Wijninkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Wijninkoper? Lees de functieomschrijving.

Als wijninkoper ben je verantwoordelijk voor het inkopen van hoeveelheden wijn voor een bepaalde organisatie. Je draagt als wijninkoper zorg voor de aanwezigheid en de distributie van informatie over de wijnen. Je houdt je bezig met de voorbereiding en het orgnaniseren van proeverijen en masterclasses. Je monitort het assortiment en de voorraden wijn die aanwezig zijn en onderhoudt het contact met producenten. Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent kan je ook verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen en het behandelen van klachten van klanten.

 

 

Wil je werken als Wijninkoper?

Werk je al als Wijninkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Wijninkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Wijninkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Wijninkoper in één oogopslag

Netwerk:

  • Klanten
  • Producenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Wijninkoper

Wat verdient een Wijninkoper?

Het salaris van een wijninkoper is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Andere belangrijke factoren voor het salaris van een wijninkoper de hoeveelheid werkervaring in de sector en de eventuele afgeronde opleidingen of cursussen met betrekking tot het beroep. Ook zal het salaris oplopen wanneer men meer verantwoordelijkheden heeft. Het salaris van een wijninkoper ligt rond de 2000 euro bruto per maand. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijkj van de organisatie waarbinnnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Wijninkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Wijninkoper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Wijninkoper

Hoe goed is de toekomst voor de Wijninkoper? 

Als wijninkoper is je kans op een baan redelijk beperkt. Er is op de arbeidsmarkt geen grote vraag naar wijninkopers.

De doorgroeimogelijkheden van een wijninkoper zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen een wijninkoper werkzaam is. Binnen een grote organisatie kan je als wijninkoper doorgroeien naar management- of bestuursfuncties. Ook kun je als wijninkoper een eigen zaak beginnen.

Baankans Wijninkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Wijninkoper worden: Opleidingen tot Wijninkoper

Hoe word je een Wijninkoper? 

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kunnen als wijninkoper verschillende opleidingen gewenst zijn. Een opleiding die goed aansluit op het beroep van wijninikoper is de opleiding tot vinoloog op HBO-niveau. Ook verschillende MBO-opleidingen aangevuld met speciale vinologencursussen, wijnbrevetten of het slijterijvakdiploma zijn wenselijk voor een wijninkoper.

 

 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Wijninkoper

Verkooptraining: Wijn
De omzet van wijn in de supermarkt stijgt elk jaar. Het verkopen van en adviseren over wijn in de winkel is een moeilijk, maar interessant vak. Elke wijn kent immers …
Online cursus Wijn verkoop
Op At Monday heb je naast deze training ook onbeperkt toegang tot alle 530 andere trainingen, voor slechts €179,50 per jaar. Deze online cursus helpt je met het geven van advies over …
Wijncursus basis SVH wijn 2
TURBO BASIS wijn SVH 2De training/cursus  vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je ontdekt …
Workshop "Weet van Wijn"
WORKSHOP " Weet van Wijn" Meer weten van Wijn? Wijnen proeven, leren en je eigen smaak ontdekken? Bij deze dagtraining leer je makkelijker wijnkeuzes te maken en ontdek je meer en …
Wijn en spijs
Bij een gezellig diner hoort niet alleen een heerlijk menu, maar ook een passende wijn. Met een goede wijn die precies is afgestemd op de gerechten die je serveert, maak …
Meer opleidingen Wijninkoper

Weet je nog niet of je Wijninkoper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Wijninkoper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Wijninkoper

Met wie werkt een Wijninkoper samen? 

Als wijninkoper heb je voornamelijk contact met de klanten die de wijn van de organisatie afnemen waarvoor je werkzaam bent. Je verschaft de klanten de benodigde informatie over bepaalde wijnen en helpt hen bij het maken van hun keuze voor een bepaalde wijn.

Verder heb je als wijninkoper contact met de producenten van de wijnen. Je onderhandelt met de producenten over de prijs van de wijnen en kijkt kritisch naar wat de producenten je te bieden hebben.


  • Klanten
  • Producenten
Wijninkoper


Organisaties waar een Wijninkoper werkzaam is

Waar werkt een Wijninkoper meestal? 

Als wijninkoper werk je voor een profit organisatie of ben je zelfstandig ondernemen en is doel ook het maken van winst.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Wijninkoper

Waar kun je het beste werken als Wijninkoper? Hieronder vindt je de best door de Wijninkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Wijninkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Wijninkoper:

Welke competenties heeft een een Wijninkoper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Wijninkoper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Wijninkoper nodig? 

Als wijninkoper is het wenselijk dat je zelfverzekerd en doelgericht te werk gaat. Je wil zo goed mogelijk verschillende wijnen inkopen voor de organisatie waarbinnen je werkzaam bent en wil de klanten van deze organisatie tevreden stellen (Succesvolle werker).

Bovendien is het als wijninkoper wenselijk dat je je verantwoordelijkheid goed uitdraagt en dat je betrouwbaar en loyaal overkomt. Je betrouwbaarheid en loyaliteit kunnen je een stap verder helpen in je werk als wijninkoper. Zowel de organisatie waarbinnen je werkt, als de klanten als de producenten vertrouwen je en deze vertrouwensband is bevorderlijk voor de kwaliteit van je werk (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Wijninkoper


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Wijninkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Wijninkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Wijninkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Wijninkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Wijninkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Wijninkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Wijninkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Wijninkoper iets voor je?

Zou je graag Wijninkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Wijninkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Wijninkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar