U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Planteninkoper

Planteninkoper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een planteninkoper? Lees de functieomschrijving.

Een Planteninkoper is iemand die planten inkoopt bij kwekers (en ervoor zorgt dat de planten bij de klant aankomen).
 
Werkzaamheden van de Planteninkoper:
- Bestellingen verwerken
- Bestellingen doorsturen naar kwekers
- Controleren dat planten daadwerkelijk worden geleverd
- Afhandelingen invoeren in het systeem
- Aangekomen planten doorspelen naar de afdeling Logistiek
- Kwekers bezoeken
- Onderzoek doen naar nieuwe producten (beursbezoek)
 
Mensen vonden ons op: Job Planteninkoper, Baan Planteninkoper, Planteninkoper Worden, Functie-eisen Planteninkoper, Verantwoordelijkheden Planteninkoper, Functieprofiel Planteninkoper, Wat doet een Planteninkoper, Werken als Planteninkoper.

Planteninkoper worden: Opleiding tot planteninkoper

Een MBO-opleiding in de Tuinbouw is geschikt. Je leert alles over planten en bloemen, bestrijdingsmiddelen, computersystemen en dergelijke. 
 
Bepaalde persoonlijke eigenschappen zijn minstens zo belangrijk. Zie voor een overzicht het kopje ‘competenties’. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Planteninkoper, Planteninkoper Worden, Opleidingsniveau Planteninkoper, Scholing Planteninkoper, Studie Planteninkoper, Bijscholing Planteninkoper, Omscholing Planteninkoper.

Organisaties waar een planteninkoper doorgaans werkzaam is

Een Planteninkoper werkt bij een bedrijf dat bloemen en/of planten inkoopt bij kwekers en vervolgens verkoopt aan bijvoorbeeld bloemenwinkels. Het doel van deze bedrijven is wist maken, dus zij horen bij de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Planteninkoper, Planteninkoper Worden, Opleidingsniveau Planteninkoper, Scholing Planteninkoper, Studie Planteninkoper, Bijscholing Planteninkoper, Omscholing Planteninkoper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden planteninkoper

Een Planteninkoper verdient zo’n €1500,- tot €3000,- bruto per maand. Het bedrag hangt natuurlijk af van de leeftijd en ervaring van de Planteninkoper.
 
Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld een auto/telefoon van de zaak, een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Planteninkoper, Loon Planteninkoper, Wat verdien je als Planteninkoper, Salarisschaal Planteninkoper, Salarisindicatie Planteninkoper, Bonus Planteninkoper, CAO Planteninkoper, Brutoloon Planteninkoper, Nettoloon Planteninkoper, Vakantiedagen Planteninkoper, Pensioen Planteninkoper.

Competenties, skills & vaardigheden planteninkoper

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Financieel bewustzijn
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Planteninkoper, Vaardigheden Planteninkoper, Attitude Planteninkoper, Kwalificaties Planteninkoper, Competentieprofiel Planteninkoper.

Boeken voor het beroep planteninkoper

Wil je meer weten over het beroep planteninkoper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je planteninkoper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken planteninkoper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Planteninkoper, Planteninkoper ebooks, boek Planteninkoper.

Persoonstypen planteninkoper

Persoonstypen die passen bij een Plateninkoper zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.
 
De Planteninkoper heeft inzicht in de markt. Hij is op de hoogte van behoeften van de klant (Waarnemer).
 
Ook is de Planteninkoper resultaatgericht en bereidt om hard te werken. Bij alle deals moet de Planteninkoper de beoogde omzet in de gaten houden. Bij speciale dagen als Valentijn en Moederdag moet hij bereidt zijn werkweken te maken van soms wel 60 uur (Succesvolle Werker).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Planteninkoper, Karakter Planteninkoper.

Netwerk planteninkoper

Een Planteninkoper heeft een groot netwerk. Voorbeelden mensen in zijn netwerk:
- Kwekers
- Mensen van de veiling
- Klanten
- Leidinggevenden
- Medewerkers Logistiek
 
Mensen vonden ons op: Collega’s Planteninkoper, Medewerkers Planteninkoper.

Is het beroep planteninkoper iets voor jou?

Zou je graag planteninkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als planteninkoper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Planteninkoper, beroepskeuzetest Planteninkoper, beroep Planteninkoper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden planteninkoper

Het arbeidsmarktperspectief voor een Planteninkoper is redelijk. Het gaat niet erg goed in de tuinbouwsector. Veel kleine bedrijven verdwijnen. De crisis zorgt ervoor dat mensen minder planten kopen. Toch zijn er wel vacatures te vinden, vooral als de economie weer aantrekt.
 
Bij goed functioneren kan een Planteninkoper leidinggevende functies krijgen. Hij kan dan een team van Inkopers aansturen. Wellicht kan hij daarna ook bij het bestuur van het bedrijf terechtkomen.
 

Arbeidsmarktperspectief score planteninkoper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep planteninkoper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Planteninkoper, Promotie mogelijkheden Planteninkoper, Carriere Planteninkoper.

Solliciteren op de functie planteninkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als planteninkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor planteninkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als planteninkoper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Planteninkoper, CV Planteninkoper, sollicitatie Planteninkoper.

Interviews met planteninkoper

Ronald de Vries (55) is Planteninkoper bij Bloominess voor Blume 2000 (D).
 
                   

 
Hoe ben je aan deze baan gekomen?
“Voor deze baan werkte ik bij een planten Cash & Carry op de Bloemenveiling in Aalsmeer. Helaas liep het daar erg terug met het bezoek van klanten. Ik zag daarom dat het in de toekomst niet goed zou aflopen en toen ben ik op zoek gegaan naar wat anders. Een oud-collega heeft me toen benaderd of ik interesse had om inkoper planten te worden en dat heb ik toen gedaan. Inmiddels doe ik dit werk al weer elf jaar met veel plezier.”
 
Welke opleiding heb je gevolgd om Bloemeninkoper te worden?
“Na de lagere-tuinbouwschool in A...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen planteninkoper

Vacatures planteninkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Planteninkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Planteninkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Planteninkoper is iemand die planten inkoopt bij kwekers (en ervoor zorgt dat de planten bij de klant aankomen).   Werkzaamheden van de Planteninkoper: - Bestellingen verwerken - Bestellingen doorsturen naar kwekers - Controleren dat planten daadwerkelijk worden geleverd - Afhandelingen invoeren in het systeem - Aangekomen planten doorspelen naar de afdeling Logistiek - Kwekers bezoeken - Onderzoek doen naar nieuwe producten (beursbezoek)   .

Beoordeling Planteninkoper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Planteninkoper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Planteninkoper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep