Planteninkoper Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Planteninkoper worden: Opleidingen tot Planteninkoper

Wil je Planteninkoper worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Planteninkoper, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Planteninkoper.

Hoe word je een Planteninkoper? 

Een MBO-opleiding in de Tuinbouw is geschikt. Je leert alles over planten en bloemen, bestrijdingsmiddelen, computersystemen en dergelijke. 
 
Bepaalde persoonlijke eigenschappen zijn minstens zo belangrijk. Zie voor een overzicht het kopje ‘competenties’. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Planteninkoper

Er zijn geen opleidingen Planteninkoper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Planteninkoper in werkt

Bekijk meer opleidingen Agrarisch & Milieu

Is het verstandig om Planteninkoper te worden?

Voordat je aan een opleiding Planteninkoper begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Planteninkoper worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Planteninkoper?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Planteninkoper is redelijk. Het gaat niet erg goed in de tuinbouwsector. Veel kleine bedrijven verdwijnen. De crisis zorgt ervoor dat mensen minder planten kopen. Toch zijn er wel vacatures te vinden, vooral als de economie weer aantrekt.
 
Bij goed functioneren kan een Planteninkoper leidinggevende functies krijgen. Hij kan dan een team van Inkopers aansturen. Wellicht kan hij daarna ook bij het bestuur van het bedrijf terechtkomen.
 

De actuele kans op werk voor een Planteninkoper

Het beroep Planteninkoper is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inkopers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

4

Baankans Planteninkoper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Planteninkoper

Als je je wilt omscholen tot Planteninkoper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Planteninkoper door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Planteninkoper zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Planteninkoper

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Planteninkoper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Planteninkoper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Planteninkoper

Als je Planteninkoper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Planteninkoper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Planteninkoper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Planteninkoper?

Competenties en Vaardigheden Planteninkoper

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Planteninkoper nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Planteninkoper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Planteninkoper

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Planteninkoper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Planteninkoper. Als Planteninkoper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Planteninkoper:


zie volledige beschrijving persoonstype Planteninkoper

Vakkennis voor een Planteninkoper

Het is voor een Planteninkoper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Planteninkoper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Planteninkoper


Werkervaring Planteninkoper

Het is voor een startend Planteninkoper die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Planteninkoper is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Planteninkoper, maar iets anders?

Is een opleiding Planteninkoper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Planteninkoper te werken? Lees het interview

Ronald de Vries is planteninkoper. Hoe ben je aan deze baan gekomen? “Voor deze baan werkte ik bij een planten Cash & Carry op de Bloemenveiling in Aalsmeer. Helaas liep het daar erg terug met het bezoek van klanten. Ik zag daarom dat het in de toekomst niet goed zou aflopen en toen ben ik op zoek gegaan naar wat anders. Een oud-collega heeft me toen benaderd of ik interesse had om inkoper planten te worden en dat heb ik toen gedaan. Inmiddels doe ik dit werk al weer elf jaar met veel plezier.”
Welke opleiding heb je gevolgd om


Ben jij geschikt om Planteninkoper te worden?

Zou je graag Planteninkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Planteninkoper voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar