Assistent Inkoper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Assistent Inkoper? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep assistent inkoper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je assistent inkoper wordt.

 

Wat is een Assistent Inkoper?

Als Assitent Inkoper ben je de rechterhand van de inkoper binnen een bedrijf. Je houdt je bezig met het ondersteunen en begeleiden van inkoopactiviteiten; je onderhoudt contacten met leveranciers, overlegt over inkoopprijzen en coördineert de administratieve kant van het inkoopproces. Je plaatst en controleert bestellingen en inkoopfacturen. Daarnaast vraag je offertes aan en beoordeelt deze.

Klachten over of van de leverancier worden door de Assistent Inkoper opgelost.

Als Assistent Inkoper ben je vooral bezig met het onderhouden van contacten zoals leveranciers in binnen- en buitenland en (andere) inkopers. Je contacten leveren je de nodige informatie voor bijvoorbeeld het bepalen van inkoopprijzen en het selecteren van een goede leverancier. Natuurlijk is het uiteindelijk de inkoper die de beslissing neemt, maar de Assistent Inkoper heeft zeker invloed.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het updaten en onderhouden van het artikelbestand, waarin alle aankopen staan.

Wil je werken als Assistent Inkoper?

Werk je al als Assistent Inkoper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Assistent Inkoper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Assistent Inkoper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Assistent Inkoper in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leverancier
  • Inkoper

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2200 tot €2600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Assistent Inkoper

Wat verdient een Assistent Inkoper?

Het loon van de Assistent Verkoper ligt tussen de €1500 en €2500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van werkgever en werkervaring.

Eventuele secundaire voorwaarden: 20% personeelskorting,12 ADV-dagen bij een 40-urige werkweek, gratis lessen Duits en/of Frans, Studiekostenregeling voor andere cursussen/opleidingen/studies, collectieve ziektekostenverzekering met 10% korting op de premie, niet ziek premie van €30 (bij fulltime dienstverband) wanneer je een kwartaal niet ziek bent geweest.

Salarisschaal Assistent Inkoper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Assistent Inkoper

Op zoek naar een nieuwe baan als Assistent Inkoper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Assistent Inkoper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Assistent Inkoper vacatures

Assistent Inkoper
Page Personnel
Als Assistent Inkoper ben je verantwoordelijk voor het operationele inkoop proces die werkt bij een internationaal marktleider.OmschrijvingVerantwoordelijk voor het bestellen van producten bij leveranciers;Als Assistent Inkoper ben je …
Assistent inkoper (m/ v)
Techprof Service BV
Doel van de functie:Als Assistent inkoop ben je de rechterhand van onze Hoofd-inkoop. Je verzorgt de dagelijkse inkooptaken op onze afdeling.Je maakt dagelijks bestellingen aan op basis van back-orders …
Assistent Inkoper
Page Personnel
Informele dynamische organisatie Fashion branche Bedrijfsomschrijving Onze opdrachtgever is een organisatie in de fashion branche. Het is een handelsorganisatie die werkt met verschillende populaire merken. Ze zetten hun merken af …
Junior Inkoper
FYGI
Wat als jij je carrière bij ons start?Wat als jij bij ons veel kan leren?Bij Moonen Packaging, één van de duurzaamste bedrijven van Nederland, kun je onbeperkt leren door het …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Assistent Inkoper

Wat is de toekomst van Assistent Inkoper?

Het arbeidsmarktperspectief is gemiddeld. Het beperkte eisenpakket maakt dat het aanbod van Assistent Inkopers erg groot is. Hoewel er ook veel vacatures beschikbaar zijn zal de vraag naar Assistent Inkopers kleiner zijn dan het aanbod.

De doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van hogere functies, zoals de functie van inkoper en daarmee een hoger salaris. Doorgroeien kan met voldoende werkervaring of na het volgen van extra onderwijs.

Baankans Assistent Inkoper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Assistent Inkoper worden: Opleidingen tot Assistent Inkoper

Wil je assistent inkoper worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Assistent Inkoper? 

De Assistent Inkoper moet minimaal MBO werk- en denkniveau hebben. De functie wordt ook op HBO niveau aangeboden. Een commerciële opleiding of een opleiding in de richting van Logistiek vormt een goede basis.
Ook zijn er cursussen op MBO niveau die voor specifiek Assistent Inkopers bedoeld zijn.
 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Assistent Inkoper

Er zijn geen opleidingen Assistent Inkoper aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Assistent Inkoper in werkt

Bekijk alle opleidingen Handel, Groothandel & Detailhandel

Netwerk Assistent Inkoper

Met wie werkt een Assistent Inkoper samen? 

Het is belangrijk dat de Assistent Inkoper goede contacten onderhoudt met de leveranciers (in binnen- en buitenland) om zo op de hoogte te blijven van wat er te koop is en de goede deals te kunnen sluiten.
Hij heeft verder nauw contact met de inkoper, die hij bij zijn werkzaamheden ondersteunt.


  • Leverancier
  • Inkoper
Assistent Inkoper


Organisaties waar een Assistent Inkoper werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Assistent Inkoper meestal werkt.

Waar werkt een Assistent Inkoper?

  • Groothandels
  • Bedrijven

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Assistent Inkoper

Waar kun je het beste werken als Assistent Inkoper? Hieronder vind je de best door de Assistent Inkoper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Assistent Inkoper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Assistent Inkoper:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Assistent Inkoper.

Welke competenties heeft een Assistent Inkoper nodig?

Een Assistent Inkoper heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Assistent Inkoper

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Assistent Inkoper passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Assistent Inkoper nodig? 

De Assistent  Inkoper helpt de inkoper veel met het onderhandelen. Het is van belang dat hij klantgericht is. Spontaniteit en charme kunnen onderhandelingen positief beïnvloeden en komen van pas bij het onderhouden van contacten met leveranciers en andere (Assistent) inkopers (Levensgenieter).

Verder houdt hij zich bezig met het afhandelen van klachten. Hij moet daarom in staat zijn om hulpvaardig over te komen, zodat de klanten het gevoel hebben dat ze serieus genomen worden (Gever).

Bekijk de persoonstypen voor Assistent Inkoper


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Assistent Inkoper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Assistent Inkoper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Assistent Inkoper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Assistent Inkoper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Assistent Inkoper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Assistent Inkoper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Assistent Inkoper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Assistent Inkoper iets voor je?

Zou je graag Assistent Inkoper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Assistent Inkoper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Assistent Inkoper

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar