Wijninkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Wijninkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep wijninkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je wijninkoper wordt.

 

Wat is een Wijninkoper?

Als wijninkoper ben je verantwoordelijk voor het inkopen van hoeveelheden wijn voor een bepaalde organisatie. Je draagt als wijninkoper zorg voor de aanwezigheid en de distributie van informatie over de wijnen. Je houdt je bezig met de voorbereiding en het orgnaniseren van proeverijen en masterclasses. Je monitort het assortiment en de voorraden wijn die aanwezig zijn en onderhoudt het contact met producenten. Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent kan je ook verantwoordelijk zijn voor het beantwoorden van vragen en het behandelen van klachten van klanten.

 

 Wil je werken als Wijninkoper?

Werk je al als Wijninkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Wijninkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Wijninkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Wijninkoper in één oogopslag

Netwerk:

  • Klanten
  • Producenten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Wijninkoper

Wat verdient een Wijninkoper?

Het salaris van een wijninkoper is afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent. Andere belangrijke factoren voor het salaris van een wijninkoper de hoeveelheid werkervaring in de sector en de eventuele afgeronde opleidingen of cursussen met betrekking tot het beroep. Ook zal het salaris oplopen wanneer men meer verantwoordelijkheden heeft. Het salaris van een wijninkoper ligt rond de 2000 euro bruto per maand. Ook secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijkj van de organisatie waarbinnnen je werkzaam bent.

Salarisschaal Wijninkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Wijninkoper

Er zijn geen vacatures Wijninkoper aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Wijninkoper in werkt.

Meer weten over de sector waar een Wijninkoper in werkt

Bekijk werken in Agrarisch & Milieu

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Wijninkoper

Wat zijn de baankansen voor een Wijninkoper?

Als wijninkoper is je kans op een baan redelijk beperkt. Er is op de arbeidsmarkt geen grote vraag naar wijninkopers.

De doorgroeimogelijkheden van een wijninkoper zijn afhankelijk van de organisatie waarbinnen een wijninkoper werkzaam is. Binnen een grote organisatie kan je als wijninkoper doorgroeien naar management- of bestuursfuncties. Ook kun je als wijninkoper een eigen zaak beginnen.

De actuele kans op werk voor een Wijninkoper

Het beroep Wijninkoper is onderdeel van de beroepsfamilie Inkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Inkopers is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Wijninkoper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Wijninkoper worden: Opleidingen tot Wijninkoper

Wil je Wijninkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Wijninkoper.

Hoe word je een Wijninkoper? 

Afhankelijk van de organisatie waarbinnen je werkzaam bent, kunnen als wijninkoper verschillende opleidingen gewenst zijn. Een opleiding die goed aansluit op het beroep van wijninikoper is de opleiding tot vinoloog op HBO-niveau. Ook verschillende MBO-opleidingen aangevuld met speciale vinologencursussen, wijnbrevetten of het slijterijvakdiploma zijn wenselijk voor een wijninkoper.

 

 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Wijninkoper

Wijn verkoop
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Er gaan heel wat flessen wijn bij jou over de kassaband. Daardoor weet je dat de …
Wijn verkoop
Wijn verkoop
Volg nu Wijn verkoop en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Er gaan heel wat flessen …
Wijn verkoop
SVH wijn 3 examen
Een succesvolle wijntraining dient te worden bekroond met een betekenisvol diploma, het onomstotelijke bewijs dat je een bepaald kennisniveau hebt.  Exameninhoud: Het examen bestaat uit 2 deelexamens. Examen SVH wijn 3 …
SVH wijn 3 examen
Wijn en spijs
Bij een gezellig diner hoort niet alleen een heerlijk menu, maar ook een passende wijn. Met een goede wijn die precies is afgestemd op de gerechten die je serveert, maak …
Wijn en spijs
Wijncursus basis SVH wijn 2
TURBO BASIS wijn SVH 2 De training/cursus  vormt de basiskennis van wijn. Je krijgt toegankelijke en overzichtelijke informatie over de meest belangrijke aspecten van wijn. Je proeft verschillende wijnen, je …
Wijncursus basis SVH wijn 2

Omscholen of doorgroeien tot Wijninkoper

Als je Wijninkoper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Wijninkoper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Wijninkoper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Wijninkoper?

Competenties en Vaardigheden Wijninkoper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Wijninkoper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Wijninkoper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Wijninkoper

Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Persoonlijkheid van een Wijninkoper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Wijninkoper. Als Wijninkoper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Wijninkoper:


zie volledige beschrijving persoonstype Wijninkoper

Vakkennis voor een Wijninkoper

Het is voor een Wijninkoper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Wijninkoper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Wijninkoper

Wijn verkoop
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Er gaan heel wat flessen wijn bij jou over de kassaband. Daardoor weet je dat de …
Wijn verkoop
Wijn verkoop
Volg nu Wijn verkoop en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Er gaan heel wat flessen …
Wijn verkoop
Wijntraining Online niveau SVH wijn 3 (Gevorderd)
Deze SVH wijn 3 training is geschikt voor medewerkers in horeca, wijnhandel, supermarkten en groothandel. Ook is deze wijntraining prima geschikt voor de enthousiaste thuis hobby kok en wijnliefhebber. We …
Wijntraining Online niveau SVH wijn 3 (Gevorderd)
Onderhandelen volgens het Harvard model: geen water bij jouw wijn
Til je onderhandel skills vandaag nog naar een hoger niveau. Leer door nieuwe technieken toe te passen uit het Harvard-model beter te onderhandelen en zo in elk gesprek optimaal resultaat …
Onderhandelen volgens het Harvard model: geen water bij jouw wijn
Wijn - Verkoop - Weten wat je verkoopt op de slijterij-afdeling in de supermarkt
Je hebt al gemerkt dat er heel wat flessen wijn over de lopende band gaan. Je hebt ook gezien dat er erg veel verschillende soorten wijn in de winkel worden …
Wijn - Verkoop - Weten wat je verkoopt op de slijterij-afdeling in de supermarkt

Werkervaring Wijninkoper

Het is voor een startend Wijninkoper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Wijninkoper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Sommelier .

Iets anders leren?

Is Wijninkoper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Wijninkoper

Met wie werkt een Wijninkoper samen? 

Als wijninkoper heb je voornamelijk contact met de klanten die de wijn van de organisatie afnemen waarvoor je werkzaam bent. Je verschaft de klanten de benodigde informatie over bepaalde wijnen en helpt hen bij het maken van hun keuze voor een bepaalde wijn.

Verder heb je als wijninkoper contact met de producenten van de wijnen. Je onderhandelt met de producenten over de prijs van de wijnen en kijkt kritisch naar wat de producenten je te bieden hebben.


  • Klanten
  • Producenten
Wijninkoper


Organisaties waar een Wijninkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Wijninkoper meestal werkt.

Waar werkt een Wijninkoper?

Als wijninkoper werk je voor een profit organisatie of ben je zelfstandig ondernemen en is doel ook het maken van winst.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Wijninkoper

Waar kun je het beste werken als Wijninkoper? Hieronder vind je de best door de Wijninkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Wijninkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Wijninkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Wijninkoper.

Welke competenties heeft een Wijninkoper nodig?

Een Wijninkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Wijninkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Wijninkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Wijninkoper nodig? 

Als wijninkoper is het wenselijk dat je zelfverzekerd en doelgericht te werk gaat. Je wil zo goed mogelijk verschillende wijnen inkopen voor de organisatie waarbinnen je werkzaam bent en wil de klanten van deze organisatie tevreden stellen (Succesvolle werker).

Bovendien is het als wijninkoper wenselijk dat je je verantwoordelijkheid goed uitdraagt en dat je betrouwbaar en loyaal overkomt. Je betrouwbaarheid en loyaliteit kunnen je een stap verder helpen in je werk als wijninkoper. Zowel de organisatie waarbinnen je werkt, als de klanten als de producenten vertrouwen je en deze vertrouwensband is bevorderlijk voor de kwaliteit van je werk (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Wijninkoper


Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Wijninkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Wijninkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Wijninkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Wijninkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Wijninkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Wijninkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Wijninkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Wijninkoper iets voor je?

Zou je graag Wijninkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Wijninkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Wijninkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar