Directeur Communicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur Communicatie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur communicatie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur communicatie wordt.

 

Wat is een Directeur Communicatie?

 

De directeur Communicatie  leidt de Communicatie  afdeling in een bedrijf. De directeur Communicatie  is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. Deze werknemers houden zich bezig de Communicatie binnen het bedrijf.  De directeur Communicatie  heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Communicatie  de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Communicatie  hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Communicatie  is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Communicatie  afdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Communicatie  goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Communicatie  om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Communicatie  bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Communicatie  dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Communicatie  om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Communicatie  afdeling niet goed functioneert. De directeur Communicatie  wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Communicatie  verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Communicatie  moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Communicatie  zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Communicatie  neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Communicatie . Tot slot overlegt de directeur Communicatie  veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Communicatie  bij hoort. Wil je werken als Directeur Communicatie?

Werk je al als Directeur Communicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur Communicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur Communicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur Communicatie in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur Communicatie

Wat verdient een Directeur Communicatie?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Communicatie  onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Communicatie  tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

 

Salarisschaal Directeur Communicatie

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur Communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur Communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur Communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur Communicatie vacatures

Vacature Directeur Communicatie & Marketing
VU Amsterdam via Merwede Executive Search
DE VU De Vrije Universiteit Amsterdam neemt met wetenschappelijk en waardengedreven onderwijs, onderzoek en valorisatie, verantwoordelijkheid voor mens en planeet. Bijdragen aan een betere wereld, door onderscheidend onderwijs en grensverleggend …
Vacature Strategisch adviseur / teamleider Communicatie
Gemeente Bloemendaal
Strategisch Adviseur / Teamleider Communicatie Wij zijn op zoek naar een ervaren strategische communicatieadviseur die een stevige sparringpartner is voor het bestuur, collega’s en de gemeentelijke organisatie. Daarnaast geef je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur Communicatie

Wat is de toekomst van Directeur Communicatie?

 

De directeur Communicatie  moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Communicatie  dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Communicatie  al de hoogste functie is binnen de Communicatie . Wel zou het kunnen dat de directeur Communicatie  begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Communicatie  zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Baankans Directeur Communicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur Communicatie worden: Opleidingen tot Directeur Communicatie

Wil je Directeur Communicatie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur Communicatie.

Hoe word je een Directeur Communicatie? 

 

De directeur Communicatie  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of Communicatie. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Communicatie  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Communicatie  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Communicatie . Het is van belang dat de directeur Communicatie  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Communicatie  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Directeur Communicatie

Praktisch Leiderschap
Leiding geven om het optimale uit jezelf en/of je medewerkers te halen Is leiding geven één van je dagelijkse taken, maar loopt dit niet altijd naar wens? Je bent  manager, …
Praktisch Leiderschap
Onderhandelen en afsluittechnieken
Waarom Hoe krijg je jouw zin en bereik je jouw doel in het onderhandelingsproces? Ben je te vriendelijk dan lopen ze over je heen en ben je te assertief heb …
Onderhandelen en afsluittechnieken
Speedmailen, Turn het email monster om tot een krachtige werktool.
Boek Speedmailen, Turn het email monster om tot een krachtige werktool. Droom je van een lege inbox, maar weet je niet hoe je dit voor elkaar moet krijgen? Elke dag …
Speedmailen, Turn het email monster om tot een krachtige werktool.
Presenteren kun je leren
Wanneer je in staat bent jouw boodschap over te brengen, zodat anderen in beweging komen, dan gaat er iets moois gebeuren. Dan ontstaan de ideeën, worden de koppen bij elkaar …
Presenteren kun je leren
Denkstijlen leren herkennen
De manier van denken beïnvloedt het gedrag, de manier waarop mensen de wereld ervaren en hoe mensen communiceren. Dat geldt zo voor jezelf, jouw collega’s en jouw medewerkers. Maar niet …
Denkstijlen leren herkennen

Omscholen of doorgroeien tot Directeur Communicatie

Als je Directeur Communicatie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur Communicatie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur Communicatie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur Communicatie?

Competenties en Vaardigheden Directeur Communicatie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur Communicatie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur Communicatie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Communicatie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Directeur Communicatie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur Communicatie. Als Directeur Communicatie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur Communicatie:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur Communicatie

Vakkennis voor een Directeur Communicatie

Het is voor een Directeur Communicatie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur Communicatie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur Communicatie


Werkervaring Directeur Communicatie

Het is voor een startend Directeur Communicatie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur Communicatie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur verkoop, Directeur Communicatie .

Iets anders leren?

Is Directeur Communicatie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur Communicatie

Met wie werkt een Directeur Communicatie samen? 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Communicatie  deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Communicatie  verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Communicatie  de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Communicatie  contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Communicatie  aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Communicatie  een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Communicatie  regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar.

 

 

 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur Communicatie


Organisaties waar een Directeur Communicatie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur Communicatie meestal werkt.

Waar werkt een Directeur Communicatie?

 

 

De directeur Communicatie  zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Directeur Communicatie

Waar kun je het beste werken als Directeur Communicatie? Hieronder vind je de best door de Directeur Communicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur Communicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur Communicatie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur Communicatie.

Welke competenties heeft een Directeur Communicatie nodig?

Een Directeur Communicatie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur Communicatie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur Communicatie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur Communicatie nodig? 

 

De directeur Communicatie  dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Communicatie  veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Communicatie  moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Communicatie  een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Communicatie . Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur Communicatie


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur Communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur Communicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur Communicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur Communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur Communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur Communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur Communicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur Communicatie iets voor je?

Zou je graag Directeur Communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur Communicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur Communicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar