Koerier Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Koerier? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep koerier. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je koerier wordt.

 

Wat is een Koerier?

Koeriers bezorgen allerlei soorten post of pakketten. Deze post moet zo efficiënt mogelijk van de klant naar de bestemming gebracht worden. De Koerier moet zich dus goed kunnen navigeren en zijn werkgebied goed kennen. Post kan in de vorm van brieven of pakketten aangeleverd worden. De Koerier kan ofwel op de fiets of brommer met lichte post werken, ofwel met de auto rondrijden en zwaardere of grotere pakketten afleveren. Een Koerier is zo in ieder geval de hele dag buiten bezig. Met de opkomst van E-commerce is het aantal bezorgde pakketten fors toegenomen. Deze worden vooral door de Koerier bezorgd. Sommige van leze pakketten hoeven niet door een koerier te worden bezorgd maar gaan met de reguliere post mee, wanneer het pakket brievenbusgrootte heeft, zoals een bubbelenvelop. Dit wordt dan gedaan door de postbezorger.

Verschillende klanten hebben verschillende wensen, waardoor het er soms om gaat dat de Koerier zo snel mogelijk is, maar soms ook dat de Koerier zo voorzichtig mogelijk moet zijn. Op deze wensen moet de Koerier goed in kunnen spelen. Omdat hij het boegbeeld van het transportbedrijf is, is het belangrijk dat de klant een goede indruk heeft van de Koerier, en dat deze zijn werk foutloos en naar tevredenheid uitvoert. Hierbij moet ook op de verkeersregels worden gelet.

Een Koerier kan in een bepaald gebied werken, maar ook nationaal of internationaal post bezorgen. De precieze functie bepaalt hoe de Koerier te werk moet gaan en hoeveel eigen verantwoordelijkheid hij heeft. Wil je werken als Koerier?

Werk je al als Koerier en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Koerier worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Koerier, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Koerier in één oogopslag

Netwerk:

  • Planner
  • Klant
  • Ontvanger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

160


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Koerier

Wat verdient een Koerier?

Het salaris van een Koerier zal ongeveer tussen de €1500 en €2600 per maand uitkomen. Het vervoersmiddel en ongevallenverzekering zijn natuurlijk goed geregeld en verdere arbeidsvoorwaarden zijn ook op het werk van de Koerier toegespitst.

Salarisschaal Koerier

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Koerier

Op zoek naar een nieuwe baan als Koerier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koerier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Koerier vacatures

Uitgelicht
Vacature Bezorger
Randstad
Ben jij op zoek naar een baan waarbij jij lekker kan rondrijden door de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en Friesland? Dan zijn wij bij PostNL in Zwolle op zoek …
Vacature SUPER NICE THUISBEZORGER
The Super Nice People
SUPER NICE THUISBEZORGER m/v Bijbaan. Werken wanneer jij wilt. Word jij ook zo blij van goeie service? Kom dan bij ons als thuisbezorger heel veel mensen gelukkig maken. Wil je …
Vacature Postbezorger op Zaterdag in Utrecht (3532 SL)
PostNL
Postbezorger op Zaterdag in Utrecht (3532 SL) Utrecht (Postcode: 3532 SL ) Ben jij op zoek naar een bijbaan op zaterdag en werk je graag buiten? Lees dan snel meer …
Vacature Postbezorger in Utrecht (3544 HH)
PostNL
Postbezorger in Utrecht (3544 HH) Utrecht (Postcode: 3544 HH ) Wil je iets bijverdienen en ben je graag actief bezig? Word parttime postbezorger bij PostNL. Lees meer over deze vacature …
Vacature Postbezorger in Utrecht (3512 LX)
PostNL
Postbezorger in Utrecht (3512 LX) Utrecht (Postcode: 3512 LX ) Wil je iets bijverdienen en ben je graag actief bezig? Word parttime postbezorger bij PostNL. Lees meer over deze vacature …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Koerier

Wat is de toekomst van Koerier?

Ondanks de professionalisering van postbezorging zijn er nog veel pakketten die door een koeriersdienst behandeld worden, dus is er nog voldoende werk voor een Koerier met de goede achtergrond te vinden, dat kan je zien aan het aantal vacatures koerier. Doorgroeimogelijkheden bestaan verder in de vorm van vergelijkbare functies waarbij de Koerier zich meer met de complexere, internationale opdrachten bezig gaat houden.

Huidige aantal vacatures

160


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Koerier worden: Opleidingen tot Koerier

Wil je Koerier worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Koerier.

Hoe word je een Koerier? 

Om Koerier te worden, heeft men minstens een rijbewijs nodig. Dit geldt natuurlijk niet voor Fietskoeriers.

Daarnaast helpt het als men een MBO opleiding in Logistiek heeft gevolgd, maar ook met een andere achtergrond kan men als Koerier aan het werk. Het is ook geschikt als bijbaan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Koerier

Er zijn geen opleidingen Koerier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Koerier in werkt

Bekijk alle opleidingen Transport & Logistiek

Omscholen of doorgroeien tot Koerier

Als je Koerier wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Koerier zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Koerier

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Koerier?

Competenties en Vaardigheden Koerier

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Koerier nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Koerier nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Koerier

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Koerier

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Koerier. Als Koerier wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Koerier:


zie volledige beschrijving persoonstype Koerier

Vakkennis voor een Koerier

Het is voor een Koerier ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Koerier zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Koerier


Werkervaring Koerier

Het is voor een startend Koerier die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Koerier is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Postbezorger, Taxichauffeur .

Iets anders leren?

Is Koerier het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Koerier

Met wie werkt een Koerier samen? 

De Koerier wordt aangestuurd door de planner, van wie hij elke dag een schema krijgt. Verder contact is er met de klant en de ontvanger, die beide de post in handen krijgen en een handtekening moeten zetten.


  • Planner
  • Klant
  • Ontvanger
Koerier


Organisaties waar een Koerier werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Koerier meestal werkt.

Waar werkt een Koerier?

De Koerier werkt voor een koeriersdienst. Dit bedrijf kan zowel lokaal als internationaal zijn, en kan dus zeer van grootte en structuur verschillen.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Koerier

Waar kun je het beste werken als Koerier? Hieronder vind je de best door de Koerier beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Logo van TNT Post

TNT Post

Locatie: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Koerier:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Koerier.

Welke competenties heeft een Koerier nodig?

Een Koerier heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Koerier

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Koerier passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Koerier nodig? 

De Koerier is loyaal aan zijn baas en daarom extra voorzichtig met de post die bezorgd moet worden. Er mag niets zoekraken of beschadigen onderweg (Loyalist). Verder is het natuurlijk belangrijk dat de Koerier er steeds voor zorgt dat post zo snel mogelijk op het goede adres aankomt. Alleen als de post op tijd is en bij de goede persoon terechtkomt, kan de Koerier zichzelf een succes noemen (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Koerier


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Koerier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Koerier

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Koerier

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Koerier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Koerier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Koerier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Koerier. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Koerier iets voor je?

Zou je graag Koerier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Koerier bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Koerier?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Koerier

Vacature Postbezorger in Utrecht (3565 AK)
PostNL
Postbezorger in Utrecht (3565 AK) Utrecht (Postcode: 3565 AK ) Wil je iets bijverdienen en ben je graag actief bezig? Word parttime postbezorger bij PostNL. Lees meer over deze vacature …
Vacature Postbezorger in Utrecht (3552 EN)
PostNL
Postbezorger in Utrecht (3552 EN) Utrecht (Postcode: 3552 EN ) Wil je iets bijverdienen en ben je graag actief bezig? Word parttime postbezorger bij PostNL. Lees meer over deze vacature …
Vacature Leerling stoffeerder/ bezorger
Luba
Functieomschrijving Als leerling stoffeerder/ bezorger breng jij de prachtige spullen naar de klant. Dit kan een kast, tafel, stoel zijn maar ook gordijnen of lamellen. Jij levert ze af en …
Vacature Postbezorger in Haarlem (2037 AL)
PostNL
Postbezorger in Haarlem (2037 AL) Haarlem (Postcode: 2037 AL ) Wil je iets bijverdienen en ben je graag actief bezig? Word parttime postbezorger bij PostNL. Lees meer over deze vacature …
Vacature Postbezorger in Haarlem (2014 RK)
PostNL
Postbezorger in Haarlem (2014 RK) Haarlem (Postcode: 2014 RK ) Wil je iets bijverdienen en ben je graag actief bezig? Word parttime postbezorger bij PostNL. Lees meer over deze vacature …

Actuele blogposts


reacties op Koerier

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar