U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Classicus

Classicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een classicus? Lees de functieomschrijving.

 

Een Classicus heeft een grondige kennis van de Griekse en Latijnse taal en cultuur. Een Classicus heeft deze talen gestudeerd aan een universiteit en heeft vaak een baan in het voortgezet onderwijs of het academisch onderwijs. Ook kan een Classicus werkzaam zijn als onderzoeker bij een wetenschappelijke instelling of zijn brood verdienen met het vertalen van Griekse en/of Latijnse teksten.

Er zijn maar weinig talen die ‘klassiek’ genoemd mogen worden. Een klassieke taal moet meer dan 1000 jaar geleden zijn uitgestorven, de literatuur in de taal mag niet bestaan uit enkel bewerkte of vertaalde teksten, er moeten veel bronnen zijn en de grammatica en het lexicon moeten samenhangend en compleet zijn. Sommige mensen rekenen niet alleen Grieks en Latijn als klassieke talen, maar ook Sanskriet, Arabisch en Hebreeuws. Zij zien iemand die met succes twee van die talen heeft gestudeerd aan een universiteit ook als Classicus.

Mensen vonden ons op: Job Classicus, Baan Classicus, Classicus Worden, Functie-eisen Classicus, Verantwoordelijkheden Classicus, Functieprofiel Classicus, Wat doet een Classicus, Werken als Classicus.

Classicus worden: Opleiding tot classicus

Een Classicus heeft met succes de universitaire opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur of Klassieke Talen afgerond. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Classicus, Classicus Worden, Opleidingsniveau Classicus, Scholing Classicus, Studie Classicus, Bijscholing Classicus, Omscholing Classicus.

Organisaties waar een classicus doorgaans werkzaam is

 

Een Classicus is vaak werkzaam in het voortgezet of academisch onderwijs, bij een wetenschappelijke instelling of bij een vertaalbureau.

Onderwijsinstellingen horen bij de non-profitsector, vertaalbureaus bij de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Classicus, Classicus Worden, Opleidingsniveau Classicus, Scholing Classicus, Studie Classicus, Bijscholing Classicus, Omscholing Classicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden classicus

 

Het salaris van een Classicus hangt af van welk werk hij doet.

Een docent Klassieke Talen verdient, afhankelijk van zijn precieze taken, de onderwijsinstelling en zijn ervaring, zo’n €2251,- tot €4567,- bruto per maand.

Een Classicus die onderzoek doet, verdient ongeveer €2495,- tot €3195,- bruto per maand. Het bedrag hangt wederom af van zijn ervaring.

Als een Classicus vertaalwerk doet, kan hij rekenen op zo’n €1700,- tot €3000,-. Het bedrag hangt natuurlijk af van hoeveel vertaalwerk de Classicus doet en zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de sector waar de Classicus werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris Classicus, Loon Classicus, Wat verdien je als Classicus, Salarisschaal Classicus, Salarisindicatie Classicus, Bonus Classicus, CAO Classicus, Brutoloon Classicus, Nettoloon Classicus, Vakantiedagen Classicus, Pensioen Classicus.

Competenties, skills & vaardigheden classicus

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Leiderschap
Mensen vonden ons op: Kennis Classicus, Vaardigheden Classicus, Attitude Classicus, Kwalificaties Classicus, Competentieprofiel Classicus.

Boeken voor het beroep classicus

Wil je meer weten over het beroep classicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je classicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken classicus te komen.

Spinoza classicus | W. Klever

antieke bronnen van een moderne denker - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789055736393 | 316 pagina's

Spinoza classicus 1e druk is een boek van W. Klever uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789055736393 Geen denker is moderner dan Spinoza. Zijn fysische 'menskunde' en zijn magistrale causale verklaring van politieke processen geven hem een unieke p...

Een bizarre odyssee |

Belijdenissen van een classicus - Nederlands | Druk: Quintessentia 2016 | Paperback | 9789079449057 | 126 pagina's

Een bizarre odyssee beschrijft de weg die Carlos Martínez Aguirre heeft afgelegd in zijn zoektocht naar een goede en boeiende methode om Grieks en Latijn te onderwijzen. Hij vroeg zich af waarom classici na een jarenlange studie meestal geen correct Latij...

Nomenclator Classicus, Sive Dictionariolum. a Classical Nomenclator, with the Gender and Declension of Each Word, and the Quantities of the Syllables. by J. Ray, the Eight Edition | John Ray

Engels | Paperback | 9781170781494 | 150 pagina's

The 18th century was a wealth of knowledge, exploration and rapidly growing technology and expanding record-keeping made possible by advances in the printing press. In its determination to preserve the century of revolution, Gale initiated a revolution of...

Mensen vonden ons op: boeken voor Classicus, Classicus ebooks, boek Classicus.

Persoonstypen classicus

 

Persoonstypen die passen bij een Classicus, hangen voor een deel af van waar de Classicus werkzaam is.

Als een Classicus voor de klas staat, is het erg belangrijk dat hij leiding kan geven en de orde kan bewaren (Baas). Tevens moet hij is staat zijn zijn passie voor de Griekse en Latijnse taal en cultuur over te brengen op de leerlingen (Romanticus).

Als een Classicus werkzaam is als onderzoeker, moet hij erg nauwkeurig te werk gaan. Hij moet hoge eisen stellen aan zijn onderzoek en letten op details (Perfectionist).

Ook als een Classicus als vertaler werkt, dient hij erg precies te zijn (Perfectionist). Tevens dient hij opdrachten op tijd af te hebben (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Classicus, Karakter Classicus.

Netwerk classicus

 

Een Classicus komt, afhankelijk van zijn functie, in aanraking met leerlingen, andere docenten, mede-vertalers, projectleiders voor een vertaalproject en andere onderzoekers aan een wetenschappelijke instelling.

Mensen vonden ons op: Collega’s Classicus, Medewerkers Classicus.

Is het beroep classicus iets voor jou?

Zou je graag classicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als classicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Classicus, beroepskeuzetest Classicus, beroep Classicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden classicus

 

Het arbeidsmarktperspectief voor een Classicus is doorgaans prima. Er is een tekort aan docenten Grieks en Latijn, dus een Classicus kan vrij gemakkelijk een baan vinden als leraar Griekse en Latijnse Taal en Cultuur. Als onderzoeker moet een Classicus zich heel erg bewijzen. Als hij echter goed onderzoek doet, kan hij zeker meer onderzoeken doen. Er zijn maar weinig mensen die de klassieke talen goed beheersen, dus meestal is er voor een Classicus genoeg Vertaalwerk.

Een Classicus die voor de klas staat, kan aanvullende taken op zich nemen en zo doorgroeien. Hij kan bijvoorbeeld afdelingshoofd of conrector worden. Een Classicus die goed onderzoek doet, kan bijvoorbeeld hoogleraar worden. Doet een Classicus vertaalwerk, dan kan hij doorgroeien naar projectleider en zijn eigen vertaalbureau starten.

Arbeidsmarktperspectief score classicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep classicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Classicus, Promotie mogelijkheden Classicus, Carriere Classicus.

Solliciteren op de functie classicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als classicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor classicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als classicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Classicus, CV Classicus, sollicitatie Classicus.

Interviews met classicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen classicus

Vacatures classicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Classicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Classicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Classicus heeft een grondige kennis van de Griekse en Latijnse taal en cultuur. Een Classicus heeft deze talen gestudeerd aan een universiteit en heeft vaak een baan in het voortgezet onderwijs of het academisch onderwijs. Ook kan een Classicus werkzaam zijn als onderzoeker bij een wetenschappelijke instelling of zijn brood verdienen met het vertalen van Griekse en/of Latijnse teksten.

Beoordeling Classicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Classicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Classicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep