Projectmanager Communicatie Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Projectmanager Communicatie? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep projectmanager communicatie. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je projectmanager communicatie wordt.

 

Wat is een Projectmanager Communicatie?

 

De Projectmanager Communicatie geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn op de communicatie afdeling van een bedrijf.  De Projectmanager Communicatie zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Dit doet de project manager voor bepaalde projecten die op dat moment lopen op de afdeling. Het is goed mogelijk dat er voor andere projecten andere projectmanagers aangesteld zijn zodat de verantwoordelijkheid verdeeld is. De Projectmanager Communicatie is verantwoordelijk voor het team zelf. De Projectmanager Communicatie mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de Projectmanager Communicatie ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de Projectmanager Communicatie krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de Projectmanager Communicatie zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de Projectmanager Communicatie de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de Projectmanager Communicatie.  De Projectmanager Communicatie is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de Projectmanager Communicatie zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De Projectmanager Communicatie moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de Projectmanager Communicatie het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de Projectmanager Communicatie hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de Projectmanager Communicatie naar de directeur van de communicatie afdeling van het bedrijf.  Wil je werken als Projectmanager Communicatie?

Werk je al als Projectmanager Communicatie en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Projectmanager Communicatie worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Projectmanager Communicatie, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Projectmanager Communicatie in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Personeel
  • Klanten
  • Directeur

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3500 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Projectmanager Communicatie

Wat verdient een Projectmanager Communicatie?

 

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de Projectmanager Communicatie verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de Projectmanager Communicatie  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de Projectmanager Communicatie   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de Projectmanager Communicatie   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de Projectmanager Communicatie   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen.

 

Salarisschaal Projectmanager Communicatie

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Projectmanager Communicatie

Er zijn geen vacatures Projectmanager Communicatie aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Projectmanager Communicatie in werkt.

Meer weten over de sector waar een Projectmanager Communicatie in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Projectmanager Communicatie

Wat is de toekomst van Projectmanager Communicatie?

 

Het arbeidsperspectief voor de Projectmanager Communicatie   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de Projectmanager Communicatie  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de Projectmanager Communicatie   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de Projectmanager Communicatie   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de Projectmanager Communicatie  over moet waken en in het aantal mensen dat de Projectmanager Communicatie   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de Projectmanager Communicatie  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de Projectmanager Communicatie   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de Projectmanager Communicatie   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Baankans Projectmanager Communicatie

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Projectmanager Communicatie worden: Opleidingen tot Projectmanager Communicatie

Wil je Projectmanager Communicatie worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Projectmanager Communicatie.

Hoe word je een Projectmanager Communicatie? 

 

Om Projectmanager Communicatie te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als projectmanager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de Projectmanager Communicatie de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de Projectmanager Communicatie. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar projectmanager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De Projectmanager Communicatie zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.  

 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Projectmanager Communicatie

Agile Software Testing
In deze Agile training / cursus maakt u kennis met de verschillende agile methodieken. U leert onder andere de verschillende Agile testtechnieken en hoe u deze technieken kunt toepassen in …
Agile Software Testing
Projectmanagement: projectplanning & voortgangsbewaking, stakeholdermanagement & communicatie
Door maatschappelijke veranderingen en de enorme technologische vooruitgang van de laatste jaren moeten organisaties steeds sneller inspelen op de gewijzigde marktsituatie. De time to market van producten moet zo kort …
Projectmanagement: projectplanning & voortgangsbewaking, stakeholdermanagement & communicatie
Projectmanagement
Haal het optimale uit je rol als beginnend projectmanager! Ben jij projectmedewerker of (beginnend) projectmanager en op zoek naar de juiste methodiek en handvatten om een project gestructureerd naar een …
Projectmanagement
IPMA-PMO (Project Management Office)
Planmatig en projectmatig werken Wat is een Project Management Office (PMO) Taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van het PMO Rol- en taakverdeling tussen het PMO, de projectleider en de projectmanager Taken …
IPMA-PMO (Project Management Office)
IPMA-D [IPMA-D] projectmanagement.
IPMAD behandelt de essentiele zaken die een projectmanager dient te weten als hij een project wil managen. Van planning, managing fasen, risk assesment, communicatie met stakeholders tot soft kills waarbij …
IPMA-D [IPMA-D] projectmanagement.

Omscholen of doorgroeien tot Projectmanager Communicatie

Als je Projectmanager Communicatie wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Projectmanager Communicatie zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Projectmanager Communicatie

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Projectmanager Communicatie?

Competenties en Vaardigheden Projectmanager Communicatie

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Projectmanager Communicatie nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Projectmanager Communicatie nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Projectmanager Communicatie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Projectmanager Communicatie

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Projectmanager Communicatie. Als Projectmanager Communicatie wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Projectmanager Communicatie:


zie volledige beschrijving persoonstype Projectmanager Communicatie

Vakkennis voor een Projectmanager Communicatie

Het is voor een Projectmanager Communicatie ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Projectmanager Communicatie zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Projectmanager Communicatie

Agile Software Testing
In deze Agile training / cursus maakt u kennis met de verschillende agile methodieken. U leert onder andere de verschillende Agile testtechnieken en hoe u deze technieken kunt toepassen in …
Agile Software Testing
IPMA
IPMA voor de beginnende projectmanager. Een introductie in de Internationale certificering. IPMA-D is een internationaal erkende certificering voor de beginnende projectmanager, waarbij de kandidaat getest wordt op zijn of haar …
IPMA

Werkervaring Projectmanager Communicatie

Het is voor een startend Projectmanager Communicatie die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Projectmanager Communicatie is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Projectmanager IT .

Iets anders leren?

Is Projectmanager Communicatie het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Projectmanager Communicatie

Met wie werkt een Projectmanager Communicatie samen? 

 

De Projectmanager Communicatie  heeft veel te maken met het personeel van het project waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de Projectmanager Communicatie  komen met vragen die de Projectmanager Communicatie  moet beantwoorden of problemen die de Projectmanager Communicatie   moet oplossen omtrent de projecten waar hij/zij verantwoordelijk voor is. Tevens heeft de Projectmanager Communicatie  veel te maken met klanten. De Projectmanager Communicatie  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de Projectmanager Communicatie   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De Projectmanager Communicatie   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 


  • Personeel
  • Klanten
  • Directeur
Projectmanager Communicatie


Organisaties waar een Projectmanager Communicatie werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Projectmanager Communicatie meestal werkt.

Waar werkt een Projectmanager Communicatie?

 

De Projectmanager Communicatie zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector.

 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Projectmanager Communicatie

Waar kun je het beste werken als Projectmanager Communicatie? Hieronder vind je de best door de Projectmanager Communicatie beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Projectmanager Communicatie.

Competenties, Skills en Vaardigheden Projectmanager Communicatie:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Projectmanager Communicatie.

Welke competenties heeft een Projectmanager Communicatie nodig?

Een Projectmanager Communicatie heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Projectmanager Communicatie

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Projectmanager Communicatie passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Projectmanager Communicatie nodig? 

 

De Projectmanager Communicatie  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de Projectmanager Communicatie  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Of wanneer een bepaald project geen vooruitgang boekt. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de Projectmanager Communicatie  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De Projectmanager Communicatie  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Bekijk de persoonstypen voor Projectmanager Communicatie


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Projectmanager Communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Projectmanager Communicatie

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Projectmanager Communicatie

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Projectmanager Communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Projectmanager Communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Projectmanager Communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Projectmanager Communicatie. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Projectmanager Communicatie iets voor je?

Zou je graag Projectmanager Communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Projectmanager Communicatie bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Projectmanager Communicatie

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar