Sinoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sinoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sinoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sinoloog wordt.

 

Wat is een Sinoloog?

Een Sinoloog wordt ook wel een kenner van het Chinees genoemd. Deze uitspraak is echter niet volledig, omdat de kennis die een Sinoloog bezit verder gaat dan kennis over de Chinese taal. Een Sinoloog heeft namelijk ook verstand van de geschiedenis, de filosofie, de literatuur, de cultuur en de normen en waarden van China. Dit totaalpakket van het Chinese denken maakt een Sinoloog een gewilde wetenschapper voor veel werkgevers.

Een Sinoloog kan de Chinese wereld aan Westerse mensen duidelijk maken. Dit is in de huidige tijd belangrijk, omdat vooral de handelsgeest van Chinezen door de cultuurverschillen en de heersende normen en waarden anders is dan in Westerse landen. En omdat China vooral economisch een steeds grotere speler wordt, vinden veel bedrijven het belangrijk om de ontwikkeling bij te blijven om op die manier niet de boot te missen. Een Sinoloog kan door zijn uitgebreide kennis over China en de Chinese cultuur helpen om de verhoudingen tussen het bedrijf en bijvoorbeeld een bedrijf in China te verbeteren.
 Wil je werken als Sinoloog?

Werk je al als Sinoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sinoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sinoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sinoloog in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1800 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sinoloog

Wat verdient een Sinoloog?

China heeft een steeds grotere invloed op de wereldeconomie en erg veel internationale bedrijven willen kennis over China hebben om met Chinese bedrijven te handelen. Het hangt sterk af van de werkgever wat de precieze arbeidsvoorwaarden van een Sinoloog zijn, maar doordat hij vaak werkzaam is bij grote bedrijven, zijn deze goed te noemen. Reizen naar China zijn voor Sinologen vaak een normale arbeidstaak. Vooral de reiskostenvergoeding is een aangename toevoeging op het jaarsalaris.

Salarisschaal Sinoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sinoloog

Er zijn geen vacatures Sinoloog aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Sinoloog in werkt.

Meer weten over de sector waar een Sinoloog in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sinoloog

Wat is de toekomst van Sinoloog?

De arbeidsmarkt voor een Sinoloog is goed te noemen. Dit komt vooral omdat er per jaar maar weinig Sinologen afstuderen en de vraag erna groot is. China wordt internationaal een steeds sterkere speler en hierdoor is de verwachting dat de vraag naar Sinologen de komende jaren niet alleen stabiel blijft, maar zelfs toeneemt.

Doorgroeimogelijkheden hebben Sinologen doorgaans niet veel. Dit komt omdat een Sinoloog tijdens zijn opleiding louter kennis over China verschaft heeft. Dit is vaak veel kennis, maar is ook erg specifiek. Een Sinoloog kan zich binnen een organisatie wel omhoogwerken.

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Sinoloog worden: Opleidingen tot Sinoloog

Wil je Sinoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Sinoloog.

Hoe word je een Sinoloog? 

Er is in Nederland één instituut die de opleiding tot Sinoloog aanbiedt. Dit is de universiteit van Leiden. De betreffende opleiding is de opleiding ‘Talen en Culturen van China’. Deze opleiding duurt drie jaar en geeft een breed scala aan kennis over de Chinese cultuur. Er wordt ingegaan op de taal, de geschiedenis, filosofie, literatuur en de cultuur in de breedste zin van het woord.

Er is geen opleiding op Hbo-niveau die opleidt tot Sinoloog. Een opleiding die wel kennis over China verschaft, is de opleiding Trade Management Asia. Dit is echter een economische opleiding die enkel gericht is op het economisch belang, zoals handel, met het continent Azië. China is weliswaar een grote speler in dit veld, maar de opleiding geeft kennis verder dan dat, namelijk over het hele continent. Daarnaast gaat de opleiding niet specifiek over algemene kennis over China. Hierdoor geeft deze opleiding wel kennis over China, maar niet dusdanige kennis dat er gezegd kan worden dat deze opleiding opleidt tot Sinoloog.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Sinoloog

Er zijn geen opleidingen Sinoloog aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Sinoloog in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen of doorgroeien tot Sinoloog

Als je Sinoloog wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Sinoloog zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Sinoloog

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Sinoloog?

Competenties en Vaardigheden Sinoloog

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Sinoloog nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Sinoloog nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Sinoloog

Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Leervermogen
Trainingen & cursussen Luisteren
Trainingen & cursussen Samenwerken

Persoonlijkheid van een Sinoloog

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Sinoloog. Als Sinoloog wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Sinoloog:


zie volledige beschrijving persoonstype Sinoloog

Vakkennis voor een Sinoloog

Het is voor een Sinoloog ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Sinoloog zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Sinoloog


Werkervaring Sinoloog

Het is voor een startend Sinoloog die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Sinoloog is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Sinoloog het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Sinoloog

Met wie werkt een Sinoloog samen? 

Het hangt sterk af van de organisatie waarvoor een Sinoloog werkzaam is, met wat voor soort mensen hij in contact staat. Een Sinoloog die als docent werkzaam is, zal tijdens zijn werkzaamheden vooral in contact staan met studenten en met andere docenten. Een Sinoloog werkzaam binnen een bedrijf, en daar zijn in de praktijk de meeste Sinoloog werkzaam, zal tijdens zijn werkzaamheden veel bezig zijn met contacten met Chinese bedrijven te leggen. Naast dit type contact, zal een Sinoloog hier ook veel contact hebben met het management van de organisatie, omdat hij via hen de specificaties van het contact doorkrijgt.


Sinoloog


Organisaties waar een Sinoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sinoloog meestal werkt.

Waar werkt een Sinoloog?

Het werkveld van een Sinoloog is erg breed, omdat hij tijdens zijn opleiding zowel de taal, de geschiedenis als de cultuur van China leert. Hierdoor is hij erg geliefd bij zowel bedrijven en instellingen die een onderdeel in China hebben staan, maar ook bij bedrijven die handel willen drijven met Chinese bedrijven.

Naast aan de slag bij een internationaal bedrijf, zijn er ook Sinologen werkzaam bij de overheid, als docenten en als vertalers. Hierdoor zijn er niet alleen Sinologen werkzaam bij een profit organisatie, maar ook bij een non-profit organisatie.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Sinoloog

Waar kun je het beste werken als Sinoloog? Hieronder vind je de best door de Sinoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sinoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sinoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sinoloog.

Welke competenties heeft een Sinoloog nodig?

Een Sinoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sinoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sinoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sinoloog nodig? 

Een Sinoloog is doorgaans een loyalist en een succesvolle werker.

Een Sinoloog is een loyalist omdat hij vaak in dienst is bij een bepaald bedrijf. Hij onderhoudt contact met Chinese mensen, maar hij doet dit vanuit het bedrijf. Hij blijft tijdens het contact loyaal aan zijn opdrachtgever. Een Sinoloog moet ook betrouwbaar zijn, omdat het bedrijf waarin hij werkzaam is moet vertrouwen op de kennis van de Sinoloog, omdat verkeerde inlichting voor grote verstoorde verhoudingen kan zorgen.

Een Sinoloog is ook een succesvolle werker. Dit karakter hangt enigszins samen met het karakter van een loyalist, maar een Sinoloog moet niet alleen loyaal aan de opdrachtgever zijn, hij moet ook zelfverzekerd en doelgericht zijn. Dit zijn typische eigenschappen van een succesvolle werker. Deze eigenschappen heeft een Sinoloog nodig, omdat hij alleen op die manier het werk en de opdracht naar verwachting kan verrichten.

Bekijk de persoonstypen voor Sinoloog


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Sinoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sinoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sinoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sinoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sinoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sinoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sinoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sinoloog iets voor je?

Zou je graag Sinoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sinoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sinoloog

nbl

Er is in Nederland één instituut die....Moet zijn....instituut dat....

Max

Uitstekende omschrijving.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar