Directeur Public Relations Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Public Relations? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur public relations. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur public relations wordt.

Wat is een Directeur Public Relations?

 

De directeur Public Relations  leidt de Public Relations  afdeling in een bedrijf. De directeur Public Relations  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Public Relations binnen het bedrijf.  De directeur Public Relations  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Public Relations  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Public Relations  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Public Relations  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Public Relations  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Public Relations  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Public Relations  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Public Relations  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Public Relations  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Public Relations  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Public Relations  afdeling niet goed functioneert. De directeur Public Relations  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Public Relations  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Public Relations  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Public Relations  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Public Relations  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Public Relations . Tot slot overlegt de directeur Public Relations  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Public Relations  bij hoort. 

Wil je werken als Directeur Public Relations?

Werk je al als Directeur Public Relations en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Public Relations worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Public Relations, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Public Relations in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Public Relations

Wat verdient een Directeur Public Relations?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Public Relations  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Public Relations  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur Public Relations

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur Public Relations

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Public Relations

Wat is de toekomst van Directeur Public Relations?

 

De directeur Public Relations  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Public Relations  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Public Relations  al de hoogste functie is binnen de Public Relations . Wel zou het kunnen dat de directeur Public Relations  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Public Relations  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Public Relations

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur Public Relations worden: Opleidingen tot Directeur Public Relations

Wil je directeur public relations worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Directeur Public Relations? 

 

De directeur Public Relations  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Public Relations. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Public Relations  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Public Relations  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Public Relations . Het is van belang dat de directeur Public Relations  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Public Relations  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur Public Relations

Meer opleidingen Directeur Public Relations

Weet je nog niet of je Directeur Public Relations wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur Public Relations of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur Public Relations

Met wie werkt een Directeur Public Relations samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Public Relations  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Public Relations  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Public Relations  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Public Relations  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Public Relations  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Public Relations  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Public Relations  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Public Relations


Organisaties waar een Directeur Public Relations werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Public Relations meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Public Relations?

 

De directeur Public Relations  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Directeur Public Relations

Waar kun je het beste werken als Directeur Public Relations? Hieronder vind je de best door de Directeur Public Relations beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Public Relations.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Public Relations:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Public Relations.

Welke competenties heeft een Directeur Public Relations nodig?

Een Directeur Public Relations heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Public Relations

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Public Relations passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Public Relations nodig? 

 

De directeur Public Relations  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Public Relations  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Public Relations  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Public Relations  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Public Relations . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Public Relations


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Public Relations

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Public Relations

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Public Relations

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Public Relations

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Public Relations dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Public Relations belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Public Relations. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Public Relations iets voor je?

Zou je graag Directeur Public Relations willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Public Relations bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Public Relations

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar