Inkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inkoper wordt.

 

Wat is een Inkoper?

De Inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een bedrijf. De inkoper bepaalt wat het bedrijf nodig heeft en zorgt er in contacten met leveranciers voor dat hij de best mogelijke deal krijgt.

De Inkoper stelt in overleg vast welke goederen precies in gekocht moeten worden en zoekt hier de meest passende leveranciers bij. De Inkoper selecteert leveranciers op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.  Daarna onderhandelt hij met de verkopers en begeleidt het leveringsproces, terwijl andere mensen de administratie afhandelen. De Inkoper balanceert tussen het sluiten van de beste deal voor het bedrijf en het behoud van een goede relatie met de leverancier.

Hij heeft dan ook strategisch inzicht, dat samen met actuele kennis van product, levering en leverancier de ideale Inkoper maakt. Informatie en tactiek zijn onontbeerlijk bij (prijs)onderhandelingen.

In bijna elke branche zijn Inkopers nodig, waardoor zij bij vele verschillende soorten bedrijven kunnen werken en met vele verschillende producten in aanraking komen. Het is daarom belangrijker om een brede dan een specialistische kennis te hebben. Als men in een bepaalde branche terechtkomt, komt de verdieping en daarmee een bruikbaar netwerk meestal vanzelf.

Als starter is de Inkoper een actieve, doelgerichte onderhandelaar.

Wil je werken als Inkoper?

Werk je al als Inkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inkoper in één oogopslag

Netwerk:

  • Leverancier
  • Personeel
  • Hoofd Verkoop/Inkoop

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

156


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inkoper

Wat verdient een Inkoper?

Omdat de Inkoper in vele verschillende soorten branches terecht kan, zijn er ook verschillende arbeidsvoorwaarden van toepassing. Gemiddeld zal het salaris tussen de €2000 en €4000 liggen en zijn werkervaring, opleidingsniveau en werkgever van invloed. Ook overige arbeidsvoorwaarden zijn verschillend.

Salarisschaal Inkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Inkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Inkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Inkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Inkoper vacatures

Technisch project inkoper
Aviko
Heb jij een passie voor inkoop en techniek? En ben je in het bezit van NEVI I of zelfs NEVI II? Door het innoverende karakter van de aardappelverwerkende industrie zijn …
Technisch Inkoper
Suiker Unie
Ben je in het bezit van je NEVI I en misschien zelfs NEVI II? Heb je daarnaast een afgeronde MBO 4 / HBO-opleiding en ruime praktische ervaring op het gebied …
Tactisch Inkoper
Michael Page International Netherlands SA
Uitdagende functie als tactisch inkoper waarbij je als sparringspartner fungeert voor locatie-directeuren. Bedrijfsomschrijving Internationale organisatie actief in de research sector. Omschrijving Je zal deel uitmaken van een team van 3 …
(sr) Technisch inkoper (3 dagen in de week)
Michael Page International Netherlands SA
Naast dat je vanuit je inkoop rol aan het werk bent, adviseer je als projectlid bij de keuze van leveranciers of producten. daarnaast zorg je voor tijdige beschikbaarheid van materialen …
Technisch Operationeel Inkoper
Supplyd B.V.
Technisch operationeel Inkoper – Olie en Gas industrie – Groeiende Onderneming – Ondersteuning aan Supply Chain afdeling – Diverse inkooprol – Salaris tot € Het bedrijf, gevestigd in een tiental …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inkoper

Wat is de toekomst van Inkoper?

Met de goede achtergrond is het normaliter geen probleem om als Inkoper aan de slag te gaan, al zijn er soms branches die wat minder vertegenwoordigd zijn op de arbeidsmarkt. Dit fluctueert; over het algemeen zijn er altijd voldoende banen te vinden. Met voldoende werkervaring kan men uiteindelijk doorgroeien tot Hoofd Inkoop.

Huidige aantal vacatures

156


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Inkoper worden: Opleidingen tot Inkoper

Wil je inkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Inkoper? 

Een opleiding op HBO of WO niveau in Economie, Business, Management of iets dergelijkt biedt een stevige basis voor werk als Inkoper.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Inkoper

Inkoper
Als inkoper speel je een belangrijke rol in het succes van een organisatie. Je reguleert namelijk de instroom van producten en levert daarmee een cruciale bijdrage voor elk Als inkoper …
De psychologie van de inkoper
Gedurende deze dag leert u hoe een aankoper werkt, functioneert, denkt en onderhandelt.  Deze training wapent u tegen harde prijsnegotiaties door een diepgaand inzicht in de wijze waarop de aankoopfunctie …
Effectief Onderhandelen voor de Inkoper
U leert effectief te onderhandelen met het behouden van een goede relatie met uw leverancier(s). U brengt uw onderhandelingskwaliteiten en -vaardigheden naar een hoger niveau. Als hedendaagse inkoper vertaal je …
Cursus Onderhandelen
Onderhandelen training INSCHRIJVEN samen winnen Het eeuwige dilemma in onderhandelen: ben ik vriendelijk of assertief en onderzoekend naar de diepere drijfveren van mijn opponent. Leer in drie dagen in de training onderhandelen …
Professioneel inkopen
In deze training ontwikkel je de vaardigheden om jouw rol als professioneel inkoper optimaal in te vullen. Je vergroot jouw waarde als inkoper voor jouw organisatie.. Inkopen is echt een …
Meer opleidingen Inkoper

Weet je nog niet of je Inkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Inkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Inkoper

Met wie werkt een Inkoper samen? 

Het is belangrijk dat de Inkoper goed contact onderhoudt met leveranciers, om op de hoogte te blijven van markt en aanbod en om goede deals te kunnen sluiten. Ander personeel helpt de Inkoper bij het vaststellen van de benodigdheden, binnen of buiten de organisatie, en bij de administratieve afwikkeling. Welke verhouding de Inkoper precies heeft ten opzichte van het personeel (baas, consultant, collega) verschilt per positie. Ook de leidinggevende van de Inkoper (het hoofd van de afdeling inkoop/verkoop) varieert, maar speelt natuurlijk altijd een belangrijke rol in het werk van de Inkoper.


  • Leverancier
  • Personeel
  • Hoofd Verkoop/Inkoop
Inkoper


Organisaties waar een Inkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inkoper meestal werkt.

Waar werkt een Inkoper?

Een Inkoper kan bij allerleibedrijven terecht, in bijna alle verschillende branches. De meesten zullen bij fabrieken of winkels terechtkomen; bedrijven die specifiek op de koop en verkoop van goederen zijn gericht. Dat neemt niet weg dat bij de overheid, in IT, en bij ziekenhuizen ook Inkopers zijn. Bij kleinere bedrijfjes wordt dit werk bij de facilitaire dienstverlening gelegd.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Inkoper

Waar kun je het beste werken als Inkoper? Hieronder vind je de best door de Inkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inkoper.

Welke competenties heeft een Inkoper nodig?

Een Inkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inkoper nodig? 

De Inkoper is voortdurend bezig met onderhandelen en omschakelen en moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Naast goede communicatieve vaardigheden, waarmee de Inkoper anderen voor zich wint, is er steeds een nieuwe uitdaging waarvoor hij zich in kan zetten (Levensgenieter). Bij het onderhandelen staan de eigen belangen voorop en zorgt de Inkoper er altijd voor dat hij zelf als beste uit de koop komt (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Inkoper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inkoper iets voor je?

Zou je graag Inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inkoper

MH1F

wij moetn voor school een interview doen voor een vak en wij hebben als beroep inkoper gekozen!!!

Marco

Je kan je in elk geval goed voorbereiden.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar