Inkoper zorg Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Inkoper zorg? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep inkoper zorg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je inkoper zorg wordt.

 

Wat is een Inkoper zorg?

Een inkoper is verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van een organisatie. De inkoper bepaalt wat de organisatie nodig heeft en zorgt er in contacten met leveranciers voor dat hij de best mogelijke deal krijgt. ‘Inkoper zorg’ verwijst naar een inkoper die werkzaam is bij een zorginstelling: een ziekenhuis, verzorgingstehuis of andere instelling.

De Inkoper stelt in overleg vast welke goederen precies in gekocht moeten worden en zoekt hier de meest passende leveranciers bij. De inkoper selecteert leveranciers op basis van de beste prijs-kwaliteitverhouding.  Daarna onderhandelt hij met de verkopers en begeleidt het leveringsproces, terwijl andere mensen de administratie afhandelen. De inkoper balanceert tussen het sluiten van de beste deal voor de instelling en het behoud van een goede relatie met de leverancier. Hij heeft dan ook strategisch inzicht, dat samen met actuele kennis van product, levering en leverancier de ideale inkoper maakt. Informatie en tactiek zijn onontbeerlijk bij (prijs)onderhandelingen.

Een inkoper in de zorg zal zich bezighouden met de inkoop van medische producten: materiaal als verband en andere producten voor eenmalig gebruik, medicijnen, voedsel, diensten, investeringsgoederen en mogelijk ook nieuwe apparatuur.

Past het beroep Inkoper zorg bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Inkoper zorg?

Werk je al als Inkoper zorg en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Inkoper zorg worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Inkoper zorg, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Inkoper zorg in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Leverancier
  • Inkoper
  • Hoofd inkoop

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €3500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Inkoper zorg

Wat verdient een Inkoper zorg?

Het gemiddelde startsalaris voor een inkoper in de zorg ligt rond de 2300 per maand, het gemiddelde maximumsalaris rond de 3500 per maand. Uitzonderingen naar boven en naar beneden zijn natuurlijk denkbaar.

Salarisschaal Inkoper zorg

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Inkoper zorg

Er zijn geen vacatures Inkoper zorg aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Inkoper zorg in werkt.

Meer weten over de sector waar een Inkoper zorg in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Inkoper zorg

Wat zijn de baankansen voor een Inkoper zorg?

Voor inkopers in het algemeen is het arbeidsmarktperspectief redelijk tot goed; beperkt een inkoper zich tot de zorg dan wordt het aanbod aan vacatures vanzelfsprekend kleiner. Sowieso is het voor een inkoper goed om zich voor meerdere branches open te stellen, wanneer hij of zij een baan in de zorg ambiëert kan hij beter een baan zoeken in een sector waar men geen werkervaring vereist en daar ervaring opdoen, zodat hij op een gegeven moment over kan stappen wanneer hij een geschikte werkplek bij een zorginstelling vindt.

De actuele kans op werk voor een Inkoper zorg

Het beroep Inkoper zorg is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inkopers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Inkoper zorg

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Inkoper zorg worden: Opleidingen tot Inkoper zorg

Wil je Inkoper zorg worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Inkoper zorg.

Hoe word je een Inkoper zorg? 

Hoewel een mbo-opleiding samen met relevante werkervaring je vaardig genoeg maakt voor het werk, vragen veel organisaties van inkopers minimaal een hbo-opleiding. Omdat het werk veel kennis van financiële processen vereist is een opleiding die dit onderwerp behandelt (bijvoorbeeld bedrijfseconomie) gewenst. Hetzelfde geldt voor wo-niveau.

De 2 best beoordeelde opleidingen tot Inkoper zorg

Inkoper Thuisstudie
Ontwikkel jezelf tot een sterke inkoper. Volg deinkoop opleiding van NHAReist een inkoper nog de wereld rond? Hoe koop je armbanden van een bepaald merk in voor een groot warenhuis? …
Inkoper Thuisstudie
Open Verkoop Training / accountmanagement / consultative selling / commerciele vaardigheden / acquisitie / accountmanager / netwerken
Hoe ga je om met heftige prijsconcurrentie? Hoe zorg je voor een vernieuwende en creatieve business propositie? Hoe ga je om met de toenemende eisendheid van klanten? Hoe onderscheid je …
Open Verkoop Training / accountmanagement / consultative selling / commerciele vaardigheden / acquisitie / accountmanager / netwerken

Omscholen tot Inkoper zorg

Als je je wilt omscholen tot Inkoper zorg is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Inkoper zorg zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Inkoper zorg dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Inkoper zorg

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Inkoper zorg

Als je Inkoper zorg wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Inkoper zorg zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Inkoper zorg

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Inkoper zorg?

Competenties en Vaardigheden Inkoper zorg

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Inkoper zorg nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Inkoper zorg nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Inkoper zorg

Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Inkoper zorg

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Inkoper zorg. Als Inkoper zorg wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Inkoper zorg:


zie volledige beschrijving persoonstype Inkoper zorg

Vakkennis voor een Inkoper zorg

Het is voor een Inkoper zorg ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Inkoper zorg zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Inkoper zorg


Werkervaring Inkoper zorg

Het is voor een startend Inkoper zorg die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Inkoper zorg is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Inkoper .

Iets anders leren?

Is Inkoper zorg het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Doorgroei mogelijkheden Inkoper zorg

Je kunt als Inkoper zorg een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Inkoper zorg is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Inkoper zorg

Verwante beroepen Inkoper zorg


Hoofd beroepsgroep Inkoper zorg

Het beroep Inkoper zorg valt binnen de hoofdberoepsgroep Vakspecialisten

Vakspecialisten betreffen beroepen waarin ze specifieke aangeleerde kennis toepassen om een gewenst resultaat te bereiken. 

Dit betreffen technische of sociale taken die gebaseerd zijn op de toepassing van wetenschappelijke of artistieke concepten, maar ook op basis van operationele methoden en voorschriften. 

Vakspecialisten betreffen technische beroepen, maar ook gezondheidszorg medewerkers, zakelijke-, juridische- en ICT professionals. 
Netwerk Inkoper zorg

Met wie werkt een Inkoper zorg samen? 

Het is belangrijk dat de inkoper goed contact onderhoudt met leveranciers, om op de hoogte te blijven van markt en aanbod en om goede deals te kunnen sluiten. Ander personeel helpt de inkoper bij het vaststellen van de benodigdheden, binnen of buiten de organisatie, en bij de administratieve afwikkeling. Vaak werken inkopers in teams, ook in de zorg, en zullen de inkopers dus vooral in contact staan met meer inkopers. Deze heeft vaak wel een leidinggevende, als zijn of haar beroep een aparte naam heeft is dat vaak hoofd inkoop.


  • Leverancier
  • Inkoper
  • Hoofd inkoop
Inkoper zorg


Organisaties waar een Inkoper zorg werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Inkoper zorg meestal werkt.

Waar werkt een Inkoper zorg?

Inkopers in de zorg zijn vanzelfsprekend altijd werkzaam in de zorg. Kleine instellingen zoals een huisartsenpraktijk hebben vaak geen afdeling inkoop, dus meestal gaat het om ziekenhuizen, verzorgingstehuizen of klinieken.

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Inkoper zorg

Waar kun je het beste werken als Inkoper zorg? Hieronder vind je de best door de Inkoper zorg beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Inkoper zorg.

Competenties, Skills en Vaardigheden Inkoper zorg:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Inkoper zorg.

Welke competenties heeft een Inkoper zorg nodig?

Een Inkoper zorg heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Inkoper zorg

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Inkoper zorg passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Inkoper zorg nodig? 

De inkoper is voortdurend bezig met onderhandelen en omschakelen en moet dus goed met mensen om kunnen gaan. Naast goede communicatieve vaardigheden, waarmee de inkoper anderen voor zich wint, is er steeds een nieuwe uitdaging waarvoor hij zich in kan zetten (Levensgenieter). Bij het onderhandelen staan de eigen belangen voorop en zorgt de inkoper er altijd voor dat hij zelf als beste uit de koop komt (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Inkoper zorg


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Inkoper zorg

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Inkoper zorg

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Inkoper zorg

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Inkoper zorg

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Inkoper zorg dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Inkoper zorg belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Inkoper zorg. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Inkoper zorg iets voor je?

Zou je graag Inkoper zorg willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Inkoper zorg bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Inkoper zorg

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar