Lader en Losser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lader en Losser? Lees de functieomschrijving.

Een Lader / Losser laadt of lost goederen, meestal uit / van een vrachtwagen of -schip. De werkzaamheden van een Lader / Losser worden vaak verlicht door gebruik te maken van een stapelaar, heftruck of elektrische palletwagen. Om die reden is het kundig kunnen besturen van een heftruck soms een vereiste bij dit werk.

Een Lader / Losser werkt vaak onregelmatig, in ploegendiensten en soms in een gekoelde omgeving als het bijvoorbeeld om producten gaat die aan bederf onderhevig zijn.

Wil je werken als Lader en Losser?

Werk je al als Lader en Losser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lader en Losser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Lader en Losser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Lader en Losser in één oogopslag

Netwerk:

 • Directe leidinggevende, manager
 • Collega Lader / Lossers
 • Klanten
 • Chauffeurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

5


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lader en Losser

Wat verdient een Lader en Losser?

Het inkomen van een Lader / Losser ligt tussen de € 1.900 en € 2.800, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de opdracht, ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

 

Salarisschaal Lader en Losser

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Lader en Losser

Op zoek naar een nieuwe baan als Lader en Losser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lader en Losser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lader en Losser vacatures

Lader en Losser Simei
GI Group B.V.
Voor Simei zijn wij op zoek naar een aantal fysiek sterke magazijntoppers die per direct ons team komen versterken. Hoe ziet je dag eruit? Als Lader en Losser bij Simei heb je …
Logistiek Medewerker
Tempo-Team
Logistiek medewerker fulltime in BredaGraag actief in de avond en nacht en overdag lekker vrij zijn? Lees snel verder.Hieronder vertel ik je alles over wat je gaat doen op onze …
Teamleider Warehouse
Careermaker
Als Teamleider Warehouse ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van 25 tot 30 Logistiek Medewerkers, verdeeld over de functies van lader en losser, orderpicker, reach – en heftruck chauffeur …
Logistiek medewerker parttime
Tempo-Team
Vacature parttime logistiek medewerker Post NL OpmeerWanneer je maar een paar dagen in de week wil werken, ben je aan het juiste adres bij Post NL in Opmeer. Je gaat …
Logistiek lader en losser
Tempo-Team
Vacature logistiek lader en losser in OpmeerSamen met je spierballen ben je in de avond- en nachturen bezig met het laden en lossen van vrachtwagens. De rolcontainers worden verplaatst door …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lader en Losser

Hoe goed is de toekomst voor de Lader en Losser? 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Lader / Losser is gemiddeld, er zijn voldoende vacatures, bijvoorbeeld in een havenstad als Rotterdam of op Schiphol. Nederland is bij uitstek een transportland. Wel is het zo dat het aanbod van Lader / Lossers vrij groot is omdat er voor dit werk weinig tot geen opleiding is vereist.

De doorgroeimogelijkheden zijn heel beperkt voor een Lader / Losser. Ook weer vanwege het lage opleidingsniveau is het moeilijk om binnen een bedrijf door te groeien of daar buiten ander werk te vinden.

Baankans Lader en Losser

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

5


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Lader en Losser worden: Opleidingen tot Lader en Losser

Hoe word je een Lader en Losser? 

Er zijn geen opleidingen voor een Lader / Losser. Meestal vragen werkgevers naar lichamelijk sterke personen of naar ervaring. Het behalen van een heftruck- en/of reachtruckcertificaat is ook vaak een pré.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Lader en Losser

Meer opleidingen Lader en Losser

Weet je nog niet of je Lader en Losser wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Lader en Losser of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Lader en Losser

Met wie werkt een Lader en Losser samen? 

Een Lader / Losser doet uitvoerend werk onder een direct leidinggevende. Samen met collega Lader / Lossers is de Lader / Losser verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen in of uit een vrachtwagen of op of vanaf een schip. De Lader / Losser heeft dan ook te maken met een schipper of chauffeur, die de nodige aanwijzingen kan geven. Bovendien moet de Lader / Losser rekening houden met (schriftelijke of mondelinge) instructies van klanten.


 • Directe leidinggevende, manager
 • Collega Lader / Lossers
 • Klanten
 • Chauffeurs
Lader en Losser


Organisaties waar een Lader en Losser werkzaam is

Waar werkt een Lader en Losser meestal? 

Een Lader / Losser werkt voor een profit organisatie, gericht op het maken van winst. Vaak worden bedrijven die Lader / Lossers in dienst hebben ingehuurd door andere bedrijven. Dat kunnen ook overheden zijn, zoals gemeentes en het rijk. Maar meestal zijn dat ook bedrijven, zoals de Rotterdamse haven of Schiphol, die winst willen maken.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Lader en Losser

Waar kun je het beste werken als Lader en Losser? Hieronder vindt je de best door de Lader en Losser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lader en Losser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lader en Losser:

Welke competenties heeft een een Lader en Losser nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Lader en Losser

Wat voor persoonlijkheid heb je als Lader en Losser nodig? 

Een Lader / Losser is steeds met eigendommen van anderen bezig en moet daarom gevoelig voor de behoeften van anderen zijn. Denk aan een verhuizer bijvoorbeeld die moet luisteren naar de instructies van zijn opdrachtgever.

Daarnaast moet een Lader / Losser energiek en gedreven zijn om het fysiek zware, en soms als geestdodend ervaren, werk tot een goed einde te brengen. De Lader / Losser moet ijverig presteren en doelgericht te werk gaan.

Bekijk de persoonstypen voor Lader en Losser


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lader en Losser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lader en Losser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lader en Losser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lader en Losser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lader en Losser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lader en Losser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lader en Losser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lader en Losser iets voor je?

Zou je graag Lader en Losser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lader en Losser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Lader en Losser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar