Sourcing Specialist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sourcing Specialist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sourcing specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sourcing specialist wordt.

 

Wat is een Sourcing Specialist?

Een Sourcing Specialist is iemand die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren van toeleveranciers voor het bedrijf waarvoor hij werkt.

In overleg bepaalt de Sourcing Specialist aan welke producten het bedrijf behoefte heeft. Vervolgens start de Sourcing Specialist een inkoopmarktonderzoek. Hij zoekt leveranciers die leveren waarnaar hij op zoek is en gaat met hen in onderhandeling. Uiteindelijk kiest de Sourcing Specialist voor de leveranciers die de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden. Er wordt een deal gesloten en de Sourcing Specialist begeleidt het leveringsproces. Soms handelt hij ook de administratie af, soms doen andere werknemers dat.

Een Sourcing Specialist werkt meestal voor grote, soms internationale bedrijven. Hij regelt dan de aankopen voor investeringsprojecten en sluit contracten met verschillende leveranciers.

Het is belangrijk dat de Sourcing Specialist op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in de branche. Ook heeft hij een goed strategisch inzicht en kan prima onderhandelen. Hij houdt daarbij altijd de doelstellingen van het bedrijf voor ogen.Wil je werken als Sourcing Specialist?

Werk je al als Sourcing Specialist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sourcing Specialist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Sourcing Specialist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sourcing Specialist in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Leveranciers
  • Medewerkers bedrijf
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sourcing Specialist

Wat verdient een Sourcing Specialist?

Een Sourcing Specialist kan rekenen op zo’n €2000,- en €4000,- bruto per maand bij een fulltime dienstaanstelling. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Sourcing Specialist. De Sourcing Specialist kan bij allerlei bedrijven in allerlei sectoren terecht, dus er zijn verschillende arbeidsvoorwaarden van toepassing.

Ook de secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Voorbeelden zijn doorbetaalde vakantiedagen, een telefoon van de zaak en een reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Sourcing Specialist

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Sourcing Specialist

Op zoek naar een nieuwe baan als Sourcing Specialist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sourcing Specialist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sourcing Specialist vacatures

Sourcing specialist Dow Chemical Terneuzen
Jobbird
Are you a strong negotiator who knows the ins and outs of procurement? If so, Dow Chemical would like to meet you We are looking for a sourcing specialist with …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sourcing Specialist

Wat is de toekomst van Sourcing Specialist?

Het arbeidsmarktperspectief voor een Sourcing Specialist is redelijk. Er zijn aardig wat vacatures voor deze job te vinden. Wel wordt vaak ervaring gevraagd en kennis van de specifieke bedrijfstak. Ook moet je echt goed kunt onderhandelen, anders kom je er niet.

Als de Sourcing Specialist zijn werk goed uitvoert, kan hij steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Ook kan hij uiteindelijk een leidinggevende positie krijgen.

Baankans Sourcing Specialist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sourcing Specialist worden: Opleidingen tot Sourcing Specialist

Wil je sourcing specialist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Sourcing Specialist? 

Er is niet één bepaalde opleiding om Sourcing Specialist te worden. Opleiding die een stevige basis bieden voor het werk van een Sourcing Specialist zijn HBO of WO Economie en Business Management. Waar de werkgever om vraagt, hangt af van de sector. Het bedrijf kan bijvoorbeeld vragen om een logistiek of medisch diploma. 

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sourcing Specialist

Certified Outsourcing Specialist
De belangrijkste principes en concepten van outsourcing en regie Zonder een adequate regiefunctie is een efficiënte en effectieve outsourcing van IT-diensten niet mogelijk. Als manager of medewerker, betrokken bij het …
Meer opleidingen Sourcing Specialist

Weet je nog niet of je Sourcing Specialist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sourcing Specialist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Sourcing Specialist

Met wie werkt een Sourcing Specialist samen? 

Natuurlijk heeft de Sourcing Specialist veel contact met leveranciers. Ze onderhandelen over de inkoopprijs van producten die de leverancier kan leveren. Ook moet de Sourcing Specialist veel praten met leveranciers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de markt en het productaanbod. De Sourcing Specialist werkt samen met andere medewerkers van het bedrijf. Zij helpen hem bij het vaststellen van de benodigde producten en bij de administratieve afhandeling van een deal. De Sourcing Specialist krijgt leiding van een leidinggevende. Hij kan bij hem ook terecht bij vragen of problemen.


  • Leveranciers
  • Medewerkers bedrijf
  • Leidinggevende
Sourcing Specialist


Organisaties waar een Sourcing Specialist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Sourcing Specialist meestal werkt.

Waar werkt een Sourcing Specialist?

Een Sourcing Specialist kan bij allerlei bedrijven in allerlei sectoren terecht. Denk bijvoorbeeld aan de transport- of de technieksector. Meestal gaat het om heel grote, soms internationale bedrijven. De meeste banen voor een Sourcing Specialist zijn te vinden in de profitsector, maar ook steeds meer non-profitorganisaties schakelen een Sourcing Specialist in. Denk aan ziekenhuizen. Het zijn wel altijd middelgrote tot grote bedrijven. Bij kleinere bedrijven houden Facilitair Medewerkers zich hiermee bezig.

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Sourcing Specialist

Waar kun je het beste werken als Sourcing Specialist? Hieronder vind je de best door de Sourcing Specialist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sourcing Specialist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sourcing Specialist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Sourcing Specialist.

Welke competenties heeft een Sourcing Specialist nodig?

Een Sourcing Specialist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Sourcing Specialist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Sourcing Specialist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Sourcing Specialist nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Sourcing Specialist zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

Resultaten boeken is het belangrijkst voor de Sourcing Specialist. Hij moet goede deals sluiten, zodat de bedrijfsresultaten worden gehaald. De Sourcing Specialist kan goed onderhandelen en staat stevig in zijn schoenen (Succesvolle Werker).

Daarnaast houdt de Sourcing Specialist de markt goed in de gaten. Hij kan goed observeren en goed anticiperen op ontwikkelingen in zijn sector (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Sourcing Specialist


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Sourcing Specialist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sourcing Specialist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sourcing Specialist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sourcing Specialist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sourcing Specialist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sourcing Specialist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sourcing Specialist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sourcing Specialist iets voor je?

Zou je graag Sourcing Specialist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sourcing Specialist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sourcing Specialist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar