Lader en Losser Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Lader en Losser? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep lader en losser. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je lader en losser wordt.

 

Wat is een Lader en Losser?

Een Lader / Losser laadt of lost goederen, meestal uit / van een vrachtwagen of -schip. De werkzaamheden van een Lader / Losser worden vaak verlicht door gebruik te maken van een stapelaar, heftruck of elektrische palletwagen. Om die reden is het kundig kunnen besturen van een heftruck soms een vereiste bij dit werk.

Een Lader / Losser werkt vaak onregelmatig, in ploegendiensten en soms in een gekoelde omgeving als het bijvoorbeeld om producten gaat die aan bederf onderhevig zijn.Wil je werken als Lader en Losser?

Werk je al als Lader en Losser en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Lader en Losser worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Lader en Losser, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Lader en Losser in één oogopslag

Netwerk:

 • Directe leidinggevende, manager
 • Collega Lader / Lossers
 • Klanten
 • Chauffeurs

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

7


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Lader en Losser

Wat verdient een Lader en Losser?

Het inkomen van een Lader / Losser ligt tussen de € 1.900 en € 2.800, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de opdracht, ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

 

Salarisschaal Lader en Losser

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Lader en Losser

Op zoek naar een nieuwe baan als Lader en Losser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lader en Losser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Lader en Losser vacatures

Vacature Lader en Losser (PT)
Kuehne + Nagel
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Het …
Vacature Lader en Losser
Olympia
Kom jij pas echt tot leven wanneer het buiten donker wordt en zit je juist dan barstensvol energie? Zoek jij een leuke parttime baan die beter bij jouw ritme past? …
Vacature Lader en Losser
Olympia
Kom jij pas echt tot leven wanneer het buiten donker wordt en zit je juist dan barstensvol energie? Zoek jij een leuke parttime baan die beter bij jouw ritme past? …
Vacature Lader en Losser
Olympia
Kom jij pas echt tot leven wanneer het buiten donker wordt en zit je juist dan barstensvol energie? Zoek jij een leuke parttime baan die beter bij jouw ritme past? …
Vacature Lader en losser
WerkTalent
Hoe ziet jouw dag als lader/losser er uit? In de functie van lader/losser verricht jij allerlei werkzaamheden in het magazijn/de loods. Je bent verantwoordelijk voor het laden en lossen van …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Lader en Losser

Wat is de toekomst van Lader en Losser?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Lader / Losser is gemiddeld, er zijn voldoende vacatures, bijvoorbeeld in een havenstad als Rotterdam of op Schiphol. Nederland is bij uitstek een transportland. Wel is het zo dat het aanbod van Lader / Lossers vrij groot is omdat er voor dit werk weinig tot geen opleiding is vereist.

De doorgroeimogelijkheden zijn heel beperkt voor een Lader / Losser. Ook weer vanwege het lage opleidingsniveau is het moeilijk om binnen een bedrijf door te groeien of daar buiten ander werk te vinden.

Baankans Lader en Losser

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

7


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Lader en Losser worden: Opleidingen tot Lader en Losser

Wil je Lader en Losser worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Lader en Losser.

Hoe word je een Lader en Losser? 

Er zijn geen opleidingen voor een Lader / Losser. Meestal vragen werkgevers naar lichamelijk sterke personen of naar ervaring. Het behalen van een heftruck- en/of reachtruckcertificaat is ook vaak een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Lader en Losser

Er zijn geen opleidingen Lader en Losser aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Lader en Losser in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie

Omscholen of doorgroeien tot Lader en Losser

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Lader en Losser wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Lader en Losser zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Lader en Losser

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Lader en Losser?

Competenties en Vaardigheden Lader en Losser

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Lader en Losser nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Lader en Losser nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Lader en Losser

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Lader en Losser

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Lader en Losser. Als Lader en Losser wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Lader en Losser:


zie volledige beschrijving persoonstype Lader en Losser

Vakkennis voor een Lader en Losser

Het is voor een Lader en Losser ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Lader en Losser zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Lader en Losser


Werkervaring Lader en Losser

Het is voor een startend Lader en Losser die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Lader en Losser is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Magazijnmedewerker, Verhuizer .

Iets anders leren?

Is Lader en Losser het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Lader en Losser

Met wie werkt een Lader en Losser samen? 

Een Lader / Losser doet uitvoerend werk onder een direct leidinggevende. Samen met collega Lader / Lossers is de Lader / Losser verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen in of uit een vrachtwagen of op of vanaf een schip. De Lader / Losser heeft dan ook te maken met een schipper of chauffeur, die de nodige aanwijzingen kan geven. Bovendien moet de Lader / Losser rekening houden met (schriftelijke of mondelinge) instructies van klanten.


 • Directe leidinggevende, manager
 • Collega Lader / Lossers
 • Klanten
 • Chauffeurs
Lader en Losser


Organisaties waar een Lader en Losser werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Lader en Losser meestal werkt.

Waar werkt een Lader en Losser?

Een Lader / Losser werkt voor een profit organisatie, gericht op het maken van winst. Vaak worden bedrijven die Lader / Lossers in dienst hebben ingehuurd door andere bedrijven. Dat kunnen ook overheden zijn, zoals gemeentes en het rijk. Maar meestal zijn dat ook bedrijven, zoals de Rotterdamse haven of Schiphol, die winst willen maken.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Lader en Losser

Waar kun je het beste werken als Lader en Losser? Hieronder vind je de best door de Lader en Losser beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Lader en Losser.

Competenties, Skills en Vaardigheden Lader en Losser:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Lader en Losser.

Welke competenties heeft een Lader en Losser nodig?

Een Lader en Losser heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Lader en Losser

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Lader en Losser passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Lader en Losser nodig? 

Een Lader / Losser is steeds met eigendommen van anderen bezig en moet daarom gevoelig voor de behoeften van anderen zijn. Denk aan een verhuizer bijvoorbeeld die moet luisteren naar de instructies van zijn opdrachtgever.

Daarnaast moet een Lader / Losser energiek en gedreven zijn om het fysiek zware, en soms als geestdodend ervaren, werk tot een goed einde te brengen. De Lader / Losser moet ijverig presteren en doelgericht te werk gaan.

Bekijk de persoonstypen voor Lader en Losser


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Lader en Losser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Lader en Losser

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Lader en Losser

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Lader en Losser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Lader en Losser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Lader en Losser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Lader en Losser. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Lader en Losser iets voor je?

Zou je graag Lader en Losser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Lader en Losser bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Lader en Losser?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Lader en Losser

Vacature Lader en Losser (PT)
Randstad
Het werk bij de afdeling Returns van Kuehne + Nagel in Utrecht is hard werken, maar met je collega's maak je er een goede dag van.Als logistieke medewerker zorg jij …
Vacature Lader en Losser (PT) -3542AB
Randstad
Het werk bij de afdeling Returns van Kuehne + Nagel in Utrecht is hard werken, maar met je collega's maak je er een goede dag van.Als logistieke medewerker zorg jij …

Actuele blogposts


reacties op Lader en Losser

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar