Technisch inkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Technisch inkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep technisch inkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je technisch inkoper wordt.

 

Wat is een Technisch inkoper?

Een inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een organisatie. De inkoper bepaalt wat de organisatie nodig heeft en zorgt er in contacten met leveranciers voor dat hij de best mogelijke deal krijgt. ‘Technisch inkoper’ verwijst naar een inkoper die werkzaam is bij een technisch bedrijf: een ICT-bedrijf, een energiebedrijf, een chemisch bedrijf, enzovoorts.

De inkoper stelt in overleg vast welke goederen precies in gekocht moeten worden en zoekt hier de meest passende leveranciers bij. De inkoper selecteert leveranciers op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.  Daarna onderhandelt hij met de verkopers en begeleidt het leveringsproces, terwijl andere mensen de administratie afhandelen. De inkoper balanceert tussen het sluiten van de beste deal voor de instelling en het behoud van een goede relatie met de leverancier. Hij heeft dan ook strategisch inzicht, dat samen met actuele kennis van product, levering en leverancier de ideale inkoper maakt. Informatie en tactiek zijn onontbeerlijk bij (prijs)onderhandelingen.

Een inkoper in de technische sector is in zoverre anders dan de “normale” inkoper dat deze meer kennis heeft van de technische details van wat het bedrijf doet. Deze kennis zorgt ervoor dat de technisch inkoper beter rekening kan houden met de wensen van zijn meerderen bij het sluiten van deals.Wil je werken als Technisch inkoper?

Werk je al als Technisch inkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Technisch inkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Technisch inkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Technisch inkoper in één oogopslag

Netwerk:

 • Supply chain manager
 • Supply chain engineer
 • Inkoper
 • Technisch accountmanager
 • Technical sales engineer

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €6000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

38


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Technisch inkoper

Wat verdient een Technisch inkoper?

Het gemiddelde startsalaris voor een inkoper in de technische sector ligt rond de 2600 per maand, het gemiddelde maximumsalaris veel hoger dan in andere sectoren, zo rond de 6000 per maand. Het precieze salaris hangt vooral af van opleiding en ervaring van de werknemer.

Salarisschaal Technisch inkoper

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Technisch inkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Technisch inkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Technisch inkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Technisch inkoper vacatures

Technisch Inkoper
Suiker Unie
Ben je in het bezit van je NEVI I en misschien zelfs NEVI II? Heb je daarnaast een afgeronde MBO 4 / HBO-opleiding en ruime praktische ervaring op het gebied …
(sr) Technisch inkoper (3 dagen in de week)
Michael Page International Netherlands SA
Naast dat je vanuit je inkoop rol aan het werk bent, adviseer je als projectlid bij de keuze van leveranciers of producten. daarnaast zorg je voor tijdige beschikbaarheid van materialen …
(sr) Technisch inkoper (3 dagen in de week)
Michael Page
Naast dat je vanuit je inkoop rol aan het werk bent, adviseer je als projectlid bij de keuze van leveranciers of producten. daarnaast zorg je voor tijdige beschikbaarheid van materialen …
Interim technisch inkoper
Michael Page International Netherlands SA
Voor een klant in de industrie sector zijn wij op zoek naar een technisch inkoper, een tactische rol, minimaal 3 maanden, starten. Zuid-Holland Bedrijfsomschrijving Een grote klant in de industrie …
Technisch inkoper
REEF
Jij krijgt de mogelijkheid om bij REEF op projectbasis jouw kennis te verbreden en te verdiepen. Als professional bied jij een toegevoegde waarde voor de klant om jouw kennis, vaardigheden …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Technisch inkoper

Wat is de toekomst van Technisch inkoper?

Voor inkopers in het algemeen is het arbeidsmarktperspectief redelijk tot goed; beperkt een inkoper zich tot de technische sector dan wordt het aanbod aan vacatures vanzelfsprekend kleiner, hoewel van alle specifieke sectoren de techniek waarschijnlijk de meest gunstige is qua arbeidsmarktperspectief. Sowieso is het voor een inkoper goed om zich voor meerdere branches open te stellen, wanneer hij of zij een baan in de technische sector ambiëert kan hij of zij beter een baan zoeken in een sector waar men geen werkervaring vereist en daar ervaring opdoen, zodat de inkoper op een gegeven moment over kan stappen wanneer deze een geschikte werkplek bij een technisch bedrijf vindt.

Baankans Technisch inkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

38


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Technisch inkoper worden: Opleidingen tot Technisch inkoper

Wil je technisch inkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Technisch inkoper? 

Er zijn geen specifieke opleidingen voor het beroep van technisch inkoper die in elke vacature gevraagd worden, wel vragen de meeste om minimaal mbo-niveau. Sommige vacatures noemen hbo-niveau, een enkele noemt een wo-diploma als eis. De vereiste opleiding hangt af van de verantwoordelijkheid van de functie en de grootte van het bedrijf. Het beroep kan verder zowel benaderd worden vanuit de technische hoek als uit de (bedrijfs)economische hoek. Sollicitanten moeten natuurlijk wel kennis dan wel ervaring in beide vakgebieden hebben. Soms worden extra cursussen gevraagd, zoals NEVI of MIL.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Technisch inkoper

Machineveiligheid tijdens assemblage (Dag)
Wil je ontwerptekeningen kunnen beoordelen conform de Machinerichtlijn en een CE-markering afgeven? Schrijf je in voor de ROVC-training Machineveiligheid tijdens assemblage. Ben je werkzaam als assemblagemonteur, paneelbouwer, bedrijfsleider, SHEQ-medewerker, projectmanager, …
Meer opleidingen Technisch inkoper

Weet je nog niet of je Technisch inkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Technisch inkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Technisch inkoper

Met wie werkt een Technisch inkoper samen? 

Het is belangrijk dat de inkoper goed contact onderhoudt met leveranciers, om op de hoogte te blijven van markt en aanbod en om goede deals te kunnen sluiten. Ander personeel helpt de inkoper bij het vaststellen van de benodigdheden, binnen of buiten de organisatie, en bij de administratieve afwikkeling. Vaak werken inkopers in teams, ook in de technische sector, en zullen de inkopers dus vooral in contact staan met meer inkopers. De inkoper heeft vaak wel een leidinggevende, als zijn of haar beroep een aparte naam heeft is dat vaak hoofd inkoop. Wanneer het een groter technisch bedrijf kan het ook zijn dat de inkoper samenwerkt met de supply chain manager en supply chain engineer.


 • Supply chain manager
 • Supply chain engineer
 • Inkoper
 • Technisch accountmanager
 • Technical sales engineer
Technisch inkoper


Organisaties waar een Technisch inkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Technisch inkoper meestal werkt.

Waar werkt een Technisch inkoper?

De technisch inkoper werkt voor een technisch bedrijf. Dit kunnen allerlei bedrijven zijn: energiebedrijven, chemische bedrijven, elektronicabedrijven, ICT-bedrijven, enzovoorts.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Technisch inkoper

Waar kun je het beste werken als Technisch inkoper? Hieronder vind je de best door de Technisch inkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Technisch inkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Technisch inkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Technisch inkoper.

Welke competenties heeft een Technisch inkoper nodig?

Een Technisch inkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Technisch inkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Technisch inkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Technisch inkoper nodig? 

De inkoper is voortdurend bezig met onderhandelen en omschakelen en moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Naast goede communicatieve vaardigheden, waarmee de inkoper anderen voor zich wint, is er steeds een nieuwe uitdaging waarvoor hij zich in kan zetten (Levensgenieter). Bij het onderhandelen staan de eigen belangen voorop en zorgt de inkoper er altijd voor dat hij zelf als beste uit de koop komt (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Technisch inkoper


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Technisch inkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Technisch inkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Technisch inkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Technisch inkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Technisch inkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Technisch inkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Technisch inkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Technisch inkoper iets voor je?

Zou je graag Technisch inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Technisch inkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Technisch inkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar