Egyptoloog Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Egyptoloog? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep egyptoloog. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je egyptoloog wordt.

Wat is een Egyptoloog?

Als egyptoloog bestudeer je de Egyptologie en heb je je gespecialiseerd in de Egyptische oudheid. Als egyptoloog heb je zowel kennis op elementen zoals taalkunde en archeologie, maar ook op het gebied van de geschiedenis van het oude Egypte. Als Egyptoloog ben je een echte kenner van de Egyptische oudheid en deel je deze kennis met anderen. Als Egyptoloog kun je ook onderzoek doen naar de Egyptische oudheid en hopen dat je nieuwe bevindingen ontdekt.

 

 

Wil je werken als Egyptoloog?

Werk je al als Egyptoloog en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Egyptoloog worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Egyptoloog, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Egyptoloog in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Archeologen
  • Onderzoekers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3000 tot €4300

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Egyptoloog

Wat verdient een Egyptoloog?

Het salaris van een Egyptoloog is afhankelijk van het aantal jaar ervaring van de Egyptoloog maar bedraagt ongeveer tussen de 3000 en 4300 euro bruto per maand. Hoe meer onderzoek je doet en hoe beter je je ontwikkelt als Egyptoloog, hoe hoger je salaris zal worden.

Salarisschaal Egyptoloog

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Egyptoloog

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Egyptoloog

Wat is de toekomst van Egyptoloog?

Er is Nederland niet heel veel vraag naar Egyptologen, maar aangezien maar weinig mensen deze opleiding volgen is het arbeidsperspectief gemiddeld.

Doorgroeimogelijkheden zijn voor een Egyptoloog afhankelijk van de organisatie waarvoor je als Egyptoloog werkzaam bent. Je kan werkzaam zijn als leraar op een universiteit en kan dan eventueel promoveren naar de functie van hoogleraar of professor.

Baankans Egyptoloog

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Egyptoloog worden: Opleidingen tot Egyptoloog

Wil je egyptoloog worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Egyptoloog? 

De opleiding Egyptologie wordt op een paar universiteiten in Nederland gegeven. Vakken die je bij deze opleiding kunt verwachten zijn onder andere taalkunde, archeologie, papyrologie, tekstkritiek en epigrafie. Verder zijn er ook verschillende cursussen op verschillende niveaus te volgen waarmee je je kennis over het oude Egypte kunt vergroten.

 

 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Egyptoloog

Meer opleidingen Egyptoloog

Weet je nog niet of je Egyptoloog wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Egyptoloog of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Egyptoloog

Met wie werkt een Egyptoloog samen? 

Als Egyptoloog sta je voornamelijk in contact met andere Egyptologen en archeologen die ook onderzoek doen naar het oude Egypte. Je kan eventueel ook nog contact hebben met studenten wanneer je ervoor hebt gekozen om les te geven op een universiteit. Ook kun je zelf cursussen aanbieden over het oude Egypte en daardoor zul je ook in contact komen met verschillende soorten burgers.


  • Archeologen
  • Onderzoekers
Egyptoloog


Organisaties waar een Egyptoloog werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Egyptoloog meestal werkt.

Waar werkt een Egyptoloog?

Als Egyptoloog kun je zowel voor universiteiten als particuliere onderzoeksinstituten werkzaam zijn. Je kan als Egyptoloog dus zowel in de non-profit als in de profit sector werkzaam zijn.


Best beoordeelde werkgevers Egyptoloog

Waar kun je het beste werken als Egyptoloog? Hieronder vind je de best door de Egyptoloog beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Egyptoloog.

Competenties, Skills en Vaardigheden Egyptoloog:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Egyptoloog.

Welke competenties heeft een Egyptoloog nodig?

Een Egyptoloog heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Egyptoloog

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Egyptoloog passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Egyptoloog nodig? 

Als Egyptoloog moet je goed kunnen waarnemen. Het doen van onderzoek en het diep in de stof duiken is voor een Egyptoloog erg belangrijk. Je bent dus erg gericht op details en moet een goed inzicht hebben in de omgeving (Waarnemer).

Verder moet je als Egyptoloog realistisch en principieel te werk gaan. Je wilt de waarheid naar boven brengen en wil aan zoveel mogelijk mensen kennis overbrengen over het oude Egypte (Perfectionist).

 

Bekijk de persoonstypen voor Egyptoloog


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Egyptoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Egyptoloog

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Egyptoloog

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Egyptoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Egyptoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Egyptoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Egyptoloog. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Egyptoloog iets voor je?

Zou je graag Egyptoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Egyptoloog bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Egyptoloog

Jansen

Jammer,maar heel klein.Gr.

Abdo sayed

Beste,  ik heb een diploma archeoloog .wat de kans om beroep te hebben?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar