Assistent Inkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Inkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent inkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent inkoper wordt.

 

Wat is een Assistent Inkoper?

Als Assitent Inkoper ben je de rechterhand van de inkoper binnen een bedrijf. Je houdt je bezig met het ondersteunen en begeleiden van inkoopactiviteiten; je onderhoudt contacten met leveranciers, overlegt over inkoopprijzen en coördineert de administratieve kant van het inkoopproces. Je plaatst en controleert bestellingen en inkoopfacturen. Daarnaast vraag je offertes aan en beoordeelt deze.

Klachten over of van de leverancier worden door de Assistent Inkoper opgelost.

Als Assistent Inkoper ben je vooral bezig met het onderhouden van contacten zoals leveranciers in binnen- en buitenland en (andere) inkopers. Je contacten leveren je de nodige informatie voor bijvoorbeeld het bepalen van inkoopprijzen en het selecteren van een goede leverancier. Natuurlijk is het uiteindelijk de inkoper die de beslissing neemt, maar de Assistent Inkoper heeft zeker invloed.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het updaten en onderhouden van het artikelbestand, waarin alle aankopen staan.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Assistent Inkoper?

Werk je al als Assistent Inkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Inkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Inkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Inkoper in één oogopslag

Netwerk:

  • Leverancier
  • Inkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

56


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Inkoper

Wat verdient een Assistent Inkoper?

Het loon van de Assistent Verkoper ligt tussen de €1500 en €2500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van werkgever en werkervaring.

Eventuele secundaire voorwaarden: 20% personeelskorting,12 ADV-dagen bij een 40-urige werkweek, gratis lessen Duits en/of Frans, Studiekostenregeling voor andere cursussen/opleidingen/studies, collectieve ziektekostenverzekering met 10% korting op de premie, niet ziek premie van €30 (bij fulltime dienstverband) wanneer je een kwartaal niet ziek bent geweest.

Salarisschaal Assistent Inkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Assistent Inkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Inkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Inkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Inkoper vacatures

Vacature Assistent Inkoper
Page Personnel
Wegens grote drukte op de inkoopafdeling bij onze opdrachtgever zijn wij per direct op zoek naar een assistent inkoper voor de periode van ongeveer 4 tot 6 maanden. De werkzaamheden …
Vacature Junior Inkoper
Kaemingk Season Decorations
Regio Gelderland Ben jij een internationaal inkooptalent en laat jij commerciële kansen niet liggen? Heb jij passie en gevoel voor decoratie en trends én wil jij samen met een professioneel …
Vacature Junior inkoper veevoer regio Voorthuizen
Manpower
Over de functie Jij gaat het inkoopproces optimaliseren door de gegevens van het verleden te analyseren. Hierdoor weet jij precies wat je kunt verwachten en speelt daar adequaat op in. …
Vacature Junior Inkoper
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is gevestigd in een rijksmonument wat omgetoverd is tot een mega gaaf bedrijfspand. Dit historische pand volledig omringd door natuur, design en art wil je echt als …
Vacature Junior Inkoper (M/ V)
Werkis
Heb jij je Hbo-diploma behaald en ben je op zoek naar een vliegende start van je carrière? Lees dan snel verder want dan is deze functie misschien wel wat voor …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Inkoper

Wat zijn de baankansen voor een Assistent Inkoper?

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Het beperkte eisenpakket maakt dat het aanbod van Assistent Inkopers erg groot is. Hoewel er ook veel vacatures beschikbaar zijn zal de vraag naar Assistent Inkopers kleiner zijn dan het aanbod.

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van hogere functies, zoals de functie van inkoper en daarmee een hoger salaris. Doorgroeien kan met voldoende werkervaring of na het volgen van extra onderwijs.

De actuele kans op werk voor een Assistent Inkoper

Het beroep Assistent Inkoper is onderdeel van de beroepsfamilie Assistent inkopers. De kans op werk voor de beroepsfamilie Assistent inkopers is in de huidige periode redelijk

Huidige aantal vacatures

56

Baankans Assistent Inkoper

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Assistent Inkoper worden: Opleidingen tot Assistent Inkoper

Wil je Assistent Inkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assistent Inkoper.

Hoe word je een Assistent Inkoper? 

De Assistent Inkoper moet minimaal MBO werk- en denkniveau hebben. De functie wordt ook op HBO niveau aangeboden. Een commerciële opleiding of een opleiding in de richting van Logistiek vormt een goede basis.
Ook zijn er cursussen op MBO niveau die voor specifiek Assistent Inkopers bedoeld zijn.
 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Assistent Inkoper

Cursus Inkoopmanagement
Welkom bij de Cursus Inkoopmanagement Tijdens deze cursus leert u succesvol inkopen en doorlopen we met u het hele inkoopproces. Centraal of decentraal inkopen, uit– of aanbesteden, kwaliteit versus kosten, …
Cursus Inkoopmanagement
Fleet Services - inkoop, management en inrichting: Toolboxtraining
Programma Als fleetverantwoordelijke beheert u een niet onaanzienlijk budget. De totale kost van het wagenpark van een middelgrote organisatie wordt echter vaak onderschat. Dit gaat immers verder dan de intrinsieke …
Fleet Services - inkoop, management en inrichting: Toolboxtraining
Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
Wil je succesvol ondernemen dan is het nodig een realistisch beeld te hebben van wat je uiteindelijk verkoopt. Mensen die al wat langer in het zakenleven meelopen, weten dat het …
Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
HBO Inkoopmanagement (1 jaar)
Algemeen Een inkoper heeft een verantwoordelijke baan. Inkoop is de laatste jaren sterk in beweging. Er wordt steeds vaker internationaal ingekocht. Dit vraag om extra kennis en vaardigheden van inkopers …
HBO Inkoopmanagement (1 jaar)
MBO Inkoopmanagement
Algemeen Professionele inkoop kan een organisatie veel geld opleveren. Steeds meer organisaties beseffen dit en hierdoor komt het vakgebied inkoop meer en meer in de belangstelling staan. Door het volgen …
MBO Inkoopmanagement

Omscholen tot Assistent Inkoper

Als je je wilt omscholen tot Assistent Inkoper is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Assistent Inkoper zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Assistent Inkoper dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Assistent Inkoper

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Assistent Inkoper

Als je Assistent Inkoper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Inkoper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Inkoper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Inkoper?

Competenties en Vaardigheden Assistent Inkoper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assistent Inkoper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assistent Inkoper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Inkoper

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Assertiviteit
Assertiviteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Assistent Inkoper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Inkoper. Als Assistent Inkoper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Inkoper:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Inkoper

Vakkennis voor een Assistent Inkoper

Het is voor een Assistent Inkoper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assistent Inkoper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assistent Inkoper

Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
Wil je succesvol ondernemen dan is het nodig een realistisch beeld te hebben van wat je uiteindelijk verkoopt. Mensen die al wat langer in het zakenleven meelopen, weten dat het …
Bepalen en analyseren van verkoopresultaten - Financiën voor niet-financiële manager: inkoop en verkoop gefundeerd kunnen aansturen.
HBO Inkoopmanagement (1 jaar)
Algemeen Een inkoper heeft een verantwoordelijke baan. Inkoop is de laatste jaren sterk in beweging. Er wordt steeds vaker internationaal ingekocht. Dit vraag om extra kennis en vaardigheden van inkopers …
HBO Inkoopmanagement (1 jaar)
MBO Inkoopmanagement
Algemeen Professionele inkoop kan een organisatie veel geld opleveren. Steeds meer organisaties beseffen dit en hierdoor komt het vakgebied inkoop meer en meer in de belangstelling staan. Door het volgen …
MBO Inkoopmanagement
MBO Inkoopmanagement (1 jaar)
Algemeen Professionele inkoop kan een organisatie veel geld opleveren. Steeds meer organisaties beseffen dit en hierdoor komt het vakgebied inkoop meer en meer in de belangstelling staan. Door het volgen …
MBO Inkoopmanagement (1 jaar)
HBO Inkoopmanagement
Algemeen Een inkoper heeft een verantwoordelijke baan. Inkoop is de laatste jaren sterk in beweging. Er wordt steeds vaker internationaal ingekocht. Dit vraag om extra kennis en vaardigheden van inkopers …
HBO Inkoopmanagement

Werkervaring Assistent Inkoper

Het is voor een startend Assistent Inkoper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Inkoper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Inkoper .

Iets anders leren?

Is Assistent Inkoper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assistent Inkoper

Met wie werkt een Assistent Inkoper samen? 

Het is belangrijk dat de Assistent Inkoper goede contacten onderhoudt met de leveranciers (in binnen- en buitenland) om zo op de hoogte te blijven van wat er te koop is en de goede deals te kunnen sluiten.
Hij heeft verder nauw contact met de inkoper, die hij bij zijn werkzaamheden ondersteunt.


  • Leverancier
  • Inkoper
Assistent Inkoper


Organisaties waar een Assistent Inkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Inkoper meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Inkoper?

  • Groothandels
  • Bedrijven

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Assistent Inkoper

Waar kun je het beste werken als Assistent Inkoper? Hieronder vind je de best door de Assistent Inkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Inkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Inkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Inkoper.

Welke competenties heeft een Assistent Inkoper nodig?

Een Assistent Inkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Inkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Inkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Inkoper nodig? 

De Assistent  Inkoper helpt de inkoper veel met het onderhandelen. Het is van belang dat hij klantgericht is. Spontaniteit en charme kunnen onderhandelingen positief beïnvloeden en komen van pas bij het onderhouden van contacten met leveranciers en andere (Assistent) inkopers (Levensgenieter).

Verder houdt hij zich bezig met het afhandelen van klachten. Hij moet daarom in staat zijn om hulpvaardig over te komen, zodat de klanten het gevoel hebben dat ze serieus genomen worden (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Inkoper


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Assistent Inkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Inkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Inkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Inkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Inkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Inkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Inkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Inkoper iets voor je?

Zou je graag Assistent Inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Inkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Inkoper?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Assistent Inkoper

Vacature Assistent Inkoper Almelo, Almelo
Attract
Voor onze opdrachtgever in Almelo zoeken wij ter uitbreiding van het team een Assistent Inkoper die wordt gedreven door positieve energie en die zich wil blijven ontwikkelen. Herken jij jezelf …
Vacature Junior Inkoper
Coolblue
Samen met je team bepaal je de winnende inkoopstrategie voor één van onze productgroepen. Wat doe je als Junior Inkoper bij Coolblue? Krijg je veel energie van onderhandelen over inkoopcondities …
Vacature Assistent Inkoper Almelo
Attract
Voor onze opdrachtgever in Almelo zoeken wij ter uitbreiding van het team een Assistent Inkoper die wordt gedreven door positieve energie en die zich wil blijven ontwikkelen. Herken jij jezelf …
Vacature Assistent Inkoper
Euro Planit Personeelsdiensten
Voor Enerpac in Hengelo zijn wij op zoek naar een assistent inkoper. Binnen de industrie zijn ze internationaal bekend voor het bouwen van hoogwaardige machines en leveren van maatwerkoplossingen. Hoofdzakelijk …
Vacature Junior Inkoper
Life Recruitment
Voor een technische groothandel in Vlaardingen zoeken wij een fulltime Junior Inkoper. Je komt terecht in een jong en gedreven team waar hard wordt gewerkt maar ook zeker tijd …

Actuele blogposts


reacties op Assistent Inkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar