Klinisch Linguïst Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Klinisch Linguïst? Lees de functieomschrijving.

Een Klinisch Linguïst is een taalkundig specialist. De Klinisch Linguïst stelt diagnoses en adviseert bij taalproblemen. De meeste mensen worden door een (huis)arts of logopedist doorverwezen naar de Klinisch Linguïst.

 

Plan van aanpak

De Klinisch Linguïst is een expert op het gebied van taalontwikkeling. De Klinisch Linguïst weet alles van normale en afwijkende taalontwikkeling. Als er na een logopedische behandeling nog geen duidelijkheid is over een probleem met de taalontwikkeling, kan de Klinisch Linguïst vaak uitkomst bieden. Deze problemen bij de ontwikkeling van taal doen zich meestal voor bij (jonge) kinderen. De Klinisch Linguïst zal daarom eerst een gesprek met de ouders aangaan en daarna middels een spelsituatie de spontane taaluitingen van het kind bestuderen. Hierbij kijkt de Klinisch Linguïst onder meer naar de opbouw, klanken, zinsbouw en de non-verbale communicatie. Aan de hand hiervan geeft de Klinisch Linguïst advies over verdere behandeling.

 

Logopedie

De Klinisch Linguïst werkt vaak samen met de logopedist. De Klinisch Linguïst kan taalproblemen onderzoeken en hier duidelijke diagnoses over stellen. Hierna geeft de Klinisch Linguïst advies en gaat de logopedist met deze adviezen gericht aan de slag. Er is dus vaak een nauwe samenwerking tussen de Klinisch Linguïst en de logopedist. De Klinisch Linguïst onderzoekt het probleem en de logopedist gaat in de praktijk met het probleem aan de slag. De Klinisch Linguïst stelt dus voornamelijk diagnoses en geeft advies, maar gaat niet in de praktijk met deze adviezen aan de slag.

Wil je werken als Klinisch Linguïst?

Werk je al als Klinisch Linguïst en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Klinisch Linguïst worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Klinisch Linguïst, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Klinisch Linguïst in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Klinisch Linguïst

Wat verdient een Klinisch Linguïst?

Het salaris van de Klinisch Linguïst ligt gemiddeld tussen de €2000,- en €4200,-, afhankelijk van de ervaring en opleiding. Dit bedrag ligt vaak hoger dan het salaris van de logopedist. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie.

Salarisschaal Klinisch Linguïst

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Klinisch Linguïst

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Klinisch Linguïst

Hoe goed is de toekomst voor de Klinisch Linguïst? 

Er is een gemiddelde vraag naar Klinisch Linguïsten. Het is een tamelijks specialistisch beroep dus er is geen ruime vraag naar. De Klinisch Linguïst kan doorgroeien vanuit de functie van logopedist. Verdere doorgroeimogelijkheden zijn er voor de Klinisch Linguïst maar weinig.

Baankans Klinisch Linguïst

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Klinisch Linguïst worden: Opleidingen tot Klinisch Linguïst

Hoe word je een Klinisch Linguïst? 

De Klinisch Linguïst heeft meestal een taalkundige opleiding gevolgd. De opleiding die hierbij vaak gevolgd wordt is Taalwetenschappen (WO). De bachelor duurt drie jaar en vaak wordt dan nog een aansluitende master van één of twee jaar gevolgd. Andere taalopleidingen of opleidingen gericht op taalwetenschap en/of logopedie zijn mogelijk.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Klinisch Linguïst

Taalstandaard
Uitgebreid De meeste kinderen leren op een gegeven moment als vanzelf spreken en met taal omgaan. Sommige kinderen zijn er wat later mee of leren op een andere dan de …
Meer opleidingen Klinisch Linguïst

Weet je nog niet of je Klinisch Linguïst wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Klinisch Linguïst of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Klinisch Linguïst

Met wie werkt een Klinisch Linguïst samen? 

De Klinisch Linguïst werkt nauw samen met de logopedist. De Klinisch Linguïst stelt diagnoses en geeft advies. De logopedist is degene die gericht met deze adviezen aan de slag gaat. Ook heeft de Klinisch Linguïst contact met de (huis)arts. Deze verwijst een patiënt vaak door.


Klinisch Linguïst


Organisaties waar een Klinisch Linguïst werkzaam is

Waar werkt een Klinisch Linguïst meestal? 

De Klinisch Linguïst werkt vaak bij een kliniek of in een ziekenhuis. De Klinisch Linguïst  werkt hierdoor meestal in de non-profit sector. De Klinisch Linguïst werkt vaak als specialist en steunt hierbij het werk van een logopedie.

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Klinisch Linguïst

Waar kun je het beste werken als Klinisch Linguïst? Hieronder vindt je de best door de Klinisch Linguïst beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Klinisch Linguïst.

Competenties, Skills en Vaardigheden Klinisch Linguïst:

Welke competenties heeft een een Klinisch Linguïst nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Klinisch Linguïst

Wat voor persoonlijkheid heb je als Klinisch Linguïst nodig? 

De Klinisch Linguïst is een specialist op het gebied van taal. De Klinisch Linguïst weet hoe taal werkt en beschikt over mensenkennis. De Klinisch Linguïst moet een goed inzicht in mensen hebben en hoe zij taal ontwikkelen (Gever). De Klinisch Linguïst moet goed kunnen observeren en zien waar problemen liggen. De Klinisch Linguïst moet hierbij goed kunnen inschatten wat hij ziet en hier advies over kunnen geven (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Klinisch Linguïst


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Klinisch Linguïst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Klinisch Linguïst

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Klinisch Linguïst

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Klinisch Linguïst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Klinisch Linguïst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Klinisch Linguïst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Klinisch Linguïst. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Klinisch Linguïst iets voor je?

Zou je graag Klinisch Linguïst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Klinisch Linguïst bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Klinisch Linguïst

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar