleidingen tot Bagagemedewerker

Wil je bagagemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bagagemedewerker? 

Er wordt geen specifieke opleiding gevraagd om als Bagagemedewerker aan de slag te kunnen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Bagagemedewerker

Meer opleidingen Bagagemedewerker

Weet je nog niet of je Bagagemedewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Bagagemedewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Bagagemedewerker

Met wie werkt een Bagagemedewerker samen? 

De Bagagemedewerker werkt veel samen met andere Bagagemedewerkers tijdens het laden en lossen en werkt onder leiding van zijn leidinggevende die vertelt welke vliegtuigen geladen en gelost moeten worden.


Bagagemedewerker


Organisaties waar een Bagagemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bagagemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Bagagemedewerker?

De Bagagamedewerker is meestal werkzaam bij een luchthaven of een organisatie die mensen inhuren die op een luchthaven komen te werken. Dit zijn meestal profit organisaties.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Bagagemedewerker

Waar kun je het beste werken als Bagagemedewerker? Hieronder vind je de best door de Bagagemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bagagemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bagagemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bagagemedewerker.

Welke competenties heeft een Bagagemedewerker nodig?

Een Bagagemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bagagemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bagagemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bagagemedewerker nodig? 

De Bagagemedewerker moet fysiek sterk zijn, goed onder druk kunnen werken en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben (Succesvolle werker). Daarnaast moet de Bagagemedewerker energiek en productief zijn (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Bagagemedewerker


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Bagagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Bagagemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bagagemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bagagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bagagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bagagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bagagemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bagagemedewerker iets voor je?

Zou je graag Bagagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bagagemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bagagemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar