Hoofd PR Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hoofd PR? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd pr. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd pr wordt.

 

Wat is een Hoofd PR?

Een Hoofd PR is verantwoordelijk voor de werkzaamheden van een PR-team en adviseert de directie aangaande het communicatiebeleid. Vervolgens wordt het beleid door het Hoofd PR opgesteld en  de medewerkers aan die het beleid uit moeten voeren en vormgeven aangestuurd. Daarnaast zorgt het Hoofd PR ervoor dat het bedrijf dikwijls en op een positieve manier in de media verschijnt. Daarnaast moeten klanten op de hoogte gehouden worden ten aanzien van nieuwe ontwikkelingen en/of producten.  

Wil je werken als Hoofd PR?

Werk je al als Hoofd PR en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hoofd PR worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hoofd PR, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hoofd PR in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Directie
 • PR-team
 • contentmanager
 • communicatieadviseur
 • PR-functionaris

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2300 tot €8431

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

12


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hoofd PR

Wat verdient een Hoofd PR?

Voor de functie Hoofd PR zijn er vaak gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing. Zeker bij de commerciële bedrijven is de kans op een lease-auto en telefoon van de zaak groot. Daarnaast wordt er vaak een 13de maand en vakantietoeslag uitgekeerd.

Salarisschaal Hoofd PR

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hoofd PR

Op zoek naar een nieuwe baan als Hoofd PR? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hoofd PR. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hoofd PR vacatures

Hoofd Productie allround bouwbedrijf (Brabant)
Van Leeuwen P&O
Onze relatie is een middelgroot, zelf ontwikkelend bouwbedrijf in regio De Kempen en een gerenommeerde partij in de bouwwereld; een bedrijf dat in bijna 100 jaar is uitgegroeid tot een …
Sr. Projectontwikkelaar/ Hoofd Projectontwikkeling
Van Leeuwen P&O
Onze opdrachtgever in de regio Eindhoven is gespecialiseerd in projectmanagement en projectontwikkeling. Er werken circa 12 medewerkers met ieder hun specifieke deskundigheden, taken en verantwoordelijkheden. Zij zijn actief in complete …
Ass. Hoofd productie Gevelbouw
Van Leeuwen P&O
Onze opdrachtgever is een specialist in ontwerp, engineering, bewerking en montage van vaak hoogwaardige gevels en gevelbekledingen. Deze worden uitgevoerd in o.a. aluminium, zink, RVS, Trespa, composiet en overige gevelmaterialen. …
Hoofd Projectmanager
Kracht Recruitment
Jij als hoofd projectmanager zal managen over de projectmanagers, kwaliteitsmanagers, tendermanagers en totaal engineering. Aan jou de taak om deze afdeling op een hoger niveau te krijgen en deze uit …
Hoofd Productie
TalentScoutZ
Clubprofiel Onze klantrelatie is een succesvol bouwbedrijf in de regio Eindhoven met een goede reputatie en staan hoog aangeschreven in de bouw. Deze club werd in 1926 opgericht en heeft …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hoofd PR

Wat is de toekomst van Hoofd PR?

Veel bedrijven hebben een PR-team en zo ook een Hoofd PR. Er is dus een ruim arbeidsmarktperspectief. Er zijn echter niet heel veel doorgroeimogelijkheden aangezien het Hoofd PR reeds aan het hoofd staat van de PR en communicatieafdeling.

Huidige aantal vacatures

12


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hoofd PR worden: Opleidingen tot Hoofd PR

Wil je hoofd pr worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Hoofd PR? 

Een vereiste voor Hoofd PR is HBO of WO denkniveau. Er kan vanuit verschillende hoeken gekozen worden voor een loopbaan in de PR. Zo zijn verschillende studies op het gebied van communicatie, taal, kunst, cultuur, media en economie toereikend. Een aantal voorbeelden:

Economie (HBO)

Journalistiek (HBO)

Master Bedrijfscommunicatie, na een Bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen (WO).

De 2 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hoofd PR

Sales B (Verkoopleider of Accountmanager)
Met dit diploma kun je jezelf ook goed verkopen bij een werkgever! Het Sales-B examen is bedoeld voor personen die betrokken zijn bij het opstellen van en die verantwoordelijk zijn …
Timemanagement
Menig professional is al eens naar een timemanagementtraining geweest of heeft er op zijn minst al het een en ander over gelezen. Om daarna met veel enthousiasme alle aangedragen “tips …
Meer opleidingen Hoofd PR

Weet je nog niet of je Hoofd PR wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hoofd PR of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Hoofd PR

Met wie werkt een Hoofd PR samen? 

Het hoofd PR heeft veel contact met de directie bij het bepalen van een strategie. Daarnaast leidt het Hoofd een PR -en communicatieteam en onderhoudt hij contacten met de pers en redacteuren. Hij  bevindt zich zo in een breed netwerk.


 • Directie
 • PR-team
 • contentmanager
 • communicatieadviseur
 • PR-functionaris
Hoofd PR


Organisaties waar een Hoofd PR werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hoofd PR meestal werkt.

Waar werkt een Hoofd PR?

Zowel overheidsinstellingen als commerciële organisaties gebruiken een PR-team om een beeld van het bedrijf via de media neer te zetten.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Hoofd PR

Waar kun je het beste werken als Hoofd PR? Hieronder vind je de best door de Hoofd PR beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hoofd PR.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hoofd PR:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hoofd PR.

Welke competenties heeft een Hoofd PR nodig?

Een Hoofd PR heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hoofd PR

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hoofd PR passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hoofd PR nodig? 

Het Hoofd PR is als leidinggevende een typische baas. Iemand die gezaghebbend is, maar tevens energiek en vol zelfvertrouwen. Hoewel hij opstandig en dominant kan zijn, is het een zorgzame en oprechte leider (Baas).

Daarnaast is een Hoofd PR zelfverzekerd, gedreven een ijverig. Oppervlakkigheid en ijdelheid kunnen soms de overhand nemen, maar daar staan betrouwbaarheid en waardering tegenover (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hoofd PR


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hoofd PR

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hoofd PR

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hoofd PR

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hoofd PR

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hoofd PR dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hoofd PR belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hoofd PR. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hoofd PR iets voor je?

Zou je graag Hoofd PR willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hoofd PR bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hoofd PR

anoniem

Voldoen studies als bedrijfskunde en sociologie op wo niveau?

anoniem

Voldoen studies als bedrijfskunde en sociologie op wo niveau?

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar