U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoofd PR

Hoofd PR worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hoofd PR? Lees de functieomschrijving.

Een Hoofd PR is verantwoordelijk voor de werkzaamheden van een PR-team en adviseert de directie aangaande het communicatiebeleid. Vervolgens wordt het beleid door het Hoofd PR opgesteld en  de medewerkers aan die het beleid uit moeten voeren en vormgeven aangestuurd. Daarnaast zorgt het Hoofd PR ervoor dat het bedrijf dikwijls en op een positieve manier in de media verschijnt. Daarnaast moeten klanten op de hoogte gehouden worden ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen en/of producten.  

Mensen vonden ons op: Job Hoofd PR, Baan Hoofd PR, Hoofd PR Worden, Functie-eisen Hoofd PR, Verantwoordelijkheden Hoofd PR, Functieprofiel Hoofd PR, Wat doet een Hoofd PR, Werken als Hoofd PR.

Hoofd PR worden: Opleiding tot hoofd PR

Een vereiste voor Hoofd PR is HBO of WO denkniveau. Er kan vanuit verschillende hoeken gekozen worden voor een loopbaan in de PR. Zo zijn verschillende studies op het gebied van communicatie, taal, kunst, cultuur, media en economie toereikend. Een aantal voorbeelden:

Economie (HBO)

Journalistiek (HBO)

Master Bedrijfscommunicatie, na een Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen (WO).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd PR, Hoofd PR Worden, Opleidingsniveau Hoofd PR, Scholing Hoofd PR, Studie Hoofd PR, Bijscholing Hoofd PR, Omscholing Hoofd PR.

Organisaties waar een hoofd PR doorgaans werkzaam is

Zowel overheidsinstellingen als commerciële organisaties gebruiken een PR-team om een beeld van het bedrijf via de media neer te zetten.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hoofd PR, Hoofd PR Worden, Opleidingsniveau Hoofd PR, Scholing Hoofd PR, Studie Hoofd PR, Bijscholing Hoofd PR, Omscholing Hoofd PR.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hoofd PR

Voor de functie Hoofd PR zijn er vaak gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing. Zeker bij de commerciële bedrijven is de kans op een lease-auto en telefoon van de zaak groot. Daarnaast wordt er vaak een 13de maand en vakantietoeslag uitgekeerd.

Mensen vonden ons op: Salaris Hoofd PR, Loon Hoofd PR, Wat verdien je als Hoofd PR, Salarisschaal Hoofd PR, Salarisindicatie Hoofd PR, Bonus Hoofd PR, CAO Hoofd PR, Brutoloon Hoofd PR, Nettoloon Hoofd PR, Vakantiedagen Hoofd PR, Pensioen Hoofd PR.

Competenties, skills & vaardigheden hoofd pr

 • Klantgerichtheid
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Commercieel inzicht
 • Overtuigen
 • Netwerken
 • Uitdrukkingsvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Hoofd PR, Vaardigheden Hoofd PR, Attitude Hoofd PR, Kwalificaties Hoofd PR, Competentieprofiel Hoofd PR.

Boeken voor het beroep hoofd pr

Wil je meer weten over het beroep hoofd pr? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hoofd pr bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hoofd pr te komen.

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789021572659 | 256 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Leven met wind mee | Jelle Hermus

Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789021572666 | 167 pagina's

"Dramaloosheid' – zo noemt Jelle het. Een leuk en moeiteloos leven met minder tegenwind en veel minder ellende. In "Leven met wind mee' laat Jelle Hermus zien hoe je de kwaliteit van je leven drastisch verbetert met één simpele gewoonte die alles verander...

Nooit meer te druk | Tony Crabbe

een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024572687 | 384 pagina's

Nooit meer te druk van Tony Crabbe is een helder en praktisch boek dat ons helpt om een van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we zijn te druk. Wat Marie Kondo doet voor je huis, doet Tony Crabbe voor je hoofd en je leven. Onze inbox ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hoofd PR, Hoofd PR ebooks, boek Hoofd PR.

Persoonstypen hoofd PR

Het Hoofd PR is als leidinggevende een typische baas. Iemand die gezaghebbend is, maar tevens energiek en vol zelfvertrouwen. Hoewel hij opstandig en dominant kan zijn, is het een zorgzame en oprechte leider (Baas).

Daarnaast is een Hoofd PR zelfverzekerd, gedreven een ijverig. Oppervlakkigheid en ijdelheid kunnen soms de overhand nemen, maar daar staan betrouwbaarheid en waardering tegenover (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hoofd PR, Karakter Hoofd PR.

Netwerk hoofd PR

Het hoofd PR heeft veel contact met de directie bij het bepalen van een strategie. Daarnaast leidt het Hoofd een PR -en communicatieteam en onderhoudt hij contacten met de pers en redacteuren. Hij  bevindt zich zo in een breed netwerk.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hoofd PR, Medewerkers Hoofd PR.

Is het beroep hoofd PR iets voor jou?

Zou je graag hoofd PR willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hoofd PR bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hoofd PR, beroepskeuzetest Hoofd PR, beroep Hoofd PR kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hoofd PR

Veel bedrijven hebben een PR-team en zo ook een Hoofd PR. Er is dus een ruim arbeidsmarktperspectief. Er zijn echter niet heel veel doorgroeimogelijkheden aangezien het Hoofd PR reeds aan het hoofd staat van de PR en communicatieafdeling.

Arbeidsmarktperspectief score hoofd PR

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hoofd PR. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hoofd PR, Promotie mogelijkheden Hoofd PR, Carriere Hoofd PR.

Solliciteren op de functie hoofd PR

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hoofd PR dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hoofd PR belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hoofd PR. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hoofd PR, CV Hoofd PR, sollicitatie Hoofd PR.

Interviews met hoofd PR

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hoofd PR

 • Hoofd Afdeling Communicatie

Vacatures hoofd pr

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd PR? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd PR. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Hoofd PR is verantwoordelijk voor de werkzaamheden van een PR-team en adviseert de directie aangaande het communicatiebeleid. Vervolgens wordt het beleid door het Hoofd PR opgesteld en  de medewerkers aan die het beleid uit moeten voeren en vormgeven aangestuurd. Daarnaast zorgt het Hoofd PR ervoor dat het bedrijf dikwijls en op een positieve manier in de media verschijnt.

Beoordeling Hoofd PR

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hoofd PR' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hoofd PR

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Voldoen studies als bedrijfskunde en sociologie op wo niveau?

Door: anoniem

Reageer op dit beroep