Assistent Inkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Inkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent inkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent inkoper wordt.

 

Wat is een Assistent Inkoper?

Als Assitent Inkoper ben je de rechterhand van de inkoper binnen een bedrijf. Je houdt je bezig met het ondersteunen en begeleiden van inkoopactiviteiten; je onderhoudt contacten met leveranciers, overlegt over inkoopprijzen en coördineert de administratieve kant van het inkoopproces. Je plaatst en controleert bestellingen en inkoopfacturen. Daarnaast vraag je offertes aan en beoordeelt deze.

Klachten over of van de leverancier worden door de Assistent Inkoper opgelost.

Als Assistent Inkoper ben je vooral bezig met het onderhouden van contacten zoals leveranciers in binnen- en buitenland en (andere) inkopers. Je contacten leveren je de nodige informatie voor bijvoorbeeld het bepalen van inkoopprijzen en het selecteren van een goede leverancier. Natuurlijk is het uiteindelijk de inkoper die de beslissing neemt, maar de Assistent Inkoper heeft zeker invloed.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het updaten en onderhouden van het artikelbestand, waarin alle aankopen staan.Wil je werken als Assistent Inkoper?

Werk je al als Assistent Inkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Inkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Inkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Inkoper in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leverancier
  • Inkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Inkoper

Wat verdient een Assistent Inkoper?

Het loon van de Assistent Verkoper ligt tussen de €1500 en €2500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van werkgever en werkervaring.

Eventuele secundaire voorwaarden: 20% personeelskorting,12 ADV-dagen bij een 40-urige werkweek, gratis lessen Duits en/of Frans, Studiekostenregeling voor andere cursussen/opleidingen/studies, collectieve ziektekostenverzekering met 10% korting op de premie, niet ziek premie van €30 (bij fulltime dienstverband) wanneer je een kwartaal niet ziek bent geweest.

Salarisschaal Assistent Inkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Assistent Inkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Inkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Inkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Inkoper vacatures

Vacature Assistent Inkoper
Page Personnel
Ter vervanging van langdurig zieke zoeken wij per direct voor onze opdrachtgever een assistent inkoper die de afdeling komt versterken. Het betreft een project van ongeveer 6 maanden. Bedrijfsomschrijving Onze …
Vacature Assistent Inkoper
Xelvin B.V.
Organisatie Een jachtbouwer gericht op het bouwen van luxe tenders. Functiebeschrijving Als Assistent Inkoper ondersteun je de afdeling Inkoop met het verwerken en afronden van inkooporders. Je verwerkt hierbij de …
Vacature Assistent inkoper
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige opdrachtgever is een specialist in bedrijfsdeuren. Denk hierbij aan deuren voor koelcellen, vriesdeuren, gasdichte deuren en vensters maar ook RVS deuren en highspeed freezer doors. Door de …
Vacature Assistent Inkoper
Xelvin
Een jachtbouwer gericht op het bouwen van luxe tenders.Functie inhoud: Als Assistent Inkoper ondersteun je de afdeling Inkoop met het verwerken en afronden van inkooporders. Je verwerkt hierbij de bestellingen …
Vacature Assistent Inkoper
Page Personnel
Ter vervanging van langdurig zieke zoeken wij per direct voor onze opdrachtgever een assistent inkoper die de afdeling komt versterken. Het betreft een project van ongeveer maanden.OmschrijvingAfspraken maken …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Inkoper

Wat is de toekomst van Assistent Inkoper?

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Het beperkte eisenpakket maakt dat het aanbod van Assistent Inkopers erg groot is. Hoewel er ook veel vacatures beschikbaar zijn zal de vraag naar Assistent Inkopers kleiner zijn dan het aanbod.

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van hogere functies, zoals de functie van inkoper en daarmee een hoger salaris. Doorgroeien kan met voldoende werkervaring of na het volgen van extra onderwijs.

Baankans Assistent Inkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

14


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Assistent Inkoper worden: Opleidingen tot Assistent Inkoper

Wil je Assistent Inkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Assistent Inkoper.

Hoe word je een Assistent Inkoper? 

De Assistent Inkoper moet minimaal MBO werk- en denkniveau hebben. De functie wordt ook op HBO niveau aangeboden. Een commerciële opleiding of een opleiding in de richting van Logistiek vormt een goede basis.
Ook zijn er cursussen op MBO niveau die voor specifiek Assistent Inkopers bedoeld zijn.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assistent Inkoper

Er zijn geen opleidingen Assistent Inkoper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assistent Inkoper in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Omscholen of doorgroeien tot Assistent Inkoper

Als je Assistent Inkoper wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Assistent Inkoper zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Assistent Inkoper

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Assistent Inkoper?

Competenties en Vaardigheden Assistent Inkoper

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Assistent Inkoper nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Assistent Inkoper nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Assistent Inkoper

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Assistent Inkoper

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Assistent Inkoper. Als Assistent Inkoper wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Assistent Inkoper:


zie volledige beschrijving persoonstype Assistent Inkoper

Vakkennis voor een Assistent Inkoper

Het is voor een Assistent Inkoper ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Assistent Inkoper zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Assistent Inkoper


Werkervaring Assistent Inkoper

Het is voor een startend Assistent Inkoper die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Assistent Inkoper is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Inkoper .

Iets anders leren?

Is Assistent Inkoper het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Assistent Inkoper

Met wie werkt een Assistent Inkoper samen? 

Het is belangrijk dat de Assistent Inkoper goede contacten onderhoudt met de leveranciers (in binnen- en buitenland) om zo op de hoogte te blijven van wat er te koop is en de goede deals te kunnen sluiten.
Hij heeft verder nauw contact met de inkoper, die hij bij zijn werkzaamheden ondersteunt.


  • Leverancier
  • Inkoper
Assistent Inkoper


Organisaties waar een Assistent Inkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Inkoper meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Inkoper?

  • Groothandels
  • Bedrijven

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Assistent Inkoper

Waar kun je het beste werken als Assistent Inkoper? Hieronder vind je de best door de Assistent Inkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Inkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Inkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Inkoper.

Welke competenties heeft een Assistent Inkoper nodig?

Een Assistent Inkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Inkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Inkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Inkoper nodig? 

De Assistent  Inkoper helpt de inkoper veel met het onderhandelen. Het is van belang dat hij klantgericht is. Spontaniteit en charme kunnen onderhandelingen positief beïnvloeden en komen van pas bij het onderhouden van contacten met leveranciers en andere (Assistent) inkopers (Levensgenieter).

Verder houdt hij zich bezig met het afhandelen van klachten. Hij moet daarom in staat zijn om hulpvaardig over te komen, zodat de klanten het gevoel hebben dat ze serieus genomen worden (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Inkoper


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Assistent Inkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Inkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Inkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Inkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Inkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Inkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Inkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Inkoper iets voor je?

Zou je graag Assistent Inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Inkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Inkoper?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Assistent Inkoper

Vacature Assistent Inkoper
Abiant
Ga jij voor de afwisselende functie van Assistent inkoper ( uur) bij een wereldwijd productiebedrijf met vestigingen in landen? Dan zijn wij benieuwd wat jij te bieden hebt. In de …
Vacature Assistent inkoper
Pro Industry
Dit bedrijf, gevestigd in de buurt van Heerhugowaard, is één van de grootse producenten van zuivelproducten in Nederland en is op zoek naar een assistent inkoper! Als assistent inkoper ben …
Vacature Inkoper
APS Personeelservices
Jij als professional past helemaal bij deze functie als Inkoper. Jouw bureau staat in een open kantoortuin met de hipste design meubels. Jij hebt al een aantal jaar ervaring in …
Vacature Assistent Inkoper
Xelvin Management BV
Als Assistent Inkoper ondersteun je de afdeling Inkoop met het verwerken en afronden van inkooporders. Je verwerkt hierbij de bestellingen correct in het systeem en zorgt dat deze volgens de …
Vacature Assistent Inkoper
Werkwijzer
Heb jij een HBO achtergrond en wil je aan de slag als Inkoper? Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen een succesvol en groeiend bedrijf die actief is in de wereld van …

Actuele blogposts


reacties op Assistent Inkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar