Directeur Voorlichting Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Voorlichting? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur voorlichting. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur voorlichting wordt.

Wat is een Directeur Voorlichting?

De Directeur Voorlichting geeft leiding aan een voorlichting en communicatie afdeling van de overheid, bijvoorbeeld van een ministerie. Hij houdt zich bezig met het zo duidelijk mogelijk overbrengen van overheidsinformatie op de burgers. Dit gebeurt via media, zoals krant, televisie, radio en websites. Hiervoor onderhouden de Directeur Voorlichting en zijn medewerkers het contact met de pers. Hij zorgt ervoor dat er communicatieplannen worden gemaakt, formuleert de inhoud van de boodschap en  denkt na over hoe de boodschap het best kan worden overgebracht.

Voorlichting vanuit de overheid wordt overheidscommunicatie genoemd. Er zijn verschillende soorten voorlichting vanuit de overheid. Door middel van persuasieve voorlichting probeert de overheid het gedrag van burgers te beïnvloeden. Educatieve voorlichting probeert burgers de juiste keuzes te laten maken. Via informatieve voorlichting wordt informatie verstrekt. Hiernaast heeft de overheid heeft de plicht openbaar en transparant te zijn, een Directeur Voorlichting houdt zich dan ook bezig met het openbaar maken, verklaren en toelichten van processen, documenten, keuzes en ontwikkelingen binnen de overheid. De Directeur Voorlichting zorgt er ook voor dat informatie vindbaar en bereikbaar is voor de burgers, en dat procedures, formulieren, folders en websites ‘burgervriendelijk’ zijn.

De Directeur Voorlichting geeft leiding aan een team van communicatiemedewerkers, woordvoerders en voorlichters. Hij houdt de planning en voortgang in de gaten, lost problemen op, motiveert de medewerkers van de afdeling en evalueert het beleid. De Directeur Voorlichting is verantwoordelijk voor de uitvoering van het externe communicatiebeleid.

Wil je werken als Directeur Voorlichting?

Werk je al als Directeur Voorlichting en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Voorlichting worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Voorlichting, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Voorlichting in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Communicatiemedewerker
 • Persvoorlichter
 • Journalist
 • Mediaplanner

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €5000 tot €7000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Voorlichting

Wat verdient een Directeur Voorlichting?

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van een Directeur Voorlichting zijn vastgelegd in de CAO voor rijksambtenaren. Een Directeur Voorlichting verdient tussen de €5000 en €7000 bruto per maand. Ook zijn onder andere vakantiedagen, reiskostenvergoeding en een pensioenregeling vastgelegd in de CAO.

Salarisschaal Directeur Voorlichting

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Voorlichting

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Voorlichting

Wat is de toekomst van Directeur Voorlichting?

Het arbeidsmarktperspectief van een Directeur Voorlichting is redelijk. Directeur Voorlichting is een hoge functie waar veel ervaring voor nodig is, verder doorgroeien wat betreft salaris kan door de overstap te maken naar het bedrijfsleven.

Baankans Directeur Voorlichting

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Voorlichting worden: Opleidingen tot Directeur Voorlichting

Wil je directeur voorlichting worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur Voorlichting? 

Een HBO of WO studie in de richting van communicatie of journalistiek kan de basis zijn om Directeur Voorlichting te worden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Voorlichting

Post-HBO Senior Strategische Bedrijfskunde
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een strategische meerwaarde te bieden voor uw organisatie. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere manager, …
Post-HBO Senior Strategic Management Non-Profit
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een strategische meerwaarde te bieden voor uw organisatie. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere manager, …
Post-HBO Senior General Management Non-Profit (1 jaar)
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een strategische toegevoegde waarde te bieden voor uw organisatie. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere …
Post-HBO Senior Strategic Management Zorg en Welzijn
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een strategische meerwaarde te bieden voor uw organisatie. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere manager, …
Post-HBO Senior General Management (1 jaar)
Na afloop van deze opleiding bent u in staat om op een doeltreffende manier een strategische toegevoegde waarde te bieden voor uw organisatie. Doelgroep Deze opleiding is ontwikkeld voor iedere …
Meer opleidingen Directeur Voorlichting

Weet je nog niet of je Directeur Voorlichting wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Voorlichting of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Voorlichting

Met wie werkt een Directeur Voorlichting samen? 

De Directeur Voorlichting geeft leiding aan de team van communicatiedeskundigen, zoals een CommunicatiemedewerkerPersvoorlichter of Mediaplanner. Ook mensen die teksten schrijven, brochures vormgeven of reclames maken deel uit van het team dat de overheidsvoorlichting verzorgd. Zij vallen dan ook onder de verantwoordelijkheid van de Directeur Voorlichting.


 • Communicatiemedewerker
 • Persvoorlichter
 • Journalist
 • Mediaplanner
Directeur Voorlichting


Organisaties waar een Directeur Voorlichting werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Voorlichting meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Voorlichting?

Directeur Voorlichting is een functie bij de overheid. Een soortgelijke functie in het bedrijfsleven is Communicatiemanager. Een Directeur Voorlichting kan bijvoorbeeld voor een ministerie werken of voor een gemeente.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Voorlichting

Waar kun je het beste werken als Directeur Voorlichting? Hieronder vind je de best door de Directeur Voorlichting beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Voorlichting.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Voorlichting:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Voorlichting.

Welke competenties heeft een Directeur Voorlichting nodig?

Een Directeur Voorlichting heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Voorlichting

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Voorlichting passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Voorlichting nodig? 

De Directeur Voorlichting geeft leiding aan meerdere medewerkers. Hij kan goed delegeren, heeft een sterke visie en is overtuigend (Baas). Daarnaast kan de Directeur ook goed motiveren en is hij doelgericht (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Voorlichting


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Directeur Voorlichting

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Voorlichting

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Voorlichting

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Voorlichting

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Voorlichting dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Voorlichting belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Voorlichting. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Voorlichting iets voor je?

Zou je graag Directeur Voorlichting willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Voorlichting bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Voorlichting

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar