Social Media Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Social Media Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep social media manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je social media manager wordt.

 

Wat is een Social Media Manager?

De Social Media Manager is verantwoordelijk voor het community management op diverse sociale media platformen. De Social Media Manager ontwikkelt, activeert en beheert de verschillende platformen en zet deze op verschillende manieren voor de organisatie in.

Social media
Sociale media is een verzamelnaam voor alle online platformen. Gebruikers van deze platformen kunnen zonder of met minimale tussenkomst van een redactie inhoud delen. Interactie en dialoog zijn de kernwoorden van sociale media. Onder sociale media vallen bijvoorbeeld weblogs en fora, maar ook diverse sociale netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn.

Werkzaamheden
De Social Media Manager zet een organisatie in de markt op de online platformen. Zo maakt de Social Media Manager accounts aan bij sociale netwerken om inhoud te kunnen delen. De Social Media Manager zorgt voor naamsbekendheid, een positieve merkbeleving, houdt klanten op de hoogte en onderhoudt contact met de klanten via deze sociale media. De Social Media Manager kent de markt, weet wat de klanten willen weten en ziet toe op een goed gebruik van sociale media.

De Social Media Manager is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sociale media, coördineert de sociale media en rapporteert over de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten. De Social Media Manager moet hiervoor een goed analytisch inzicht hebben, de markt kennen en een goede kennis hebben van sociale media en communicatie.

Specialisaties

Je ziet anno 2018 al veel verschillende expertises binnen social media marketing. Zo heb je bijvoorbeeld het gedeelte webcare, maar ook social media advertising en social video marketing.Wil je werken als Social Media Manager?

Werk je al als Social Media Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Social Media Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Social Media Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Social Media Manager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Online Media Specialist
  • Communicatieadviseur
  • Communicatiemedewerker

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2500 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Social Media Manager

Wat verdient een Social Media Manager?

Het salaris van de startende Social Media Manager ligt vaak rond de €2500,- en kan oplopen tot 4000,-. De Social Media Manager heeft daarnaast vaak goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Salarisschaal Social Media Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Social Media Manager

Er zijn geen vacatures Social Media Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Social Media Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Social Media Manager in werkt

Bekijk werken in Marketing & Communicatie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Social Media Manager

Wat is de toekomst van Social Media Manager?

Het gebruik van sociale media is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor is de vraag naar Social Media Managers gestegen. Door ervaring op te doen en succesvol sociale media voor organisaties in te zetten kan de Social Media Manager doorgroeien naar grotere projecten en bedrijven.

Baankans Social Media Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Social Media Manager worden: Opleidingen tot Social Media Manager

Wil je Social Media Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Social Media Manager.

Hoe word je een Social Media Manager? 

De Social Media Manager heeft vaak een opleiding op het gebied van communicatie afgerond. Dit kan bijvoorbeeld HBO Communicatie zijn of WO Communicatie- en Informatiewetenschappen. Deze opleidingen duren drie tot vier jaar. Hiernaast zijn ook diverse cursussen en thuisopleiding op het gebied van communicatie en sociale media te volgen.

De 10 best beoordeelde opleidingen tot Social Media Manager

Social Media Management - Durf te kiezen!
Social Media Management Geen enkele ondernemer kan meer zonder Social Media. Maar hoe begin je er nu aan of hoe zet je het effectief in? Hoe bereik je met Social …
Marketing Manager Thuisstudie
Leg een stevige marketingbasis en volg de opleiding Marketing ManagerWat komt er het eerste in je op bij het begrip ‘marketing’? Reclame en social media? Veel mensen denken al snel …
Marketing Manager E-Learning
Leg een stevige marketingbasis en volg de opleiding Marketing ManagerWat komt er het eerste in je op bij het begrip ‘marketing’? Reclame en social media? Veel mensen denken al snel …
Opleiding Community management
Een (online) community is een geweldig platform om kennis te delen, je merk te versterken en een waardevol netwerk op te bouwen. Maar zo’n community opzetten gaat niet vanzelf. En …
Masterclass Knowledge Management, managen van kennis.
Zorg dat je kennis in de organisatie borgt en weet waar deze te vinden is. Op deze wijze kan je competenties managen van de medewerkers en andere resources. Ook kan …Omscholen of doorgroeien tot Social Media Manager

Als je Social Media Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Social Media Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Social Media Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Social Media Manager?

Competenties en Vaardigheden Social Media Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Social Media Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Social Media Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Social Media Manager

Trainingen & cursussen Analytisch
Trainingen & cursussen Initiatief ontplooien
Trainingen & cursussen Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Social Media Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Social Media Manager. Als Social Media Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Social Media Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Social Media Manager

Vakkennis voor een Social Media Manager

Het is voor een Social Media Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Social Media Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Social Media Manager

Marketing Manager E-Learning
Leg een stevige marketingbasis en volg de opleiding Marketing ManagerWat komt er het eerste in je op bij het begrip ‘marketing’? Reclame en social media? Veel mensen denken al snel …
Marketing Manager E-Learning
The Business of Sport Management
With Perlego (The Spotify for Books) you get unlimited access to more than 250,000 professional and self-development books in one simple space for one simple price. You can learn on …
The Business of Sport Management
Kantoorpraktijk
Kantoorpraktijk   De secretaresse is een veelomvattend beroep. De cursus Kantoorpraktijk behandelt zaken zoals agendabeheer, telefoneren en ontvangst van bezoekers. Daarnaast wordt ook met de computer gewerkt. Internetten, e-mailen en
Kantoorpraktijk

Werkervaring Social Media Manager

Het is voor een startend Social Media Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Social Media Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Social Media Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Netwerk Social Media Manager

Met wie werkt een Social Media Manager samen? 

De Social Media Manager werkt vaak samen met andere communicatie- en sociale media specialisten. De Social Media Manager werkt vaak op een communicatieafdeling en onderhoudt samen met anderen sociale media.


  • Online Media Specialist
  • Communicatieadviseur
  • Communicatiemedewerker
Social Media Manager


Organisaties waar een Social Media Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Social Media Manager meestal werkt.

Waar werkt een Social Media Manager?

De Social Media Manager kan voor uiteenlopende organisaties werken. Zowel kleine, middelgrote als grote organisaties maken steeds vaker gebruik van sociale media. Sommige organisatie hebben hier een speciale Social Media Manager voor in dienst. De Social Media Manager kan voor zowel profit als non-profit organisaties werken.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Social Media Manager

Waar kun je het beste werken als Social Media Manager? Hieronder vind je de best door de Social Media Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Social Media Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Social Media Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Social Media Manager.

Welke competenties heeft een Social Media Manager nodig?

Een Social Media Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Social Media Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Social Media Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Social Media Manager nodig? 

De Social Media Manager moet een goed analytisch inzicht hebben, kennis hebben van de markt en de klanten en beschikken over een goede kennis van en affiniteit met sociale media. De Social Media Manager moet kunnen bepalen hoe en welke sociale media ingezet worden (Baas). De Social Media Manager moet doelgericht en zelfverzekerd te werk gaan (Succesvolle werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Social Media Manager


Baas


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Social Media Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Social Media Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Social Media Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Social Media Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Social Media Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Social Media Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Social Media Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Social Media Manager iets voor je?

Zou je graag Social Media Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Social Media Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Social Media Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar