Loopbaanbegeleider Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Loopbaanbegeleider? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep loopbaanbegeleider. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je loopbaanbegeleider wordt.

 

Wat is een Loopbaanbegeleider?

De Loopbaanadviseur helpt mensen (jong en oud)  bij vraagstukken over loopbaan en carrière. Dit kunnen mensen zijn die net beginnen op de arbeidsmarkt en een looptraject willen uitzetten, maar ook senioren die na twintig jaar willen switchen. Voor dvies over opleidingen en studiekeuze kunnen mensen ook bij de Loopbaanadviseur terecht. Ook scholing maakt immers deel uit van de weg naar of op de arbeidsmarkt.

De Loopbaanadviseur inventariseert in gesprekken met cliënten hun wensen en mogelijkheden. Eventueel laat hij ze ook competentie- of beroepskeuzetesten maken. Ook persoonlijke zaken als interesses, hobby's, karakter en/of normen en waarden kunnen ter sprake komen. Deze aspecten kunnen zijn van belang voor loopbaanadvies omdat ze niet alleen van invloed zijn op de geschiktheid van een cliënt voor een bepaalde functie, maar ook bepalend voor de voldoening en tevredenheid die iemand uit zijn werk haalt. 

Als hij in kaart heeft gebracht wat de cliënt kan en wil koppelt de Loopbaanadviseur deze informatie aan opleidings- en beroepsmogelijkheden. Hij heeft uitgebreide kennis van welke opleidingen op welk niveau voor functies nodig zijn en welke competenties bij beroepen komen kijken. Het advies van een Loopbaanadviseur kan bestaan uit enkel opleidingssuggesties of uit een heel traject van opleidingen en functies dat moet leiden naar een beroep dat precies bij de wensen van een cliënt past. Dit geldt zowel voor cliënten met als cliënten zonder werkervaring.

Een Loopbaanadviseur kan werken als zelfstandige of bij een adviesbureau. Ook is het mogelijk dat hij in dienst is bij een bedrijf en bijdragen levert aan de persoonlijke ontwikkeling van personeel (binnen dat bedrijf). Tot slot kan hij werkzaam zijn bij onderwijsinstellingen om studenten te ondersteunen bij het vaststellen van een loopbaantraject.Wil je werken als Loopbaanbegeleider?

Werk je al als Loopbaanbegeleider en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Loopbaanbegeleider worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Loopbaanbegeleider, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Loopbaanbegeleider in één oogopslag

Netwerk:

 • Werknemer
 • Werkgever
 • Werkmaatschappij
 • Loopbaanadviesbureau of -centrum

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2499 tot €3402

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

8


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Loopbaanbegeleider

Wat verdient een Loopbaanbegeleider?

Een Loopbaanadviseur verdient tussen de €2400 en €3400 bruto per maand. Het verschilt erg sterk aangezien er geen duidelijke CAO is en veel loopbaanadviseurs zelf invullen wat hun kosten zijn. Er zijn geen duidelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, ook door het ontbreken van een CAO. 

Salarisschaal Loopbaanbegeleider

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Loopbaanbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Loopbaanbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loopbaanbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Loopbaanbegeleider vacatures

Werkcoach
Maandag Zwolle
Voor een gemeente op de Noord-Veluwe ben ik op zoek naar een werkcoach. Als werkcoach kom je te werken in het Sociaal Team. Jouw rol bestaat primair uit het coachen …
HR/ SalesRecruiter
Maandag Rotterdam
Als HR/SalesRecruiter maak jij de match tussen werkzoekenden en vacatures bij onze opdrachtgevers. Een ingewikkeld, maar uitdagend proces om dat voor elkaar te krijgen! Je bent gebrand op succes en …
Hr Adviseur
Maandag Amsterdam
Ben jij op zoek naar een flexibele baan in HR met de zekerheid van een vast inkomen? Dan ga ik graag met jou in gesprek om te kijken naar de …
Recruiter
Maandag Arnhem
Striving for the best: jij wordt verantwoordelijk voor het vinden, spreken en aannemen van mensen met een hart voor de zorg.Veel afwisseling, eigen verantwoordelijkheid en gewoon doen. Hier word jij …
Logistiek Coordinator
Page Personnel
Werken binnen een groeiende internationale organisatie in een internationaal georiënteerd teamAfwisselende en veelzijdige functie waarbij je zowel zelfstandig als in teamverband werktOmschrijvingVerantwoordelijk voor het gehele traject van invoer …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Loopbaanbegeleider

Wat is de toekomst van Loopbaanbegeleider?

Er is veel vraag naar advies over studiekeuze en loopbaan. Werk is er in principe dus wel. Er zijn echter ook veel opgeleide en onopgeleide Loopbaanadviseurs die hun diensten aanbieden. Het zal niet eenvoudig zijn om hier tussen te komen.

Doorgroeien binnen een bedrijf is lastig, omdat er geen hogere functies die inhoudelijk in het verlengde liggen van die van de Loopbaanadviseur. Eventueel zijn managementfuncties een optie. Een uitzondering hierop is bij een Loopbaanadviesbureau, daar zie je meer diversiteit binnen de verschillende beroepen. Daarnaast is het altijd mogelijk om als zelfstandige aan de slag te gaan.

Baankans Loopbaanbegeleider

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

8


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Loopbaanbegeleider worden: Opleidingen tot Loopbaanbegeleider

Wil je loopbaanbegeleider worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Loopbaanbegeleider? 

Om  Loopbaanadviseur te worden zou je een opleiding kunnen volgen in de richting van communicatie, personeelsmanagement of economie. Een opleiding is echter niet verplicht en ook het opleidingsniveau staat niet vast.

Na het afronden van een opleiding kan er gekozen worden voor een cursus Loopbaanadviseur. Deze cursussen verschillen per aanbieder, in duur, kosten en inhoud. Het grote probleem dat zich voordoet in deze opleidingswereld is dat het beroep Loopbaanadviseur niet beschermd is. Een ieder kan zich Loopbaanadviseur noemen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Loopbaanbegeleider

Coaching met de Bepper Balance Methode (2 losse dagen)
Dit is een 2-daagse training voor coachende en begeleidende professionals om te leren werken met de Bepper Balance Methode. Geschikt voor o.a.; Professionale coach Supervisor Intern begeleider Loopbaanbegeleider Teamcoach Mediator
Coachen met de Bepper Balance Methode (2 dagen achter elkaar)
Dit is een 2-daagse training voor coachende en begeleidende professionals om te leren werken met de Bepper Balance Methode. Geschikt voor o.a.; Professionale coach Supervisor Intern begeleider Loopbaanbegeleider Teamcoach Mediator
Loopbaanbegeleiding
Het geven van loopbaanadviezen en het opstellen van loopbaanplannen vormen een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse HR-activiteiten. Medewerkers maar ook organisaties hebben steeds meer behoefte aan helderheid en richting …
Train the trainer t.b.v. jobcoaches & jongerencoaches
Doel: De training is gericht om jobcoaches en jongerencoaches te leren hoe jongeren met afstand op de arbeidsmarkt het beste begeleidt kunnen worden op weg naar werk. Inhoud Loopbaanbegeleiding is …
Loopbaanbegeleiding 14 dagen
Het geven van loopbaanadviezen en het opstellen van loopbaanplannen vormen een steeds belangrijker onderdeel van de hedendaagse HR-activiteiten. Medewerkers maar ook organisaties hebben steeds meer behoefte aan helderheid en richting …
Meer opleidingen Loopbaanbegeleider

Weet je nog niet of je Loopbaanbegeleider wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Loopbaanbegeleider of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Loopbaanbegeleider

Met wie werkt een Loopbaanbegeleider samen? 

Een Loopbaanadviseur komt in contact met veel verschillende bedrijven, niet alleen omdat hun cliënten daar vaak vandaan komen, maar ook om te lobbyen en informatie in te winnen over arbeidsmarktperspectieven en beroepen. Hij heeft veel contact met loopbaancentra gezien daar ook veel mensen naar toe komen om informatie in te winnen over een carrière en loopbaan. 


 • Werknemer
 • Werkgever
 • Werkmaatschappij
 • Loopbaanadviesbureau of -centrum
Loopbaanbegeleider


Organisaties waar een Loopbaanbegeleider werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Loopbaanbegeleider meestal werkt.

Waar werkt een Loopbaanbegeleider?

 • Loopbaancentra
 • Werkmaatschappijen
 • Loopbaanadviseurs
 • Onderwijsinstelling

Meer weten over werken in de Human Resource Management (HR)?

Bekijk werken in Human Resource Management (HR)

Best beoordeelde werkgevers Loopbaanbegeleider

Waar kun je het beste werken als Loopbaanbegeleider? Hieronder vind je de best door de Loopbaanbegeleider beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Loopbaanbegeleider.

Competenties, Skills en Vaardigheden Loopbaanbegeleider:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Loopbaanbegeleider.

Welke competenties heeft een Loopbaanbegeleider nodig?

Een Loopbaanbegeleider heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Loopbaanbegeleider

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Loopbaanbegeleider passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Loopbaanbegeleider nodig? 

De Loopbaanadviseur is erg gericht op het behalen van succesen, in de zin dat hij er altijd naar streeft het goede advies te geven, zodat zijn cliënten verder kunnen. Een ambitieuze, zelfverzekerde houding geeft cliënten vertrouwen en kan zelfs aanstekelijk werken (Succesvolle werker). 

De Loopbaanadviseur is uitstekend in staat om informatie en contacten op verschillende manieren in te zetten. Hij weet zijn advies precies passend te maken voor een bepaalde persoon (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Loopbaanbegeleider


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Loopbaanbegeleider

Angelic Bloemberg is loopbaanbegeleider.

Ben je benieuwd wat een loopbaangeleider allemaal doet op een dag? Angelic Bloemberg vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Loopbaanbegeleider

Beoordeling van het beroep Loopbaanbegeleider

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Loopbaanbegeleider

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Loopbaanbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Loopbaanbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Loopbaanbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Loopbaanbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Loopbaanbegeleider iets voor je?

Zou je graag Loopbaanbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Loopbaanbegeleider bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Loopbaanbegeleider

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar