Directeur Ontwikkeling Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Ontwikkeling? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur ontwikkeling. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur ontwikkeling wordt.

Wat is een Directeur Ontwikkeling?

De directeur Ontwikkeling leidt de ontwikkelingsafdeling in een bedrijf. De directeur Ontwikkeling is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig met het groeiproces binnen het bedrijf waar de afdeling bij hoort. Ze kijken voortdurend wat er moet gebeuren om op de groei of daling te anticiperen.  De directeur Ontwikkeling heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Ontwikkeling de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Ontwikkeling hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Ontwikkeling is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de ontwikkelingsafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Ontwikkeling goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Ontwikkeling om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Ontwikkeling bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Ontwikkeling dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Ontwikkeling om snel in te zien wanneer iemand of een team op de ontwikkeling afdeling niet goed functioneert. De directeur Ontwikkeling wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Ontwikkeling verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Ontwikkeling moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de ontwikkeling zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Ontwikkeling neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de ontwikkeling. Tot slot overlegt de directeur Ontwikkeling veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de ontwikkeling bij hoort. 

Wil je werken als Directeur Ontwikkeling?

Werk je al als Directeur Ontwikkeling en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Ontwikkeling worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Ontwikkeling, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Ontwikkeling in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Ontwikkeling

Wat verdient een Directeur Ontwikkeling?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Ontwikkeling onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Ontwikkeling tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Ontwikkeling

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Ontwikkeling

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Ontwikkeling

Wat is de toekomst van Directeur Ontwikkeling?

 

De directeur Ontwikkeling moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Ontwikkeling dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Ontwikkeling al de hoogste functie is binnen de ontwikkeling. Wel zou het kunnen dat de directeur Ontwikkeling begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Ontwikkeling zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Ontwikkeling

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Ontwikkeling worden: Opleidingen tot Directeur Ontwikkeling

Wil je directeur ontwikkeling worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur Ontwikkeling? 

 

De directeur Ontwikkeling heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Ontwikkeling dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Ontwikkeling verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de ontwikkeling. Het is van belang dat de directeur Ontwikkeling een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Ontwikkeling een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Ontwikkeling

Training sales management (leergang)
Omschrijving Sales Management gaat over het effectief vertalen van de behoeften en wensen van de markt naar passende dienstverlening, aanbod en service. De training biedt kennis over actuele inzichten en …
Inventarisatiedag│Team│Team ontwikkeling│Coaching│Verbeterpunten
Doel: van deze coaching is een helder inzichtelijk stappenplan in de kaart brengen ter oplossing of verbetering van geconstateerde nog niet optimale situaties/verbeteringspunten binnen het bedrijf. Prioriteitsstelling wat betreft de …
Women Leadership Coachprogramma; voor vrouwen IN en ONDERWEG naar een toppositie (Coachtraject van 10 uur)
Opereer je in de top of ben je onderweg hier naartoe? Zoek jij een versnelling in je persoonlijke groei of naar de volgende stap? Ik help je graag met jouw …
Incompany - Psychologie voor managers in de praktijk
Dit programma bieden wij incompany aan i.s.m. Bongers&Partners. Dit kan al vanaf 6 deelnemers. Psychologie geeft een vernieuwende en heldere kijk op het gedrag van mensen. Leer hoe u twee boeiende …
Brout of the Box maatwerk
Wij maken nooit een programma alleen, die arrogantie hebben we niet.Wij kunnen niet bepalen wat goed is voor onze klant. Dat doen wij samen. In de Brout lab. In …
Meer opleidingen Directeur Ontwikkeling

Weet je nog niet of je Directeur Ontwikkeling wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Ontwikkeling of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Ontwikkeling

Met wie werkt een Directeur Ontwikkeling samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Ontwikkeling deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Ontwikkeling verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Ontwikkeling de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Ontwikkeling contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Ontwikkeling aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Ontwikkeling een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Ontwikkeling regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Ontwikkeling


Organisaties waar een Directeur Ontwikkeling werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Ontwikkeling meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Ontwikkeling?

 

De directeur Ontwikkeling zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Productie?

Bekijk werken in Productie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Ontwikkeling

Waar kun je het beste werken als Directeur Ontwikkeling? Hieronder vind je de best door de Directeur Ontwikkeling beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Ontwikkeling.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Ontwikkeling:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Ontwikkeling.

Welke competenties heeft een Directeur Ontwikkeling nodig?

Een Directeur Ontwikkeling heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Ontwikkeling

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Ontwikkeling passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Ontwikkeling nodig? 

 

 

De directeur Ontwikkeling dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Ontwikkeling veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Ontwikkeling moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Ontwikkeling een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Ontwikkeling. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Ontwikkeling


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Ontwikkeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Ontwikkeling

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Ontwikkeling

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Ontwikkeling

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Ontwikkeling dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Ontwikkeling belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Ontwikkeling. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Ontwikkeling iets voor je?

Zou je graag Directeur Ontwikkeling willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Ontwikkeling bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Ontwikkeling

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar